Author Topic: Смесените бракове  (Read 278119 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline Avinka

• Avarage member
Re: Смесените бракове
« Reply #225 on: November 17, 2009, 20:02 »
Ислямът позволява брака между християнка и мюсюлманин (но не одобрява брака между християнин и мюсюлманка).
Не съм чувала за случай,  дете на мюсюлманин да е християнче.
Всичко това зависи от желанието на съпруга, но 99,9% от мюсюлманите искат децата им да приемат Исляма, пък ако щат после децата да спазват обичаите! Но официално трябва да са мюсюлманчета, второ мнение няма…

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #226 on: November 17, 2009, 20:48 »
Незир, думата тайнство е натоварена с друг смисъл в религиозен аспект, но пък нещо ново научаваме за исляма и от теб, за което ти благодаря.

...
Всичко това зависи от желанието на съпруга, но 99,9% от мюсюлманите искат децата им да приемат Исляма, пък ако щат после децата да спазват обичаите! Но официално трябва да са мюсюлманчета, второ мнение няма…

Аvinka, търся думи да обясня точно чувствата си при прочит на позицията ти - ами жалка е подобна логика. Кво съветваш? Да вземем да ги клъцним момченцата и да ги бележим, пък после ако щат да изпълняват ислям - те това ли му е официалното ПРИЕМАНЕ. Това е едно отвратително егоистично родителско решение, мила. А и този ти процент 99,9 от къде го извеждаш?

Lexus, ето ти ПО ПРИНЦИП  ;D бла-бла. От мен да знаеш - вземеш ли да се влияеш от нечие чуждо мнение по отношение взаимоотношенията ти с приятеля, различно от това, което ти диктува сърцето и интуицията, няма да изживееш нищичко красиво от тази връзка.

Offline Lexus

• Candidate member
  • *
« Reply #227 on: November 17, 2009, 21:14 »
Благодаря на всички за отговорите. Аз вярвам в тази връзка и го обичам за това какъв човек е, а не каква е религията. Инетересно ми е всичко, което мога да разбера, тъй като досега не съм имала познати или приятели мюсюлмани. Не искам по никакъм начин да го засегна с нещо чрез някаква моя дума или действие.
Да не сме коментирали въпроса-но всичко по реда си. За момента сме дискутирали просто че искаме деца. Както се казва ще поживеем и ще видим. А специално за обичая с обрязването - аз съм с две ръце за!!! Вече в много страни се прави от хора които не са мюсюлмани и лично за себе си смятам, че най-малкото от хигиенна гледна точка е доста по-добре.

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #228 on: November 17, 2009, 21:23 »
Обрязването вече не е чисто религиозен акт и признак за религиозна принадлежност.
Това според мене е добре.
В момента носенето на шалвари също не е белег за религиозна принадлежност.
Може би иде ред на забрадките  ???  ;)  ;D

Offline Lexus

• Candidate member
  • *
« Reply #229 on: November 23, 2009, 16:46 »
С наближаването сега нан Байрам да ми кажете как се честити - има ли някакво пожелание тип като за Великден примерно. Какво се пожелава и т.н.

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #230 on: November 23, 2009, 19:04 »
Ми аз винаги сам казвала честит празник.Нз те може би си имат нещо по - специфично но и само честит празник стига, нали идва от сърце,а то това е по- важно нали? ;)Късмет мила щети е нужен :)

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Ynt: Смесените бракове
« Reply #231 on: November 23, 2009, 19:14 »
http://www.history.swu.bg/PDF/1a.pdf

Смесените бракове - предел на границите на две култури
Анастасия Пашова

http://www.anamnesis.info/broi3/Maria_Shusharova.pdf
ЕВЛИЯ ЧЕЛЕБИ ЗА ЖЕНИТЕ В „МЪЖКИЯ СВЯТ” НА АЯНИТЕ

Offline Gelina

• Forum fan
Re:Смесените бракове
« Reply #232 on: November 24, 2009, 08:41 »
Знаем какво казва религията за смесените бракове, въпроса е ние какво ще направим ,ако един ден децата ни си харесат момиче или момче от друга религия. Лично аз нямам нищо против.А вие?

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #233 on: November 24, 2009, 08:52 »
аз също но е мн.трудно да знаеш,в момента го изживявам хората са мн.лоши гледат те все едно си някъкав бандит,но какво пък лубовта е по - силна от всичко аз съм живото докъзателство

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #234 on: November 24, 2009, 09:22 »
Мисля,че доста преувеличаваш. ;)

Offline Hat

• Moderator
« Reply #235 on: November 24, 2009, 09:38 »
Знаем какво казва религията за смесените бракове, въпроса е ние какво ще направим ,ако един ден децата ни си харесат момиче или момче от друга религия. Лично аз нямам нищо против.А вие?
Все си мисля,че не си размишлявала достатьчно по вьпроса и си прибьрзала с крайното си решение.Пожелавам ти от сьрце никога да не заставаш пред такава дилема.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #236 on: November 24, 2009, 09:52 »
Hat, според мен решението на Gelina e правилно, защото е толерантно. Защо мислиш, че не е разсъждавала достатъчно и прибързва?

Offline Hat

• Moderator
« Reply #237 on: November 24, 2009, 10:07 »
Толерантно е решението на гелина прав си но когато се изправиш пред такьв проблем тази толерантност изчезва забравяш я и започваш да действуваш инстинктивно.Пожелавам и на тебе да не ти опира до главата.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #238 on: November 24, 2009, 10:49 »
Hat, вярно е това, което казваш. Често инстинктите пречат на човека, но аз пък ги деля на повърхностни и дълбоки.
За мен любовта е дълбок инстинкт, защото човек започва да се чувства привързан към нещо хубаво, прекрасно, било като външност или одухотвореност, и то го тегли ли, тегли. Тя е дълбок поради изключителната си близост с хармонията. Хармонията е нещо, което е толкова хубаво и възвишено, че няма как да го опишеш с думи като музиката, майката, планината, небето .....

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #239 on: November 24, 2009, 10:55 »
Толерантно е решението на гелина прав си но когато се изправиш пред такьв проблем тази толерантност изчезва забравяш я и започваш да действуваш инстинктивно.Пожелавам и на тебе да не ти опира до главата.

Самото разглеждане на Любовта като проблем обезсмисля думите обич, толерантност, разбиране и т.н. Няма никакво оправдание някой да застава на пътя на любовта между двама, никакво. Всеки заслужава да обича и да бъде обичан, а много често това чувство е в пъти по-силно именно в смесени връзки/бракова. Пожелавам на всички ви любов без рамкиране ;)

Любовните Послания На Ивана - Всичко Е Любов