Author Topic: Смесените бракове  (Read 278126 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Re: Смесените бракове
« Reply #240 on: November 24, 2009, 11:22 »
Съгласен съм с Pepito, но по лошото е, че това е заклеймено като проблем, ако и да не е още. Тоест предварително се внушава като неправилно. Делението и определянето на хората на добри и лоши според произхода и вярата им е чист расизъм. В случая е поднесен с благи думи, но е така. Съгласен съм и с Гелина. В крайна сметка най-важното е хората да са щастливи.

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #241 on: November 24, 2009, 15:42 »
gelina ни най малко преовеличам явно незнаеш колко е трудно как всички те мислят за луд недостоен половин човек и то само заради любовта си

Offline Hat

• Moderator
« Reply #242 on: November 24, 2009, 15:59 »
Съгласен съм с Pepito. Съгласен съм и с Гелина. В крайна сметка най-важното е хората да са щастливи.
Абсолютно прав си авс най важното е хората да са щастливи.Всеки трезво мислещ човек иска да е в хармония сьс себе си най напред а след това и с околните т. е. да бьде щастлив.А за да бьдем щастливи ние предварително трябва да обмисляме постьпките си да преценяваме кое е добре и ще ни направи щастливи и кое нещастни.На това трябва да учим и децата си за да може и те да ни правят щастливи а не да оставяме всичко на произвола и каквото дойде

Offline Gelina

• Forum fan
Re:Смесените бракове
« Reply #243 on: November 24, 2009, 16:48 »
Хат, явно съм обмислила преди да пиша. Предпочитам детето ми да е щастливо,пред това,какво мисли съседката. ;)

Offline Enesii

• Member
  • **
« Reply #244 on: November 24, 2009, 19:18 »
Obmislila si go, no nesigo doobmislila. Taka tise govori ili taka tise iska ili tai si bra6tolevi6.
As gorq na tozi ogan sega i neti go pojelavam i na tebe.
Allah da pazi ot takiva smeseni brakove horata. :(

Offline Hat

• Moderator
« Reply #245 on: November 24, 2009, 20:22 »
Хат, явно съм обмислила преди да пиша. Предпочитам детето ми да е щастливо,пред това,какво мисли съседката. ;)
Гелина аз по никакьв начин не искам да влизам в конфронтация с теб и аз от всичко на света най много искам детето ми да бьде щастливо но ще направя всичко вьзможно да го поправя навреме ако го виждам,че е на пьт да сгреши.Светьт се глобализира ние трябва да се приспособяваме кьм промените може би след време смесените бракове няма да са такьв проблем но на този етап те в по голям процент са неуспешни и са неприемливи за по голямата част от моето обкражение.Не можеш да си представиш на каква мька са подложени рожбите от такива бракове а тази мька е двойна за родители баби и дядовци.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #246 on: November 24, 2009, 20:55 »
Хат, така говореше едно време Партията :)

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #247 on: November 24, 2009, 20:57 »
... но ще направя всичко вьзможно да го поправя навреме ако го виждам,че е на пьт да сгреши.Светьт се глобализира ние трябва да се приспособяваме кьм промените може би след време смесените бракове няма да са такьв проблем но на този етап те в по голям процент са неуспешни и са неприемливи за по голямата част от моето обкражение.Не можеш да си представиш на каква мька са подложени рожбите от такива бракове а тази мька е двойна за родители баби и дядовци.

Брех, много драматично...тцтц. И защо да са грешка, проблем и за кого - за родителите, нали :o На мъка са подложени много рожби, а доколко елемента "смесен" брак има отношение само Господ знае. Кой ги приема, кой не, когато се обичат хората, отритнати, отречени, без приятели.....все тая - отиват си в големия град или на ново място и за двамата и почват начисто. Трудности има винаги, но те не са невъзможности - всичко е въпрос на чувства между партньорите и на характер.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #248 on: November 24, 2009, 21:13 »
Смесените бракове за добро или лошо ги има.
Глупоста която залива форума е че хора които нито са  създали смесен брак, нито пък са деца на смесен брак , а се изкарват едва ли не научни експерти.
Аз уважавам хората тука които имат смесени бракове и споделят болката си.Ама те мълчат.И ги попитайте защо.

