Author Topic: Смесените бракове  (Read 278491 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Смесените бракове
« Reply #825 on: February 05, 2010, 00:17 »
По-добре женен за богата християнка, отколкото за клошарка мюсюлманка. Кое ли ще е по-сполучливият брак???
Zaptieto,Клошарки и клошари има по света,Да факт! Не разбирам омразата ви и радост точно тук в Помашкия форум да се вихрите след като се регистрирахте днес....После пак форума бил недемократичен,хайде чупка търсете мегдан другаде по форумите на Атака!!!

Заптието

• Guest
« Reply #826 on: February 05, 2010, 00:22 »
Постът ми беше принципен, антипод на прекалената настойчивост на някои да се женим все за мюсюлманки.

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #827 on: February 05, 2010, 08:18 »
za golqma sajalqnie zaptie tuk e taka ako izrazi6 razli4no mnenie ot nqkoi hora ve4e si aut ot grupata taka 4e svikvai i se naslajdavai

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #828 on: February 05, 2010, 09:29 »
Хош гялдин и бай-бай, Цецо :D

Най-устойчивите бракове във времето са: мъж помак + жена християнка (българка). Това дори е бих казал класика.

По-добре женен за богата християнка, отколкото за клошарка мюсюлманка. Кое ли ще е по-сполучливият брак???

Offline Петя

• Senior member
« Reply #829 on: February 05, 2010, 20:13 »
Има разбирасе и такива случаи но много често са плод на вьображението на дадения индивид.Сама казваш,че за някои е напьлно неприемливо а според мен те са повече.Относно сьмнението искам да знаеш,че нищо засега не ми е дало повод да спра да се сьмнявам и особено такива примери,които даваш ме измьчват до болка.Това ме кара да мисля,че са измислени или са пьлни глупости.
E Hat твоите съмнения не променят истини и факти...;)

Offline Петя

• Senior member
« Reply #830 on: February 06, 2010, 18:26 »
А ето още един пример за смесен брак,лично аз малко се стреснах.Защото това е рядко срещано при помаците,така мисля.Помакиня заряза децата и мъжа си(помак), и се омъжи за циганин,доколкото знам-мюсюлманин.Всички които я познават(аз също) и семейството й бяха,шокирани.Баща й ,майка й,мъжа й,децата й,роднини всички се отказаха от нея.Бяха потресени направо,но не толкова защото се жени за циганин,а защото изоставя децата си.Просто отвратително,незнам как заспива вечер!  :-X.Въпреки цялата съпротива която срещна от близките си,въпреки погледите на хората и т.н.,въпреки всичко,нищо не можа да я спре,да тръгне с любимия си.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #831 on: February 06, 2010, 21:10 »
Nyama po-golyama lyubov ot maychinata spryamo decata si. Tuk stava vypros za psihobolna jena.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #832 on: February 06, 2010, 21:13 »
Петя признавам ти си неуморен тьрсач на нестандартното и пошлото в живота на помаците.Има бьлгарска народна поговорка,която гласи така:
вьв всяко стадо има мьрша
Ние помаците сьщо сме хора и нищо човешко не ни е чуждо често грешим и лично на мен не ми е приятно,когато това присьства вьв всеки твой пост.Склонен сьм да мисля,че си тук с определена мисия т.е. да ни маскариш и това те кара често да прибягваш до иначе богатата си фантазия.Спри и се опитай да погледнеш нещата от другата страна.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #833 on: February 06, 2010, 21:42 »
Изхождайки от твърдението, че лудите не осъзнават, че са луди ми е интересно мършата в една група дали го осъзнава?

Субиги майчината любов,особенно към момчетата боде душите на момичетата цял живот ;) Вечна е борбата между снахи и свекърви

Offline Seiko

• Global moderator
« Reply #834 on: February 06, 2010, 22:59 »
А ето още един пример за смесен брак,лично аз малко се стреснах.Защото това е рядко срещано при помаците,така мисля.Помакиня заряза децата и мъжа си(помак), и се омъжи за циганин,доколкото знам-мюсюлманин.Всички които я познават(аз също) и семейството й бяха,шокирани.Баща й ,майка й,мъжа й,децата й,роднини всички се отказаха от нея.Бяха потресени направо,но не толкова защото се жени за циганин,а защото изоставя децата си.Просто отвратително,незнам как заспива вечер!  :-X.Въпреки цялата съпротива която срещна от близките си,въпреки погледите на хората и т.н.,въпреки всичко,нищо не можа да я спре,да тръгне с любимия си.

Петя не се притесняваи,скоро време и циганина ще зареже...Такива жени навсякаде се наричат "леки жени"...Поздрав:

ANDREA & COSTI (SAHARA)- UPOTREBENA (Halele) - 2009 Balkanik HIT - made by COSTI.ro

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #835 on: February 07, 2010, 10:40 »
Петя,тази жена и ку4ка не мога да я нарека,за6тото 6те е обида към животните.Тази,6том децата си е зарязала,
няма какво да говорим,и поста ти няма ни6то об6то сас смесените бракове :)Такива ги има във вси4ки етноси.
Такива жени цял живот биват отхвърляни,минават от един на друг,но едно не разбират,4е само децата са най-голямата лйубов на една жена.И когато най-после го осъзнаят,тогава и децата ве4е не ги искат,за6тото тя никога не е била майка.Много съжелявам такива жени,които не разбират 4е само децата са най-важното не6то на света.
4е само за децата една майка е съвър6ена,няма възраст,за тях тя е винаги красива,добра,4е само те я издигат на пиедестал,и само те няма да я изоставят никога.Това са леки жени Петя,има ги навсякъде,за съжаление,но те не знаят какво губят,и когато го разберат 6те е много късно...

