Author Topic: Смесените бракове  (Read 278518 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline dudunia

• Member
  • **
  • Привет на всички :)
Ynt: Смесените бракове
« Reply #645 on: January 19, 2010, 09:43 »
Апропо: Човек на този свят не може да има всичко.Лишава се от едно за сметка на друго.
 Ето защо преосмисля, претегля ценностната си система и избира-да, личен избор.Щом аз-християнката съм избора, пред една помакиня...за какво говорим.Вече от там нантък е въпрос на стойцизъм и топло сърце, и за двамата.Sorry.

И още нещо-брака за мен не е религиозни забрани и постулати, а решението на двама доброволно да си топлят краката под юрган4ето, и да си делят залъка.Така , че направо на моменти темата се "оля" пак в религиозна...Защо ли????? :)))

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #646 on: January 19, 2010, 09:57 »
... направо на моменти темата се "оля" пак в религиозна...Защо ли????? :)))

Явно защото говорим по същество като засягаме какво "отсъждат" по въпроса двете най-разпространени религии по света, а не субективно, съдейки от мненията на участниците в отделни единични случаи на смесен брак.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #647 on: January 19, 2010, 10:05 »
Така , че направо на моменти темата се "оля" пак в религиозна...Защо ли????? :)))

Одговорът си го даваш самата ти :

Щом аз-християнката съм избора, пред една помакиня...за какво говорим.

А самото ти провокативно участие във самата тема е христоматиен пример за лицемерие.
Поради това че на самият мене ми е трудно да реша какво си ти - християнка, като онези които познавам и съм срещал, или анонимен ник зад които се крие нещо на което някой от нас едва ли би бил съпричастен , то аз , бащата на двама синове едва ли бих препоръчал да сключат брак с потенциална кандидатка като тебе.
Мисля че този начин на писане в темата ще доведе до нейното заключване или пълно изтриване на откровените провокации в които се потъпква крехкото ни самочуствие. Припомням ти че сайта се казва - помак. еу, а не  - възродителен процес.еу.
Тука в сайта удобно трябва да се чустват не анонимни субекти като тебе, а момичета като - Джемиле, Ади,Деси,Избейка, Фатме , Хава и още мноого много , които са се свили и мълчат.

Offline dudunia

• Member
  • **
« Reply #648 on: January 19, 2010, 10:07 »
  По голям реализъм от истинските примери от живота ни,за които много пъти задавах въпроси тук- здраве му кажи :)
Именно участниците във форума го подтвъдиха...
  И по голям субективизъм от  забраните и насоките и на двете религии,които ние тук превръщаме в безмислено чоплене на собствените си мозъци, незнайно защо(като са еднозначни)- Няяяма !-Всеки сам може да го оцени.
  Тооо... затова мустафа има притчи и предания, легенди и приказки-защото са истински, от грешките и опита на такива като мен и теб, а не служещи за определени "подредби" !

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #649 on: January 19, 2010, 10:21 »
И още нещо-брака за мен не е религиозни забрани и постулати, а решението на двама доброволно да си топлят краката под юрган4ето, и да си делят залъка.

Интересно определение за брак ;) По принцип бракът е нещо много повече от това, което визираш.  Ако той се свеждаше само до "доброволно топлене на крака под юрганчето" и "делене на залъка", то и съквартирантите в студентските общежития го правят без да стигат до брак :)

Offline dudunia

• Member
  • **
« Reply #650 on: January 19, 2010, 10:22 »
Тъпо от твоя страна-как не цитира факта, че живея и харесвам помак(заради това съм тук),Как ако беше се задълбал да помислиш, съвсем наскоро исках да променя религията си, а отново изфанатизира религиозно???
 Разбрах те, страха от различното мнение направо те паникьосва...за съжаление.То затова помашкото общество(и моля не се обиждайте защото това е факт) ще е затворено, защото всичко различно за вас е пошло, грешно и удюдюкано за дяволско, и отритнато.
Миии ОК, затова промяна няма да има, както и опознаване...Вие не допускате различни от вашите мнения, защото ще разбие вашите канони ли? Защо виждате само под носа си??? Затова сме(сте) на тоя хал !
Съжалявам, ако съм обидила някои, тук съм защото реших че мога да имам приятели сред вас, но уви , нали съм християнка, мястото ми е OUT.
Сега вече си го заслужих, приятно разказване на бабини деветини тип религиозно-фанатизирани, и благодаря на всички които ми подадоха ръка.
Вие между Вас не се уважавате...

