Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 421128 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline fotakiev

• Forum fan
Re: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #150 on: December 15, 2009, 18:38 »

Защото знаем кое е истинското и автентичното.А това е нещо с което един ден и феодалните старци от БАН ще трябва да се съобразяват повярвайте ми..
Interesno,mnogo interesno!Koe e istinsko i avtenti4no?Ustnata Ti tradiciq?

Offline TUFCA35

• Senior member
Ynt: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #151 on: December 15, 2009, 18:41 »
Аз това казах също. Че такова е мнението на мнозинството в смолянско, но има и хора които мислят другояче и това си е съвсем нормално. Всеки си избира сам пътя.
Balkandjiq ti pak da ne si napravil  Anketa i si obikolil tsql  Smolqnski krai i da gi znaeş s sigurnost  to4nite broiki na horata mai te drazni neşto mnogo silno s .; samoopredelqneto,,osven tebe nqma nikoi drug da smogva na vsi4ki

Offline Metka

• Forum fan
Re:Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #152 on: December 15, 2009, 18:51 »
Interesno,mnogo interesno!Koe e istinsko i avtenti4no?Ustnata Ti tradiciq?

Определено това което не е от издателство - "Тангра- Танакра".
И определено това което не обслужва чужди интереси  като Руско -имперски от примитивен тип, от преди 100 години.
Именно феодалните старци са създатели на "Българската " Пропагадна Историческа Митология.
А тези феодални старци, които днес страдат от старческа немощ са инструмента  които е употребяван за задаване  дневния ред на колониалната администрация в Родината ни.

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #153 on: December 15, 2009, 19:50 »
Определено това което не е от издателство - "Тангра- Танакра".
И определено това което не обслужва чужди интереси  като Руско -имперски от примитивен тип, от преди 100 години.
Именно феодалните старци са създатели на "Българската " Пропагадна Историческа Митология.
А тези феодални старци, които днес страдат от старческа немощ са инструмента  които е употребяван за задаване  дневния ред на колониалната администрация в Родината ни.
Metka,ne se izplyzgai!Ne te popitah koe ne smqtash,a koe smqtash za istinsko i avtenti4no,nali?

Kazvash Rusko-imperski,zashtoto  dadoh material za rusnak predi 100 godini i zatova ne go priznavash,a ako e ot druga dyrjava shte go priznaesh li?

Offline Coban

• Avarage member
Porednata provokatsia tuk:

Помаци искат България в територията на Турция

В социалната мрежа Фейсбук се появи анти-българска група със заглавието Fuck Bulgaria. Тя цели да се популяризира идеята България да бъде включена в границите на Турция, както е било по време на Османската империя.
В новооткритата група всички нейни почитатели могат да публикуват своето мнение по въпроса и да изказват недоволството си от факта, че повече от 131 години България вече не е включена в границите на Турция.

Именно това е страната, която наследява огромната Османска империя, която поробила не само българските земи, но и целия Балкански п-ов, земите на Близкия Изток и северните части на континента Африка.

“Това е Турция, а ние жалеем за Турция!
Това е нашата страна
Родени сме в тази земя и сме израснали тук,
Това е нашата земя.
Това е част от едно от няколкото поместени стихотворения в блога, насочени срещу родината ни България, която явно според тези хора никога не е съществувала на картата на света. Омразата им към България е толкова голяма, че те биха направили всичко по силите си да заличат името на страната ни от политическата карта на света.

Не става ясно обаче кои са създателите на групата в социалната мрежа. В страницата няма поместени имена и контакти. Ако обаче направим малко по-задълбочен анализ на гореизложения стих, няма начин да не си помисли човек, че най-вероятно става въпрос за български турци.

Ето какво се казва още в стихотворението:
“О, моят народ е моята звезда и тя ще изгрее;
Аз съм героят на моята раса! Този народ е мой.
Живели сме от незапомнени времена в свободна и независима земя,
О, ти си син на мъченик, боли те, срам те е,
Вземете тази земя рай.”

Коментарът за отношението на тези помаци към територията, на която живеят и изкарват прехраната си, просто е излишен. Очевадно е, че те правят всичко възможно, за да подготвят почвата за бъдещи конфликти между турци и българи.

