Author Topic: ЧЕСТИТО МЮСЮЛМАНИ  (Read 16987 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Re: ЧЕСТИТО МЮСЮЛМАНИ
« Reply #15 on: October 24, 2009, 01:26 »
Никой не гони г-н Юзеиров/ по паспорт Йорданов/. Ако беше така отдавна да му сложа бан или да заключа темата! Както виждате темата си е отворена и се дава гласност за мнения или предложения.Това което прави е хуманно дело,такива като него мога обаче да изброя не десетки а стотици при това помаци които помагат на народа ни без задкулисна цел.Ще спомена само тези които имам контакт,помаци които наистина от сърце го правят без да визират мисията на Юзеиров-непременно да се влезе в политиката,използвайки религията ни.Ще спомена такива хора добронамерени- Шефкет Чападжиев,Хамид Русев,Мехмед Касапов, Джеит Кърджалиев, Закри Папучи, Мехмед Зимар,Вайдин/ зетя на Пашата/,... и десетки такива които го правят от сърце. Сайта се чете от тук Америка, и е най-посещаван след БГ,и Тр,Испания,така че заставам отговорен за думите ми,знаем се тук! Достатъчно е да кажа,че помаците по света/ визирам САЩ понеже тук живея/ не са забравили народа си.Помагат и продължават и до днес.Понеже се прекалява с рекламата за действията на Юзеиров и делата му,ще спомена че помаците бизнесмени тук не спят,а се мисли за в бъдеще- това да има джамия,/ такава има в Пенсилвания( Stroudsburg) района с най-много помаци джамията беше изградена с дарения на помаците по горе дето съм описал//,да има гробище за нас тук,за спонсорство на талантливи помаци-студенти тук. Има предложение и се работи в този район Wind Gap където е помашко селище да се закупи земя от дарения на хората помаци в полза на поколенията.В това отношение аз съм длъжник да представя в бъдеще живота на помаците извън БГ! Поемат ги,дават им работа.Досега поне помаците бизнесмени са помагали на стотици семейства в началото посрещайки ги,давайки им работа,кредит и тн. Това го правят от душа,а не за показване.В тази насока виждам как определени лица се опитват всячески да дават гласност на Юзеиров,като неминуемо е с цел,следващото "Честито мюсюлмани" ще бъде ако се рег.партията му и се започнат тук отново под формата на хуманитарни действия да се прокара целта му. Не виждам смисъл от такива. В скоро време ще се променят правилата на Форума,за да се спре с това. Сайта трябва да запази идентичноста  си в замисъла на създаването му!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #16 on: October 24, 2009, 02:29 »
По горе изброих само няколко имена на помаци-бизнесмени които от сърце милеят за това да се остави нещо за поколенията след нас,без право на облаги или политика.В Америка е нещо нормално да се прави това.Има стотици хиляди хора  за които е чест да помагат.Тук например е чест да те изберат в Доброволен отряд да помагаш за децата,да откликваш в помощ ако има пожар,катастрофа,бедствие,да се притечеш на помощ. Затова тук и сега казвам нека сайта www.pomak.eu запази идентичноста и смисъла. Мога да дам стотици примери за хора такива,конкретно понеже имам достъп до един такъв помак Мехмед Касапов съм длъжен да спомена една част от това да е в полза за помака с поведението и характера си,уточнявам не е с цел политика,така както се публикуваха такива от Юзеирови давам гласност само на една част.Мехмед Касапов е отдал живота си на "помашката кауза". Наскоро предстои да се напише книга за това. От над 20 години се блъска да рови в Библиотеките по света за да открие истината за произхода на помаците.Има непубликувани материали от Енциклопедия Британика,от Германия,Канада,Гърция. Последната му среща беше с помакос от Северна Гърция/Комотини,Драма,Серес,Кавала/,.както и посещението му в село Галата Ловешко това лято лично да се срещне с Хюсеин Мехмед/ Помак БГ/,разминаха се но се срещна с жената на кмета на Галата да разбере за живота на помаците в Ловешко/,има документирани снимки за това.Сега днес  22 октомври говорих с нашия уважаван брат  в Македония Serif MKD,през ноември сега ще се видят заедно да споделят за живота на народа ни разделен...... You can now enjoy online the village festival honouring the benefactor Mehmed Kasapov who lives in America since 1972. His donation for the football team and renovation of the village square  brought a lot of smiles on our children`s and grandparents` faces.   Директно вече Онлайн можете да се насладите на живо за  стореното от Мехмед Касапов - живеещ в Америка от 1972 година в полза дарение за роден край.Има много усмивки по детските лица,има вяра в по старите вярващи хора,има тръпка за живот,това че хората сме временни,направеното е за поколение наред. Поклон за делото на сем.Касапови!    Част 1                         01     Автор Мехмед Касапов- САЩ.Untitled

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #17 on: October 24, 2009, 09:12 »
Заставам изцяло зад думите на Назми!

