Данните Пасков са от списание "RBC"(№ 11, 2007)
Националният и етнически състав на Москва е, както следва:
Руснаци - 31%
Азери - 14%
Татари, Башкири, чуваши - 10%
Украинци - 8%
Арменци - 5%
Таджики,Казахи,Узбеки, Киргизстан - 5%
Корейци,китайци,виетнамци- 5%
Чеченци,Дагенстанци,Ингуши- 4%
Беларуси(Литвани) - 3%
Грузинци - 3%
Моладавци - 3%
цигани - 3%
Евреи - 2%
други - 4%
В Москва, реално живеят над 12 милиона,от тях руснаци - 3.200.000.В столицата на руската държава руснаците са малцинство.
Това списание не знам да е някакъв сериозен източник.
Пък и преброяванията в Москва са пълен бошлаф.
Бях на 2 от тях. И на двете не преброиха нито жена ми и родителите и, нито познати. И резултатите бяха съответно: 13.5 милиона преди 8 години. Което е пълен майтап, защото камерите на полицията преброяват средно 2.5 млн коли да влизат всеки ден в Москва, а колко е имало без влезлите, никой не знае.
В Москва живеят между 20-22 млн народ, това са реалните екстраполации. Които, естественно никаква статистика никога не може да ги хване.
В началото на 2004 г. в Русия постоянно живеят повече от 4 милиона китайци.
За развитието на исляма в Русия от държавния бюджет бяха отпуснати през 2007, 800 милиона рубли, заяви съветник от управлението на администрацията на президента на Русия Алексей Гришин.сътрудничеството на държавата с мюсюлманските организации е комплекс от няколко направления" Главен сред тях е подкрепа за ислямското образование, за което в последните години държавата е заделила и разпределила 400 милиона рубли.
Възможно е, но не съм го срещал никъде, освен тук.
Русия е единствената немюсюлманска страна,която е признала победата на "Хамас" на изборите в палестинската автономия през 2006 г.и лидерите на тази терористична организация два пъти са посещавали Москва на официално държавно равнище, по покана през 2006-2007 г.
Терористична за САЩ, но за Русия няма защо да е такава.
Според представителите на Националната организация на руските мюсюлмани, всеки петък в Санкт Петербург, най-малко трима руснаци приемат исляма.Огромен е броят на неофитите (новоприелите исляма)-студенти.
За 6.5 млн Санкт Петербург това са 0,000000471% от населението седмично. Сами изчислете колко време ще трябва, за да станат поне 25%.
Но, да се върнем на населението.Русия сложи кръст на демографията си.
Да се направи подробен анализ на демографската ситуация и да се разберат причните, поради които постоянно намалява раждаемостта е невъзможно.От 1997 г. и до днес не е възстановен сборът на самите базови показатели.
В 79-руски региони, раждаемостта е намаляла,в 60 е повиешена смъртността
В Русия се правят по 8 милиона аборта на година .
Първо, интересен е източникът на тези цифри.
Второ, веднага виждам една груба грешка в цифрите: Регионите на Русия (областите, федералните субекти) са 89, а не 79. Разликата е чувствителна.
Някой е преписвал цифри едно към гьотере.
Това е само една извадка от статистиката на черната руска действителсност, който желае да прегледа цялостно данните за всички други показатели ,то нека проследи връзката
http://www.rf-agency.ru/acn/stat_ru
Истина ли е Пасков,че Москва е най-скъпия град в света??
Истина е, че редовно си сменят короната с Хелзинки и Токио.
Мога да ви засипя с цифри, но накратко: храната е от 2-4 пъти по-скъпа от България, недвижимостите също, по-евтини са само енергийните източници. Но за сметка на това на ден под 200 км зад волана в Москва няма как да направиш. Като сметнеш, че колата гори градско, от което задръстванията са 60-80% от времето, става ясно, че няма никаква икономия за гориво. Аз карам на газ, и въпреки това съм стигал до 200 евро на месец само за гориво. Но обикновенно е 100-150.