Author Topic: ОТЗВУК от Конференцията в Смолян за помаците  (Read 77941 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline alaeddin

• Member
  • **
Sedef, не мисля, че някой от нас може да си вменява правото да определя къде живеят по-умни или по-глупави хора.Ти едва ли познаваш много хора от Западните Родопи и Пирина, че да сравняваш интелекта на хората. Навсякъде има и умни и глупави, но все пак мога да те уверя, че най-големите комплексари т.е.такива, които се срамуват от произхода си не живеят в района на Г.Делчев, Якоруда, Белица и Велинград, а някъде там в Кърджалийско. Тук при нас хората не се срамуват от помашкия си произход, когато отидат по широкия свят.Докато лично аз съм се сблъсквал с ,,умни" лица от този район на страната, които се свиват на кълбо, когато се заговори на тема, свързана с помаците. Естествено далече съм от обобщенията и вярвам ,че както всяко, така и това правило има своите изключения.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Значи ние сме били общо 63 души истинските помаци и с тези дето не участват във форума ни ще сме около 250 на Балканите. Странно!!! Може и да е така, ако тук става въпрос за крайно настроени хора? Какво пък, горе долу сме на кантар, като имаме в предвид, че шувинистично настроените българи не са повече от 250 души.   

Offline Metka

• Forum fan
Преди известно време Метка пък обвини България за кristallnacht, без да му мигне окото, че България спаси своите евреи. Не ви ли става поне малко неудобно от всичко това?
@Беглик, mislq 4e se zablujdavash.
Az nikyde ne sym pisal ili kazval tova koeto ti iskash da vnushish.

Pogledni  po dobre kakvo imam v predvid.
Az mislq 4e tezi hora ne predstavlqvat bylgarite a sebe si.
I nie ne sme zabravili psihozata, voqt
koito nqkoi individi ot tqh syzdadoha pokray proekta na Martina Baleva - ¨Mityt Batak¨, kato na pomacite be vmeneno 4e sme zlodey a Martina beshe iskarana - verootsypni4ka,inorodka, predatelka i kakvo li ne.
Nima tova ne e fashizym?
I molqte ne me kleveti bez osnovanie.Az uvajavam u4astieto ti vyv foruma .

Mashallah , Mashallah, EVROPOMAK az da ti kaja sega o4akvam tezi liude tam da napravqt - ¨KRISTALLNAHT¨ ,/ pro4utata Kristalna Nosht v koqto nacistite sa izgoreli mnogo evreiski knigi/ eto q:

Kristallnacht- German pogrom of 1938

ta ne bih se u4udil taka ako spretnat edno podobno demonstrativno  izgarqne na knigite na Husein Mehmed, Salih Bozov, Mehmed Dorsunski... ;D ;D ;D

Offline abc

• Forum fan
Айде молим. Стремежът да си жертва е добре познат, но Кристална нощ... Дали не прекаляваш? Пробутваш едни и същи идеи непрекъснато.

Offline Metka

• Forum fan
Стремежът да си жертва е добре познат, но Кристална нощ... Дали не прекаляваш?

Svetyt na Jertvata i Nasilnika mi e mnogo dobre poznat .
I poradi tova moga da se identificiram i kato nasilnik i kato jertva.
No tova ne mie jelanieto.
Ima i treti vid hora izvyn jertvite i nasilnicite.
Tova sa horata koito iskat da bydat svobodni.
No tova e vypros na proumqvane.

Пробутваш едни и същи идеи непрекъснато.
- Da zashtoto tezi koito bieha roditelite ni s kolove, sa v situaciqta na onezi voinici gore na snimkite, koito 4iupqt styklata na evreiskite magazini vyv Fashistka Germaniq.
Edna naciq, edin narod, edin vojd, nima imenno tezi na tazi konferenciq ne sa radeteli na tezi prizivi?
Nima tova ne e fashizym?
@abc , iskam da te pitam, kakvo bi napravil ti, ako v rycete ti beshe knigata na Huseyn Mehmed i si blizo do ogyn?

Offline Беглик

• Advanced member
Metka,
вече приключих с въпроса, но понеже ме питаш конкретно, ще ти отговоря. Аз не считам една конференция, събрана мирно и тихо, която се открива от Областния управител, Кмета на Общината и се провежда в залата на Общината за фашизъм.

