Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 426117 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Pomak-Spartak

• Avarage member
Ynt: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #510 on: March 04, 2010, 17:28 »
А за проблемите в общ.Девин имат и голяма заслуга ДПС.Това обяви Живко Чепишев-адвокат по телевизия Скат,но това за нас не е новина.Инж.Здравко Василев беше най-погрешния избор на девинци.Естествено за ограбването на общината помогнаха и автобусите на Доган,от Кърджали или кой знае от къде..!
Като поразпита човек малко, ще се разбере, че народа си заслужава своите управници!  :o
Разбрахме, че дедите (дядовците и бащите) на горепосоченият дърварски "погрешен избор", които са били стари върли комунисти и са се изживявали като някогашни преки участници във "Възродителния процес" срещу тамошните Помаци през 1972г. и срещу тамошните турци през 1985г., които са сваляли кърпите и фереджетата на мюсюлманите, както и са участвали като съдебни заседатели в местните съдебни наказателните състави, които са съдели хората за това, че са обрязвали децата си и са правели курбани за помен и молитви!
Пострадали имало от двете турски села - Грохотно и Гьоврен и от останалите тринадесет помашки села и града на общината, даже и със издадени съдебни присъди, които са излежали!  :o
Така, че насилниците са избирани от своите си жертви, които явно от стреса и упражненото насилие срещу тях, са получили нещо като: "Девинско-Стокхолмски възрожденски синдром", т.е. "Колкото повече са били възраждани от тези бивши комуняги, толково по-хубаво им ставало, докато си ги изберат пак за новодупесарски управници", ако ще и да е от ДПС-то, или от БКП-то, все тая!  :o
Възродителя си остава възродител, без значение от премяната!  :D

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #511 on: March 04, 2010, 18:32 »
Ей, мрънкалата угода нямате.

Все някой ви е виновен, все нещо не ви изнася ...
Големи мъже сте - криете се зад поредните никове и плюете ли плюете ...
Какво ви е виновен кмета на Девин?
Младо момче, образован, начетен, върши работа.
За няколко години Девин се превърна от никому неизвестно забутано и западнало градче в туристически център.
Естествено на ултрасите това не ви изнася. Предпочитате масите да тънат в мизерия и да ви се водят по акълите. Сбъркали сте адреса.

Какво направиха предишните кметове за Девин? - Нищо.

Защо държите отговорен човека за действията на родителите и прародителите му? По време на комунизма, всеки който е бил на държавна служба, е трябвало да членува в партията и да изпълнява партийни нареждания. Диктатура. Какво можеш да направиш?
Защо винаги гледате да очерните човека? Вината не се предава от поколение на поколение. Самият той не е участвал в никакви възродителни процеси - бил е дете по това време. Дайте сега да му приписваме абстрактна вина ...
Проблемът в България, е че дори и човек да постигне нещо в живота си, все ще се намерят мрънкащи елементи, които да те дърпат обратно в калта. Затова и скоро няма да се оправи положението там. Трябва да се сменят няколко поколения, да измрат старите мрънкащи субекти, които непрестанно се опитват да вменяват вина, агресия и негативизъм и чак тогава можем да очакваме България да заприлича на нормална държава.

Свободен чове

• Guest
« Reply #512 on: March 04, 2010, 19:00 »
Бояне, само една лека поправка. Това, че Девин е център на СПА туризма не се дължи изцяло на нашето момче, трябва да признаем, че и неговите предшественици имат заслуга, все пак те дадоха зелена светлина за хотелите и така нататък. Конкретно с това не съм съгласен:

