Дааа, беше много вълнуващо, много емоционално!Минаха 20 години!Тези хора със снега по лицата си бяха употребени! Някои изпитаха удоволствие от употребата, други се отвратиха и се махнаха от там!На тези, които изпитаха (необяснимо за мене) удоволствие от употребата, им позволиха да аминкат на свобода и да викат Аллаху Акбар! Даже им построиха много китни джамии! Истински чудеса на архитектурното изкуство! И същите тези, които изпитват удоволствие и наслада от употребата, не си дават сметка, че хубавите джамии са хубави и красиви, но са пропуснали да им направят хубав и красив път до джамията! Бродят през кал и гюбре, за да стигнат до храма, където да засвидетелстват любовта си към Всевишния!И словославят тези, които ги употребиха! А любовта към Всевишния може да се засвидетелства и в скромен дом върху чиста намазла с чисто тяло, доколкото аз знам от покойните ми баба и дядо!След 45 години на атеизъм и по-вече години асимилация, помаците успяхме да съхраним и религията си и културата си! И се намери една продажна клика доносници, които успяха да яхнат тези запазени ценности и да се възползват от тях, като мародери! Отделиха трохи от откраднатото, построиха ни джамии, където да си правим Текбир! И разбира се забравиха, че освен религиозни, ние имаме и житейски потребности! Но имаха 45-те години на диктатура за пример, и ни я навираха в носа при всеки удобен случай, за да ни убедят, че те са едва ли не "спасителят в ръжта"! То бяха завои от дясно наляво, то бяха СДС-арски и ДПС-арски шутове, то бяха псевдомонархически ориентировки, то бяха явни левашки залитания.....и помака пак си е, както преди - употребен и поставен в ъгъла! И не само помака, предполагам!