Author Topic: Смесените бракове  (Read 278418 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline Шали

• Advanced member
Ynt: Смесените бракове
« Reply #765 on: February 01, 2010, 15:37 »
...Ако го направи ще е изключение, което ще й донесе доста неприятности спрямо родители и близки. На нея ще се гледа като на продажница...
A вие родители, не може ли да отроните една сълза (капката кръв не ми харесва като идея) и да се помолите за опрощение и милост? Това е трудният път, нали, лесният е с шамарите и с отричането.
 Неведоми са пътищата Господни...

Гьоловете и жабите са ми безкрайно гадни символи...

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #766 on: February 01, 2010, 15:38 »
    Тук става въпрос за принципи, и изключенията би трябвало да са по-малко.
 А ако някой е допуснал грешка,другите следва да се поучат от нея а не да я повтарят.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #767 on: February 01, 2010, 15:42 »
Това "няма как" не звучи сериозно, защото фактите говорят, че има как. 

Подобни религиозни ограничения не ги приемам.  Те не са само в исляма.

Никой не ви кара да ги приемате. За разлика от вас, аз не се опитвам да ви уча на акъл и ви облагородявам. Само коментирам как стоят нещата при нас. На никого не натрапвам своята култура. За мен е правилно и не виждам смисъл да се променям само защото на някого не му изнасяло.

Излиза, че когато се запознават младите, то първо трябва да си отправят въпрос каква религия изповядват, че току виж после се влюбили и един куп неприятности след това на главите им ;)

Виж PNK2003, при нас има точно определен етикет на запознаване. Дори в моето село казват "може и най-долното да е, ама да си е от селото". Т.е. държи се на близкото, познатото и в никакъв случай да не се налита на чуждото и неизвестното.   

Offline TUFCA35

• Senior member
« Reply #768 on: February 01, 2010, 15:57 »

Подобни религиозни ограничения не ги приемам.  Те не са само в исляма.  Излиза, че когато се запознават младите, то първо трябва да си отправят въпрос каква религия изповядват, че току виж после се влюбили и един куп неприятности след това на главите им ;)
Estestveno 4e kogato se zapoznaqt dvama nepremenno kakto sledva se zapoznavat s imenata si.İ vlübvaneto moje da e sladko no ima posleditsi za koeto vseki 4ovek e nadaren da misli i da razsajdava.Zkonna zabrana nqma no duhovna zabrana ima i tova nemoje da se otre4e

Offline abc

• Forum fan
« Reply #769 on: February 01, 2010, 16:00 »
Надявам се младежите и девойките да ходят да се натискат и целуват по ъглите и в никакъв случай да не четат тук 

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #770 on: February 01, 2010, 16:13 »
Те и ескимосите се надяват всички да предлагат собствените си съпруги на гостите си, ама не би.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #771 on: February 01, 2010, 16:17 »
Надай се. С това рядко къпане... Трябва с противогази да се движи човек там.

Offline TUFCA35

• Senior member
« Reply #772 on: February 01, 2010, 16:19 »
Надявам се младежите и девойките да ходят да се натискат и целуват по ъглите и в никакъв случай да не четат тук 
ABC ti pak ubi ko4a s metlata :D:D::D

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #773 on: February 01, 2010, 16:25 »
   Аз пък се надявам младежите и девойките да НЕ ходят да се натискат и целуват по ъглите, за всичко си има време и място, а когато се стигне до там вече да са разбрали от коя черга са.
   На няколко пъти се опитвам да кажа,че в такива ситуации човек е по-добре да мисли с горната си глава.  Така мисля и така се опитвам да въспитам и моите деца.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #774 on: February 01, 2010, 16:29 »
yusu предполагам, че няма да те питат. Горната и долната глава щом си ги посочил имат пряко отношение към любовта и браковете, ама стига толкова. Прекален светец и Богу не е драг. Пишеше го някъде в Библията.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #775 on: February 01, 2010, 16:41 »
Мустафа,

Аз също не натрапвам моята култура и разбиранията си за живота, а още по-малко си позволявам да уча когото и да е на акъл или да го облагородявам. Просто споделям мнението си.  Не виждам защо се дразниш от това, което написах по-горе.

В тази тема обсъждаме смесените бракове и както посочих по-горе, единствено и само споделям личното си мнението по дискутираните въпроси.  Иначе изобщо не ме интересува кой с кого сключва брак или в кого се влюбва.  Всеки си има сърце в гърдите и глава на раменете за да си взема решенията...       

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #776 on: February 01, 2010, 16:43 »
   Аз Библията, признавам си не я познавам , но щом казваш сигурно е така ,вярвам ти.
Добре е обаче понякога да опитваме да слагаме спирачки в колелото на тази  деморализация на обществото,може би от нас зависи най-много ,не мислиш ли!?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #777 on: February 01, 2010, 17:12 »

Подобни религиозни ограничения не ги приемам.  Те не са само в исляма.  Излиза, че когато се запознават младите, то първо трябва да си отправят въпрос каква религия изповядват, че току виж после се влюбили и един куп неприятности след това на главите им ;)
За запознанство с любовна мотивация искам да ви предам един Турски израз;
''Gönül ota da konar boka da ''- което гласи ''Любовта(сърцето ) както каца по трева и цветя така може да каца и по други лоши неща. Важното е, както са подчертали и други преди мен , да се разсъждава преди да се ангажирва сериозно. По простата логика cлед като всяка жаба си има свой гйол, не трябва да има и проблеми. Затова че на някои ''модернисти'' им се иска нещо друго, традициите не се рушат толкоз лесно. Смесените бракове продължават да са изключение а то не променя правилото за жабите.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #778 on: February 01, 2010, 18:09 »
Добре е обаче понякога да опитваме да слагаме спирачки в колелото на тази  деморализация на обществото,може би от нас зависи най-много ,не мислиш ли!?

Така е. Съгласен съм.

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #779 on: February 01, 2010, 18:14 »
Ada, уважението, което аз имам към ва6ата вяра( а ти егоизти4но -не), не ми позволява да ти опонирам, както заслужава6-Да имаме същите морални ценности,затова сме и обичани от вас. И мила, не нападай и обиждай, това не е позволено на жените, като теб.
Въпрос: защо забравя6 своята любов пред децата?
Въпрос: Как сърцето ти ще позволи ,ако чувствата са незаменими да поставя6 условия,това да не е договор тип пазарлък?
Въпрос: предположи 4е живее6 с децата си и с мъжа си които не те оби4а,тормози те и има любовница-какво ще прави6 със себе си Ада?

Мисля 4е бях достатъ4но ясна,но тука някои се правят на ударени.Първо на първо не бих родила деца на 4овек,когото не оби4ам.
Второ ,4увствата не са незаменими,ами то примерно може6 да се влйуби6 в някой от твоята вяра,и ако те изостави примерно,пак 6те страда6,но след време пак 6те се влйуби6,по съ6тата логика,предпо4итам да страдам в на4алото,(като се откажа от друговерец)отколкото цял живот.И на последния ти въпрос,не виждам об6то с темата,но такъв мъж няма 6анс при мене,или си мисли6 4е мйуслйуманките не са достатъ4но силни да изритат такъв мъж?Ами просто 6те продължа напред..  :)