Но не уважавам Неовъзродителите които виждат в смесените бракове поредна асимилация на културата ни.
Господа, ходете си във собствените си форуми или блоговете да си пишете безмислиците които циклично ги реплейвате.
 Истината е жестока и горчива но е истина.
Аз до последно не бих съветвал децата си да се женят за деца на възродители.
Но в края на краищата от родителите не зависи нищо.
Ако обаче това все пак се случи - за да останат децата ми такива каквито са, бих им помогнал да мигрират от България.
Тука за да си помак(иня)  или мюсюлманин (ка) и да имаш наглоста да си женен или омъжена за българин или българка християни, поне до скоро трябваше да си смениш идентичноста . За да те венчаят , трябва да те полее поп с вода  в църква и да те покръстят.
Разбира се има и изключения но това са Балканите , а не Турция, Гърция или Западна Европа, Америка.Къде си тръгнал Киро на кирия?
Факт е че все още няма българин женен за помакиня  и да е станал помак, да е приел помашката идентичност. Няма.И няма да има скоро.
Така че  , маи ние помаците излиза че сме най толерантни.
Спор няма.
Ако някой иска спор , това не е мястото за това.

Shumarov

• Guest
« Reply #249 on: November 24, 2009, 22:10 »
На мене ми се струва, че някои хора изказват мнение за  смесените бракове с предубеденост.Едните с предубедеността на религията, другите с предубедеността за данък обществено мнение, трети са сигурни, че непременно помаците сме предубедени и ще бъдат обект на подигравки и обществено порицание! Аз също съм родител и не бих имал нищо против дъщеря ми да се омъжи за човек, който изповядва друга религия!Нейното решение не би било "проблем", или "дилема" за мене! Надявам се да не е такова и за нея, защото става въпрос за избор на партньор в нейия живот-не в моя! Самата мисъл, че би било проблем за мене ме изпълва с недоумение-защо да е проблем?Нали става дума за любов? Споделям мнението на Гелина, че е по-важно щастието и комфорта на детето, от моя егоистичен комфорт да се радвам на добро име в обществото заради "правилния" избор на дъщеря ми! Хора, осъзнайте се! Живеем в 2009 година!Какви проблеми, какви дилеми-да са щастливи децата и да им е готино, а какво ще каже комшийката....от левия джоб в десния!

Offline muti6

• Adviser
« Reply #250 on: November 24, 2009, 22:15 »
10 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ТОВА КАК ДА БЪДЕШ УСПЕШЕН СЪПРУГ

1. Подбирайте си облекото според вкуса на съпругата си, бъдете чисти и използвайте приятен парфюм.

Точно както съпругът иска жена му да изглежда хубаво заради него, така и тя би искала мъжа и да се старае в облеклото си заради нея самата. Помнете, че Пророкът Мухаммeд (САС) винаги е започвал с мисвак (почиствал зъбите си) след като се прибирал у дома използвал винаги най-приятните парфюми.

2. Използвайте най-сладки имена, когато се обръщате към съпругата си.

Пророкът Мухаммад (САВ) е използвал галени имена за своите съпруги, такива каквито те най-много харесвали. Наричайте жена си с най-любимите й имена и избягвайте такива, които могат да наранят чуствата й.

3. Не се отнасяите с нея като с муха.

Ние никога не обръщаме внимание на мухите в ежедневието ни, освен когато започнат да ни досаждат. По същия начин съпругата може цял ден да се труди без да бъде забелязана от съпруга си до момента, в който направи нещо, с което да го раздразни. Не се отнасяйте с нея по този начин. Забелязвайте всичко добро, което тя върши и концентрирайте вниманието си върху доброто.

4. Ако жена ви сгреши нещо, опитайте се да замълчите и не коментирайте.

Това е една от тактиките на Пророкът Мухаммад (САВ), предприемана в случаите когато той забелязвал нещо неуместно, сторено от съпругата му. Това е техника, която малко мюсюлмани са усвоили.

5. Бъдете със засмяно лице към съпругата си, когато я видите и често я прегръщайте.

Засмяното лице е благотворителност и съпругите ви са част от Мюсюлманската обшност, на която тя се полага. Представете си живота с нея, ако ви вижда винаги засмени. Припомнете си тези хадиси, които разказват как Пророкът Мухаммад (САВ) дарявал с целувка съпругата си преди да тръгне за молитва, дори в дните когато говеел.

6. Благодарете и за това, което прави за вас.

След това и благодарете отново! Вземете за пример вечерята. Тя приготвя храната, почиства къщата и върши куп други подготовления. Понякога единственото признание, което получава за това е от рода на: “Супата беше доста безсолна.” Не позволявайте това да и се случва! Благодарете и!

