Author Topic: Смесените бракове  (Read 278131 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ai6a23

• Member
  • **
Re: Смесените бракове
« Reply #210 on: November 15, 2009, 14:20 »
abc за теб какво е достатачно щото аз сам направила всичко за което се сещам никога не съм нападала сем.му била сам долерантна и всичко за което може да се сети човек,ама вече нз.какво да правя и затова изкам съвет минала съм и през 9-те крага на ада за него и ако се наложи пак ще мина стига да знам че трябва та затова кажи как какво е ДОСТАТАЧНО  

Offline abc

• Forum fan
« Reply #211 on: November 15, 2009, 14:47 »
Айше, не приемай коментара ми така :) Просто разсъждавам. Не ви познавам, нито знам обстановката около вас.

Shumarov

• Guest
« Reply #212 on: November 15, 2009, 14:51 »
Аз не разбирам много от тази деликатна тема, но ми се струва, че я приемаш много...войнствено,Айшинко!Нали става дума за любов-за какви 9 адски кръга говориш? Ако отношенията ви отсега придобиват милитарен характер,представям си какво би било, ако изтраете 20 години и си имате наследници!Намесата и влиянието на странични агресори, каквито според теб са родителите на избраника ти, не би трябвало да е пречка за двама ви!Става дума за вашия живот все пак!Ако този хубостник помак те обича, той не би се влиял от отношението на роднините си към тебе.А, ако тебе любовта те прави агресивна още отсега....не му завиждам на този симпатяга през годините! ;D

Offline Hat

• Moderator
« Reply #213 on: November 16, 2009, 16:42 »
Isa71 искам да изкажа моите благодарности кьм теб заради клипа,който си качил за обичта на майката.Отдавна не бях си давал сметка,че майчината обич наистина е безгранична.За голямо сьжаление много хора разбират това,когато вече е много кьсно.От много дьлго време не бях изпадал в толкова мьчително сьстояние.

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #214 on: November 17, 2009, 07:45 »
Нещастна тийнейджърска любов свърши под влака

Публикувана: Понеделник, 16-ти Ноември 2009, автор: 24 часа онлайн; прочитания: 813; коментари: 0

16-годишно момиче загина, а 15-годишно момче е с опасност за живота, след като вчера сутринта двамата са били прегазени от влак в Монтанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 5,00 часа вчера сутринта между гарите Брусарци и Дъбова махала товарен влак с десет вагона, движещ се от Видин към Брусарци, прегазва намиращите се на жп линиите Албена Д., на 16 години от с. Княжева махала и 15-годишния Цветан П. от с. Динково, общ. Ружинци. Композицията с тегло 223 тона е била управлявана от 35-годишния машинист Р.Н. от Видин, според когото не е можело да спре навреме.

Вследствие на инцидента девойката е починала, а момчето е с оток на мозъка, открито нараняване в областта на черепа и счупена дясна ръка. То е настанено в МБАЛ-Лом в безсъзнание и с опасност за живота. Тялото на момичето е транспортирано до МБАЛ-Монтана за ауптопсия.

Албена и Цветан били приятели и имали нещастна любов, съобщи бТВ. Предполага се, че затова двамата са легнали на жп линиите.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство срещу машиниста на влака. Работата по изясняване на случая продължава в Районното управление на МВР-Лом.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=281838

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #215 on: November 17, 2009, 07:49 »
Влюбени под влака - той бил ром, тя кметска дъщеря

Публикувана: Понеделник, 16-ти Ноември 2009, автор: 24 Часа; прочитания: 1957; коментари: 0

Влюбени, но отчаяни тийнейджъри легнаха на релсите и бяха прегазени от влак. Инцидентът станал в неделя около 5 ч сутринта между гарите Брусарци и Дъбова махала, съобщиха от полицейската дирекция в Монтана.

