Author Topic: Смесените бракове  (Read 278686 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ai6a23

• Member
  • **
Re: Смесените бракове
« Reply #180 on: November 12, 2009, 09:08 »
Да mariq но мн.пъти тази любов е забранена, кажи ти преживяла ли си любов с мюсолманин защото аз я преживявам и можеби незнаеш но аз сам христианка,незнаеш колко е тежко да ти каже сем.му че нете изскат :'( а ти да го обичаш и да правиш всичко за да им се харесаш,да заспиваш с надеждата че няма да ви пречат повече,че ще те приемат,само този който го е преживял знае какво е. Любовта е велико нещо тя непризнава религий просто те врахлита.Правите щастлив и сащевременно мн.нещастен,поне с мен се случва така,и е мн.болно когато четях на другите съфорумници,че едва ли не нйе им размиваме тяхната чиста кръв.Мн.е болно да знаеш,ама аз съм инат и ще се боря за моето момче,и ако някой може да ми помогне със съвет ще сам мн.благодарна.

Offline Lany

• Member
  • **
« Reply #181 on: November 12, 2009, 13:39 »
Преживяла съм го и аз с първата си любов,бяхме деца(какво ли можеше толкова да се случи на тая възраст).Един чист и красив трепет,нищо друго.Момчето си изпати много,когато разбраха родителите му.Обръснаха му главата и яде бой ,а ние се крихме като мишки по всевъзможни места ,само за да си бъбрим сладко и да се държим за ръцете :).Ех..Ai6a,съвет който да ти помогне едва ли ще получиш.Но пък любовта е велика и красива и винаги си струва .

Offline dudunia

• Member
  • **
  • Привет на всички :)
« Reply #182 on: November 12, 2009, 13:50 »
Привет Айше,
подкрепям желанието ти за борба!
Но запитвала ли си се с кого или с какво ще се бориш-с целия свят, с невъзможното...-Та ти си жена мила,ти си нежна,любвеобвилна,усмихната,ти си майка-ти не си терминатор-това означава друг да се бори за теб, защото ти имаш функциите на този свят да даряваш само щастие.
Сама каза ,че си христианка, по тази логика за теб не трябва ли да се борят или смяташ,че си длъжна само ти да се бориш на всяка цена.
                   ЗАЩО ПОСТАВЯШ ВЯРАТА СИ НА ВТОРИ ПЛАН???-защото си жена ли-Браво! Те не те искат, а твоят род е длъжен да ги иска-Наистина не те разбирам,като че ли си "ДЛЪЖНА" непременно да се харесаш , да угодиш, да бъдеш част от тях. Аз искам да бъда само част от НЕГО, а за другото мога да се старая с уважение...Sorry :)

Моето мнение е, че борбата трябва да е ЗА ТЕБ, а не от теб.Чети,... цели родове и народи са се избивали за една жена, за една нейната усмивка и потомство!Защо искаш да изземеш функциите и приомите на мъжете-тяхна работа е да се бият за теб!!! Или смяташ , че след като някои не те приема такава каквата си-род и религия,трябва на всяка цена да ги накараш да те обикнат???!!
Смятам, че може6 да покаже6 на всички ,че си добър човек обичащ техният син, но не може6 и не трябва  да им налагаш да те приемат-това е въпрос на техни възможности и възпитание-не става,повярвай !
Аз съм християнка,съпруга ми е помак-сигурна съм в това което пиша,но само времето ще ти го потвърди.
Може би си иззела неговите функции?
Смятам ,че той сам трябва да се пребори с рода си, защото знае как ,защото даржи на теб,това е негова работа-не твоя ! Защо-той не те ли обича ,не държи ли и той на теб-пак толкова-как твоя род го приема в този наш свят.
Моля те,ако уважаваш себе си, остави го тои да се справи с рода си(ако иска разбира се),не ти !
Твоята задача е да му дава6 любовта и уважението си!

Offline Leyla

• Avarage member
« Reply #183 on: November 12, 2009, 14:14 »
Хорското мнение

Баща и син се сдобили с един кон. На следващия ден тръгнали за някъде си през селото. Бащата казал:
- Сине, качи се ти на коня, а аз ще походя.
Като ги видели, селяните рекли:
- Ей, глей къв син - баща му ходи пеша, а той язди!
На другия ден бащата се качил на коня, а сина ходел. Селяните рекли:
- Бе къв баща бе, детето му ходи пеша, пък той язди!
На третия ден се качили и двамата на коня. Селяните:
- Нямат милост тия, ще уморят добичето!
На четвъртия ден и двамата тръгнали пеша, водейки коня. А селяните:
- Хахаха, глей кви глупаци! Кон имат, пеша ходят!
На следващия ден, от притеснение какво ще направят, конят умрял.
И бащата рекъл на сина:
- Виждаш ли сине, ако слушаш кво говорят хората, ще свършиш като коня.

