Author Topic: Смесените бракове  (Read 278641 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

десс

• Guest
Re: Смесените бракове
« Reply #120 on: November 02, 2009, 19:40 »
Ми на нас мюсюлманите ни е омръзнало от преиначена история.Предпочитаме да черпим само от "извора" :), който е непокътнат.Научили сме се да избягваме натрапването на прекалено много исторически писания, защото там където човешка ръка пипа, няма как да няма изопачаване  ;D , просто е невъзможно.Става едно "лашкане" свят да ти се завие, та да се чудиш кой път да хванеш, и на коя версия да вярваш.Затова мюсюлманите сме избрали "извора", но от къде да знаят другите какво е "извора" ???

Да де,но исляма има две течения,на кое да вярваме?!
Друго-как може едно да е позволено на мъжа,а забранено на жената,как може мъжа да има право на повече жени,а жената да няма правото на повече мъже-за това говоря,норми ама дискриминационни въз основа на половия показател.Оттук следва,че в исляма жената е дискриминирана въз основа на религиозните норми.На жената са наложени само задължения,и задължения,и задължения и никаква свобода....

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #121 on: November 02, 2009, 19:55 »
Оттук следва,че в исляма жената е дискриминирана въз основа на религиозните норми.На жената са наложени само задължения,и задължения,и задължения и никаква свобода....

Povyrhnostno i spored mene manipulativno islqmofobsko zakliu4enie!

Abe, kaji mi  kakvo znaesh za otnoshenieto na religiite izobshto kym jenite ot cqlata istoriq na 4ove4estvoto?
Znaesh li 4e do predi stotina godini 4e evropeiskite jeni sa bili bezpravni i sa nqmali pravo da glasuvat?
A sigurno izobshto i ne si 4uval 4e na mislumanskite jeni sa definirani prava oshte ot vremeto na syzdavane na sheriata.
Ne si 4el i tova 4e kogato krystonoscite sa nahluli v zemite na islqma sa bili smaqni ot humannoto otnoshenie kym jenite?
Togava e sashtestvuval kulta kym krasotata na iztok.
Blagovonnite mazila, grimove kynosvane , tezi neshta sa bili neizvestni na zapad.
Te sa bili dostoqnie samo na kralskite osobi.Dokato vsqka misummanska jena e zadyljena da byde po svoemo krasiva i izglejdashta dobre.

I da ti pripomnq v tradicionnite misulmanski obshtestva nqma VOINSTVASHT FEMINIZYM ;)

десс

• Guest
« Reply #122 on: November 02, 2009, 20:22 »
Povyrhnostno i spored mene manipulativno islqmofobsko zakliu4enie!

Abe, kaji mi  kakvo znaesh za otnoshenieto na religiite izobshto kym jenite ot cqlata istoriq na 4ove4estvoto?
Znaesh li 4e do predi stotina godini 4e evropeiskite jeni sa bili bezpravni i sa nqmali pravo da glasuvat?
A sigurno izobshto i ne si 4uval 4e na mislumanskite jeni sa definirani prava oshte ot vremeto na syzdavane na sheriata.
Ne si 4el i tova 4e kogato krystonoscite sa nahluli v zemite na islqma sa bili smaqni ot humannoto otnoshenie kym jenite?
Togava e sashtestvuval kulta kym krasotata na iztok.
Blagovonnite mazila, grimove kynosvane , tezi neshta sa bili neizvestni na zapad.
Te sa bili dostoqnie samo na kralskite osobi.Dokato vsqka misummanska jena e zadyljena da byde po svoemo krasiva i izglejdashta dobre.

I da ti pripomnq v tradicionnite misulmanski obshtestva nqma VOINSTVASHT FEMINIZYM ;)

Стремял съм се да науча по възможност повече за религийте-е не за всичките,но за тези с които съм имал досек-юдеизма,исляма и християнството-прочел съм Тората,Православната Библия и Корана.Опитал съм се да разбера мотивите на създателите на тези свещенни книги-защото каквото и да кажете те са създадени по късно и от други,а не от създателите на самите религии.

За кръстоносците-та те наистина са били много назад-но не само по отношение на арабския исток,но и по отношение на християнския исток.Има голяма разлика на отношението на мъжете към жените между католическия запад и православния исток,където всичко е било в много пъти по демокаратично и цивилизовано.Запада е гонел поне с 200 год истока,за разлика от сега,където ни бяга с 100год.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #123 on: November 02, 2009, 20:26 »
Стремял съм се да науча по възможност повече за религийте-е не за всичките,но за тези с които съм имал досек-юдеизма,исляма и християнството-прочел съм Тората,Православната Библия и Корана.Опитал съм се да разбера мотивите на създателите на тези свещенни книги-защото каквото и да кажете те са създадени по късно и от други,а не от създателите на самите религии.

