Ами ако и мъжът, и жената искат да запазят религиите си, не би трябвало. В повечето случаи обаче, се приема религията на мъжът, тъй като и ислямът, и християнството, са с патриахална система на семейното съществуване.
Poglednato ot strani , teoreti4no neshtata moje da se kaje 4e izglejdat taka.
No otsrani
@dess moje bi znae, no ne mi otgovori umishleno na vyprosa mi -
Pone edin primer za smesen brak v Bylgariq, pri koito myjyt da e pravoslaven hristiqnin bylgarin jenen za pomakinq miusulmanka, kato v imeto na liubovta myjyt da e priel pomashkata identi4nost i religiq.
Ne, ne ne tyrsete v intrnet ili nqkvi drugi statistiki , nqma da namerite podobno neshto.
pri4inata e prosta - 100 godishna Asimilaciq.Diskriminaciq i robsko samo4ustvie na pomacite.
Mnogo pomaci ili turci ima jeneni za pravoslavni hristiqnki.
I posle te pokazno priemat pravoslavieto.Nqkoi ot tqh daje plyuqt sreshtu religiqta koqto imat tehnite roditeli.
Moje bi pone polovinata ot tezi smeseni brakove, myjete myusulmani se otri4at ot Islqma pod natiska na polovinkata si ili neinite roditeli i razbira se Vyzroditelniqt proces.
Nqkoi s golemi myki stavat kripto miusulmani , skrito se 4ustvat miuslumani.
I kogato nqkoi nashi bratq tuka izrazqvat rezervi kym smesenite brakove , opitvayte se da gi razberete.
Smesenite brakove po sveta imat dobri tradicii.
No po sveta..
Ne na Balkanite, i v Bylgariq.
Za napred moje da ne e taka, no predi v minaloto sys smesenite brakove be zloupotrebeno.
Pravoslavniq prozyuletizym plius Vyzroditelnite procesi ne pozvolqvaha da se osyshtestvi
imenno onzi tip smeseni brakove koito sa izvestni v civilizovaniqt svqt.
Sega tuka nqkoi vrynkat 4e pomacite sme - konservativni fundamentalisti , kapsulirani sme.
Emi ako ne beshe taka nqmashe da ima kulturata ni, nas
Ta dori i saita za da vi go kaja tova