Offline Петя

• Senior member
« Reply #513 on: March 04, 2010, 19:05 »
Като поразпита човек малко, ще се разбере, че народа си заслужава своите управници!  :o
Разбрахме, че дедите (дядовците и бащите) на горепосоченият дърварски "погрешен избор", които са били стари върли комунисти и са се изживявали като някогашни преки участници във "Възродителния процес" срещу тамошните Помаци през 1972г. и срещу тамошните турци през 1985г., които са сваляли кърпите и фереджетата на мюсюлманите, както и са участвали като съдебни заседатели в местните съдебни наказателните състави, които са съдели хората за това, че са обрязвали децата си и са правели курбани за помен и молитви!
Пострадали имало от двете турски села - Грохотно и Гьоврен и от останалите тринадесет помашки села и града на общината, даже и със издадени съдебни присъди, които са излежали!  :o
Така, че насилниците са избирани от своите си жертви, които явно от стреса и упражненото насилие срещу тях, са получили нещо като: "Девинско-Стокхолмски възрожденски синдром", т.е. "Колкото повече са били възраждани от тези бивши комуняги, толково по-хубаво им ставало, докато си ги изберат пак за новодупесарски управници", ако ще и да е от ДПС-то, или от БКП-то, все тая!  :o
Възродителя си остава възродител, без значение от премяната!  :D
Еее стига,какво общо има сегашната работа на кмета с възродителния процес?Той ще носи отговорност за собствените си действия,ако се докаже нещо в обвиненията които му се отправят.Родителите му били такива-онакива,че той каква вина има за това?Никаква!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #514 on: March 04, 2010, 20:05 »
Еее стига,какво общо има сегашната работа на кмета с възродителния процес?Той ще носи отговорност за собствените си действия,ако се докаже нещо в обвиненията които му се отправят.Родителите му били такива-онакива,че той каква вина има за това?Никаква!
Доколкото ми е известно, Девин се е превърнал от никому неизвестно в некому и нещо известно, от постиженията и управлението на досегашните управници, като се започне от единственият кмет направил най-много за общината - Игор Юруков рахметлията, та се стигне до предишната общинска управа!
Плодовете на настоящата управа да се очакват да узреят и да дават плодове, през втората половина на мандата на този чист невъзродителен управник, тъй като засега от последното телевизионно предаване, изглежда там има само съдебни дела и много тъмнина!
Нека Всевишният да помага на местните людье да се справят с несгодите!  ::)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #515 on: March 04, 2010, 20:27 »
А, между другото като видях и по-горните коментари, на симпатизантите или нетакивата на местните политиканти, ако им се говори много за това, мисля, че е по-добре да отидем в темата "Политика"!  8)
Тази тема е за "Помаците от Смолянско и Девинско" и никак не би било редно да я превръщаме в следизборен отчетен партиен клуб на местни управници!  :o
Едва ли тук, би трябвало да бъдe мястото, да се каже кой е по-по-най, в правенето или в неправенето на велики общински дела и в боравенето с общинската пъдарска тояга!   ;)

Offline Hamdiko

• Avarage member
« Reply #516 on: March 04, 2010, 20:32 »
Абе, хора, я недейте се оплаква. Щото вие изобщо си нямате идея какво е лош избор на кмет. Здравко е като здравец връз нашия хубостник в Рудозем. И преди да ме обвините в каквото и да било ще уточня, че става дума за чисто административни нарушения и големи злоупотреби. Мнението ми изобщо не се дължи на факта, че той и откраднати от общината пари строи параклис в местността "Трите гроба", за които всички знаят, че са помашки гробове. Той като дойде спря всички проекти и всички подписани договори, защото фирмите отказаха да му платят 20% от стойността на всеки договор. В следствие на едностранно прекратените договори почти всички фирми съдят общината и скоро излезна решение на Върховния съд за първата от тях. Това решение вече не подлежи на обжалване и общината трябва да заплати на фирмата 116 000 лв. само за изготвен от нея работен технически проект, а делото за пропуснати ползи от строителството (което вече е в ход и най-вероятно също ще бъде спечелено) е за над 1 000 000 лв. Цялата община ще плащаме за неговите идиотщини. Да не говорим, че само една щастлива случайност ни предпази от договор с немска фирма за 25 000 000 лв., която щеше да прави напорна канализация в общината. Като се има в предвид, че пречиствателната станция е в най-ниската точка на общината и всички отходни води (всички води изобщо) по естествен път отиват там, човек се питай за чий х...й му е напорна канализация. После се разбра, че зета на кмета е акционер във въпросната фирма, която "щедро" щеше да разсрочи инвестицията в период от 10години. И после доживотно плащане на ток и високи разходи по поддръжка на тази идиотска и не нужна инсталация. Примери още колко си искате - дадоха му някакви пари по програма за намаляване на безработицата и той разкопа целия град (смяна на тротоарни плочи и т.н.), което би било чудесно, ако се правеше на етапи с ясна визия от къде ще дойдат средства за довършване на обекта. Той разкопа града, който в момента е по-зле и от най-калпавия Афганистански град, задлъжня на сума фирми и хора и казва "Криза е, пари няма. Ще чакаме да преведат". А междувременно бродете в калта, като не внимавате на изборите. Така, че преди да кажете нещо огледайте се малко. Девин е общината с най-много инвестиции след Смолян, като изпреварва останалите с десетки милиони. Вижте другите общини. Аз не съм от Девин, но когато и да дойда в града нещо се е променило - очевидно е че кмета работи. Може би не с темповете с които ви се иска, или може да не е в състояние да навакса изоставането на предишните, но работи със сигурност. Ние ако имахме такъв кмет на ръце щяхме да го носим.