Edno e teoriqta a drugo e praktikata.
Ti poznavash li , razgovarql li si s jeni koito nqmat prava?
I koi sa tezi jeni?
Temata e za smeseni brakove.
Sayta e za pomashka kultura, obi4ai.
Kaji mi dali znaesh pone edin bylgarin ili pravoslaven hristiqnin koito kato e napravil smesen brak s pomakinq, da e priel pomashkata identi4nost, toest da e priel religiqta,da e nau4il dialekta, obi4aite kulturata?
Kaji mi pone edin za da ti vqrvam pone myni4ko..

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #124 on: November 02, 2009, 20:55 »

Да де,но исляма има две течения,на кое да вярваме?!
Друго-как може едно да е позволено на мъжа,а забранено на жената,как може мъжа да има право на повече жени,а жената да няма правото на повече мъже-за това говоря,норми ама дискриминационни въз основа на половия показател.Оттук следва,че в исляма жената е дискриминирана въз основа на религиозните норми.На жената са наложени само задължения,и задължения,и задължения и никаква свобода....

Грешка, 70 са.
Но останалите 69 само се оглеждат в извора без да са отпили.
Относно правата на жените, срещах тук някъде във форума интересна дискусия, от два лагера.Заслужава си един преглед.
Както и краткото но точно сравнение на жената спрямо другите религий на Д-р Шериф Азим тук: http://muslims.hit.bg/-раздел downloads.

Лесно е да отклониш вниманието на хората като вметнеш, че вижте, това нещо е с много варианти.
А коя религия не е.Ако беше лесно да се разбере нямаше да е толкова истинско и хубаво.

десс

• Guest
« Reply #125 on: November 03, 2009, 00:27 »
Edno e teoriqta a drugo e praktikata.
Ti poznavash li , razgovarql li si s jeni koito nqmat prava?
I koi sa tezi jeni?
Temata e za smeseni brakove.
Sayta e za pomashka kultura, obi4ai.
Kaji mi dali znaesh pone edin bylgarin ili pravoslaven hristiqnin koito kato e napravil smesen brak s pomakinq, da e priel pomashkata identi4nost, toest da e priel religiqta,da e nau4il dialekta, obi4aite kulturata?
Kaji mi pone edin za da ti vqrvam pone myni4ko..
Постингите ми бяха отговор на други постинги изтъкващи нормите на исляма.

А за въпросът ти по отношение на жените-ще ти дам Пример-имаше една иранка на гости на Слави-е тя си го каза открито в Иран има открита дискриминация на жените,а за Авганистан да не говорим.Аз съм за по демократични норми и равноправие между половете,а и по какъвто и друг показател-етнос,религия цвят на кожата и пр.-в 21 век е недопостимо един пол да ограничава друг-мюсюлманката да не може да се ожени за християнин или мъж изповядващ каквата и да е друга религия,а мъжа да може.....

десс

• Guest
« Reply #126 on: November 03, 2009, 00:32 »

Грешка, 70 са.
Но останалите 69 само се оглеждат в извора без да са отпили.
Относно правата на жените, срещах тук някъде във форума интересна дискусия, от два лагера.Заслужава си един преглед.
Както и краткото но точно сравнение на жената спрямо другите религий на Д-р Шериф Азим тук: http://muslims.hit.bg/-раздел downloads.

Лесно е да отклониш вниманието на хората като вметнеш, че вижте, това нещо е с много варианти.
А коя религия не е.Ако беше лесно да се разбере нямаше да е толкова истинско и хубаво.
публикувай пак линка-давами грешка.

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #127 on: November 03, 2009, 06:47 »

Offline resim77

• Member
  • **
« Reply #128 on: November 03, 2009, 14:45 »
Шалеля!!! Мила ! Дали на някой му харесва или не е отделен въпрос! Аз казвам ,че има норми ,които са пътеводителя на хората ,от друга страна то е ясно ,че повечето хора не ги спазват,да .Аллах казва в Корана (ляикраху фиддин) няма принуждение в религията.Аз давам сведенията за хора мислещи и искащи да следват Ислямските кануни.  Нали!!! Истината си е истина!Ако става въппос за дискриминация то;най-голямата е ,че те е родила майкати .!!! Ще кажеш защо? Да ! Уместен въпрос! Не ти ли беше по-добре в утробата на майкати ,а ,защо беше съгласна да се родиш ,като знаеше ,че повече от мозъчните ти клатки ще умрат ,как се съгласи да напуснеш това топло и уютно местенце ,където ти даваха всичко наготово.Когато се роди не ти ли беше трудно с климатичните изменения ,това да дишаш ,да се храниш ,да търпиш всичко около теб ,при положение ,че всички ,наоколо ти се смеят ,как си ги търпяла ,а. Защо не повдигна въпроса за дискриминацията тогава? А това,че Исляма си има норми ,те не зависят от нас ,дали ни харесва или не !

