Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 426103 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Свободен чове

• Guest
Ynt: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #525 on: March 04, 2010, 23:39 »
-

Offline muti6

• Adviser
« Reply #526 on: March 04, 2010, 23:50 »
-

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #527 on: March 04, 2010, 23:51 »
-

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #528 on: March 05, 2010, 09:02 »
Виждам,че в темата има изстрити постинги,моля като се трие да се знае от кого е!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #529 on: March 05, 2010, 09:15 »
Еее, и защо са премахнати коментарите, без пояснения ?  ???
Предполагаме, че в тех е немало обиди, заплахи и псувни!
Според мене, ако, не са изцело изтрити, нека да се възстановят, или ако са силно обидни да се преместят в темата за "Боклука" !  ;)

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #530 on: March 05, 2010, 09:27 »
  По принцип аз не гледам програма "Скат"но ми се обади мой приятел от СТ.Загора да гледам какво дават за нашия край,защото аз под формата на шега му бях казал"Полето ражда тикви,балкана хора".След като изгледахме предаването той отново ми се обади и ме попита "Това ли са най-умните ви хора в Родопите".Нямаше какво да кажа защото показаха един председател на Общински съвет който в деня на гласуване на бюжета на общината не знаеше колко е,общинсике съветници си дъвчеха дъвка а кмета се оправдаваше като ученичка.Та Хамди всичко това е в резултат на кадруването на областния  шеф на ДПС който е от вашата община.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #531 on: March 05, 2010, 09:29 »
Ей голяма инерция набират Смолянските аги.Все си мисля,че при преименуването са направили всичко вьзможно сьнят ви да бьде дьлбок и сьнищата ви да бьдат все розови но уви имало и инат помаци дето трудно ги хващат преспивателните и виж лека полека летаргията ги напуска.Интересното предстои.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #532 on: March 05, 2010, 09:41 »
Еее, и защо са премахнати коментарите, без пояснения ?  ???
Предполагаме, че в тех е немало обиди, заплахи и псувни!
Според мене, ако, не са изцело изтрити, нека да се възстановят, или ако са силно обидни да се преместят в темата за "Боклука" !  ;)

Екипа ни е нов.!
Новите Модератори са сериозни хора уважавани тук.
Те имат право да трият,променят постинги ,да предлагат за Бан,ако има нарушение на правилата!
Нали затова сме Екип.В процеса на времето ще доизгладим нещата.
Например когато се трие постинг да се посочи Изстрит от Модератор,а самия изстрит постинг да се копира и прехвърли в темата" Боклук" където Админи и Модератори четат. Нищо не е станало,освен да се учим от грешки човешки. ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #533 on: March 05, 2010, 09:53 »
Ей голяма инерция набират Смолянските аги.Все си мисля,че при преименуването са направили всичко вьзможно сьнят ви да бьде дьлбок и сьнищата ви да бьдат все розови но уви имало и инат помаци дето трудно ги хващат преспивателните и виж лека полека летаргията ги напуска.Интересното предстои.
Ние "смолянските аги" никога не сме били в летаргия, напротив живеем си много добре в новото време, знаем си какви сме, що сме и така нататък. Това, че етническото самосъзнание на "смолянските аги" е българско не бива да пречи на никого, както на "смолянските аги" не им пречи, че "чечките аги" имат помашко самосъзнание. Това си е личен избор на индивида, и ако някой ''смолянски ага" си промени самосъзнаниео на помашко това по никакъв начин не смятам, че пречи на другите "смолянски аги". Но нашия многоуважаван модератор Хат, явно му пречи самосъзнанието на "смолянските аги" и не е безпристрастен, а му напомням, че като модератор трябва да притежава хладна и бистра предценка без да влага в нея личните си пристрастия и емоции.

Offline Hamdiko

• Avarage member
« Reply #534 on: March 05, 2010, 10:27 »
Хадж, споменахти няколко от нашите неволи, които би трябвало да те убедят, че вашия кмет барабар със съветниците са китка росна в сравнение с нашите. При това не защото са от ДПС, а защото освен за себе си мислят и за общината. Подчертавам И ЗА ОБЩИНАТА. Защото такива идеални положения да мислят само за обществената полза няма, но пък при нас този елемент отсъства напълно. А що се отнася до областния лидер на ДПС (не знам дали го познаваш), но е доста читав. Преди години беше избран с огромно мнозинство за кмет на Рудозем, но цялата администрация и целия общински съвет го притискаха да назначава техни хора, да им продава земи и имоти на безценица, да им дава обекти на завишени цени и прочие. И пред това да постъпва недостойно той предпочете да си даде оставката. Ти чувал ли си за друг човек дето ще остави келепира на кметския стол за да си запази името. Освен това кмета на коя да е община не се назначава от лидер на ДПС. Той е изборна длъжност (ние в Рудозем най-добре знаем какво е сам да си вкараш вълк в кошарата), така че ако имате проблеми с кмета вие сте си виновни. Въпреки, че пак казвам погледнато отстрани след Смолян вие сте най-читавата община и от към бюджет и откъм инвестиции и откъм заетост. Сравнете се с другите общини и тогава преценете колко сте зле или добре, а иначе едва ли си очаквал съветниците да имат сценично поведение. Когато имаше 2-3 излъчвания на сесиите по кабеларката в Рудозем имаше епизоди за Господари на ефира - съветници си бъркат в носа, чешат се по .... и т.н. Като уточнявам, че това не ги прави автоматично лоши съветници - други са показателите дали са лоши или добри и дъвченето на дъвки и бъркането в носа не са сред тях. Поне аз мисля така.

Offline Hamdiko

• Avarage member
« Reply #535 on: March 05, 2010, 10:31 »
P.S. Нека наистина отворим друга тема за политика или местна власт, за да не спамим.