Offline dudunia

• Member
  • **
  • Привет на всички :)
« Reply #184 on: November 12, 2009, 14:20 »
Браво Leyla  :)

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #185 on: November 12, 2009, 14:38 »
dudunia Не се боря срещу тях, изскам да им докажа че несам лоша но те даже и нейзкат да чуят само като им кажи да се запознаем и откачат,че сам била хрисианка ами какво сам виновна аз,такава съм.И затова се моля за съвет ама на всеки мълчи

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #186 on: November 12, 2009, 14:47 »
Като си християнка,защо си Айше? 8)

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #187 on: November 12, 2009, 15:01 »
Ми защото харесвам това име и защото ме беше страх че ще ме изтрият,знам че е смешно ама е така пък и изсках да науча малко пове за да не засегна милото си затова.Може и да ми се смееете или пък да ме съдите както си решите

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #188 on: November 12, 2009, 15:07 »
"Ми защото харесвам това име и защото ме беше страх че ще ме изтрият,знам че е смешно ама е така пък и изсках да науча малко пове за да не засегна милото си затова.Може и да ми се смееете или пък да ме съдите както си решите"

Това изречение не го разбрах!  :) С какво ще го засегнеш? Ако се пишеш с твоето име ,или с друго християнско ли?

Offline ai6a23

• Member
  • **
« Reply #189 on: November 12, 2009, 15:09 »
не ако кажа нещо от незнание пък тук научих мн.за вярата му и така за него няма значение аз каква съм

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #190 on: November 12, 2009, 15:16 »
Много женска тема се заформи тази  ;D
Аи, съвет няма, това си е. Всяка любов си е много интимно преживяване и всеки избира до къде и какво може да понесе. Може би посоката на разсъжденията ти е малко грешна в идеята за промяната на отношението на родителите му. Човек може да променя единствено и само себе си. В случая, ти можеш да промениш възприемането на този факт като толкова драматичен :o dudunia е права, че това да защити любовта си пред семейството е задача на приятеля ти. Възрастните трудно променят позициите си, не трябва да те интересува това теб. Ситуацията е идеална да се изпита "мъжкото" у мъжа  ;) Както вече си се запознала, това опълчване срещу любовта на младите няма нищо общо със законите на религията - ислям  ;) :) Този довод не е достоверен, мила. Я е от незнание, я мотивите са други.

Изживей си любовта и не ги мисли тези неща - каквото зависи от теб си го направила :-*

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #191 on: November 12, 2009, 15:17 »
Нещо не ни се получава дискусията! Не те разбирам изобщо за това спирам! ;)

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #192 on: November 12, 2009, 18:34 »
Нещо любопитно по темата

http://www.balkans21.org/2003_3/pirin.html

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #193 on: November 13, 2009, 03:15 »
                                  ЛЮБОВТА
12.11 19:12

Любовта и обичта са две сродни думи, които изразяват силна привързаност към някого. Повечето хора свързват любовта с времето, когато са били млади.

Любовта е море, което не свършва и не обхваща определена възраст, тя не е преходна както красотата на пролетните цветя и не трябва да отмине с времето, за да остане красив спомен.

Любовта е обичта на мъжа към жена си, а милостта е милостта, с която я обгръща. Тази тема засяга и мъжа и жената и съпруга и съпругата, а не единия от тях. За да разберем важността на нашата тема ще ви приведа в пример няколко семейни проблема.

Една съпруга казва: "Той няма личност, открих в него много недостатъци и разбрах, че не е подходящия за мене мъж, няколко пъти бях на ръба на изневярата, но страха от Бога ме спаси."

Втора казва: "Мъжът ми е суров, никога не ползва гальовни думи, за които тъй дълго време мечтая, а още повече се отчаях, след като стана баща на момче и момиче и си остана същия!"

Трета казва :"Аз съм предана на съпруга си, но не го посрещам с радост, защото е много суров и не си изпълнява съпружеските задължения."

Четвърта казва: "Майка съм на три деца, а мъжът ми е твърд спрямо мен, въпреки че сме женени повече от 15 години. Мислех да оставя децата и да избягам, но обичта към децата ме спира."

Пета казва: "Майка съм на две деца, а мъжът ми прекарва нощите по барове, забавлявайки се с момичета, пътува сам, не иска да стои с нас в къщи и ни отбягва."