Offline muti6

• Adviser
« Reply #129 on: November 03, 2009, 15:12 »
Постингите ми бяха отговор на други постинги изтъкващи нормите на исляма.

А за въпросът ти по отношение на жените-ще ти дам Пример-имаше една иранка на гости на Слави-е тя си го каза открито в Иран има открита дискриминация на жените,а за Авганистан да не говорим.Аз съм за по демократични норми и равноправие между половете,а и по какъвто и друг показател-етнос,религия цвят на кожата и пр.-в 21 век е недопостимо един пол да ограничава друг-мюсюлманката да не може да се ожени за християнин или мъж изповядващ каквата и да е друга религия,а мъжа да може.....
десс,
без да се обиждаш,но логиката не ти е никак силна страна.
Много от нещата,които си написал не ги разбираш и правиш много странни заключения.Преди всичко трябва да се научиш да питаш,а не да твърдиш нещо,което ти самия не можеш сам да докажеш,заради слабите си знания.
Дразнещо не е твоето невежество ,а убедеността, с която го представяш,че е правилно.Тоест ставаме свидетели на някакви странни и лични интерпретации, вместо да разглеждаме "Смесените бракове". Всеки може да си има мнение! Но, когато става въпрос за истината-тя се изследва и обмисля!Оставам с впечатлението,че е плод на някакви емоции.
Смяташ ли, че е реално, тук всички да сме толкова неразумни?

Offline Mitak

• Candidate member
  • *
« Reply #130 on: November 03, 2009, 15:23 »
А не е ли правилно и мъжът и да се обреже щом води мюсюлманка? Може ли на тези години да го направи?

Offline @xmet

• Senior member
« Reply #131 on: November 03, 2009, 18:21 »
А не е ли правилно и мъжът и да се обреже щом води мюсюлманка? Може ли на тези години да го направи?
Ми сигурно може,въпрос на желание. При сегашната медицина. ;)

Offline Mitak

• Candidate member
  • *
« Reply #132 on: November 03, 2009, 18:58 »
Мисълта ми беше,трябва ли или не? Заложено ли е в традицията при тези условия?Прави ли се?

Offline al-fatiha

• Senior member
« Reply #133 on: November 03, 2009, 19:12 »
Ами ако и мъжът, и жената искат да запазят религиите си, не би трябвало. В повечето случаи обаче, се приема религията на мъжът, тъй като и ислямът, и християнството, са с патриахална система на семейното съществуване.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #134 on: November 03, 2009, 20:15 »
Ами ако и мъжът, и жената искат да запазят религиите си, не би трябвало. В повечето случаи обаче, се приема религията на мъжът, тъй като и ислямът, и християнството, са с патриахална система на семейното съществуване.

Poglednato ot strani , teoreti4no neshtata moje da se kaje 4e izglejdat taka.
No otsrani ;D

@dess moje bi znae, no ne mi otgovori umishleno na vyprosa mi -
 Pone edin primer za smesen brak v Bylgariq, pri koito myjyt da e pravoslaven hristiqnin bylgarin jenen za pomakinq miusulmanka, kato v imeto na liubovta myjyt da e priel pomashkata identi4nost i religiq.
 Ne, ne ne tyrsete v intrnet ili nqkvi drugi statistiki , nqma da namerite podobno neshto.
pri4inata e prosta -  100 godishna Asimilaciq.Diskriminaciq i robsko samo4ustvie na pomacite.

Mnogo pomaci ili turci ima jeneni za pravoslavni hristiqnki.
I posle te pokazno priemat pravoslavieto.Nqkoi ot tqh daje plyuqt sreshtu religiqta koqto imat tehnite roditeli.
Moje bi pone polovinata ot tezi smeseni brakove, myjete myusulmani se otri4at ot Islqma pod natiska na polovinkata si ili neinite roditeli i razbira se Vyzroditelniqt proces.
Nqkoi s golemi myki stavat kripto miusulmani , skrito se 4ustvat miuslumani.

I kogato nqkoi nashi bratq tuka izrazqvat rezervi kym smesenite brakove , opitvayte se da gi razberete.
Smesenite brakove po sveta imat dobri tradicii.
No po sveta..
Ne na Balkanite, i v Bylgariq.
Za napred moje da ne e taka, no predi v minaloto sys smesenite brakove be zloupotrebeno.
Pravoslavniq prozyuletizym plius Vyzroditelnite procesi  ne pozvolqvaha da se osyshtestvi
imenno onzi tip smeseni brakove koito sa izvestni v civilizovaniqt svqt.
Sega tuka nqkoi vrynkat 4e pomacite sme  - konservativni fundamentalisti , kapsulirani sme.
Emi ako ne beshe taka nqmashe da ima kulturata ni, nas ;D
Ta dori i saita za da vi go kaja tova ;D