Author Topic: Смесените бракове  (Read 278359 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Re: Смесените бракове
« Reply #15 on: October 22, 2009, 21:39 »
Темата имаше ежедневен, човешки облик до пост № 11.

И едно скромно въпросче, какво точно ще рече priema pomashkata identi4nost.
Темата е интересна и е желателно да не я флуудваме.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #16 on: October 22, 2009, 21:50 »
Темата имаше ежедневен човешки облик до пост № 11.

И едно скромно въпросче, какво точно ще рече priema pomashkata identi4nost.
Темата е интересна и е желателно да не я флуудваме.

Priema  Islqma,priema unikalnata ni  kultura kato se identificira s neq, 4iito kraski dnes ti syzercavash i razprostranqvash po blogove i forumi.
Sega pak az imam vapros:
Znaesh li za  primer pri koito bylgarin jenen za pomakinq predi 1989 godina  da priema nejnata identi4nost?

A tova 4e ne ti sym interesen go znam ot tri godini.
I ti blagodarq za tova iskreno. Oba4e ne go povtarqi mnogo, zashtoto nqma ежедневен човешки облик

Isyankar

• Guest
« Reply #17 on: October 22, 2009, 22:00 »
Ако християнин се ожени за помакиня - вероятно се смесват две различни религиозни или етнографски индентичности, но националната е само една и няма смесване :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #18 on: October 22, 2009, 22:02 »
Не, не знам. Което не означава, че няма. Или пък че има.

Познавам християнин женен за помакиня. Двамата са щастливи.

Offline al-fatiha

• Senior member
« Reply #19 on: October 22, 2009, 22:25 »
abc, пожелавам ти да се докоснеш някой Божи ден до машина на времето, да се върнеш през годините, когато е живял въпросният Петър (впоследствие Юсуф) и да го питаш след приемането на исляма като какъв се определя. Едва ли ще ти каже "чист българин", поне аз така предполагам.

Isyankar, това сме го чували и преди. Но нали ти беше човекът, който се хвалеше, че щял да допринесе за обособяването на графа "помак" в Република България?!

Offline abc

• Forum fan
« Reply #20 on: October 22, 2009, 22:35 »
Ал Фатиха, надали можеш да ме обвиниш в употреба на изразите чист българин, чист помак, България на българите и прочие ;) Темата е интересна. Има много за казване, защото смесените бракове са всъщност от чуствителните лакмуси за уважение. Но не обвеяни със слава, мъгла и трагизъм, а някак по-така... без патос.

А от машината на времето не се отказвам.

Shumarov

• Guest
« Reply #21 on: October 22, 2009, 22:35 »
Но нали ти беше човекът, който се хвалеше, че щял да допринесе за обособяването на графа "помак" в Република България?!

Ако той успее да направи такъв принос-аз ще стана Посланник във Ватикана! :)

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #22 on: October 22, 2009, 22:43 »
Само споменавам че 1-ви братовчед на жена ми е женен за циганка, а 2-ра братовчедка за турчин.
Семействата не са вярващи и си нямат проблеми.
Ходим си на гости.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #23 on: October 22, 2009, 22:49 »
Ако той успее да направи такъв принос-аз ще стана Посланник във Ватикана! :)

Не казвай хоп преди да си скочил ;)

Isyankar

• Guest
« Reply #24 on: October 22, 2009, 22:49 »

Isyankar, това сме го чували и преди. Но нали ти беше човекът, който се хвалеше, че щял да допринесе за обособяването на графа "помак" в Република България?!

Ами всъщност този сайт ми помогна да доразбера, че далеч не всички помаци желаят подобна графа....Затова преосмислям плановете си...

Offline al-fatiha

• Senior member
« Reply #25 on: October 22, 2009, 22:55 »
Преди време в София една жена ме попита за една улица и ме помоли да я заведа дотам. Разговорихме се и каза, че тя е половин циганка и половин еврейка. Баща й е евреин, майка й циганка, но е кръстена в църква и омъжена за българин-атеист. Това ме срази, но на Балканите всякакви комбинации са допустими и това е уникалното на нашия полуостров!

Shumarov

• Guest
« Reply #26 on: October 22, 2009, 22:57 »
Мой приятел от Момчилград българин вярващ е женен за туркиня, също вярваща.Живеят щастливо, имат си и внуче.Направиха сватба на дъщеря си в Мадрид.Беше  много красиво сборище на двата противоположни полюса в едно сватбено празненство.Имаше гости  турци, българи, испанци, латиноамериканци.Беше много весело събитие.Значи по мое мнение това за смесните бракове не доказва нищо.Има случаи на развод между брачни партньори от еднакъв произход, било то помашки, или български.Това е много субективно, и интимно.Ако някой се разведе поради разликата в културата, или религията е много глупаво според мене.Защото тези неща се знаят преди да се реши на таква сериозна стъпка човек.И за да се промени нещо, значи човек не е наясно със себе си, а това е жалко защото обикновенно се раждат деца и от разводите децата са най-потърпевши!

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #27 on: October 23, 2009, 13:50 »
ОК.Аз едно само неразбирам,какво толко кой кой е аз сам християнка от почти 2 години имам вразка с турчин но неговото семейство е против крием се лъжим и накрая пак сме заедно.Та мисалта ми е че хората май неса достатачно узляли за да разберат че когато двама се обичат ще са заедно, и да можеби ще са мн.щастливи.Не разбирам сащо и защо единия или другия трябва да промени религията си аз сам казала че ако се оженим децата ми ще са турци но аз нямам намерение да сменям вярата си уважаван неговата вяраи разбиране нека и той да уважи моята но всеки сам избира.Ако някои ми помогне как да накараме сем.му да ме приеме ще сам мн.благодарна

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #28 on: October 23, 2009, 14:42 »
ОК.Аз едно само неразбирам,какво толко кой кой е аз сам християнка от почти 2 години имам вразка с турчин но неговото семейство е против крием се лъжим и накрая пак сме заедно.Та мисалта ми е че хората май неса достатачно узляли за да разберат че когато двама се обичат ще са заедно, и да можеби ще са мн.щастливи.Не разбирам сащо и защо единия или другия трябва да промени религията си аз сам казала че ако се оженим децата ми ще са турци но аз нямам намерение да сменям вярата си уважаван неговата вяраи разбиране нека и той да уважи моята но всеки сам избира.Ако някои ми помогне как да накараме сем.му да ме приеме ще сам мн.благодарна
Ако са достатъчно вярващи, трябва да разберат, че на мюсюлманин е разрешено да се жени за християнка. ;)

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #29 on: October 23, 2009, 14:53 »
Ако са достатъчно вярващи, трябва да разберат, че на мюсюлманин е разрешено да се жени за християнка. ;)

Така си е ;) Но май имаше някакво допълнение, по точно препоръка... :)