Български > Eзик

Стремеж към съвършенство - правилен българ�ски език

<< < (8/16) > >>

musov:
Стар вол не се учи да оре!

musov:
АБВ, когато коментираш, научи се най-накрая да четеш подред темите. Виж преди това какво съм писал днес:

--- Quote ---На кой му пука дали пишем правилно или не. Това е като темата ми "Да пишем на кирилица", която беше заключена.
--- End quote ---

От тук следва, че и тази трябва да бъде заключена. Темита са подобни. Щом не им пука да пишат на кирилица, за какво да им пука да пишат на правилен език. Тука не е училище по български език и смятам, че темата е за заключване!

Kaplan:
ага си са при нашенце я ми са иска да си вазетисвам кат при наше уора, яце ни миса диризми та сака та инака, сгя банош трява да са вазетисва на убав болгарски ма няиде другьде вие викате ся за нашея майчен език ми та бель на мен къо си мислите приказвалу ми со е на сакоф език ут бирвакът я с исуоя език са управявам в сйело  та да ниьо удума артек куой знае куой та да му са диризмиьо пу сричка пу сричка на башболгарски и нали туф саита ни е за пумаците демиек си сме у дума па удума си приказваме на туоя дието маика но е изучила. Ага са в касабота ше гу измисле и ишелах да са управим пу тяхнему ама ся ше вазетисвам исака кату в кощи и кату навон пу сукаците и сгя куолко сарйе изписаф бугидже и дали кимсе някуи мое разбрал че миса пише на нашенску
 кажите ми само кач заман трява да му са мислим зада сфатим каква е рабутота.
нимуо кату абдале да са чудим  че артек заман йок па и вакъте ни чака ми си варви
      сва бя за  нашенцете артек ше ви пише на пуоболгарски да са разбираме пуоубава
берекят че ма ислушехте чок селям и да знаите че ако ни со фатим в роки ше станим за джюнбюш ... :D

gulizar:

--- Quote from: abc on November 09, 2009, 21:04 ---Връзката е, че в първия зове за ред, а във втория за безредие. Но си нова ;)

--- End quote ---

Тук изглежда е нормално да се вадят цитати извън контекст и да се размахват като доказателства. Нямам думи!

rcn:
По горе предложих тук да се качват само материали и линкове за граматика - лично оставих такива плюс един еталон за литературно българско произношение. Според мен втъкването за правогор и правопис е много обидно - случвало ми се е да ми се подиграват(шегуват) не само заради български или турски. Както казва един известен руски полиглот и педагог - езикът е просто един инструмент и като всеки един инструмент трябва да е изправен. Разбира се, всеки инструмент би трябвало да е в перфектно състояние, но колко от нас си купуват винаги нови коли? Както мнозина не се набутват за нова кола, по същия начин малцина се стараят езика им да е перфектен. Много ми е приятно да си чета тритомника на БАН за българската граматика (срамота че го намерих сканиран в руски сайт!), но определено в контактите ми с останалите хора не държа да споделят моето хоби и да ми говорят правилно или да пишат със запетайки и на кирилица

Все пак - единни в многообразието!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version