На това земно кълбо, както има различни хора с различни идеали така, както аз лично уважавам всеки с различието и разнообразието си, не осъждам хората за живота които си са избрали.
Не ми харесва и на мене да ми се бъркат хората, които не са от моето лично семеиство. Единствено те ме познават и знаят за мене най-мног и най-добре...
Тревогата ми за моите деца не е лично и единствено за мене. Най-важното което, аз искам за тях е да са свободни, добре, здрави и щасливи, кои ли не иска същото...
Сложността идва от там, че ние помаците поне тези които аз познавам и са ми близки, отдават голямо значение на това "какво ще кажат хората"! Проблема е там понеже не искам да страдат нито моите деца, нито моите родители, братя и сестри... Така че си мисля, ако ли стане такъв брак, някои ще страда от това и аз ще страдам за това, че някои страда... Та така е положението. Иначе какво можеш щом така е писано дето се казва, съдба, таксират...
Та така дано да разберете какво се опитвам да кажа, че не сам много добра в писането.
И между другота, май точно заради таези по-горе изброени причини дъщерята на мои 1 братовчед от Брезница я няма от Байрама насам. Изчезва от къщи и от тогава ни хал, ни хабер. Незнам просто само мога да си представя какво им е на маика и на баща и. Рожбите са най милото на едни родители, хубави-лоши.. и когато не го знаеш каде е, как е живо ли е има ли храна, подслон... Не, направо е ужасно, когато незнаеш положението.
Аллах да им дава сили и на нея акъл, мисля че каквото и да е станало поне маиката и бащата ще я разберт. Стига да им се обади и да обясни положението...
Аллах да им/ни помага...