Г-н Юзейров(Йорданов) не е пъден от сайта.

Когато човек върши нещо благотворително (прави себап), той го прави много дискретно.

Вземе ли да раздухва, неговата дейност се лишава от смисъл - но това не го решаваме ние, всевишния АЛЛАХ всичко вижда.

Става въпрос да НЕ бъдем употребени за пореден път, както е ставало много пъти.

Никой не се съмнява в благородността на идеята "БЧП"!!!

Но някак си ми звучи леко манипулиращо една и съща личност(няма да използвам понятието "индивид", като някои наши съфорумци, защото е изключително обидно) да прави широко рекламирани благотворителни жестове и същевременно да има политически амбиции.

И то политическа партия с втъкани в нейната идеология мюсюлмански ценностти, а въпросният господин не си е върнал името?!?

Ако са му много мили мюсюлманските традиции, според мен първо себе си трябва да позиционира на координатната система, тогава да пропагандира.

Потенциални поддръжници вероятно посещават нашия сайт, а вероятно има и в Ръководството такива и се получава малко напрежение, което е абсолютно излишно.

Нямам нищо против никого, стига да не ми навира в лицето съмнителни каузи!!!  

Shumarov

• Guest
« Reply #18 on: October 24, 2009, 18:43 »
Храстът казал на дървото
Слез и ниско залегни!
Виждаш буря се задава
тук до мен и ти се наведи

Ще преживеем дружно с тебе, братко
ще се скатаем от вятъра студен
ще оцелеем сладко,сладко
Ден след ден

Дървото клоните разклати
погледна тъжно старата гора
Обрасла от досадни храсталаци
вещаят бури,
а цял живот пълзят.

И преживяват си под чужда сянка
така на завет от вятъра студен
И оцеляват сладко, сладко
Ден след ден

Малко шопска метафорика от един помак :)

Значи тези братя може да са всякакви. От това, което аз знам за тях ги оприличавам с дървото, което стърчи смело срещу бурите, а ние се явяваме досадните храсталаци, които вещаем бури ден след ден.Трябва да има смелост човек за да се изправи срещу очакваните негативни реакции от предубедената част на обществото.Лично мене ме впечатлява проявата на смелост.Съгласен съм, че има много дарители, които са анонимни.Но хора, споменте си покойната Майка Тереза-тя стигна до заседание на ООН за да иска дарения за нейната фондация в Индия.Стана героиня, благодарение на популярността, която придоби от медиите. Медийните прояви са типични за времето в, което живеем.Стига да не се окрасяват в жълто, или да не се поднасят, като заплаха за ислямизми, или други "изми", няма нищо лошо в публичността.Значи се измисля боза, като Big Brother, Surviver, и обществото коментира с удоволствие кой с кого ще се чифтоса. А един безумец, който(евалла му, че не си е върнал името-който му го е сложил-той да си му го върне!) е решил да регистрира партия и благотворителна организация буди толкова негативни страсти!Ако това не е подмяна на ценностите....здраве да е!

И така, животът продължава
вечния си мъдър кръговрат
Някой постоянно оцелява
защото други срещу бурята стърчат.

Ден след ден!

Това е зле(граматически) изплагиатстван текст на една моя любима песен на Подуене Блус Бенд.  :)

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #19 on: October 24, 2009, 19:25 »
който(евалла му, че не си е върнал името-който му го е сложил-той да си му го върне!)

Алоооо!

Оправете си приоритетите....

За какво ли нашите деди и бащи ги клаха, биха, затваряха по затворите!?!

Родителите слагата обикновено на децата имената!

Shumarov

• Guest
« Reply #20 on: October 24, 2009, 19:31 »
Алоооо!

Оправете си приоритетите....