/БЛИЦ

http://blitz.bg/news/article/65946

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Помаци от Смолянско,Девинско..!
« Reply #155 on: December 15, 2009, 23:08 »
Sreştu bezbroy antiturski, antipomaşki i anti musulmanski v Bg nay-posle se pokaza i neşto otsreşta, to moje da si e nyakakva komitadjiyska dalavera no neyse.
Da ne pomisli nyakoy che se radvam ili  podkrepyam tezi puberi koito se vzeha na seriozno ot BG porıçkovi medii kapitalisti a ne vijdat gredata zabila se v oçite im. ;) ;D :D

Da se smeeş li ili da zaplaçeş. This is the question ;)

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #156 on: December 15, 2009, 23:18 »
Ами къде беше Боян Добрев да разкаже за прочутият му род от Селча който е бил елитен?
Вместо това той ме атакува че съм инициатор на генериране на небивалици.

Злобей си колкото си искаш! Къде съм споменавал, че родът ми е "елитен". "Справи се" с мен и захвана и семейството ми.  ???
Саркастичните ти подмятания може да се струват остроумни на шайката около теб, но останалите хора си правят непредубените изводи. Дерзай да видим докъде ще я докараш ...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #157 on: December 16, 2009, 08:38 »
И тук нещата излизат извън контрол. А пък като почистиш, те упрекват в цензура ??? На хората угода няма.

Хайде вземайте метлата! По-добре цензура, отколкото простотии като горните.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #158 on: December 16, 2009, 09:42 »
щом някой пише за Селча и аз се намесвам и то с право. първо г-н Ясен Шуров под диктата на същите тези от "Родинци" измишльоти историята на българите от Селча - то тракийци ли не ги изкара, слявани ли не ги изкара, прабългари ли не ги назова. с него бих дикутирала на четири очи ако има смелост. първо Селча е било смесено село - 12 рода турци, един арнаути, останалите помаци. бих могла да ги изредя. ще цитирам думите на една позната "Джим кума а в паспорта ми пишеше , чи сам туркиня."и това е вярно - Отурските родове там са Оджакови, Имамови, Саръпъйъклар, Сакаджиеви, Опови, Фотенлиеви и други. този наш творец в речника на Селча посочва турски думи като запазени тракийски думи. ето как иде да де каже, че човек за да пише история в България - трябва да знае три езика - гръцки, турски и помашки, или български.има много фактически грешки в тази книга.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #159 on: December 16, 2009, 09:44 »
  Нямя ли някой да коментира горното?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #160 on: December 16, 2009, 12:13 »
Не мога да коментирам книга която не съм чел. Но как ще коментирате вие бана на petq??? Това момиче, което е моя приятелка и познавам лично, не е нарушило по никакъв начин правилата на форума. По такъв ли начин се процедира с помаците от Смолянско- изявяваш личната си позиция  и когато тя не харесва на някого- БАН. Така ли се насърчава тяхното участие- като им се запушват устите на бързо?
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #161 on: December 16, 2009, 12:30 »
http://www.pomak.eu/board/index.php/board,82.0.html

Не мога да видя участник с ник "Петя", който да е получил БАН. Мисля, че се създава излишна истерия с тези регистрации и последвалите забрани. В крайна сметка форумът е частен, има собствена политика, която следва и дори администраторите на дължат обяснения.

Що се отнася за изразяването на собствено мнение. Всеки има право на такова стига да не нарушава правилата и да не пропагандира възгледите си във форума.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #162 on: December 16, 2009, 12:39 »
 Балканджия,   Аз лично не съм обидил с нищо  Петя.Нейната теория за насилственото налагане на исляма съм я слушал достатъчно.От нея няма какво повече да науча.На мен всички   версии относно произхода на помаците са интересни.Така че с Петя се разделих поживо поздраво.
   А ти като познаваш толкова добре района около Триград кажи ми след толкова разкопки в околностите  след като се отккриха мнажество  трекийски и мюсюлмански  гробища, къде са се погребвали  християните които турците са отклонили от вярата им?

Offline Петя

• Senior member
« Reply #163 on: December 16, 2009, 12:59 »
Да,тракийски светилища има,мюсюлмански гробища също,хората все пак са били мюсюлмани и все още са.Намерени са  стари параклиси и църкви,гробища все още не,но и това може да стане.Например до Буйново има месност,която от незапомнени времена се казва "Клисата",а също така и параклис.В Беден пък е намерена стара църква,точно до джамията им.
Ако искаш да разсмееш Бог-разкажи му за плановете си!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #164 on: December 16, 2009, 13:39 »
Мустафа форума е частен, но претендира че е Глас на помаците. Щом има претенции да е такъв трябва да се чува гласа не само на една или две групи помаци а гласа на всичките.

Хадж, ти може би нема какво да научиш, ама ти не си всички. Другите може и да имат какво да научат

Петя, добре дошла отново :)
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!