Author Topic: Смесените бракове  (Read 278408 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Смесените бракове
« Reply #735 on: January 30, 2010, 22:42 »
  Mustafa_b,
 Имам чувството,че точно ти прикриваш нещо,може би комплекси!За какво прикриване може да става дума, може ли някой да се прикрива и то точно от любимия човек до себе си?Моите познания по темата водят до извода,че почти всички бракове между помаци и християни са дело на любов и са с доста бурна предистория.И когато се парира влиянието на външните фактори,то бракът се запазва и е много здрав.Разрушително въздействие имат точно тези външни фактори като роднини,"приятели",религиозни ментори и прочие,на които това не им харесва.Апропо,ти да не си от последните,извинявай,че така директно те питам,но аз съм си такъв,директен.

Не ме разсмивай ;) Цялото си детство и юношество съм прекарал сред християни. Родителите ми бяха изселвани последователно в Плевенско (където съм се родил) и Врачанско, после живяхме в Пернишко и Кюстендил. Имал съм приятелка християнка, която знаеше, че съм помак и ме приемаше такъв, какъвто съм. За разлика от много мои селски, които криеха произхода си. Претендирам, че знам какво е любовта, но както казва моя приятел yusu, трябва да се мисли и с главата, имам предвид горната ;)

Комплексите може би са подгонили теб. Май си поредния ник на Цецко. Това че познавам религията си, не означава, че съм религиозен фанатик. С моя 35 годишен житейски опит, половината от който прекаран сред християни, съм стигнал до извода за жабата и гьола и едва ли нещо може да ме разубеди.  

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #736 on: January 30, 2010, 23:01 »

Не ме разсмивай ;) Цялото си детство и юношество съм прекарал сред християни. Родителите ми бяха изселвани последователно в Плевенско (където съм се родил) и Врачанско, после живяхме в Пернишко и Кюстендил. Имал съм приятелка християнка, която знаеше, че съм помак и ме приемаше такъв, какъвто съм. За разлика от много мои селски, които криеха произхода си. Претендирам, че знам какво е любовта, но както казва моя приятел yusu, трябва да се мисли и с главата, имам предвид горната ;)

Комплексите може би са подгонили теб. Май си поредния ник на Цецко. Това че познавам религията си, не означава, че съм религиозен фанатик. С моя 35 годишен житейски опит, половината от който прекаран сред християни, съм стигнал до извода за жабата и гьола и едва ли нещо може да ме разубеди.  
 Сега разбрах откъде ти идват комплексите.Наистина по времето на Тато бяхме мачкани и хората поради тази причина криеха произхода си,но сега даже хилядолетието е друго.Нека бъдем единни в разнообразието си

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #737 on: January 30, 2010, 23:04 »
А колкото до Цецко-този не го познавам!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #738 on: January 30, 2010, 23:08 »
А Незир познаваш ли го? Питам, защото подписът му бе именно "Единни в многообразието", а след като се появи ти, той се изгуби.

Нека бъдем единни в разнообразието си

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #739 on: January 31, 2010, 10:45 »
 Това е мотото на ЕС все още не съм чул да е монополизирано.Ама ти защо така изместваш темата и търсиш конспиратори тук?В мое лице такъв няма да намериш.Пишейки тук,изразявам собствените си мисли,свързани с темата и ако те са различни от твоите и не ти харесват,съжалявам,но не съм провокатор!Предлагам да се върнем към темата.   

