Author Topic: Смесените бракове  (Read 278291 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline Петя

• Senior member
Ynt: Смесените бракове
« Reply #390 on: January 11, 2010, 14:49 »
Тъпо е според тебе според мен нее .Всяка жаба трябва да си знае гьола,и мястото в него.Любовта граници няма, но има край, и като му дойде края започва ходенето по мъките, и най вече са ущетени децата в един такъв разпаднал се брак. :(
Ами винаги при разпада на едно семейство децата са най-ущетени.Няма значение дали става въпрос за смесен брак или не.В крайна сметка никой не е застрахован от такова нещо,какъвто и избор да напавиш.Казваш,всяка жаба да си знае гьола-но аз мисля,че човек сам си поставя  граници.;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #391 on: January 11, 2010, 14:57 »
Гьоловете са за това, за да изкачаме от тях и да скачаме весели и радостни по ливадите :)

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #392 on: January 11, 2010, 15:03 »
Аз мисля,че смесените бракове са проява на силна любов,а когато човек обича истински отпадат много страхове и предразсъдъци.
Винаги съм смятал,че живота ни е резултат от взети решения,а всяко решение е изпит за самите нас.

Не вярвам всичко, от което се страхуваме да е лошо.
Когато говорим за смесени религиозни бракове и сме категерични в тяхната неефективност и донякъде греховност се затваряме с самите себе си и заклеймяваме любовта.Заклеймявайки любовта отпадаме от духовният свят и нашата религиозност остава на същото ниво..

Ако не сме религиозни, духовните закони не отпадат.
Често не религиозни семейства от смесени религиозни бракове,подхранвани от силна любов са пример за здраво и силно семейство.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #393 on: January 11, 2010, 15:05 »
Ами винаги при разпада на едно семейство децата са най-ущетени.Няма значение дали става въпрос за смесен брак или не.В крайна сметка никой не е застрахован от такова нещо,какъвто и избор да напавиш.Казваш,всяка жаба да си знае гьола-но аз мисля,че човек сам си поставя  граници.;)

Аз пък мисля, че границите са поставени от обществото ("гьола"), а човек само решава до каква степен ще се простира в тези граници, но няма сили да ги променя сам. Бракът също е с граници, които не се определят от човек, а от двама.

Според Тълковния речник на българския език семейство е група хора, обединени от общи цели или интереси – съпружеска двойка и живеещите заедно с нея роднини.

Когато Библията говори за семейство, определя, че това са двама души – мъж и жена, които оставят майка си и баща си, привързват се един към друг и стават едно цяло (Битие 2:24).

Семейството в съвременното общество

Или с други думи човек не може сам да си изгради "гьол", тъй като за целта се изискват минимум двама, "обединени от общи цели или интереси".

Offline Петя

• Senior member
« Reply #394 on: January 11, 2010, 15:23 »
Аз пък мисля, че границите са поставени от обществото ("гьола"), а човек само решава до каква степен ще се простира в тези граници, но няма сили да ги променя сам. Бракът също е с граници, които не се определят от човек, а от двама.

Семейството в съвременното общество
Е аз пък не обичам и не позволявам някой друг да ми поставя граници,имам предвид "гьола".А за брака съм съгласна,трябва да има компромиси,иначе не може да продължи дълго.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #395 on: January 11, 2010, 15:25 »
Границите на гьола са ръбовете на брега му, ама ние жабките за тва имаме дълги крачка че да ги прескочим и да бъдем диви и щастливи :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #396 on: January 11, 2010, 15:29 »
Вие, жабките, просто скачате от един гьол в друг, защото не може да живеете на сушата.

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #397 on: January 11, 2010, 15:30 »
Амьи, "брака", "гьола" и "мешавицата" е като в онази приказка!  8)
"Кошара, където, тия които са вътре искат да излезнат, а тия които са вънка искат да влезнат!"  ;D  ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #398 on: January 11, 2010, 15:31 »
Вие, жабките, просто скачате от един гьол в друг, защото не може да живеете на сушата.
За тва ние жабките сме станали на гущерчета, че и на сушата да живучкаме оти се в гьола ни омръзна. Справка Дарвин ;)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #399 on: January 11, 2010, 15:34 »
Предполагам искаш да напишеш Дарвин ;) Само дето той не е на почит.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #400 on: January 11, 2010, 15:36 »
Еволюирали сте, но гьола си е същият.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #401 on: January 11, 2010, 15:39 »
Еволюирали сте, но гьола си е същият.
Гьола не е същия, оти като станат много жабки и замътняват малко положението, че се налага да се попреместят. А гущерчетата колкото и да цапат- пустинята широка не е и се отразява :), че може и некоя палма да наторят :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #402 on: January 11, 2010, 15:49 »
Въпросът бе може ли сама жаба да си изгради гьол или само ползва и замърсява готови такива?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #403 on: January 11, 2010, 15:52 »
Зависи от жабата, някои по корназ жабоци сами си правят гьола и са горди с него, и канят там некоя жаба кекерица- цялата глас и ц..... :) Ама се присламчват разни жабета острани дето не могат сами да си направят гьолове и окалват пейзажа за нула време.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #404 on: January 11, 2010, 16:03 »
някои по корназ жабоци сами си правят гьола и са горди с него

Сам го каза - "Някои", т.е. няколко, но сама жаба не може. Така че, пак стигнахме до извода: "всяка жаба да си знае гьола (сред другите жаби)".