Български > Компютри и Интернет
Мюсюлманите по света
Пламен Пасков:
--- Quote from: Shumarov on February 12, 2010, 17:57 ---Тъй,тъй-нека всеки си прави изводите сам!Ама да не се правим на ощипани булки, оти се знаем вейке! А за да копира някой от теб, или от когото и да било, трябва да е без грам собствена идея! Копирането си е плагиатство!
--- End quote ---
Шумаров, копи-пейста е толкова разпространен в този и в други форуми, че под етикета ти "плагиатство" попадат не само несимпатичните ти Фотакиев и Пасков, но и маса народ, в това число и близки твои приятели, да не споменавам конкретни имена.
Когато някой споделя мнението по даден въпрос, ползва статия, цитат, есе, разсъждения, и ги слага.
Фотакиев е копирал 1 или 2 пъти, като минимум единият, ако не и двата случаи бяха на материали, които публикувах аз, но всъщност бяха от други автори и статии, които съм посочил коректно. Копирал съм и аз от него. И това засяга само нас двамата.
Защото споровете се водят между идеи, а не между личности.
Нищо забранено от тези или други правила, нищо престъпно или неприлично.
И пак ти повтарям: преди да насочиш обвинителен пръст към някого за нещо, и да го захвърлиш с камъни, помисли си: къде ще паднат те и дали няма 10 обвинителни пръста да се насочат със същото основание към тебе и близки ти приятели и другари.
Предлагам ти нещо съвсем просто, логично и човешко: дай да прекратим с тези личностни атаки и контраатаки, защото са нарушения на правилата, спам за темата и контрапродуктивни.
Аз ти предлагам мир, самообладание, и взаимно уважение и зачитане.
Спор по темите и идеите, а не по личностите.
Съгласен ли си?
Shumarov:
--- Quote from: Пламен Пасков on February 12, 2010, 19:36 ---Предлагам ти нещо съвсем просто, логично и човешко: дай да прекратим с тези личностни атаки и контраатаки, защото са нарушения на правилата, спам за темата и контрапродуктивни.
Аз ти предлагам мир, самообладание, и взаимно уважение и зачитане.
Спор по темите и идеите, а не по личностите.
Съгласен ли си?
--- End quote ---
Този назидателен тон.....не на мене! Някак си не ми се види нормално да ме учи на форумни правила човек, който ни нарича "потуранци"! Някак си не ми се види нормално да ме учи на ред човек, който не си е платил билета, за да види Перперикон(грешка-историческа находка в село Татул)!Когато израстеш морално, можем да намерим общ език!А за продуктивността...би било чудесно, ако се отучиш да наричаш "потуранци"!Но се боя, че е безвъзвратно късно за това и такъв интелектуален продукт не може да се получи при тебе!
isa71:
Джамиите в Москва не са достатъчни за мюсюлманите, които се молят
Москва, както и други Руски градове са пример за завръщането на мюсюлманите към религията си. В Москва има четири джамии, които са крайно недостатъчни за желаещите да се молят в тях. За Рамазан Байрам в една от четирите джамии е имало над 60 000 хиляди посетители, като хиляди от тях са изпълнили празничната молитва на улицата и тротоарите.
Посещението на джамиите от голям брой мюсюлмани, е дало повод кмета на Москва Юрий Лучков да направи изказване по необходимостта от нови джамии в Москва.
Мюсюлманите успяха да си възвърнат историческата джамия в Москва, която е строена през 1823 година. Същата бе превърната в склад по време комунистическия режим.
Реислямизацията покори Руските мюсюлмани и най-вече в Москва надмина всички очаквания и предположения – заяви Мухаммед Карачай, заместник мюфтия на мюсюлманите в Европейска Русия и председател на Ислямската фондация „Дару- еркам”.
http://www.genmufti.net/bg/news-worldwide/694-2010-02-11-14-14-18.html
rcn:
--- Quote from: isa71 on February 12, 2010, 21:35 ---Джамиите в Москва не са достатъчни за мюсюлманите, които се молят ...
http://www.genmufti.net/bg/news-worldwide/694-2010-02-11-14-14-18.html
--- End quote ---
Скоро гледах кмета на Москва Лужков как говори пред ислямски духовни водачи. Беше впечатляващо с какво уважение говореше за религията ни.
muti6:
--- Quote from: Пламен Пасков on February 12, 2010, 17:17 ---Мутиш, статистиката, която привеждате, не е картина на Рембранд или Пикасо, за да ми харесва или не. Тя или отразява действителното положение на нещата в цифри, или не. Когато е "не", значи, не е статистика.
Против тази статистика аз приведох една цифра, която е важна, и която води до драматични промени: хората бъркат даже количеството на регионите, федералните окръзи, за другото мога да си представя как са нещата.
А чувствата ми за или против "матушката" предлагам да ги оставим настрана.
Аз живея в тази страна 10 години и няма ден да не мечтая или мисля кога и как да се върна завинаги за постоянно в България. Дотук успявам на 30-50% от времето. Иска ми се да е над 90%, и работя по въпроса.
Така че, по-добре от мен добрите и лошите страни на Русия като държава едва ли някой друг във форума може да знае, за да бързате и вие да ми лепите етикети "любов към матушка".
Оставете личността ми настрана, дайте да се придържаме към темата.
--- End quote ---
Пасков,
До колкото знам думата"мерак"е мнгозначна и жалко,че я тълкуваш еднозначно.
Виждам,че конфронтацията ти е слабост.Като цяло гледаш много избирателно и едностранно на нещата. Би ти било от полза да си създадеш сам опозиция на личното си мнение, да влезеш в дебат със самия себе си, и да разбереш,че ние не търсим само истината,а "ЦЯЛАТА ИСТИНА" Защото ничие мнение не тежи повече от това, до което си достигнал сам.Искате да живеем в мир и съгласие и взаимно зачитане, а постоянно твърдите(натяквате),Кои сме?Какви сме?Това мога да го кажа най-смело, че си е доста сериозна заигравка с нашето нескончаемо търпение.Защо не оставяте самите хора,сами да се самоопределят,а насилствено ги вкарвате в някакво си ваше измислено клише???
ИСТОРИЯТА Е ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКИ инструмент за ментална манипулация на людете!!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version