Author Topic: Помаци от Смолянско и Девинско !  (Read 421067 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline Hat

• Moderator
Re: Помаци от Смолянско и Девинско !
« Reply #1020 on: January 04, 2011, 14:13 »
Ми като мърся ти хвани метлата и премети като  бившия вече Глобал дето го викаме пак на сайта бре. Радослав много ясно е написал "българи", а и казваш че са "чужденци". Айде не на мене тия ако обичаш. А най добре що не вземеш да ме баннеш че не съм ти изгоден много много нито на теб нито на много други тук. А антипомакарски мераци и въжделения имаш ти а не аз. Защото твоите тези, твърдения и откровения единствено могат да навредят на помаците. Барем да не те познавам .
Балканджи нема,нема па като вземеш,че се оплескаш до ушите.Не си спомням  аз някога ти да си бил виновен за нещо се си си прав и чист "света вода ненапета" Понякага много лошо мирише да знаеш де.

Offline С.Стефанов

• Avarage member
« Reply #1021 on: January 04, 2011, 14:15 »
    "Големите"ми основания и съмнения се базират на факта,че дядо ми,рахметлията,има наследствени имоти/ниви и ливади/ в местността "Каурчан"край с.Жребево/Айгърдере/,които му идват от страна на баба ми.Баща ми ме  води там когато бях седемгодишно дете.Тогава още си стояха руините на сринато и изоставено селище,където са живели предполагам дедите ми.Пък и като чета легендите относно връх Каурчан,ме обхваща за момент  малко съмнение.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #1022 on: January 04, 2011, 14:18 »
Ми като мърся ти хвани метлата и премети като  бившия вече Глобал дето го викаме пак на сайта бре. Радослав много ясно е написал "българи", а и казваш че са "чужденци". Айде не на мене тия ако обичаш. А най добре що не вземеш да ме баннеш че не съм ти изгоден много много нито на теб нито на много други тук. А антипомакарски мераци и въжделения имаш ти а не аз. Защото твоите тези, твърдения и откровения единствено могат да навредят на помаците. Барем да не те познавам .
Тези, на снимката по-горе не са никакви чужденци , а са си едни най-обикновени Български граждани и леко пийнали Помаци, таман скочили от Новогодишната софра и отишли в Триградският гьол да изтрезняват, а и на такива градусови ахмаци не се казва "машалла", защото е обида за тях и бая гюнахь за такова възхваляване!  :o ;D ;)
Абе, то не стига че е мусафиринь, освен това нагъл, нахален и познаващ като врачка, гадачка и баячка, ама и табела кьормосумь, че и хептен много недовиждащ, само и само тарикатски да философства срещу Помаците, а дали има защо, само неговият си господ си знае !  :o >:(

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #1023 on: January 04, 2011, 14:19 »
Балканджи нема,нема па като вземеш,че се оплескаш до ушите.Не си спомням  аз някога ти да си бил виновен за нещо се си си прав и чист "света вода ненапета" Понякага много лошо мирише да знаеш де.
Запуши си носа!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #1024 on: January 04, 2011, 14:20 »
    "Големите"ми основания и съмнения се базират на факта,че дядо ми,рахметлията,има наследствени имоти/ниви и ливади/ в местността "Каурчан"край с.Жребево/Айгърдере/,които му идват от страна на баба ми.Баща ми ме  води там когато бях седемгодишно дете.Тогава още си стояха руините на сринато и изоставено селище,където са живели предполагам дедите ми.Пък и като чета легендите относно връх Каурчан,ме обхваща за момент  малко съмнение.
Легендите и аз ги знам ;) То името е само да си преведеш и е достатъчно ;)

Offline Hat

• Moderator
« Reply #1025 on: January 04, 2011, 14:24 »
Запуши си носа!
Не само си запушвам носа ами и бягам надалече.Намирисал сам се на простотиите ти.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #1026 on: January 04, 2011, 14:29 »
Може ли това малко сьмнение да надделее над онова,което си чул от твоите предшественици.Много те моля никога не подлагай под сьмнение това,което са оставили дедите ни те са го носили в сьрцата си векове наред,за да достигне до нас и не бива с лека рька да го отхвьрляме.Има легенди и легенди.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #1027 on: January 04, 2011, 14:33 »
Легендите и аз ги знам ;) То името е само да си преведеш и е достатъчно ;)
"Истинското е невидимо за очите"  ти дори не си прогледнал още,как ли да стигнеш понавьтре.

