Author Topic: Цензура или гласът на Форума!  (Read 102343 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Re: Цензура или гласът на Форума!
« Reply #45 on: October 22, 2009, 09:50 »
Причината е ОЧЕВАДНА ! Последните промени в модераторския екип и голямата тесла, която започна да играе ! Който не иска да го признае - значи е сляп. Това е от мен. Скоро и аз ще напусна вероятно или ще огранича до минимум публикациите си, макар, че точно това е целта на някои хора и не знам дали ще им направя това удоволствие.
Нали не искаш да кажеш, че след моя отказ от модераторски функции се е отприщила цензурата, Isyankar??? Да взема да се върна тогава в екипа и да бдя зорко да не бъдат трити мъдрите ти антиромски и антитурски слова !!??Колкото до заплахата, която е надвиснала над сайта с твоя евентуален отказ....мисля, че ще го преживеем някакси! Ще скърбим много, но ще го преживеем!

Isyankar

• Guest
« Reply #46 on: October 22, 2009, 10:00 »
Всъщност не Шумаров, а Метка беше проблемът сред модераторите, но нека модераторския екип изчака да изтече още малко вода и да осъзнае това, макар, че прогнозирам, че сега Метка за известен период ще се успокои, но теслата рано или късно ще заиграе. А Шумаров, въпреки, че пак триеше по своеусмотрение когато прецени, че нещо било "анти", ама поне си пишеше...

Шумаров, не може всяка критика да е анти. Живеем в демократична страна, не го забравяй. Имам право да критикувам и роми, и турци, и испанци и който си реша. Никога не обиждам и рядко генерализирам.

Shumarov

• Guest
« Reply #47 on: October 22, 2009, 10:09 »
!
Всъщност не Шумаров, а Метка беше проблемът сред модераторите, но нека модераторския екип изчака да изтече още малко вода и да осъзнае това, макар, че прогнозирам, че сега Метка за известен период ще се успокои, но теслата рано или късно ще заиграе. А Шумаров, въпреки, че пак триеше по своеусмотрение когато прецени, че нещо било "анти", ама поне си пишеше...

Шумаров, не може всяка критика да е анти. Живеем в демократична страна, не го забравяй. Имам право да критикувам и роми, и турци, и испанци и който си реша. Никога не обиждам и рядко генерализирам.

Исянкаре, знаем са векье уа артик! Не ме карай да ти търся бисерите в сайта! Аз се лаская да си мисля, че правя разлика между добронамерена критика и открита(или зле прикрита) ксенофобия

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #48 on: October 22, 2009, 12:07 »
Истинският проблем е тази тема, да се обсажда по този начин. Ако има проблем това е, намесата в този проблем на непомаци от сайта. Гостите трябва да знаеят докаде е гостоприемството. Трудностите и проблемите на помаците ги знаят най-добре самите помаци, понеже те са изстрадали/преживели лично тези проблеми и са част от тях. Моля не злоупотребяваите с тази тема!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #49 on: October 22, 2009, 12:20 »
Истинският проблем е тази тема, да се обсажда по този начин. Ако има проблем това е, намесата в този проблем на непомаци от сайта. Гостите трябва да знаеят докаде е гостоприемството. Трудностите и проблемите на помаците ги знаят най-добре самите помаци, понеже те са изстрадали/преживели лично тези проблеми и са част от тях. Моля не злоупотребяваите с тази тема!

A така, в прав текст ;) Сещайте се я :)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #50 on: October 23, 2009, 01:01 »
Всъщност  . Имам право да критикувам и роми, и турци, и испанци и който си реша.
Всъщност ,ти и на теб подобните искате да водите тук словесна война срещу Турция ,Ромия ,срещу турците и срещу ромите, съответно след като ви се възрази се обиждате и едва ли не ще напуснете. Не ви ли става неприятно,че ви търпят от "условията на форума " където има предупреждение ,че тук не е бойно поле и не разбрахте ли досега ,че  при нас туркофилията не върви ръка за ръка с българофобията, и че българофилията не върви ръка за ръка с туркофобията, и не разбрахте ли ,че ако някога сте имали колебания да се откажете от форума ,то съвсем естествено би било да се поддадете на първоначалната  си емоция.И нямаше да сбъркате ,щото тука не е място за туркофоби и българофоби и всякакъв вид фобии.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #51 on: October 23, 2009, 16:15 »
Мисля че модераторите трябва да оставят всеки да покаже своята гледна точка ,независимо дали им допада или не.
Истината няма да бъде казана от ласкател или от човек който ви казва това което искате да чуете.
Ако пиша малко във форума то е защото ми се вижда че тук важи поговорката от римско време DIVIDE ET IMPERA
Едва се сдържам да кажа някои неща но не бих искал без да искам да обидя никого защото не се съмнявам че всички тук сте почтени хора.
За тия които не знаят какво е DIVIDE ET IMPERA ще напомня че всички сме на един кораб и ако той се обърне лесно ще се сетите какви ще са последствията.
Желая ви здраве и повече разбирателство не само във форума а и по принцип. :)
Но за всички, които се тревожат за това как изострянето по повод това противоречие ще се отрази на свободното слово, изпъква един въпрос:

