Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 426211 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Ada_BG

• Avarage member
Ynt: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #390 on: February 22, 2010, 12:37 »
Нека ти отговорят по компетентните,по добре запознатите  с Религията,аз толкова знам,това казвам.
Ненормалното е ,4е е невазможно да погребат някого без молитва...

Offline Петя

• Senior member
« Reply #391 on: February 22, 2010, 12:38 »
Да не е хубаво да се стига до там особено при такива тъжни поводи!
Май това спира хората!За сега...

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #392 on: February 22, 2010, 12:39 »
Балканджия,светни ме ако оби4аш,какъв е тоя на4ин ..

Offline Петя

• Senior member
« Reply #393 on: February 22, 2010, 12:40 »
Нека ти отговорят по компетентните,по добре запознатите  с Религията,аз толкова знам,това казвам.
Ненормалното е ,4е е невазможно да погребат някого без молитва...
Да не е нормално,но както обясних по горе, това се случи в Девин!

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #394 on: February 22, 2010, 12:43 »
Да не е нормално,но както обясних по горе, това се случи в Девин!
Не им е саглам Религията,разбира се ,ако е вярно това което казваш.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #395 on: February 22, 2010, 12:45 »
Балканджия,светни ме ако оби4аш,какъв е тоя на4ин ..
Попитай някой девинец, по добре да знаеш от извора а не от втора ръка.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #396 on: February 22, 2010, 13:01 »
Не им е саглам Религията,разбира се ,ако е вярно това което казваш.
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=139806

Offline tersid

• Adviser
« Reply #397 on: February 22, 2010, 13:52 »
От морга от Пловдив ги върнаха в ковчези в Девин,заради състоянието на телата им.
Поради същата причина е било невъзможно да се измият,както повелява исляма,дори не са могли да ги извадят от ковчезите.
И заради това и заради ковчезите,нито един ходжа от там не си направи труда един коран да изпее,поне една молитва!Погребаха ги хората като животни!
Петранке, аллахраметелсин на хората.Обаче не казваш дали ковчезите са били запечатани и не е било разрешени да се отварят. Ако ковчезите са били оловни и запечатани, би трябвалода ги погребат ,така както са. Но ако не са били запечатани и е имало възможност да се извадят телата и да се измият, ходжите са в пълното си право да откажат мюсюлманско погребение.
Иначе със Балканжията вече станахте  доста добър дует по елементарни инсинуации и повече няма никога дасе опитвам да ви опровергавам,затова извинявайте ,няма да ви преча повече или поне дотогава докато във форума започне да се пише сериозно и уважително..

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #398 on: February 22, 2010, 13:58 »
Терсид, ще се радвам когато можеш да ме опрповергаваш, защото най важна е истината, а аз не претенмдирам че я знам. Тя се ражда в спора!

Offline tersid

• Adviser
« Reply #399 on: February 22, 2010, 14:03 »
Терсид, ще се радвам когато можеш да ме опрповергаваш, защото най важна е истината, а аз не претенмдирам че я знам. Тя се ражда в спора!
Балканжи , няма как вечно да се връзваме на простотиите ви с които заливате форума. Затова и аз съм дотук. Аз простотията не я опровергавам ,просто я оправдавам и отминавам . Затова :Чаооооооо,скоро нема да се срещнем.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #400 on: February 22, 2010, 14:10 »
Айде сега без да се обиждаме ако обичаш. Имам скромното мнение, че простии не говоря!!!

Offline Петя

• Senior member
« Reply #401 on: February 22, 2010, 14:17 »
Петранке, аллахраметелсин на хората.Обаче не казваш дали ковчезите са били запечатани и не е било разрешени да се отварят. Ако ковчезите са били оловни и запечатани, би трябвалода ги погребат ,така както са. Но ако не са били запечатани и е имало възможност да се извадят телата и да се измият, ходжите са в пълното си право да откажат мюсюлманско погребение.
Иначе със Балканжията вече станахте  доста добър дует по елементарни инсинуации и повече няма никога дасе опитвам да ви опровергавам,затова извинявайте ,няма да ви преча повече или поне дотогава докато във форума започне да се пише сериозно и уважително..
Незнам дали са били оловни ковчезите.До колкото разбрах само 1-2ма от  най-близките са ги видели,преди да ги погребът.

Offline Петя

• Senior member
« Reply #402 on: February 22, 2010, 14:26 »
Иначе със Балканжията вече станахте  доста добър дует по елементарни инсинуации и повече няма никога дасе опитвам да ви опровергавам,затова извинявайте ,няма да ви преча повече или поне дотогава докато във форума започне да се пише сериозно и уважително..
Че ние с Балканджията си пишем сериозно и уважително.Къде видя обратното?Може да сме на различни мнения с теб и с други от форума,ама нали затова е форум.

Свободен чове

• Guest
« Reply #403 on: February 22, 2010, 14:36 »
Нека да успокоя малко дискусията, защото пак някои колеги започнаха със сръдните и абдикация от дискусиите. Обикалял съм доста из помашките райони и смея да кажа, че наистина при нас в Девинско е много специфично всичко, много различно. По религиозност, разбира се, отстъпваме значително на помаците от Мадан например. Това е така и е факт. Работата е обаче, че се реагира тук много остро на истини, които ние девинци споделяме тук. В крайна смета този раздел е за нас и предполагам на всички ви е интересно да се сподели от някой от първо лице. Моля това да се уважава.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #404 on: February 23, 2010, 08:51 »
 Терзит ,не само дует,тук има едно трио което спокойто ще заглуши рева на Ниагарския водопад.
    Хамди,явно отскору следиш форума.Тук е пълно с парадоксални изказвания.Докато ни убеждават как религията е свободен избор,  тези които казват че не ги интересува религия започват да ти обесняват какви да са  религиозните ритуали.Въоряжи се с търпение да слушаш какво ли не.