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #536 on: March 05, 2010, 15:55 »
Виж си надменното,нагло и елементарно държане и се позамисли защо не те харесва народа?Разбира се ,аз не се интересувам от неуравновесените сензитивни реакции на родово обременени типове ,като постоянно "драскащият" безсмислиците си  неанонимен троглодит.Какво си мислиш,че  като цитираш Члена и Алинеята ние туземците ще паднем по очи?
Бъркаш Бюрократино!

Не знам, може да си платен лакей на Комунистите,

може да си нравствен Ур_д.

Може да си Ченге,

може да си клиничен случай!

Но във всички случаи, не си ЧОВЕК!

Смях в залата! Ултрасите пак се активирахте.
Ако ти си ЧОВЕК, то човечеството е обречено ...

Offline Pomak-Spartak

• Avarage member
« Reply #537 on: March 05, 2010, 17:54 »
Ако, трябва се включим в масовата смеховка, то трябва да е знайно, че ТУК тази тема е за ПОМАЦИТЕ от този район - Пашмаклийския, без да се чувстват тези другите като нежелани гости, които са НеПомаци и не досаждат на Помаците с всевъзможните заяждания и ялови подмятания!  8)
Ако, пък някои гости от НеПомаците се чувстват облъчвани с УВ-(УлтраВиолетови) "Помашки лъчи", нека да не се чувстват задължени да бъдат възпитани да висят тук, защото все пак са на гости и не трябва да бъдат задължени да гостуват тук, като облъчени в тази Ув-радиационна среда, за да не им се увреди тяхното здраве и самочувствие като НеПомаци!  :o
Защото, Помаците от векове са свикнали на всякакво Антипомашко облъчване, особено тези от Смолянския вилает, било то по картофените или тютюневи ниви припичани от Слънцето, или духовно изпичани от НовоВъзрожденците!  :(
И затуй, тези Помаци имат в повечето случаи изградена резистентност и устойчивост на такова УВ-облъчване!  :o
А, пък другите които са чувствителни на такова облъчване, най-добре е да стоят на сянка под някоя друга НеПомашка и АнтиПомашка интернетсайтска бреза, елша, борика или трепетлика, или пък под каквото и да е друго дървесно-растително или духовно създание различно от тяхното общоприето!  ;D  ;)

Offline tersid

• Adviser
« Reply #538 on: March 05, 2010, 20:56 »

Защо държите отговорен човека за действията на родителите и прародителите му? По време на комунизма, всеки който е бил на държавна служба, е трябвало да членува в партията и да изпълнява партийни нареждания. Диктатура. Какво можеш да направиш?

Защо винаги гледате да очерните човека? Вината не се предава от поколение на поколение.

Проблемът в България, е че дори и човек да постигне нещо в живота си, все ще се намерят мрънкащи елементи, които да те дърпат обратно в калта.

Затова и скоро няма да се оправи положението там. Трябва да се сменят няколко поколения, да измрат старите мрънкащи субекти, които непрестанно се опитват да вменяват вина, агресия и негативизъм и чак тогава можем да очакваме България да заприлича на нормална държава.
Никой не му държи отговорност за миналото на родителите му, обаче трябва да се знае,че сливата не пада под круша или по друг начин ,не може баща ти е да е бил камунист ,пък ти днес да ми се правиш на по голям голям демократ от Обама и ти по същия начин да ламтиш за постове ,както са ламтели родителите ти. Требе да имаш очи и срам. Вярно е,че вината не се предава от  поколение на поколение ,но камунизма се предава,затова ако  не си наясно да те светна нещо за декомунизацията,а. И си задай въпроса кое е първично: службата или врагът с партийния билет и не излизай с оправданието : еми ,кво може да направиш ? Диктатура.
На България не и са пречка мрънкалата, пречка и са безочливците и безсрамниците и точно те дърпат надолу. Хубаво е ,че взеха да се изнасят от страната с предлога ,че тук са недооценени и оплювани от мрънкала.А , и от контраултраси на ултрасите.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #539 on: March 05, 2010, 21:39 »
Ние "смолянските аги" никога не сме били в летаргия, напротив живеем си много добре в новото време, знаем си какви сме, що сме и така нататък. Това, че етническото самосъзнание на "смолянските аги" е българско не бива да пречи на никого, както на "смолянските аги" не им пречи, че "чечките аги" имат помашко самосъзнание. Това си е личен избор на индивида, и ако някой ''смолянски ага" си промени самосъзнаниео на помашко това по никакъв начин не смятам, че пречи на другите "смолянски аги". Но нашия многоуважаван модератор Хат, явно му пречи самосъзнанието на "смолянските аги" и не е безпристрастен, а му напомням, че като модератор трябва да притежава хладна и бистра предценка без да влага в нея личните си пристрастия и емоции.
Балканджия искам на пьрво място да помогна на колебаещите се на сьбуждащите се искам да дам надежда на тези,които имат нужда от нея за да открият истинските си корени, тези които искат да открият сьщноста си и да откьршат всички присадки кьм себе си.Искам свободно да изразявам мнението си и ако поста ми на модератор би ми попречил то аз бих се отеглил на момента и ако Администратора счете,че така ще е по добре ще бьде направено,както той каже.Ти недей толкова  да си заблуден,че смолянските аги са всички с бьлгарско самосьзнание трябва да си сляп,за да не виждаш,че много от хората в смолянско наистина стават Аги с помашко самосьзнание,като тези в Неврокопско,защо смяташ,че има някаква разлика между другото.Не ми пречи,както казваш ти че в смолянско помаците имат бьлгарско самосьзнание,искам само да чуят истината и те самите да решат,но на всяка цена да чуят истината.