Български > Eзик
Стремеж към съвършенство - правилен българ�ски език
Shumarov:
Уважаеми Nezir_9!
Нямам предвид "купил", като пиша "добрал"! Не съм допускал, че можеш да бъдеш чувствителен на тема диплома, защото от постингите ти разбирам, че тя не е единствената ти добродетел.Мисълта ми беше, че не всички можем да имаме такива добродетели и идеята ти да се стремим към правилно писане е добра, но е неприложима, защото има много помаци, които отдавна не живеят в България и не контактуват нито писменно, нито говорейки на български език, и малкото знания, които са имали по правопис и правоговор са забравени.Съжалявам, че приемаш постинга ми, като лично адресиран към тебе.
Пък ето сега, когато ти си модератора, а аз не съм-имаш прерасна възможност да изтриеш постинга ми, ако сметнеш за необходимо.Така ще ми го върнеш "тъпкано" за изтрития от мене твой постинг!
nezir_9:
--- Quote from: Shumarov on November 08, 2009, 10:45 ---Уважаеми Nezir_9!
Нямам предвид "купил", като пиша "добрал"! Не съм допускал, че можеш да бъдеш чувствителен на тема диплома, защото от постингите ти разбирам, че тя не е единствената ти добродетел.
--- End quote ---
Чувствителен съм, защото усещам иронията!
Като много други съм се е явавал на какви ли не конкурси, включително на кандидат - студентски изпити.
"Добрал" ми звучи като нещо придобито не по регламент!
Иначе образованието няма значение само за такива, които го нямат. Въпрос на приоритети...
--- Quote from: Shumarov on November 08, 2009, 10:45 ---Мисълта ми беше, че не всички можем да имаме такива добродетели и идеята ти да се стремим към правилно писане е добра, но е неприложима, защото има много помаци, които отдавна не живеят в България и не контактуват нито писменно, нито говорейки на български език, и малкото знания, които са имали по правопис и правоговор са забравени.Съжалявам, че приемаш постинга ми, като лично адресиран към тебе.
--- End quote ---
Идеята ми е абсолютно приложима за тези, които имат воля и желание да се развиват.
Човек се учи докато е жив!
Тези извадки, които публикувах тук съм ги изпращал през годините на всички мои приятели и роднини навсякъде по света. Вярвай ми по цял свят - вкл. и Испания.(Апропо: Твърде е вероятно да имаме общи познати!)
Между другото тези мои познати не са само мюсюлмани...
--- Quote from: Shumarov on November 08, 2009, 10:45 ---Пък ето сега, когато ти си модератора, а аз не съм-имаш прерасна възможност да изтриеш постинга ми, ако сметнеш за необходимо.Така ще ми го върнеш "тъпкано" за изтрития от мене твой постинг!
--- End quote ---
Това последното го оставям без коментар!
rcn:
--- Quote from: nezir_9 on November 07, 2009, 16:49 ---Вместо "6", ako напишеш "Ш" какво ще ти стане? За 4 се отнася същото!
--- End quote ---
--- Quote from: dim56 on November 07, 2009, 17:54 ---Споко, Незир, не виждаш ли, че се подиграва ;)
--- End quote ---
(не подиграва, а 6егувa)
Шали:
--- Quote from: rcn on November 09, 2009, 06:55 ---(не подиграва, а 6егувa)
--- End quote ---
Някои шеги са си чиста проба подигравка. В това число спадат всички такива с българския език.
Пожелателният характер и много добрата инциатива на Незир не бяха разбрани правилно, уви.
Shumarov:
Като стана дума за подигравки:
--- Quote from: Шаляля ---Е "вие" още не сте се освободили от българския тормоз и подтисничество... Трябва първо да организирате това мероприятие (с оръжие, разбира се, иначе няма да се разчуе за "помашкия етнос" и Бг).
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version