Български > Eзик
Стремеж към съвършенство - правилен българ�ски език
nezir_9:
--- Quote from: sunny on November 06, 2009, 23:49 ---И по темата:Мисля че когато се пише по български е добре да се ползва кирилица.Ако някой не е съгласен с мен да погледне от другата страна - Как ще изглежда ако напишете нещо на английски или турски но на ....кирилица.Направо ще падне от стола англичанина или турчина от подобни писания.По същия начин изглежда и написаното на български но с латински букви.Не е тайна че така пишат обикновено хора които не са добре с граматиката.Аз лично призовавам когато се пише да се ползва азбуката на който е и съответния език.
--- End quote ---
Идеята ми е прекалено проста да използваме максимално възможностите, които ни предлага даден език!
Естествено, че когато човек обърка не се случва нищо фатално - нито някой му се подиграва, нито ще бъде заклеймен...
Когато си пишем на ПОМАШКИ е голямо удоволствие, също...
Но съгласете се, че писането на латиница, ползването на 4, 6 и други неуместни термини е НЕуважение към останалите участници във Форума.
Аз лично не чета такива постинги, просто ги отминавам.
Обаче трябва да направим решително разграничение!!!
Нашия Форум е международен - имаме членове от цял свят. Някои просто не ползват кирилица и никога не са ползвали. Други по различни причини са забравили или не са обръщали внимание до сега.
За тях именно това начинание ще бъде от най - голямо значение.
Пак казвам, че не ми се иска да има обидени!?!
Напротив би трябвало да сме доволни всички.
Като човек не е сигурен, да пита - няма проблеми. Не е срамно да се пита - срамно е да не се знае.
Когато има какво да каже, човек намира начин. Най - добре е на майчиния си език.
Много обичам по този повод постингите на EVROPOMAK.
Брат, да си жив и здрав!
rcn:
Защо просто не се ка4ват материали или да се дават линкове по българска граматика (не само правопис). Който иска нека да си ги 4ете. Правилното писане на бгски е отвъд запетайките и непълния член, а призоваването към паравилно или неправилно писане винаги се разбира погре6но.
nezir_9:
--- Quote from: rcn on November 07, 2009, 10:19 ---Защо просто не се ка4ват материали или да се дават линкове по българска граматика (не само правопис). Който иска нека да си ги 4ете. Правилното писане на бгски е отвъд запетайките и непълния член, а призоваването към паравилно или неправилно писане винаги се разбира погре6но.
--- End quote ---
Вместо "6", ako напишеш "Ш" какво ще ти стане? За 4 се отнася същото!
Shumarov:
Правописът и правоговорът са хубави умения, но не всички присъстващи във форума имат академични титли и калиграфски умения.Поради тази причина аз мисля, че не е толкова фатално, ако някой не се изразява по всички правила на науката.Кое е по-важно как се говори и пише, или какво се говори и пише!!!???? Допускам, че автора на тази тема се е добрал до мечтаната от много хора диплома за висше образование и изразява мение от кулата на високия интелект, какъвто предполага тази диплома.Всички присъстващи, обаче не можем да бъдем на тези висоти, или поне аз не съм на тези висоти.Надявам се това да не ме прави негоден за членство в този форум!
dim56:
--- Quote from: nezir_9 on November 07, 2009, 16:49 ---Вместо "6", ako напишеш "Ш" какво ще ти стане? За 4 се отнася същото!
--- End quote ---
Споко, Незир, не виждаш ли, че се подиграва ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version