Offline dudunia

• Member
  • **
« Reply #651 on: January 19, 2010, 10:27 »
"Тука в сайта удобно трябва да се чустват не анонимни субекти като тебе, а момичета като - Джемиле, Ади,Деси,Избейка, Фатме , Хава и още мноого много , които са се свили и мълчат"

Аха, свили и мълчат-това ли за вас трябва да правят жените тук ...Браво:)))
Неее, вече съм окрилена от факта , че ме обича един от Вас...но истинска!

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #652 on: January 19, 2010, 10:31 »
"Тука в сайта удобно трябва да се чустват не анонимни субекти като тебе, а момичета като - Джемиле, Ади,Деси,Избейка, Фатме , Хава и още мноого много , които са се свили и мълчат"

Неее, вече съм окрилена от факта , че ме обича един от Вас...но истинска!

- Чакам те още да повръщаш, ... давай!

Offline dudunia

• Member
  • **
« Reply #653 on: January 19, 2010, 10:39 »
На твоето ниво ли метка, което ти е ограничено ? Можеее ..."баба знае 2 и 200".Но за 200-таа ще ме гониш и в другия живот:)))

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #654 on: January 19, 2010, 10:46 »

- Да точно така мълчат.
И те не мълчат заради това което си мислиш ти, че ние мъжете помаци ги насилваме да ни се подчиняват.
Те мълчат защо са безсилни срещу наглоста ви.
В културата Ни, ФЕМИНИЗМА не е пуснал такива дълбоки корени и себеразрушителното му действие  няма такива катастрофални последици.
Женственоста е ценност при нас именно заради това.
Воинстващия феминизъм смесен със християнски прозюлетизъм от твоя страна Дудунья, ни идва в повече.
Затова заключвам темата.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #655 on: January 19, 2010, 10:56 »
...
Затова заключвам темата.

Затова "помаците" са разделени ;)

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #656 on: January 19, 2010, 11:00 »
Тя темата общо взето се изчерпа и май наистина трябва да се заключи, ако няма да водим нормален диалог...

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #657 on: January 19, 2010, 11:05 »
Затова "помаците" са разделени ;)
От какво сме разделени?
От това че в Исляма е разрешен смесения брак а в Християнството не?
Ами това не лишава ли от елементарното човешко право децата и внучетата на дудунья да се женят за мюсюлмани?
Мисля че най достойно е мнението на ПНК.
Отстоява си позицията и пише обективно.
Гордея се че познавам такива хора.
Останалите престанете със провокациите си и се научете да мислите обективно, безпристрастно .
Научете се да общувате с нас не чрез осъществяване на контрол а чрез съпричастност.
Приемете ни такива каквито сме , за да ви приемем такива каквито сте.
Точка.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #658 on: January 19, 2010, 11:09 »
  По голям реализъм от истинските примери от живота ни,за които много пъти задавах въпроси тук- здраве му кажи :)
Именно участниците във форума го подтвъдиха...
  И по голям субективизъм от  забраните и насоките и на двете религии,които ние тук превръщаме в безмислено чоплене на собствените си мозъци, незнайно защо(като са еднозначни)- Няяяма !-Всеки сам може да го оцени.
  Тооо... затова мустафа има притчи и предания, легенди и приказки-защото са истински, от грешките и опита на такива като мен и теб, а не служещи за определени "подредби" !

Подредба, съществуваща вече 2000 години, и друга подобна от 1400 г. с милиарди придържащи се към тях, ми се струват доста по-обективни и изпълнени с реализъм, отколкото отделните легенди и приказки.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #659 on: January 19, 2010, 11:11 »
Тя темата общо взето се изчерпа и май наистина трябва да се заключи, ако няма да водим нормален диалог...

Това е най-активната тема през последния месец. Дори и да се е поизчерпала, е глупаво да се заключва. Просто изказваме мнения, нека да запазим добрия тон и да не се обвиняваме взаимно.