7. Помолете я да напише последните 10 неща, с които сте я направили щастлива.

След това се опитайте да ги повторите. Понякога е трудно да разберем какво точно доставя удоволствие на съпругата ни. Няма нужда да гадаете, просто я попитайте и след това се опитайте да повторите щастливите моменти в живота си.

8. Не омаловажавайте желанията и. Бъдете за нея утеха и морална подкрепа.

Понякога мъжете подценяват молбите на съпругите си. Пророкът Мухаммад (САВ) ни е дал пример със случката, в която Сафия (Аллах да е доволен от нея) се разплакала, защото, по нейните думи, той и дал да язди бавна камила. Пророкът (САВ) изтрил сълзите и, успокоил я и и довел камилата, която тя харесвала

9. Проявявайте чуство за хумор с нея и се забавлявайте заедно.

Известно ни е как Пророкът Мухаммад (САВ) се надбягвал с жена си Аиша (Аллах да е доволен от нея) в пустинята. Спомнете си кога е последния път, когато сте се веселили така с жена си.

10. Никога не забравяйте думите на Пратеника на Аллах (САВ): “Наи-добрите сред вас са тези, които се отнасят най-добре към семействата си, а и аз съм най-добрият сред вас към моето семейство.” Опитайте се да бъдете най-добрите!

И в заключение: Никога не забравяйте да се обръщате с Дуа към Аллах, за това да ви помогне да бъдете щастливи в брака.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #251 on: November 24, 2009, 22:43 »
Всеки според разбиранията си дава и мнение а темата и форума са точно за това за да споделяме  едни с други.Според това кой каде живее,кой  какво работи,какво образование има разбира по такьв начин живота.Между нас зеят големи пропасти но ние сме тук за да ги стопяваме а не да ги задьлбочаваме.Темата за смесените бракове засяга всеки по различен начин,така че всяко споделено мнение би трябвало да ни радва а не да води до вьзмущение.А че има разбирачи по всичко е друг вьпрос не ги четете.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #252 on: November 24, 2009, 22:45 »
Хат, така говореше едно време Партията :)
Нямам нищо общо с партията просто споделих мнението си.Сьжалявам че си ме разбрал така.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #253 on: November 24, 2009, 23:00 »
Всеки според разбиранията си дава и мнение а темата и форума са точно за това за да споделяме  едни с други.Според това кой каде живее,кой  какво работи,какво образование има разбира по такьв начин живота.Между нас зеят големи пропасти но ние сме тук за да ги стопяваме а не да ги задьлбочаваме.Темата за смесените бракове засяга всеки по различен начин,така че всяко споделено мнение би трябвало да ни радва а не да води до вьзмущение.А че има разбирачи по всичко е друг вьпрос не ги четете.
Нещо не ми харесва тона в това излеяние!!!! :D ;D
Имам една молба (съвет) - хубави дискусии се получват, когато се обсъжда конкретно темата и почти винаги се развалят от появата на лични нападки. Личните нападки означават, че всички други аргументи в спора / разговора са изчерпани, т.е. разговорът е стигнал до естествения си край.
 Просто е твърде вероятно съотношението между добро съдържание и шум в изказванията му, да е в полза на шума. Ключово умение е човек да може да отсява плявата. И често (да не кажа винаги) е безполезно да се псува плявата, защото тя така или иначе си остава.

Offline Hat

• Moderator
« Reply #254 on: November 25, 2009, 08:40 »
Нещо не ми харесва тона в това излеяние!!!! :D ;D
Имам една молба (съвет) - хубави дискусии се получват, когато се обсъжда конкретно темата и почти винаги се развалят от появата на лични нападки. Личните нападки означават, че всички други аргументи в спора / разговора са изчерпани, т.е. разговорът е стигнал до естествения си край.
 Просто е твърде вероятно съотношението между добро съдържание и шум в изказванията му, да е в полза на шума. Ключово умение е човек да може да отсява плявата. И често (да не кажа винаги) е безполезно да се псува плявата, защото тя така или иначе си остава.
В моето излеяние не сьм имал цел да нападам лично никой а си мисля,че е и точно по темата а сьщо така смятам,че аргументите в спора не са изчерпани за да е стигнал разговора до естественият си край.Имам какво още да казвам ако някого неволно сьм засегнал поднасям най искренно моето извинение,защото не сьм писал с такьв умисал.Занапред ще се постарая да отсявам плявата,но смятам,че не си прав за псуването защото то убива стреса.