вера

• Guest
« Reply #740 on: January 31, 2010, 11:41 »
Вера,драматизира6 не6то.Ти коя си да каже6 4е полемиките тука се водят от хора непознава6ти лйубовта.
Спокойно моми4е,знаем какво е лйубов,но  тя преминава през етапи,не става отведнаж,и само от нас зависи,
дали 6те и позволим да се развие.Егоизъм е заради мене,примерно,после да страдат децата ми.Лъубови много,винаги може да се  полу4и между двама които се харесат,но лйубовта кам Аллах(бог),децата и семейството
е по-силна от вси4ко друго.Егоизъм е заради страсти да страдат други хора,това  е разбира се моето мнение.
Сърцето 4увства ,да,но по важно е какво ти повелява разумът.Толкова е лесно да се влйуби6 в някой по-хубав и интелигентен мъж,за6то пък трябва той да е от друга Вяра.Твърдо съм против смесените бракове,за 6тастието на децата после..
Вера,драматизира6 не6то.Ти коя си да каже6 4е полемиките тука се водят от хора непознава6ти лйубовта.
Спокойно моми4е,знаем какво е лйубов,но  тя преминава през етапи,не става отведнаж,и само от нас зависи,
дали 6те и позволим да се развие.Егоизъм е заради мене,примерно,после да страдат децата ми.Лъубови много,винаги може да се  полу4и между двама които се харесат,но лйубовта кам Аллах(бог),децата и семейството
е по-силна от вси4ко друго.Егоизъм е заради страсти да страдат други хора,това  е разбира се моето мнение.
Сърцето 4увства ,да,но по важно е какво ти повелява разумът.Толкова е лесно да се влйуби6 в някой по-хубав и интелигентен мъж,за6то пък трябва той да е от друга Вяра.Твърдо съм против смесените бракове,за 6тастието на децата после..
Aida-Виждам,че щом определяш,че любовите са много,то ти не си срещнала истинската.Това може би е разликата между теб и мен.Истинската любов е тази,за която си готова на всичко за да я защитиш,истинската любов не подлежи на контрол и на времето-остава непроменена до края, за истинската любов си готова и на най голямата жертва-животът си.
Истинската любов се познава само веднъж и се предава върху децата ни.Всичко останало за което говорите са страсти и нямат нищо общо с любовта.

Всички тук говорите само за студения разсъдък,а за чувствата нищо не споменавате-а ние хората сме изтъкани от чувства-вечната борбата между добри и благородни,и лоши и злонамерени.Даже разсъдъкът ни е подчинен на тях и в зависимост човек на кои се подаде става добър или лош.

Четох тук някъде,че чувствата идващи от сърцето и душата са били гласът на Шейтана,та това е пълна глупост-гласът на сърцето е гласът на душата,а тя е нашата чистотата-всичко друго е замърсяването дошло със самия живот.Дори разумът ни се повлиява от околните,докато душата(моралът) остава непроменена.
Бих запитала ако гласът на душата е гласът на Шейтана,то тогава малките деца-истинската чистота,където гласът на душата е най силен те адови създания ли са,или божия промисъл.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #741 on: January 31, 2010, 12:08 »
Aida-Виждам,че щом определяш,че любовите са много,то ти не си срещнала истинската.Това може би е разликата между теб и мен.
Ама разбира се.
Толко много си права.
Някаква си туркиня с ник Айда, ще ни изнася уроци за любовта.
Ква е па таа?
"Гадните" туркини изобщо разбират ли какво е това любов?
Браво Вера, браво..
Все пак друго си е любовта в християнската догматика.
В Християнството най важното е любовта.
"В Исляма трябва да се подчняваш до безкрай".
От тук нататака знаем, Вера какво ще кажеш.
Ще кажеш как гадните мюсюлмани убиват с камъни онези жени които са изневерили..
Може би си си приготвила онези линкове на ПЕТЕР, които са ислямофобски.
Та давай по смело, недей толко да заобикаляш нещата.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #742 on: January 31, 2010, 12:43 »
Обръщам внимание към новорегистриралия се KaraIbrahim, да спре с провокации и неуважение към съфорумници!

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #743 on: January 31, 2010, 12:44 »
Мисля 4е отговорих доста изерпателно на Вера,но разбира се,тя,както и някои други тука,е разбрала така,както и отърва.То4но това за което говори тя,са страсти,аз много съм ги видяла такива,които загърбват и Религия,и семейство,и морални ценности.....и накрая излиза 4е тяхната лйубов е била балон,бъздух под налягане.И то4но тия,изневеряват без много да му мислят,на  ,,лйубовта ,,си от другата Религия,примери много...
Аман ве4е,и лйубовта я принизиха толкова,4е 4ак ми се гади,да не се  впускам в подробности.А на Вера 6те и кажа само това,бих направила много компромиси за синовете си,бих умряла за тях,но не бих им позволила брак с друговерка,е разбира се ако приеме Исляма,ок.Стига сте  се опитвали да се изкарвате много умни тука,в нормалния живот аз много сам видяла.А ако не знаех какво е лйубов,няма6е да ги имам синовете сега Вера.
Не о4аквам да разбере6 една туркиня,но повярвай ми знам пове4е от тебе за лйубовта.Никога не бих искала децата ми да са от смесен брак--а това ве4е е ЛЙУБОВ...Тя е компромис,себеотрицание,всеотдайност,борба,тя е не6то много много велико,и 6те ви помоля да не я баркате с ниските си страсти,страстта на тялото.То си има друго име..

