Author Topic: 29 декември 1989 - 20 години по-късно!  (Read 17088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: 29 декември 1989 - 20 години по-късно!
« Reply #15 on: January 01, 2010, 16:33 »
Nazmi ти си в Америка и се виждаш с Хасан Бялков.Питай го за моя братовчед Али Стивасаров сега В Турция е Али Каплан.Защо за тях няма нито дума.Хората които поведоха бунта напуснаха България-просто защото не повярваха,че наистина нещо ще се промени.Пишете за Куртулуш Байрам-та това е смешно.Куртулуш значи спасение,та за какво спасение става въпрос.От какво сме спасени и докога.Само имената ли са причина-колко от нас ги върнаха?И колко си върнаха за втори път християнските имена?И защо?   Свободата на религията ли? Да,там има малко свобода-но само малко и то под абсолютен контрол....е и?Аз бях в София на 29 декеври.Но проблема не беше,че ние сме по-големи бунтари а защото имаше вариант ние и този път да бъдем пропуснати и забравени поради това,че имената ни са сменени по-рано.Ето за това тези хора бяха там и мръзнаха на 2 пъти по 2 денонощия.За да не ги пропуснат както винаги са били пропускани.
Що се отнася до това дали има свидетели на събитията-има ги много,познавам много от тях и винаги могат да дадат сведения,но според мен тези неща трябва да се съберат,проучат и публикуват защото те са част от българската история и прелом в мисленето на помаците.

Писането за Куртулуш Байрям изобщо не е смешно. Това е дата, която трябва да се помни. В Брезница и Корница на този ден не се работи, а събитието се отбелязва с музикална програма. Хората имаха едно единствено искане на площада в София през 1989г. и то бе изразено в лозунга "Искаме си имената!"

Времената се промениха и днес на някого това искане може да изглежда абсурдно. Хората се интересуват все повече от личния интерес. За тютюна се вдига шум до небесата, а неволно проспиваме тази свещена за нашите майки и бащи дата.

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #16 on: January 05, 2010, 14:32 »
Най-малките изпълнителки на  народни песни в Брезница на 29. 12 .2009г.

29 12 2009g

Offline yusu

• Global moderator

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #18 on: January 05, 2010, 14:47 »
За да ви предам малко от настроението на празника ви предлагам едно изпълнение на нашия съфорумец @xmet и неговата група.

mori Atidjeiko @xmet.avi

Offline yusu

• Global moderator

Offline vladoatan

• Member
  • **
« Reply #20 on: January 05, 2010, 16:59 »
Много добре, мнгого добре...

Под зоркия поглед на Доган?!?(Отзад на плакатите!)

Това да не са поздрави за 20 годишнината на ДПС?

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #21 on: January 05, 2010, 17:22 »
Много добре, мнгого добре...

Под зоркия поглед на Доган?!?(Отзад на плакатите!)

Това да не са поздрави за 20 годишнината на ДПС?

Защо не вземеш да поразгледаш малко форума и да разбереш какво се празнува на 29 .12 . и тогава да даваш мнения.
А колкото до Ахмет Доган, той има една голяяяма заслугаза този празник.

Offline vladoatan

• Member
  • **
« Reply #22 on: January 05, 2010, 17:32 »
Да-а-а-а...!

Голяма му е заслугата...по това време е събирал подписи за учредяване на ДПС, докато единствено помаците са мръзнали денонощно по жълтите павета около катедралата "Ал.Невски"...

Има даже документални записи по темата, тук в този Форум...

Shumarov

• Guest
« Reply #23 on: January 05, 2010, 17:49 »
Защо не вземеш да поразгледаш малко форума и да разбереш какво се празнува на 29 .12 . и тогава да даваш мнения.
А колкото до Ахмет Доган, той има една голяяяма заслугаза този празник.