Товарен влак с 10 вагона и тегло 223 т, движещ се от Видин към Брусарци, минал през 16-годишната Албена Димчева от с. Княжева махала и 15-годишния Цветан П. от с. Динково. Двамата лежали прегърнати върху релсите. Влака управлявал 35-годишният машинист Росен Невенов.

Композицията отхвърлила младежите на 5 м. Девойката издъхнала на място. Момчето е с тежки контузии - оток на мозъка, открито нараняване в областта на черепа и счупена ръка.

Децата се обичали, но родителите на Албена били категорично против любимия й заради ромския му произход. Това е и причинатаза трагедията. Албена учила ресторантьорство във врачанска гимназия, а Цветан учи в Брусарци.

След извършения оглед от дежурната оперативна група е образувано досъдебно производство срещу машиниста. Тялото на Албена е транспортирано в Монтана за аутопсия. Цветан е в болница “Св. Николай Чудотворец” в Лом в безсъзнание и с опасност за живота.

Семейството на Албена е потънало в траур. Тя е дъщеря на кмета на с. Княжева махала Димчо Аврамов. Майка й Надя Андреева е готвач и държи магазина и кръчмата в селото. След вестта за смъртта на дъщеря си майката припаднала и лекари поддържат състоянието й.

Те не са чули, когато детето им е напуснало дома в ранни зори. Родителите знаели за дружбата на тийнейджърите и забранили на Албена да се вижда с Цветан. Разправиите загрубели. Родителите имат и своя версия - че Албена и приятелят й са чакали пътническия влак за София.

Според кмета на Брусарци Юлия Каменова никой не е очаквал, че ще се стигне до подобна трагедия.

Цветан е от 5-членно ромско семейство. Село Динково се намира от другата страна на р. Лом. Фамилията му изпитвала сериозни затруднения в кризата и преживявала трудно. Майката ги зарязала заради немотията и отишла да си търси работа в София, разказа кметицата на Динково Юлия Вайчева.

Лекарите не дават никакви прогнози за съдбата на Цветан. Той лежи в реанимация в безсъзнание със счупен череп.

Погребението на Албена е днес.

КАМЕЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА

Машинистът: Страшно, бяха с лице към мен

“Още са ми пред очите, беше страшно, но не можеше да се направи нищо - излязоха внезапно на 50 м пред локомотива и легнаха на релсите с лице към машината", сподели пред “24 часа" шокираният машинист Росен Невенов.

Било напълно тъмно, видимостта била намалена и заради високата влажност. Тийнейджърите изскочили внезапно на завой на релсовия път.

Невенов карал с 60 км/ч и на излизане от завоя осветил на около 50 м 2 фигури, които за секунди легнали на релсите. Той моментално подал звуков сигнал и задействал спирачката, но след по-малко от 5 секунди се чул ударът. Композицията спряла на около 1000 м, което е нормално за скоростта и теглото й.

“Това е най-лошото, което може да се случи на един машинист, но едва ли има някой, с когото да не се е случило по време на трудовия му път. Психическата травма остава за цял живот, въпреки че машинистите нямат вина в тези случаи и това просто е риск на професията", коментираха железничари.

ВАНЯ СТАВРЕВА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=282568

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #216 on: November 17, 2009, 09:25 »
Виждате ли мили съфорумници какво прави лубовта,ха сега си помислети Вие какво бихте изскали да видите детето си в ковчек заради вашата забрана или щастливо омъжено за някой който не харесвате.Направети сами избора си,и не се месете в живота на децата си,незабравяйте че те веча са големи и сами могат да решът.Лубовта е велика и никой неможе да и заповяда тя сама избира,и не прави разлика между турчин,циганин,помак,християнин,еврейн, за нея всички са еднакви,при нея няма предрасъдаци а само чувства чисти и непорочни.Това е от мен незнам какво да ви кажа оставете живота да покаже не Вие!

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #217 on: November 17, 2009, 10:13 »
Бе то любовта си е баш "порочна", ама нейсе. Со останалото сум согласен.

Жалко за децата.

