Author Topic: ОТЗВУК от Конференцията в Смолян за помаците  (Read 77823 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline uti

• Member
  • **
незир,
тук е добре дошъл онзи, който не се срамува да се нарече ПОМАК.
тук, който се определя друго освен помак е нежелан и добре атакуван.
тук, който не аплодира и подкрепя МОДЕРАТОРА е другия, по точно - чуждия.
тук, който казва "уважи чуждото мнение", ще станеш уфцъ.
тук, който не е арогантнен е "чакъл за валяците с марка-БОМАК".
тук, който не знае, що е "подвижна българска история", тук ще я научи.
тук, който уважжава титли и научни звания е малоумен.
тук, който и т.н.

Срамота е това което правите ТУК братя мюсюлмани - "помаци".
Оставете ни на мира, кой както иска  да се определи, кой който иска да уважава.

Искам да сложа точка , тук и сега, ако вие сте ограничени в едни учени и в един термин, аз несъм.

И едно пожелание: Бъдете родолюбиви и уважаваите учените си бил той Ахмед или Андрей.

Offline uti

• Member
  • **

ХЕХЕХЕХЕХ, евро-бумак, на теб искам да ти кажа, че  бумак на арабски е помак :);). А за такива, като теб, който по стотици пъти на ден виждат тези жълти машини с големи букви BOMAK, разбиращи от чакъл, баластра и т.н., е нормално да свързват думата бумак с тях.

Offline nezir_9

• Advanced member
незир,
тук е добре дошъл онзи, който не се срамува да се нарече ПОМАК.
тук, който се определя друго освен помак е нежелан и добре атакуван.
тук, който не аплодира и подкрепя МОДЕРАТОРА е другия, по точно - чуждия.
тук, който казва "уважи чуждото мнение", ще станеш уфцъ.
тук, който не е арогантнен е "чакъл за валяците с марка-БОМАК".
тук, който не знае, що е "подвижна българска история", тук ще я научи.
тук, който уважжава титли и научни звания е малоумен.
тук, който и т.н.

Срамота е това което правите ТУК братя мюсюлмани - "помаци".
Оставете ни на мира, кой както иска  да се определи, кой който иска да уважава.

Искам да сложа точка , тук и сега, ако вие сте ограничени в едни учени и в един термин, аз несъм.

И едно пожелание: Бъдете родолюбиви и уважаваите учените си бил той Ахмед или Андрей.

Нещо ми се карате, май...?

Shumarov

• Guest
shumarov, ти се успокои, аз съм много спокоен, незнам защо, може би щото съм тук а ти там(na m...........).
Омолявам те не ме вини в това което не съм казал, ти си малко болен мозък. симтома е: след прочит на изказано мнение, цитираш, преразказваш така както ти бие главата.
Аз никои не определям кой какъв е и не се страхувам да ме определят, щото дълбоко вътре в мен има нещото, което е спомогнало да се самоопределя, и такива като теб -"форумен активист" немогат да ми въздействат по никакъв начин.
Успокой малко топката.
Ти с горящата си уста всичко чуждо гориш.
Учен роден преди 1989 за теб е мюсюлмано-убиец.
Крайните ти религиозните виждания+омраза към чуждото = български талибанин.
Съфорумец, който бурно не ти ръкопляска за остроумните ти заядки за теб е най малкото малоумен(прочетете по нагоре писанот от shumarov).
Няма с това твое поведение да ме изкараш от тук, знаеш как само може.

Уважаеми Ути,
Видях, че си адресирал няколко постинга до моята скромна особа! Много съм благодарен от вниманието, което ми оказваш и не мога да си обясня с какво го заслужих ?!Виждам, че обект на твоето внимание е болният ми мозък и чакам с нетърпение да ми препоръчаш някой добър психиатър(желателно е да е участник в конференцията, или да е лекуващ някой от учередителите и).Не е нужно да ме "ОМОЛЯВАШ", защото аз не те виня в нищо! Допускам, че просто искаш да си направиш густо да се заядеш!
Що се отнася до горящата ми уста....ти нямаш ni puñatera idea колко горяща може да бъде тя, нито смятам, че индивид, като тебе може да бъде засегнат от горящи слова!
А тази мозъчна мастурбация, която се опитва да ми вмени религиозен радикализъм няма никаква база-аз нееднократно съм заявявал, че нямам религиозна култура и не деля хората по религиозни убеждения!Що се отнася до параноичното ти съмнение, че искам да те извадя от тука....тука малко се превъзнасяш! Как ти хрумна, че може да си толкова важен??? :)

Offline mechta

• Senior member
бях  на тази конференция. българите- /имам впердвид някогашните ковачи на възродителния процес- "учени старци с побелели от фанатизъм по тази тема глави" се опитват отново да ни изкарат българи. ние сме български граждани но не сме българи.аз мисля, че главният проблем им е че българите все повече стават малцинство и трябва по някакъв начин да станат велика нация. аз си направих една статистика за населението но разбира се не е като официалната. в момента циганите са най-много, защото раждат деца -  около 2,3 милиона, следват ги турците, около 1,8мил., помаци -около 1,1мил.други - 0,400 -власи, гърци, арменци, евреи, руснаци и т.н. колко остават българите? това е страшен проблем и народа го знае. вече  не ни е страх от възродителни процеси. бих искала да дам акъл на управляващите макар и да не ме чуят. Уважаеми управляващи, обърнете се към хората като граждани и ги вкючете в партийните си кабинети, листи и среди, почитайте правата им на език, култура и бит, създайте ново отношение като към собствените си деца и България ще просперира един ден като велика.изкуствено създадените величия се сгромолясват преди да са се появили на бял свят. а  тази конференция в Смолян беше най-нечовешкото нещо показващо истинските ви мръсни лица.