Ти казваш, че очакваш от "tezi liude tam da napravqt - ¨KRISTALLNAHT¨ ,/ pro4utata Kristalna Nosht v koqto nacistite sa izgoreli mnogo evreiski knigi". За моя голяма радост, те не са я направили. И хубаво, че не са я направили, защото KRISTALLNAHT не е горене на книги както си мислиш. Нацистите са горели често публично книги и не само еврейски, а и на немските класици. KRISTALLNAHT е нощта, в която SA и SS извършват погрома над евреите в цяла Германия, а може би и Австрия, и в която нощ загиват няколко десетки евреи, няколко хиляди еврейски магазини са изпочупени (техните стъкла дават името KRISTALLNAHT, а не книгите, които са горени толкова често, че вече не правило впечатление) и почти всички синагоги потрошени. Тези люде в Смолян са направили конференция, колко научна е отделен въпрос. После са се разотишли мирно и тихо. Това за мен не е фашизъм. Не съм чувал за разрушени джамии след конференцията, напротив строят се нови и нови, нещо което не може да се каже за синагогите след KRISTALLNAHT. Ако бяха разрушили, тогава веднага бих казал, да това е фашизъм, спрете ги или както би казал Nezir: No pasaran.

Естествено, че участниците представляват себе си и никой друг, но Областният управител и кмета са държавни органи на България и да се очаква от тях KRISTALLNAHT или по какъвто и да е начин да се свързват с KRISTALLNAHT, го намирам за меко казано необосновано.

Offline nezir_9

• Advanced member

Господа musov и abc, много Ви моля, задръстихте положението!

Ако има нещо лично да си изяснявате, моля, направете го на ЛС.

След малко спамовете ще ги изтрия!

Offline abc

• Forum fan
@abc , iskam da te pitam, kakvo bi napravil ti, ako v rycete ti beshe knigata na Huseyn Mehmed i si blizo do ogyn?

Бях ти отговорил, но някак се е стопил отговора ми. Тъкмо така е налично усещането, че си ме оставил без думи ;)

Shumarov

• Guest

Естествено, че участниците представляват себе си и никой друг, но Областният управител и кмета са държавни органи на България и да се очаква от тях KRISTALLNAHT или по какъвто и да е начин да се свързват с KRISTALLNAHT, го намирам за меко казано необосновано.

Аз мисля, че има основание за тревога от провеждане на такава нощ, като следствие от такова "научно мероприятие",Беглик! Целта на това мероприятие е да затвърди и припомни поднасяната ни версия за произхода на помаците-т.е. чистият ни български произход!
Аз лично не виждам нищо лошо дори и таква да е истината.Проблема е, че тази хипотеза ни беше поднесена по много грозен начин в недалечното минало от хора със същото мислене, като организаторите на тази конференция.Тези хора бяха зверове и тогава наистина мероприятията, които ни бяха провеждани могат да се сравнят с тези нощи кристални.Тези мероприятия са били предшествани от тайни и явни "научни" събития, подобни на тази конференция.Разликата е, че тези вмирисани на нфталин нереализирани отпадъци нямат тогавашната власт, и няма кой да им напълни читалището с изплашени от калашници помаци!Вместо силата на калашниците, те използват правото си на свободно слово.Радващото в случая е, че това слово ще бъде чуто от 5-6 психара и  помаците, като цяло не ни интересува тази миерда, която наричат конференция!
Разбира се остава обидата от желанието на тези хора да ни навират в носа хипотези за произхода ни!

Offline uti

• Member
  • **
shumarov, ти се успокои, аз съм много спокоен, незнам защо, може би щото съм тук а ти там(na m...........).
Омолявам те не ме вини в това което не съм казал, ти си малко болен мозък. симтома е: след прочит на изказано мнение, цитираш, преразказваш така както ти бие главата.
Аз никои не определям кой какъв е и не се страхувам да ме определят, щото дълбоко вътре в мен има нещото, което е спомогнало да се самоопределя, и такива като теб -"форумен активист" немогат да ми въздействат по никакъв начин.
Успокой малко топката.
Ти с горящата си уста всичко чуждо гориш.
Учен роден преди 1989 за теб е мюсюлмано-убиец.
Крайните ти религиозните виждания+омраза към чуждото = български талибанин.
Съфорумец, който бурно не ти ръкопляска за остроумните ти заядки за теб е най малкото малоумен(прочетете по нагоре писанот от shumarov).
Няма с това твое поведение да ме изкараш от тук, знаеш как само може.

