Евро на 500 метра от моят дом има джамия и мюезина пее езан по 5 на ден, но не от уредба , а от минарето със собственият си глас. Това по никакъв начин не смущава хората в християнската махала, както и камбаните на църквата която е близо до джамията не смущават мюсюлманите. Искам да спомена, че джамията е построена доста след църквата- има, няма 80 години. Не се опитвай да вменяваш някакви глупости за референдум и така нататък. Джамиите, минаретата и езана са част от България и част от културното наследство на България. Те са били тук, те са тук и завинаги ще бъдат тук. Това е повече от ясно.
Не си ти човека, който ще определя кой е възрожденстващ и кой не е, кой е лош и кой не е. Има един там горе, който определя кой какъв е. Не е наша работа на хората, да му се месим в делата. Досега си бил толерантен и спокоен и те моля да запазиш предишното си поведение, защото настоящето не подобава на един модератор и уважаван член на сайта!
Ако, твоето мислене е такова за джамиите и молитвите заслужава похвала, но предложението за референдума е в отговор на адмирациите и "еваллато" към "Беглика" за изразеното мнение и изпросеното от българите и дадено благоволение на българската толерантност към мюсюлманите да могат да си изпълняват все още безнаказано молитвите, редом със спасяването на евреите, арменцитие и приемането обратно на турците!
Върни се доста назад в коментарите по целият форум за да видиш, че никога не съм съм позволявал да започвам първи с лични нападки, обиди, опити за злепоставяне, за сравняване, умишлено насочване или изразяване на комплескирани словоизлияния към лична информация на този или онзи и т.н.
А, и точно затова, защото аз много по-добре знам, че не сме ние, които ще определяме, кой какъв е, като какъв се чувства и се определя, тъй като добре знам, че има кой да ни оценява и съди за това, и това не е нито попа, нито имама, нито комуниста или атеиста, макар, че и те имат право на собствено мнение пред обществото, и в определени моменти и пред собствените си възпитаници!
И, това всичко, насочено не само спрямо людье с изявено "АнтиПомашко" настроение, а и спрямо хора които възпитано изразяват своето несъгласие по различните развиващи се тези за Помаците и на които отдалеч им личи тяхното възпитание и съхранените в тях християнски ценности и добродетели, за да могат да обсъждат цивилизовано всяко различно от тяхното мнение от представители и хора чувстващи се мюсюлмани и Помаци, които също така имат свои накърними мюсюлмански ценности и добродетели, и за които е кощунство да бъдат обект на подигравка или обида по подобие на онзи "минаващият покрай джамията и псуващ по адрес на молитвата и общността"!
По-страшното за осакатяване на човешкото безверие е онова, в което човек не може да се чувства като, нито единият, нито другият, дори и присъствуащите тук 1 - 2 изявени атеисти, имат доста повече морал, поведение и изразяващи нормално отношение към всички онези въпроси с които изразяват своето несъгласие или неприемане от всеки, без значение какво е неговото чувство за принадлежност към нация, народ, етнос, общност, религия или индивидуална самоопределеност!