Petre, Petre
Koregirano ot Rahmie,

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #218 on: November 17, 2009, 11:40 »
Голяма мъка :'( Милите дечица. Най-чистите и най-силните чувства на любов се изпитват точно в тази възраст. Но родителите или не разбират, или забравят бързо. Толкова почернени семейства има поради тези поколенски сблъсъци, поради предразсъдъците и още много заради.:-X

То клетви, то гонитби, отказване от детето....чудесии....и всичко защото родителите имат по-други "планове" за децата си, щото много ги обичат и искат най-доброто за тях.

Бог да и прости на Албена и да почива в мир душата и!

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #219 on: November 17, 2009, 15:09 »
Явно нашето общество все още не е готово да приеме такава любов!

А според мен, предвид наблюденията за естествения прираст в България, това ще бъде често срещаната комбинация.

Жалко за прекършения живот.

И все пак нека това да е един хубав урок за пуританите.

Offline Lexus

• Candidate member
  • *
« Reply #220 on: November 17, 2009, 17:21 »
Искам да попитам как стои въпроса по принци:
Аз съм християнка, приятелят ми е мюсюлманин - помак.
Този въпрос не съм го коментирала с него - ако имаме деца в каква религия трябва да са кръстени - има ли изскване примерно ако е момче да е мюсюлманин и т.н.
Според мен е най-добре децата сами да изберат в какво искат да вярват като порастнат и осъзнават какво точно представлява религията и вярата.
Благодаря предварително за отговорите ви /ще съм благодарна и за малко информация относно брачните обичаи и относно кръщенета, тъй като не съм запозната/.

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #221 on: November 17, 2009, 18:24 »
lexus незнам какво да ти кажа по принцип децата вземот религията на бащата,ама само по принцип,така че всичко зависи само от вас двамата.Късмет с борбата мила ще ти е нужен

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #222 on: November 17, 2009, 18:45 »
...
Този въпрос не съм го коментирала с него...

Правилното решение се взима при обсъждане помежду ви. Това, което си представила като вариант ти и на мен ми е изглеждало най-добре за децата, а и е доказателство за равнопоставеност между религиите в семейно съжителство. Ти питаш по принцип....хм принципите си си ги измислят хорицата, не взимай чуждите тълкувания и становища предвид  ;)

А за брачните обичаи и "кръщенето" от гледна точка на исляма ли се интересуваш? Така е малко объркващо, защото "кръщене" си е християнско тайнство.

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #223 on: November 17, 2009, 19:57 »
Правилното решение се взима при обсъждане помежду ви. Това, което си представила като вариант ти и на мен ми е изглеждало най-добре за децата, а и е доказателство за равнопоставеност между религиите в семейно съжителство. Ти питаш по принцип....хм принципите си си ги измислят хорицата, не взимай чуждите тълкувания и становища предвид  ;)

А за брачните обичаи и "кръщенето" от гледна точка на исляма ли се интересуваш? Така е малко объркващо, защото "кръщене" си е християнско тайнство.

При нас - мюсюлманите също си има "тайнство" при слагането на имената на децата, но не е така помпозно.

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #224 on: November 17, 2009, 20:00 »
Искам да попитам как стои въпроса по принци:
Аз съм християнка, приятелят ми е мюсюлманин - помак.
Този въпрос не съм го коментирала с него - ако имаме деца в каква религия трябва да са кръстени - има ли изскване примерно ако е момче да е мюсюлманин и т.н.
Според мен е най-добре децата сами да изберат в какво искат да вярват като порастнат и осъзнават какво точно представлява религията и вярата.
Благодаря предварително за отговорите ви /ще съм благодарна и за малко информация относно брачните обичаи и относно кръщенета, тъй като не съм запозната/.

За всичко се разберете предварително...

Как да се казват децата, каква религия да изпълняват, въобще за всичко, каквото се сетите...

По-добре сега за да нямате недоразумения в последствие...

Тук в сайта ще научите много неща за нас.

Затова - ДОБРЕ ДОШЛА!