Offline nezir_9

• Advanced member
nezir, когато цитириш, цитирай както трябва,(разпокъсваш мисълта на колегите тук, взимаш това което ти трябва, разпокъсвайки мисълта) и слагай в кавички или фонче,  Ейто от това ти личи какво отношение имаш към чуждо мнение и знание.
Искам и сега да подчертая, че и аз не съм съгласен с “мохамедани”. Чети всичко!!!, а не това което ти утърва.
В България има и еврей те се чувстват българи еврей, турците са български турци и така, ние сме българи мюсюлмани, не български. Има разлика.
 А тази конференция която ти е като игла в сърцето  има и положителна страна. ГЛЕДЧАЙ МАЛКО ПО РАЗЛИЧНО, ПО ПОЗИТИВНО, ТИ КАТ СИ СЕ СТРЕСНАЛ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ИДАТ С ВТОРА СЕРИЯ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС. СПОКО АРКАДАШ. Аз се радвам,че се правят такива научни конференции, сайтове, други мероприятия, които се говори за нас мюсюлманите пък говорили само това което не ни утърва или пък само това което ни утърва.

Други забележки...?

Offline nezir_9

• Advanced member
shumarov, ти се успокои, аз съм много спокоен, незнам защо, може би щото съм тук а ти там(na m...........).
Омолявам те не ме вини в това което не съм казал, ти си малко болен мозък. симтома е: след прочит на изказано мнение, цитираш, преразказваш така както ти бие главата.
Аз никои не определям кой какъв е и не се страхувам да ме определят, щото дълбоко вътре в мен има нещото, което е спомогнало да се самоопределя, и такива като теб -"форумен активист" немогат да ми въздействат по никакъв начин.
Успокой малко топката.
Ти с горящата си уста всичко чуждо гориш.
Учен роден преди 1989 за теб е мюсюлмано-убиец.
Крайните ти религиозните виждания+омраза към чуждото = български талибанин.
Съфорумец, който бурно не ти ръкопляска за остроумните ти заядки за теб е най малкото малоумен(прочетете по нагоре писанот от shumarov).
Няма с това твое поведение да ме изкараш от тук, знаеш как само може.

Това, което човек сам си го направи и цяло село не може да му го направи...!

Понеже вече няма съмнение кой си, не се учудвай, ако скоро поглеждаш като "кученце", отстрани ..., но ние знаем, че ще се върнеш под друга идентичност...

Вълка козината си сменя, но не и нрава...

Но ти не си вълк, ти си овчица...

И защото всеки прочел постинга ти по - горе ще види даже, че си неграмотен,

ще ти задам една задача: в думичката

"уфсъ",

колко грешки са допуснати...?

Всеки отговор, че са по - малко от 4(четири) е грешен...(Обади се на приятел(Я) си!)

Offline uti

• Member
  • **
shumarov, nezir, 5 са грешките:)
Ние които се определяме за българи мюсюлмани явно не трябва да сме тук,  защото сме неграмотни овчици, а вие помашките вълци искате да чувате тук това кое ви отърва.
Ако аз плюех неудобните учени за вас и ако харесвах и подкрепях вашата идея сигурно щеше да ме толерирате тук.
Ок халал да ти е бумак

Offline nezir_9

• Advanced member
Ние които се определяме за българи мюсюлмани явно не трябва да сме тук,  защото сме неграмотни овчици, а вие помашките вълци искате да чувате тук това кое ви отърва.
Ако аз плюех неудобните учени за вас и ако харесвах и подкрепях вашата идея сигурно щеше да ме толерирате тук.
Ок халал да ти е бумак

Всеки е добре дошъл в сайта!

Тук никой не се толерира и дискриминира - влизането и писането е доброволно.

EVROPOMAK

• Guest
...... българи мюсюлмани явно не ...  защото сме неграмотни овчици,
Ок халал да ти е бумак

Знам ли тука, дали е разрешено да се прави търговска реклама, да го преценят сайбиите на соя сайять, но по-горният израз "бумак", или по-правилното произношение написано на латиница е "ВОМАК", е вид висококачествена строителна техника именуващи се по техническите спесификации като наименование - "Валяци"!  :o
Тези средства са и с изключително сериозни технически качества - за тежест, трамбоване, мачакане и валиране на недодялани и непродравнение земни участъци или естествени природни образования в т.ч. и за чакъл, сгурия и баластра при направа на новите европейски пътища в изоставените Помашки райони на Републиката!  ::)
 :D   ;D ;)