Мечта, действително ме обиждаш и те моля да вземеш думите си назад защото са неверни, хулни и обидни за мен. Как може да говориш такива неща. Първо на първо, аз съм приятел на помаците и нееднократно съм го доказал, няма какво да обяснявам на теб, второ аз самия имам помашко в себе си, така че няма как да съм антипомак, и трето не говори глупости ако обичаш. Плаща ли ми били- ти добре ли си да попитам? Единственото което правя и е да защитавам смолянските помаци и тяхното самоопределение, пътя който те са избрали- защото това е тяхно изконно право което никой не може да им отнеме.
Да си видял някога да казвам на другите помаци какви са, някога да съм ги самоопределял? За мен те също имат свещенното право на самоопределение, на което никой не може да посегне. Всеки сам избира пътя и самоопределението си Мечта, това е моето верую и винаги съм го защитавал. Ти си този който казва на смоленците какви са и какви трябва да бъдат. Аз ги приемам такива каквито те самите са решили, както приемам другите помаци такива каквито те са решили да бъдат.
Държа да ми се извиниш за неверните клевети!