Уважавам симпатиите, които изпитваш към агент Сава Доганов, но....не съм съгласен за заслугите му! Специално, когато се провеждаше този митинг, на комунягите им трепереха гащите протестиращите да не поскат освен имената си и възмездие за зверствата, които бяха направени! Сигурен съм, че в еуфорията на митинга не е имал топки да се покаже, защото можеха да го разпознаят негови колеги от ДС! И е правел планове с колегите си от ДС как да размажат нещата, за да не им се поиска възмездие! Историята показа, че са направили успешен план, защото аз поне не знам нито един осъден за смяната на имената!
Даже станаха открити ортаци с възродителите!

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #24 on: January 05, 2010, 18:57 »
Осъдени за смяната на имената няма и да има,няма да има осъдени и за зверствата които бяха извършени тогава,просто колкото и да си обичаме родината тя си е айдутска какво да се прави.
Най малко можем да очакваме това от сегашното правителсто,или от някаква бъдеща националистическа коалиция.  Но да застанеш начело на една такава организация по онова време (1989)и да я ръководиш успешно 20 години се иска бая кураж и акъл. Така,че въпреки грешките агента има и заслиги.

А сега още малко от атмосферата на празника, който разбира се не можеше да мине  без участитието на  прословутата група ' Гайтани' .

FG. GAITANI.avi

FG.Gaitani 29.12.2009g..avi

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #25 on: January 05, 2010, 19:17 »
Супер сте,Брезница! :) Ахмед, поздравления!

Shumarov

• Guest
« Reply #26 on: January 05, 2010, 19:22 »
Осъдени за смяната на имената няма и да има,няма да има осъдени и за зверствата които бяха извършени тогава,просто колкото и да си обичаме родината тя си е айдутска какво да се прави.
Не знам дали си даваш сметка колко жалко е това, което пишеш? Аз не съм съгласен, че Родината ни е хайдутска!В нашата Родина има много почтени хора и тази квалификация "хайдутска" е обидна за всеки български гражданин!|Бяха хайдути една клика от нещастници, но останалите 7.999.999 граждани са почтени, до доказването на противното!

Най малко можем да очакваме това от сегашното правителсто,или от някаква бъдеща националистическа коалиция.
Специално от сегашните, аз не го очаквам!Специално аз вече не го очаквам!Хората, за които се предполагаше, че ще поискат възмездие се оказаха ортаци с "възродителите", а лидера им отиде да пие кафе с покойния Тато и цинично се оправда, че кафето било символ на българо-турската дружба
[/quote]

Но да застанеш начело на една такава организация по онова време (1989)и да я ръководиш успешно 20 години се иска бая кураж и акъл. Така,че въпреки грешките агента има и заслиги.

Би ми било интересно да дефинираме това успешно ръководство! За кого беше успешно, освен за доносниците?Не зная каква е възрастта ти, но аз никога няма да забравя кога процъфтя престъпността в България-след 1992, когато Агент Сава и сие, гласуваха вот на недоверие на правителството на Филип Димитров!С неговите гласове дойде правителството на безвремието на Любен Беров и тогава на всяка жалка жигула и москвич можеше да се види стикер "ЗАСТРАХОВАНО ОТ СИК, ИЛИ АМ"! Тогава червената олигархия се окопити-благодарение на невежеството на тези, които си искаха имената в снега и пяха ТЕКБИР през 1989!
И после бяха завои, свалянета на гащи, и какви ли не маймунджулуци-чисто курвенски понякога! Това ли е твоята представа за успех?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #27 on: January 05, 2010, 19:28 »
Шумаров,дай по кротко! 8) Ясно е,че много народ гласува за ДПС,значи все пак е успешна,щом единствето тя от всички увеличи електората,въпреки че беше в управлението на страната!Сега гледаме и слушаме музика, останалото в тема"Политика"! :P

Shumarov

• Guest
« Reply #28 on: January 05, 2010, 19:37 »
Шумаров,дай по кротко! 8) Ясно е,че много народ гласува за ДПС,значи все пак е успешна,щом единствето тя от всички увеличи електората,въпреки че беше в управлението на страната!Сега гледаме и слушаме музика, останалото в тема"Политика"! :P

Това ли е критерият за успех, Гелина?
Започвам да се съмнявам в ценностите на демокрацията!

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #29 on: January 05, 2010, 19:47 »
А кой казва,че има демокрация? ;)