Author Topic: Помаци мюсюлмани с български имена !  (Read 64101 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Radoslav

• Avarage member
Първо ще отговоря на Юсу. Юсу вярно че в нащо село са смазали хората от бой за да си сменят имената и точно заради тва има доста хора дето си върнаха турските имена ама има и много дето си останахме с българските заради различни причини. Моята лична е че се смятам за българин а и името ми много ми харесва.
Сега на Сюлейман да кажа пет приказки. Сюлеймане само като та гледам че ми пишеш на турска азбука вече си ми ясен мой човек. Вие чечлиите или както ние ви викаме гаджелите си са сматайте ако щете за ескимоси. Вие поначало сте си инати и колкото и да ви се обяснява главите ви не увират пък и вас не съм тръгнал да ви определям. Аз си определям само мойте хора от моя си край.
Сега на Гелина и Караибрахим- не не съм от Барутин а съм от Марс . Пу аман от глупости вейке.

Offline Hat

• Moderator
Радославе да ти е живо и здраво името носи си го сьс здраве но смятам,че ти си много зле заблуден относно миналото на предците си  с които би трябвало да се гордееш а не обратното.Искам да ти кажа и нещо друго вьпреки,че не сьм от Чеча чечлиите са си баш помаци а ескимоси ли марсианци ли според логиката би трябвало да са тези,като тебе заблудените има ги все още но най много са в смолянският вилает.

Offline tersid

• Adviser
Аз си определям само мойте хора от моя си край.
 Пу аман от глупости вейке.
Радославе ,в  Барутин знаят ли че си ги определил.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Самоопределението си е индивидуално качество.

Хат досега не съм видял нищо смислено от твоя страна,което да говори за различен етнически произход на помаците,освен българският.

От друга страна нали знаеш,че достигането до определена истина си е пак лично индивидуално качество-според много други вие от Чеча сте заблудените,а не Радослав или Смолянските помаци.

А и не на последно място помаците в различните краища се различават помежду си-единствено ги събира религията,защото си принадлежат към края в който живеят.Т.е. като кажеш българи християни-в това число влизат шопи,турлаци,тракийци,македонци,гочета,капанци,балканци и т.н.
Същото като кажеш помаци в това число влизат не само тези от Родопите или от Чеча-а пак балканци,северняци,шопи и пр.Лошото е,че повечето Шопи и пр. с мюсюлманска религия отдавна са се изселили в Турция,но северняците от Тетевен и Ловеч,Луковит все още се намират и те са по близки до съселяните си християни отколкото до Родопчаните,а да не говорим за тези от Чеча.

И последно-ти недоволстваш когато някой друг те определи,а в случая сам определяш другите.  ;)

Offline Rasate

• Forum fan
Радославе ,в  Барутин знаят ли че си ги определил.

Той говори за неговите хора-т.е. за рода си-а не за цялото с. Барутин

Offline Hat

• Moderator
Той говори за неговите хора-т.е. за рода си-а не за цялото с. Барутин
Мислиш ли че има нужда да поясняваш вместо него.

Offline Сидхарта

• Historian
Заблуден бил Радослав, брей ц-ц-ц-ц.

Offline Николай

• Member
  • **
 :) май всеки помак, който каже че се чувства малко или много българин, бива обявен за ЗАБЛУДЕН ;)

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Радославе,колкото и да се определяш като българин,теб хората извън Родопите пак ще те знаят като помак.И което е още по-зле за теб-ще те смятат за помак-ренегат.И помаци,и българи.

Offline PETER

• Forum fan
Глупости. Кой вече го интересува кой какъв е.
Парата прави човека, не произхода или етноса.

Offline Николай

• Member
  • **
Глупости. Кой вече го интересува кой какъв е.
Парата прави човека, не произхода или етноса.
За съжаление е точно така!!!

Offline Rasate

• Forum fan
  Радославе,колкото и да се определяш като българин,теб хората извън Родопите пак ще те знаят като помак.И което е още по-зле за теб-ще те смятат за помак-ренегат.И помаци,и българи.

Е па то Шопа си е Шоп и извън Софийско,Макето си е Маке и извън Мекедонията,Гочето си е Гоче и извън Заралийско,Чечлията си е Чечлия и извън Чеча нали така,а думата помак е много обща-според написаното от теб излиза,че само родопските мюсюлмани са истински помаци

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Аз каквото съм искал да кажа,това съм написал.А ти как ме тълкуваш,това вече не е мой проблем.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
"Няма нищо ново под слънцето", "Отровни мухи развалят и правят зловонно благовонното масло на мировареца: същото прави една малка глупост на уважаван човек на неговата мъдрост и чест"
книга Еклесиаст, Вехт Завет!
Нека тези които имам предвид сами да се сетят и да си направят изводите за себе си.