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #744 on: January 31, 2010, 12:55 »
Обръщам внимание към новорегистриралия се KaraIbrahim, да спре с провокации и неуважение към съфорумници!
Nazmi, искам да те подкрепя в апела си, и да те поздравя за това че следиш нещата.

Ada_bg, Казвам ти откровено  - Ние те обичаме всички.Изобщо не се съмняваме в чуствата ти към помаците и мъже и жени.
Радваме се че си тука, като единствената туркиня която пише във форумът ни.
Аз също като тебе споделям схващането че
истинската любов не е онази , заради която трябва да правиш любов заради самата любов.
Това е поръчкова любов зад която се крие конспирация, таен мисионер или мисионерка.
Любовта е нещо естествено кото се случва по напълно естествен начин.
Обичам всички жени на света, които се чустват женствени.
Незвисимо какъв произход имат.

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #745 on: January 31, 2010, 13:05 »
Благодаря ти Метка,и аз сам тука за6тото ме вълнуват проблемите и радостите на помаците.
Както споменах ве4е,живея между тях,и ни6то тяхно не ми е 4уждо.Нямам сметка да правя мили о4и на никой,
ако не го 4увствам така.Ние сме братя и сестри и по религия и по съдба,винаги е било така.
Тука съм за да дискутирам с вас по въпроси,които вълнуват вси4ки ни.И се надявам,4е вси4ки с времето 6те повярват в искреноста ми.И в реалния живот се опитвам да разбирам помаците,навсякаде сме заедно,което е и нормалното.Все пак на вси4ки празници сме заедно,а и най-добрите ми приятелки са помакини :)

Offline Петя

• Senior member
« Reply #746 on: January 31, 2010, 13:34 »
Всеки си има лично мненеие и виждания,но ако не съвпадат с тона на форума...ставаш провокатор и какъв ли още не.Тука това е нещо нормално. ;)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #747 on: January 31, 2010, 13:41 »
Петя,да сте видели някой да е казал подобно нещо.Обърнах внимание да се спазват правилата и има известна толерантност на уважение.
Все пак наше право е да следим нещата нали, и моля само по темата,заглавието е" Смесени бракове!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #748 on: January 31, 2010, 14:01 »
Всеки си има лично мненеие и виждания,но ако не съвпадат с тона на форума...ставаш провокатор и какъв ли още не.Тука това е нещо нормално. ;)

Личното мнение не включва правото да наричаш опонентите си в дискусията "комплексари" и "религиозни ментори", само защото не са съгласни с твоето мнение. Благодаря на Назми за своевременната реакция.

А сега по темата. Имам братовчед женен за българка-християнка, комшийката ми пък се омъжи за българин във втория си брак. Почти ежеседмично съм свидетел на неудобството, което изпитват както родителите така и младите семейства, когато идват на гости в Корница.

В казармата имах един старшина от Борово. Той не криеше омразата си към помаците. Наричаше ни резнаци, фесове. Но колетото на съдбата се завъртя и синът му се ожени за помакиня от Дебрен. При нас има такава традиция, когато се взема перкята (чеиза) от булката да се поставя каруца пред камиона с чеиза. В Дебрен няколко деца поставят такава каруца пред пътя на камиона, а той вади патлака и ги разкарва със заплахи - "помашка работа". Щастлива ли ще бъде снахата му, след като е помрачил най-щастливия й ден?

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #749 on: January 31, 2010, 14:18 »
 Съжалявам,целта ми не е била да обиждам когото и да било.Ако някой се е почуствал засегнат,то моля за извинение!