Offline abc

• Forum fan
Любов към България на буйни потоци ;)

Offline isa71

• Forum fan
абц,тези дъртите много добре знаят за какво става въпрос,но ако си признаят значи 30-40год.труд отива на вятъра,отива им пенсииката.....,грамотите,званията,демак цял живот на вятъра.за това се натискат,ако може още малко да закачем.

Offline PETER

• Forum fan
Кога се сгромолясат българите ще се погребе и идеята за съществуването на помаци.

Огледайте съседните държави и ми изкарайте поне 1 село дето да се имат за помаци.
Тук-таме по някое будале останало. Цял международен помашки сайт има, пък се в българската секция се пише...

Та, туйцък-унуйцък, ама нийде без българи няма помаци.:)

А Мечтата нека да си мечтае. Пари за мечти не се вземат.;)

Offline abc

• Forum fan
isa71 има логика в думите ти. Така е и с учителите. Оставят децата да достигнат пълна кретения, но не ги гонят и наказват, защото техните щатове зависят от броя ученици.

Така обаче много лековато обезмисляш труда на много хора. Недей така с лека ръка... Има сериозни учени, дето са се занимавали, чели анализирали и просто понеже не ти допада тезата им хоп, ще кажем, че пишат глупости. Не е сериозно.

Offline nezir_9

• Advanced member
isa71 има логика в думите ти. Така е и с учителите. Оставят децата да достигнат пълна кретения, но не ги гонят и наказват, защото техните щатове зависят от броя ученици.

Така обаче много лековато обезмисляш труда на много хора. Недей така с лека ръка... Има сериозни учени, дето са се занимавали, чели анализирали и просто понеже не ти допада тезата им хоп, ще кажем, че пишат глупости. Не е сериозно.

АBC, прав си в известна степен.

Никой не подлага на съмнение въпроса, че възрастните хора са за уважение.

Включително и тези, за които става дума.

Чувствителни сме на тази тема, но това не означава, че не приемаме и мнение, което не съвпада с нашето.

Има много наслагване през годините и болката от насилието не минава лесно.

А когато непрекъснато се слага сол в раната, не е добре.

Offline isa71

• Forum fan
абц,говоря за онези агенти от ДС,които променяха историята,слухтяха и после донасяха,ти такъв-ти онакъв.бивши номенклатурни кадри,има ги и не можеш да отречеш.знаеш ли на колко консомолски събрания са ни говорили,каква агитация са ни правили-,, вие сте такива и такива ........,,ако си на мое място ти как би се почуствал.

Offline abc

• Forum fan
Вероятно както ти се се чуствал.

Offline Metka

• Forum fan
Българомразието е мит.
Той е поредният свещен мит , инспериран от определена клика с цел легитимиране на омразата към Турция и онези общности от България считащи себе си за хора които нямат български произход.
За съжаление нашият сайт бе превърнат в плацдарм където се осъществява този сблъсък с
цел виктимизиране на общноста ни и създаване на изкуствени пречки в общуването ни между нас и игнориране на потенциален междукултурен обмен.
Наглите подигравки отправени към нас са в резултат на необятната ни гостоприемност.
Аз обаче съм оптимист поради това че след случая в Рибново , много наши братя и сестри вече си дават сметка че цената която плащаме за гостоприемството ни е много голяма.
Макар че въпросната виртуална клика , ни счита за неспособни дори да дефинираме
това което тя стоварва върху главите ни като психоатака и ние дори не можем да отвърнем достойно като цивилизовани хора - с течение на времето нещата стават по ясни и независимо от активноста ни като форумци , усещането за разпад и вътрешна тревожност на въпросната клика стават видими.
Тоест в позиция сме , при която ролите се разменят.
В този смисъл опитите за 'бетониране" на свещенният мит че сайта е развъдник на българомразие претърпява фалит.
Авторите , повтаряйки до безбожие тази идея се превръщат в маргинали, а тези които са оклеветени като 'българомразци", са си на мястото.
Те винаги са си били такива каквито се чувстват.
Хора които обичаме родината си , и сме силни за това че сме остояли на тази психоатака.
И знаем как да се защитаваме, и то с аргументи от български автори които обичаме и четеме.

Offline Gelina

• Forum fan
Метка,защо трябва да ти пука от това,какво мислят3-4 души от сайта? ;) Нямам намерение да преминавам в защитна позиция. Всеки да си мисли каквото иска. 8)

Offline Hat

• Moderator
Аз смятам,че ние помаците трябва да престанем да се сьмняваме  в самите себе си,трябва на висок глас да заявим,че ни има  че сме самостоятелни и мислещи хора.Крайно време е да се обособим,като самостоятелен етнос,крайно време е да разсеем сьмненията на всички,които си мислят че сме сякакви други но не и помаци.Само тогава такива измислени конференции ще са безпочвени.Нека хората,като "петер " пищят от злоба а тези,като Мечта" стават все по големи мечтатели това,което предстои да стане то ще стане. Помаци е имало има и ще има за разлика от други етноси