Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 426049 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Петя

• Senior member
Ynt: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #555 on: March 06, 2010, 17:37 »
Балканджия искам на пьрво място да помогна на колебаещите се на сьбуждащите се искам да дам надежда на тези,които имат нужда от нея за да открият истинските си корени, тези които искат да открият сьщноста си и да откьршат всички присадки кьм себе си.Искам свободно да изразявам мнението си и ако поста ми на модератор би ми попречил то аз бих се отеглил на момента и ако Администратора счете,че така ще е по добре ще бьде направено,както той каже.Ти недей толкова  да си заблуден,че смолянските аги са всички с бьлгарско самосьзнание трябва да си сляп,за да не виждаш,че много от хората в смолянско наистина стават Аги с помашко самосьзнание,като тези в Неврокопско,защо смяташ,че има някаква разлика между другото.Не ми пречи,както казваш ти че в смолянско помаците имат бьлгарско самосьзнание,искам само да чуят истината и те самите да решат,но на всяка цена да чуят истината.
Хат искам само едно да знаеш,в Смолянско няма колебаещи се и заблудени.Напротив!Много добре знаем какви сме и що сме,при нас тези номера не минават...с арабския,и т.н. произход.Незнам точно как си установил,че местните ставаме вече-Аги с помашко самосъзнание.За мен лично "помашко самосъзнание" е равностойно на "българско",а и същото се отнася за огромна част от смолянските Аги.Дори само като си представя,че някой прави разлика между "помашко и българско самосъзнание" ми става много смешно.
А и говориш за истина,ами давай да я чуем найкрая!

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #556 on: March 06, 2010, 18:01 »
Хат искам само едно да знаеш,в Смолянско няма колебаещи се и заблудени.Напротив!Много добре знаем какви сме и що сме,при нас тези номера не минават...с арабския,и т.н. произход.Незнам точно как си установил,че местните ставаме вече-Аги с помашко самосъзнание.За мен лично "помашко самосъзнание" е равностойно на "българско",а и същото се отнася за огромна част от смолянските Аги.Дори само като си представя,че някой прави разлика между "помашко и българско самосъзнание" ми става много смешно.

в чепинци,рудозем и мадан ,не мислят като в смолян.не слагаи всичко под общ знаменател.
Историята на град Мадан

Offline Петя

• Senior member
« Reply #557 on: March 06, 2010, 18:18 »
Това,че там хората са по-религиозни от помаците в Девинско и в Смолян,не значи,че не са с българско самосъзнание.Аз познавам хора от там и съм останала с такова впечатление.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #558 on: March 06, 2010, 19:14 »
Очаквано е, "Българските Помаци" да бъдат с българско самосъзнание, както и "Гръцките Помаци" да бъдат с гръцко самосъзнание, а пък "Турските Помаци" да бъдат пък с турско самосъзнание!  8)
А, и всички те да бъдат със самосъзнание на Помаци!  ::)
Това е, като почти подобно, на различното самосъзнание на Помаците от двете махали на нашето Махлье!  :)
Помаците от Горната Махала са с "Горномахленско" самосъзнание, а пък Помаците от Долната Махала са с "Долномахленско" самосъзнание!  ::)
А, и между техните синури и дворовете им пак има разлика, тъй както в съзнанието им на всеко едно Помаче или Помакинче!  ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #559 on: March 06, 2010, 23:00 »
в чепинци,рудозем и мадан ,не мислят като в смолян.не слагаи всичко под общ знаменател.
Историята на град Мадан

Дядото нищо не говори за народност, а за религия, които както знаем немат нищо общо.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #560 on: March 07, 2010, 10:46 »
  Иса,не се опитвай да спориш с Петрана,тя е избрана за говорител на Смолянско.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #561 on: March 07, 2010, 10:48 »
Hadj смолянско говорител няма, но се радвам че гласът му вече се чува в лицето на Петя, Цецо, Боян, Хамди както и в мое лице.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #562 on: March 07, 2010, 10:59 »
  Извинявай,пропуснах те и теб като хонорован говорител.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #563 on: March 07, 2010, 11:25 »
 Извинявай,пропуснах те и теб като хонорован говорител.
За разлика от много други знайни и незнайни членове на този сайт аз не съм хоноруван, а изразявам моето мнение, което за твое огромно нещастие се споделя и от огромното мнозинство смолянски помаци.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #564 on: March 07, 2010, 12:11 »
Не съм избрана за никакъв говорител,много малко хора от смолянско пишем в този сайт.
Всеки си има мнение по тези въпроси-за произход,самосъзнание,т.н. и ако иска може да го сподели.Аз точно това правя,казвам си мнението.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #565 on: March 07, 2010, 15:38 »
А и говориш за истина,ами давай да я чуем найкрая!
А пък за мен лично помашкото самосъзнаване си е помашко.Нито българско,нито турско, а помашко-анадън му.
Всички знеам за деиноста на ,,Родина,, и комунистите и именно помаците от смоленско   им се подмазваха, каде за власт,каде за пост

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #566 on: March 07, 2010, 16:06 »
  Балканджи еленскки,най-малко твоята особа може да ме прави нещастен и за да бъда  наистина щастлив обещавам че ще забравя за срещата ни в този  сайт.ГУД БАЙ! Говорете си  знайните .

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #567 on: March 07, 2010, 16:20 »
А пък за мен лично помашкото самосъзнаване си е помашко.Нито българско,нито турско, а помашко-анадън му.
Всички знеам за деиноста на ,,Родина,, и комунистите и именно помаците от смоленско   им се подмазваха, каде за власт,каде за пост
Уважавам твоята позиция Иса, както и ти уважаваш тази на другите хора. Ти винаги си бил толерантен и умерен човек, за което ти благодаря.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #568 on: March 07, 2010, 16:21 »
  Балканджи еленскки,най-малко твоята особа може да ме прави нещастен и за да бъда  наистина щастлив обещавам че ще забравя за срещата ни в този  сайт.ГУД БАЙ! Говорете си  знайните .
Хадж, не е нужно да напускаш сайта, когато другите не са на твоята позиция, ами напротив- остани и дискутирай защото в спора се ражда истината.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #569 on: March 07, 2010, 16:40 »
Всички знеам за деиноста на ,,Родина,, и комунистите и именно помаците от смоленско   им се подмазваха, каде за власт,каде за пост
Че имало такива имало е.Доста помаци са били членове на БКП,партийни секретари и т.н.,както в смолянско така и из цяла България.Нима в неврокопско е нямало такива.От ВП са били засегнати всички помаци.И аз,и много други хора от този край се смятаме не само за помаци,а и за българи,защото много добре си знаем корените и произхода.