Offline С.Стефанов

• Avarage member
« Reply #1028 on: January 04, 2011, 14:48 »
           Да.Ама рода на дядо,който не е живял там, а на над 10 км.в радиус, в друго село,където и аз съм роден.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #1029 on: January 04, 2011, 15:05 »
Казах ти бе Евро, има лесно. Метлата, бана и айде. Нет человек, нет проблем нали така бяха казали в тоталитарните режими ;) Евро всички сме мусафири на сая дюня, а на тоя сайт ти за башия ли се имаш че да казваш кой е мусафирин? На тоя сайт заслужавам да съм точно колкото и ти и не ме наричай мусафирин в дома ми. Ясно ли е?
Май, трябва да ти се проясни и да ти проблесна, че тъй като този сайт се именува като сайт на Помаците, всеки който не е такъв, би требвало да е мусафиринь! Присветна ли ти, щото ти не си от тях и никога няма да бъдешь, с тези  твои умозрения ?  ???
Има ли изобщо до сега ден и момент, с някой Помак да не си се скандализирал и то по твоя вина и заради твоя причина?  ???
Ии, хайдье сусь, че ставаш смешен и ме отвращават вече твоите , излияния и коментари, развивай си философиите с някой друг и за препоръчване на друго място!   >:(

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #1030 on: January 04, 2011, 15:24 »
Споровете и препирните са за друго място!
Коментирайте въпроси отнасящи се към темата!!!  8)

Offline Hat

• Moderator
« Reply #1031 on: January 04, 2011, 15:26 »
           Да.Ама рода на дядо,който не е живял там, а на над 10 км.в радиус, в друго село,където и аз съм роден.
Ти трябва да направиш всичко вьзможно и да изясниш онова,което те вьлнува около произхода ти за да бьдеш в мир сьс себе си и с околните.В продьлжение на години аз сьщо,като тебе бях под най различни сьмнения но направих необходимото и сега сьм дьлбоко убеден в правотата на дедите си.Чистокрьвен и заклет помак сьм.Санко аз сьщо,като теб от години живея и работя в Североизточна Бьлгария.Можем да минем на лични ако искаш.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #1032 on: January 04, 2011, 15:44 »
 Аиде сега моля ви пишете по темата ! Mодераторите имат права за редактиране и изтриване на теми и/или мнения от под-форума, за който са им отдадени модераторски права.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #1033 on: January 04, 2011, 15:54 »
Една от най  любимите ми теми е точно тази и дори се радвам,когато прехвьрчат искри и се правят отклонения защото считам,че само така някои хора биха достигнали до някои првилни изводи относно произхода си и биха се отьрсили от тегобата на сьмнението,което ни мори много.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #1034 on: January 04, 2011, 22:20 »

Санчо Пнса.Месноста за която говориш си е била Каурчан преди  хора от Балабан /Ягодина/ да я закупят от юруци.Руините които си видял и мястото около тях се нарича Балабански колиби.Тези колиби са съществували до 1958 год. когато е образувано ТКЗС.Ти като се разхожда случайно не забеляза ли надгробните камъни на мюсюлмански погребения?Пък не попита ли как се казват месностите наоколо-Шабаница,Фатмака,Брахомаговица,Люманефендевото ит.н.Легенди измислени колкото искаш-те затова са легенди .То къде що има камънаци някоя мома се хвърлила за да не я потурчват.А въпросната местност се нарича ла така и от юруците.Може пък някой някога  наистина да е намирал камбана или пък по синволика да са нарекли мястото така,знае ли се .