Български > Компютри и Интернет

Мюсюлманите по света

<< < (13/21) > >>

sirrio:

--- Quote from: Daniel on February 16, 2010, 13:41 ---Ot tvoite pisanici se vijda 4e  si nai netolerantnia ot vsichki  i imash ochite da duma6 za Tolerantnost.Niamate li sram be hora.Az sam hristianin i se sramuvam ot dumite ti.

--- End quote ---

Ти не знам какъв се явяваш, щом си само кандидат-член на форума, но явно си и пристрастен на всичкото отгоре. И защо ти се срамуваш от моите думи? Не мисля, че съм обидил някой като съм му казал истината. Тук или някъде другаде да си видял някой толкова разпалено да възхвалява християнството или будизма например, а? Може би от тук идва разликата, защото православната църква казва "не споменавай напразно името господне". Другите религии не се прокламират така, както това се прави с исляма. А за теб много се съмнявам да си християнин, но това няма значение.

muti6:

--- Quote from: sirrio on February 16, 2010, 13:16 ---Ето за това става въпрос - в този пост прозира абсолютна не толерантност към останалите религии. Не можеш да казваш на останалите, че видите ли, вашата религия не струва, а моята е баш правилната религия, единствената религия на Бог. Именно поради това ислямът се води като най-агресивната религия, която е най-нетолерантна към останалите религии. Разбираш ли какво искам да ти кажа? Спри да се биеш в гърдите колко велик е исляма и колко по-правоверен си ти от всички останали. Покажи малко уважение и към другите религии.

--- End quote ---
Сирио,като се има предвид,че всички религии са от (БОГ)АЛЛАХ  няма да коментирам празнодумията ти за неуважение.
Толерантността за теб, май е доста разтегливо понятие зад което постоянно се криеш и парадираш,като целенасочено обиждаш не само хората  инакомислещи от теб, а и религияата ни.Колкото и да не ти е угодно,срещу фактите не се рита,така че примири се.Ако пък смяташ,че не можеш да си въздържаш системата има и други форуми,никой няма да плаче за теб.Толерантност представлява умението да си даваме сметка, че не всичко е в наша власт, че не всичко мисли и действа като нас и че можем да научим нещо дори от най-неаргументираните действия.
Толерантност е умението да си мълчиш, когато искаш да осъдиш някой за нещо, което самият ти не разбираш.
Толерантността е умението да се опитваш да разбереш, не да подминаваш това, което ти се вижда нелогично, неоправдано, глупаво. Защото в крайна сметка ние всички имаме някакъв мотив за действията си - независимо какво правим.
В крайна сметка толерантността е умението да си добър с хората и нещата, да приемаш хората такива каквито са и да не съдиш за тях по предварително оформени модели в главата ти, които накратко наричаме "предразсъдаци".  
За огромно съжаление  Сирио, отдавна си забравил или никога не си знаел смисъла на думите толерантност и отговорност! ...Просто си задай въпроса:  Защо се говори толкоз за ислям във форума,може пък да ти светне.

isa71:
В Корана Бог представя Евреите и Християните като Хора на Писанието, както и съобщава подробно на Мюсюлманите за това как да се отнасят към тях. Хората на Писанието имат познание относно понятията забранено и позволено, и нравствените им критерии са основани на Божественото откровение. Според нравствеността съобщена ни в Корана и действията на Пророка Мохамед (Бог да го благослови и с мир да го дари) Мюсюлманите трябва да се отнасят към Евреите и Християните с обич, вежливост, толерантност и уважение. Призивът на Мюсюлманите към Хората на Писанието е съобщен в Корана по следния начин:

„… И кажете: „Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.” (Коран, 29:46)

От този призив става ясно, че възгледът на Мюсюлманите към Християните и Евреите е: Ние живеем според моралните принципи предписани ни от светите ни Писания, зачитайки ограниченията посочени от Бог, изпитвайки обич и уважение към Божиите пратеници и вярвайки в единственият Господ Бог. Ето защо ние трябва да се отнасяме един другиму с внимание, разбирателство, уважение и любов. 

Ние всички обичаме и уважаваме едни и същи пророци

Мюсюлманите вярват във всички изпратени пророци. Те вярват в свещените книги изпратени в миналото на хората чрез пророците. Един айят от Корана обяснява това така:

„Кажи: „Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса, и на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени.” (Коран, 3:84)

http://www.ochakvaniatmesia.com/a_7.html

sirrio:

--- Quote from: muti6 on February 16, 2010, 15:18 ---...Просто си задай въпроса:  Защо се говори толкоз за ислям във форума,може пък да ти светне.

--- End quote ---

Ами хайде кажи ми защо, че нещо не може да ми светне.
Защо примерно не се говори повече за светски неща, кой какво е направил в живота, какво е постигнал, как го е постигнал, какво работи и т.н. Стига само религия, история (която всеки тълкува както си иска), величаене на южната съседка Турция и жлъч към "неправоверните". На тебе светва ли ти сега какво имам предвид или ти си компентентен само по религиозните въпроси, а светските не ти допадат. А за това дали някой щял да плаче за мен или не и в кои форуми ще ходя, не е твоя работа. И не ми обяснявай какво е толерантност (че чак и отговорност), защото съм сигурен, че знам по-добре от теб значението и на двете понятия - аз за разлика от някои хора ги доказвам на практика в живота, а не само по форумите.

muti6:

--- Quote from: sirrio on February 16, 2010, 16:06 ---Ами хайде кажи ми защо, че нещо не може да ми светне.

--- End quote ---
Явно ти е дошло множко последните дни и ти е изгорял бушона. ;DТова какъв си в живота го разправяй на шапката ми.Може пък някой да ти се върже.
Като се започне от това "смехотворно мнение", което не е нищо повече от "празно самохвалство". А като за роден победител като тебе, реакциите и обидчивостта ти не подхожда, явно несъзнателно и напълно извън смисъл, за да си придадеш някакъв мистицизъм на "човек, овладял загубените каузи", и след това почваш да се караш с всеки, който не те хвали какъв си печен.
 И още нещо - самохвалството, прозиращо зад фалшива скромност, изисква повече вътрешен блясък. Иначе не работи, както сам се убеждаваш.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version