За какво ли нашите деди и бащи ги клаха, биха, затваряха по затворите!?!

Родителите слагата обикновено на децата имената!

Алооооууу,
имах предвид името Йорданов, което не вярвам баща му да му го е дал в Църквата на Кръщене, както повелява традицията!

Offline abc

• Forum fan
« Reply #21 on: October 24, 2009, 20:17 »
Shumarov чак пък дървета или пък може би си прав. Аз лично подбирах цитати от постове на Юзеиров, в които той пише такива неща, че ако са в обратна посока сигурно ще бръмне форума. На снимка от прословутата благотворителност видях едно момиче да налива кола. Може и да бъркам. На друга снимка видях едно толкова обинтовано дете, че ако не беше постановка то щеше да бъде в реанимацията на някоя болница. Пълен цирк. Ако пък оказва такава помощ има ли отношения с лекари, със Здравната каса и лицензи и акредитации? Защото ако няма това е поредното брутално нарушаване на законите. Извини ме, но ако искаме законова държава трябва да се спазват законите. ЕДин кенеф в двора да се построи си има ред за узаконяваето му.

За мен всичко това е цирк. Куца работа от където и да я погледнеш. Смел бил, силен бил... Да бе. Сигурно. Ако беше християнин в мюсюлманска държава, с тазиму арогантност .... Всеки си избира героите. Всичките идеи се свеждат до 10 евро на ден плюс 10 000 на калпак. Това ако не е цинизъм...

Shumarov

• Guest
« Reply #22 on: October 24, 2009, 20:42 »
Това беше мое мнение, абц.Не е задължително да го споделяш.Мисля, че не си разбрал правилно метафората.Аз не го намирам за герой.Вече съм в такава възраст в която трудно се впечатлявам.Исках да кажа, че го правим герой с неадекватното си поведение във форума.Ако след всяка негова публикация няма реакция, това би значило че не се интересуваме, и ще отшуми.Аналогии за християни в мюсюлмански страни не познавам, но Израел си развява байряка от толкова години в Палестина и цялото човечество мълчи грозно-ето това е арогантност според мене, абц.Такива неща, като Юзеирови са безобидни за мене.Колкото и скандални да са, не вярвам да са заплаха за никой.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #23 on: October 24, 2009, 20:51 »
Може би не съм те разбрал.

А за Израел когато стане дума ще те покрепя. Част от човечеството не мълчи, но успешно го заглушават. Да не тръгваме в посока Холокоста, че там много мирише.

десс

• Guest
« Reply #24 on: October 24, 2009, 23:28 »
Това беше мое мнение, абц.Не е задължително да го споделяш.Мисля, че не си разбрал правилно метафората.Аз не го намирам за герой.Вече съм в такава възраст в която трудно се впечатлявам.Исках да кажа, че го правим герой с неадекватното си поведение във форума.Ако след всяка негова публикация няма реакция, това би значило че не се интересуваме, и ще отшуми.Аналогии за християни в мюсюлмански страни не познавам, но Израел си развява байряка от толкова години в Палестина и цялото човечество мълчи грозно-ето това е арогантност според мене, абц.Такива неща, като Юзеирови са безобидни за мене.Колкото и скандални да са, не вярвам да са заплаха за никой.
САЩ и пари господа т.нар. двоен стандарт-вижте Косово от една страна и Абхазия, и Южна Осетия от друга-за едните може за другите не.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #25 on: October 26, 2009, 10:34 »
Скьпи сьфорумници може би тук е мястото да спомена,че от 2006год.има издадена книга за помаците.Неин автор е Петар Япов.Книгата е спонсорирана от помаци бизнесмени от Велинградско и Тьрговищко, поименно изброени на предпоследната страница с активното сьдействие на професор Алиш/Адриан/ Палов.Лично аз смятам книгата за много добре написана,даваща точен отговор на почти всички вьпроси вьлнуващи помашкият етнос на Баканите.Прочетете те я.Горещо ви я препорьчвам.Относнно МДС искам да заявя,че като човек живеещ в Североизсточна Бьлгария и претендиращ, че познава добре помашкият етнос в региона няма нито един помак,който по някакьв начин да е подкрепил под каквато и да е форма начинанията на Юзеирови.Тук кадето е сьздадена партията на Юзеирови на нас ни са  сьвьршенно ясни  неините користни цели.Дори се учудвам, че тя буди такьв голям интерес сред помашката етнос в цяла Бьлгария.