Offline Pomak-Spartak

• Avarage member
« Reply #517 on: March 04, 2010, 20:33 »
-

Offline Hamdiko

• Avarage member
« Reply #518 on: March 04, 2010, 20:33 »
Европомак, не ти видях поста. Извинявай, вероятно си прав, че трябва да е в друга тема, но и аз бях провокиран от гореизложените мнения.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #519 on: March 04, 2010, 20:40 »
Европомак, не ти видях поста. Извинявай, вероятно си прав, че трябва да е в друга тема, но и аз бях провокиран от гореизложените мнения.
Не, но става въпрос, че ако трябва да се коментират по-сериозни въпроси като местни политически дебати, редно би било да се преместим другаде!  ::)
А, и бележката не ми е към теб, а по-скоро към нашият "Боян" и други по-силни мераци за политседенки, защото се вижда, че се има желание горещо да коментира подобни тематики!  ;)

Offline Петя

• Senior member
« Reply #520 on: March 04, 2010, 20:47 »
Тепърва ще се види Василев какви ги е свършил,дано по време или след мандата му Девин не в положението на Рудозем. :(
 А за инвестицийте в Девин,заслугата не е само негова.Той завари града такъв какъвто е и сега,едва от 2008 е кмет, напрактика.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #521 on: March 04, 2010, 20:54 »
Ех, "Хамди" извинявай, и аз чак сега видях твоите коментари за Рудоземските неволи!  8)
Подобни неразбории има и с гробищен имот в село Старцево, община Златоград!  :o
Там, на имот който се намира в началото на селото има застъпване и припокриване на стари тракийски гробища със помашки гробища, където едно местно предприятие, мисля, че е бивш шивашки цех, е завзело имота и въпреки, че този имот е обявен в процедура за признаване като културен и исторически паметник, това предприятие продължава да копае и да се разширява, като изравя и разкопава гробовете и могилките на тези гробища!  :(
Едва ли, това предприятие ще си повиши печалбата от продажбата на изровените кости на старите траки, както и на по-новите гробища на помаците, но хайдушка му работа!  >:(
Няколко единици местни хора от години се опитват да спрат това мародерство и гавра с гробищата на починалите, но явно понеже са с Помашки имена, никой не иска да им обърне внимание!  :(

Offline muti6

• Adviser
« Reply #522 on: March 04, 2010, 22:18 »
Ей, мрънкалата угода нямате.

Все някой ви е виновен, все нещо не ви изнася ...
Големи мъже сте - криете се зад поредните никове и плюете ли плюете ...

Естествено на ултрасите това не ви изнася. Предпочитате масите да тънат в мизерия и да ви се водят по акълите. Сбъркали сте адреса.

Проблемът в България, е че дори и човек да постигне нещо в живота си, все ще се намерят мрънкащи елементи, които да те дърпат обратно в калта. Затова и скоро няма да се оправи положението там. Трябва да се сменят няколко поколения, да измрат старите мрънкащи субекти, които непрестанно се опитват да вменяват вина, агресия и негативизъм и чак тогава можем да очакваме България да заприлича на нормална държава.

Виж си надменното,нагло и елементарно държане и се позамисли защо не те харесва народа?Разбира се ,аз не се интересувам от неуравновесените сензитивни реакции на родово обременени типове ,като постоянно "драскащият" безсмислиците си  неанонимен троглодит.Какво си мислиш,че  като цитираш Члена и Алинеята ние туземците ще паднем по очи?
Бъркаш Бюрократино!

Не знам, може да си платен лакей на Комунистите,

може да си нравствен Ур_д.

Може да си Ченге,

може да си клиничен случай!

Но във всички случаи, не си ЧОВЕК!

Свободен чове

• Guest
« Reply #523 on: March 04, 2010, 23:30 »
-

Offline KaraIbrahim