Offline Петя

• Senior member
« Reply #836 on: February 07, 2010, 10:54 »
Ада напълно си права,съгласна съм с теб,аз също мисля така!
Петя признавам ти си неуморен тьрсач на нестандартното и пошлото в живота на помаците.Има бьлгарска народна поговорка,която гласи така:
вьв всяко стадо има мьрша
Ние помаците сьщо сме хора и нищо човешко не ни е чуждо често грешим и лично на мен не ми е приятно,когато това присьства вьв всеки твой пост.Склонен сьм да мисля,че си тук с определена мисия т.е. да ни маскариш и това те кара често да прибягваш до иначе богатата си фантазия.Спри и се опитай да погледнеш нещата от другата страна.
Хат от къде ги измисляш тези неща,каква мисия,каква фантазия,бе човек?Сам казваш,че нищо човешко не ни е чуждо,че грешим....Ами тогава,какво те учудва?Има и такива хора.Аз нещата от дугата страна отдавна съм ги видяла,но май на теб ти е трудно да погледнеш по на далеч.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #837 on: February 07, 2010, 11:11 »
Да вмъкнъм и малко астрология... :)

В кой тип попада вашият брак според източната астрология

Какъв тип сте вие

Проверете в таблицата в кой тип попада вашият брак според източната астрология.

ДУХОВЕН БРАК

При този тип съюз пътят на съпрузите един към друг е най-сложен. Но те могат да постигнат най-пълно сливане на душите си, без същевременно да има зависимост един от друг. В младостта бракът е доста нестабилен, върви трудно и иска доста търпение, за да се напаснат съпрузите. Само онези, които преодолеят едностранчивата природа на знака си и суетата си, ще се радват на идеална хармония. Този брак дава възможност човек да свали всякакви окови.

БРАК ГНЕЗДО

Целта на този брак е създаване на дом и възпитание на деца. Съпрузите се разбират от половин дума или изобщо без думи. Децата в такава обстановка израстват като хармонични и самостоятелни хора, силни личности. В техните представи майката и бащата са едно цяло. В този съюз действа разумът, но решенията са на Господаря. Въпреки цялата външна суровост на този ред съпрузите са максимално свободни и независими. Тук обаче любовните страсти са рядкост и бракът гнездо не е подходящ за хора, жадуващи ярки усещания и силни чувства, склонни към самоанализ.

РАВЕН БРАК

Той е интелектуален. В него няма установен ред нито в домакинството, нито в бита. Във всичко кипи мисъл, сменя се обстановката. Това, че бракът е равен, съвсем не значи, че мъжът и жената мислят еднакво. За разлика от останалите типове брак тук важна роля играе сексуалното привличане. Кавгите, които са фатални за брака гнездо и унищожителни за романтичния брак, тук са съвсем нормални. Един хубав скандал освежава, изостря работата на ума, демонстрира общ за двамата съпрузи тип на мислене. Ето защо във всеки успешен равен брак са задължителни периодическите семейни разбори. Жената, която е встъпила в равен тип брак, обаче трябва да забрави, че силата й е в слабостите. Малките женски хитрости в този брак не действат.

РОМАНТИЧЕН БРАК

Класическото начало на този тип семеен съюз е любов от пръв поглед. Това е брак на истинските рицари и прекрасни дами. Величието и трагедията му е в това, че състоянието на влюбеност трябва да се съхрани през целия живот. Всичко, което съпътства периода на влюбеност, периода на ухажването, само укрепва брака. Раздели, романтични срещи, цветя, скъпи подаръци, пътешествия. Донякъде може да се каже, че това е брак на взаимните илюзии, на доброволна самоизмама, защото изпитваната любов е по-скоро към създадения образ на човека, а не към него самия. Този тип брак има единствената задача да запази прекрасния образ. За поетите романтичният брак има особено значение, той дарява не само любов, но и вдъхновение. "Бракът на вечно влюбените" е съюз не съвсем разумен, наивен, неземен, но прекрасен във всички времена. Наблюдавайки такива двойки, колкото и сложно да протича животът вътре в семейството им, околните започват да вярват в чудото.

© Стандарт. Издава 'Стандарт нюз АД'  

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #838 on: February 07, 2010, 11:33 »
Още нещо интересно и може би донякъде свързано с темата...

Типове семейства на Балканите

Галина Сарандева, Етнология 2005 г.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #839 on: February 07, 2010, 11:43 »
  Абе тука някаква Петя май-се будалка.Веннаж каже че празнува байрям,веднаж че е ронена  и исракнала между помаци и ГИ познава а в много от случайте успява да издири най-негативното за помаците.Нека да и е живо името и  св.Петър да я закриля.