Това са оплаквания на съпругите, но съпрузите също се оплакват.

Един казва: "Не изпитвам никакво желание към нея, тя е много студена."

Втори казва: "Безчувствена е, като че ли любя дърво или камък."

Трети казва: "Съпругата ми се кара с майка ми и майка ми иска да я разведа, а аз се лутам между децата и майка ми. Какво ще се случи с тях, ако се разведа?!"

Това са проблеми на цялото общество. Причината за всички тези проблеми или поне за повечето от тях е липсата на обич между съпрузите, особено като изминат няколко години семеен живот - 5 или 10, повече или по-малко. Голяма вина за това имат сапунените сериали и въобще средствата за масово осведомяване. Те са изпълнени със сериали и предавания, които по никакъв начин не помагат, а напротив - вредят на нашето общество.

Друга причина е липсата на нежност между съпрузите, липсата на слова, които да изразяват тази обич. В такъв случай дори да съществува любовта, тя ще остане незабелязана. Колко от нас са чували техните родители да си разменят нежни слова и това за жалост се пренася от поколение на поколение. Може би суровия начин на живот в планините е основната причина за това, особено за мъжете, които си мислят, че мъжествеността се изразява в липсата на нежност и в грубото отношение към останалите.

Трета причина за семейните проблеми е липсата на уважение между съпрузите, причинена от суетността или заетостта на единия от тях. Това нещо влияе отрицателно върху семейния живот, има отрицателни последствия и върху децата.

Четвърто: изясняване на същността на обичта - тя няма нищо общо с изразите, които се въртят в обществото на женкарите като: "женитбата погребва любовта", "любовта е от пръв поглед", "любовта прави чудеса", "любовта е сляпа", "любовта е наказание".

ЛЮБОВТА Е ИСКРЕНОСТ, ЧИСТОТА, НЕВИННОСТ, любовта е обет за ВЯРНОСТ, любовта е ВОДАТА НА ЖИВОТА, НАСЛАДАТА ЗА ДУШАТА, ДУШАТА НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО.

Любовта огрява сърцето и кара сърцето да танцува, ако не беше любовта клоните нямаше да се преплитат, нямаше гълъбите да гукат, нито пък земята да се разкрасява през пролетта.

Денят, в който свърши любовта се затварят душите и всяка една от тях се старае да излезе от този тъмен затвор, тогава започват проблемите в семейството и неразбирателството.

Денят, в който свърши любовта увяхват цветята, изчезва светлината и започва да се шири болестта.

Денят, в който свърши любовта пчелата напуска цветето, птичките напускат гнездото, само морето остава със своите тайни, мечти, надежди и тъги, и ако морето има брегове, то за морето на любовта брегове не съществуват. За истинската любов между съпрузите няма граница, няма свършване, започвайки от първите моменти на брачния живот до края на земния, та дори и в Отвъдния…

Тоест, на обичта, разбирателството и взаимопомощта трябва да се изгради всяка връзка, която ще бъде наградена и на Земята и в Отвъдния свят. Любовта е нещо общо съществуващо между съпрузите и нещо, от което човек се нуждае.

За съжаление много хора свързват любовта с алкохола и с безсънните нощи, прекарани по увеселителни барове и заведения, със сапунените сериали и техните измислени звезди. Любовта в днешно време е като въже изложено за продан, всеки идва, къса от него парче и си отива, както е описано в евтините любовни романи. Любовта за тях е надлъгване, подчинено на техните страсти, които ги водят до лудост. Ограничихме любовта в това, което всяка вечер виждаме във филмите, които ни показват разкрепостените отношения на езичници едни към други. Всеки филм ни показва изневярата на мъжа спрямо жената и обратното, докато тези неща не ни се сторят нещо напълно нормално. Но това са дела, с които обичта между съпрузите се прекършва, а за тези хора Създателя е приготвил жестоки наказания. Свързваме любовта с Ромео и Жулиета, с Кайс и Лейла, но каква разлика има между любов и любов. Едни ги свързват страстите и привличането, а другите канона на Бог, за да създадат семейство, изградено на обичта и разбирателството по между им. Любовта, която свързва съпрузите не е в красивите листа с приятен мирис, тя е дом, семейство, деца, дори смея да твърдя, че семейната любов с нейната сладост и горчивина е много по-красива от това, което ни показват сапунените сериали и писателите на сладките любовни романи.

Offline mariq

• Candidate member
  • *
« Reply #194 on: November 13, 2009, 07:36 »
В емоциите не вървят съвети.Чуства не могат да се възпитават.