Българо-Мохамедани, Български Мюсюлмани, Български Помаци и още един куп имена - Интересно !
Живеем във България значи сме Българи и тук всичко трябва да приключи, в Германия са Германци, във Франция са Французи и т.н за какво спорите?
Защо някой след като знае, че съм Българин трябва да изтъква и религиозната ми принадлежност след като съм поне 5 поколение роден в България значи съм Българин каква религия съм реши да изповядвам ако преценя, че искам да е публично достояние ще намеря начин да го постигна.
В учебниците по история има много и различни неща, примерно - Прабългарите идват някаде от Азиатските страни - Монголия и какво правим Българи - монголци, тибетци или как ?
Работата е проста - Преди много години на Балканите идват племена установяват се по нашите земи и в последствие основават Българската държава след това България е завладяна от Османската империя и може би някой от Българите след като се запознават с Исляма решават, че е по правилния път, религия техен избор.
Така ако за 100-те години робство насила им е наложена религията след освобождаването те бързо ще си я върнат няма да останат „Помохамеданчени“ чак смешно ми става от тази дума все едно Пратеника /с.а.с/ и дошъл и им е наложил Исляма.