halikan

• Guest
« Reply #26 on: October 26, 2009, 12:55 »
Скьпи сьфорумници може би тук е мястото да спомена,че от 2006год.има издадена книга за помаците.Неин автор е Петар Япов.Книгата е спонсорирана от помаци бизнесмени от Велинградско и Тьрговищко, поименно изброени на предпоследната страница с активното сьдействие на професор Алиш/Адриан/ Палов.Лично аз смятам книгата за много добре написана,даваща точен отговор на почти всички вьпроси вьлнуващи помашкият етнос на Баканите.Прочетете те я.Горещо ви я препорьчвам.Относнно МДС искам да заявя,че като човек живеещ в Североизсточна Бьлгария и претендиращ, че познава добре помашкият етнос в региона няма нито един помак,който по някакьв начин да е подкрепил под каквато и да е форма начинанията на Юзеирови.Тук кадето е сьздадена партията на Юзеирови на нас ни са  сьвьршенно ясни  неините користни цели.Дори се учудвам, че тя буди такьв голям интерес сред помашката етнос в цяла Бьлгария.
hat ,вие още на старта такмо дошал и почвате с рекламите. А книгата незнам но Петар автора помак лие?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #27 on: October 26, 2009, 13:06 »
Какво значение има дали автора е помак? Първо се прочита книгата, после се коментира! ;)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #28 on: October 26, 2009, 20:17 »
halikan скьпи сьфоромнико вярно е че сьм тькмо дошьл,

@hat dobre doshyl no ne vlizay z butonki na nashiq uvajavan syforumnik - @halikan koito e ot starite forumci tuka, koito vseki go uvajava.

I ne samo edna a v  slu4aq dopuskash nqkolko mnogo syshtestveni greshki.
Tazi tema e otvorena za tova 4e e e potvyrdena sydebna  registraciqta ne na politi4eska partiq , a na NGO -Nepravitelstvena organizaciq s humanitarna cel.
Tazi organizaciq se kazva - Bylgarski Cherven Polumlesec.
Po bylgarskite i evropeyskite zakoni Nepravitelstvenite organizacii ne sa politi4eski partij.
Za Adrian Palov vyv foruma ima specialna tema, ako si reshil da pishesh za nego ili reklama vypreki4e otri4ash , potyrsi temata i pishi tam na volq.Sajtyt ni e mnogo seriozen i umishelno syzdavane na haos i spamove ne se s4ita za dobro na4alo .
Otnosno tova tvoe tvyrdenie 4e smeesh da tvyrdish 4e poznavash mnogo dobre pomacite
e mnogo veroqtno da ne e taka.
I Nikolay Hajtov jiveeshe sred nas no se okaza 4e may ne ni e poznaval dobre ;D:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2016.0.html

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #29 on: October 27, 2009, 06:57 »
Hat, добре дошъл - hoshdeldiniz!

Трябва да знаеш, че нашия сайт е дом за всички - това не е казарма и ние не се делим на нови(новобранци) и стари(стари бухали, кучета, кокали и др.) - за тези, които са ходили в казармата тези определения не са им непознати.

Тук всички сме равни, просто трябва да се спазват определени правила, като навсякъде в живота!

Споменаването за книгата на г-н П.Япов не е реклама, а насока какво ти е направило впечатление за нас помаците.

Книгата е със заглавие:"ПОМАЦИТЕ - ИЗСТРАДАЛИЯ НАРОД". Въпреки многото спорни моменти в нея, струва си да се разгледа.

В сайта е споменато за нея:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,598.msg29960.html#msg29960

Така че се чувствай поканен да участвуваш във всички дискусии.

Относнно МДС искам да заявя,че като човек живеещ в Североизсточна Бьлгария и претендиращ, че познава добре помашкият етнос в региона няма нито един помак,който по някакьв начин да е подкрепил под каквато и да е форма начинанията на Юзеирови.Тук кадето е сьздадена партията на Юзеирови на нас ни са  сьвьршенно ясни  неините користни цели.Дори се учудвам, че тя буди такьв голям интерес сред помашката етнос в цяла Бьлгария.

Не знам какво те кара да мислиш, че в другите крайща на България буди интерес!?!