Включва ли свободата на изразяване правото да обиждаме дълбоки и съкровени религиозни убеждения?

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #52 on: October 23, 2009, 16:30 »
[quote author=muti6 link=topic=2676.msg41803#msg41803 date=1256303714
Включва ли свободата на изразяване правото да обиждаме дълбоки и съкровени религиозни убеждения?
[/quote]

Не можеш затвори устата на хленчещите, Мутиш.Нито пък може да напътиш някого.
И мисля, че ако не се оплакваме постоянно, нямаше исляма да е на този хал.
Но изглежда това се е превърнало в практика, все някой ни е крив на нас.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #53 on: October 23, 2009, 20:41 »
 :)Абе карайте по весело и правете това,което ви харесва! Ние няма да оправиме света! 8)

Shumarov

• Guest
« Reply #54 on: October 23, 2009, 21:29 »
А какво е?

Полуидиот?  ;D

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #55 on: October 23, 2009, 21:35 »
Kogato kajesh na edin 4ovek 4e e glupak - no ne zaradi tova 4e e istinski glupak,
i toi zapo4ne da se misli za glupak , to togava Gelina ima pravo da misli taka.
Makar i manipuliran toi osyznava gluposta si i e vyzmojno da se razkae.

Kogato oba4e kajesh na edin glupak 4e trqbva da osyznae syshtnosta si na glupak,
to togava ne e e qsno koi se dyrji kato glupak.
Vyzmojno e istisnki glupak da se po4ustva ne glupakyt a tozi koito mu go kazva.
Tozi koito se misli 4e ne e glupak i e proizvel tokushto nov glupak e mnogo veroqtno da se prevyrne vyv Frankenshtayn.Imenno tova se slu4va 4esto i vyv foruma.

Glupakyt pravi gluposti ne za da spekulira s tqh , a zashtoto tova e syshtnosta mu.

Offline sunny

• Member
  • **
« Reply #56 on: October 23, 2009, 22:18 »
Напълно съм съгласен че Трудностите и проблемите на помаците ги знаят най-добре самите помаци,но...според мен едва ли са много хората които са с помашки корен тук във форума.А други които са се откъснали от корена си и не са религиозни като мен ги смятат за отстъпници.И тези като Саръев които пък станали християни са сатани ли ? Мисля че помаците не са това което бяха.Ако нещо ни обединява е корена.
Факт е че домакини и създатели на форума са турци и щеше да е добре да са хора с помашки корен.Иначе остава съмнение ще регистриране на сайт от не-помаци има някаква друга цел.
И един реторичен въпрос: Как би се чувствал човек който се е откъснал от корена си и се чувства  българин и гледа как някои оплюват българите и в същото време има роднини в Турция и някои други хора в други форуми плюят тях?
И една забележка:Помаците не знаем турски и това което ни свързва с турците е религията но не и езика.Ако турците които пишат във форума искат и другите да ги разбират нека пишат на български.

Offline sunny

• Member
  • **
« Reply #57 on: October 23, 2009, 22:34 »
Не са турци. Помаци са. Откъде ти хрумна, че било "факт" ???
Има информация която е достъпна за всеки регистриран сайт и който желае или се съмнява проверява.
174.120.40.23
Всъщност се занимавам с Web design и това е нещо което се проверява.

Shumarov

• Guest
« Reply #58 on: October 23, 2009, 23:18 »
Напълно съм съгласен че Трудностите и проблемите на помаците ги знаят най-добре самите помаци,но...според мен едва ли са много хората които са с помашки корен тук във форума.А други които са се откъснали от корена си и не са религиозни като мен ги смятат за отстъпници.И тези като Саръев които пък станали християни са сатани ли ? Мисля че помаците не са това което бяха.Ако нещо ни обединява е корена.
Факт е че домакини и създатели на форума са турци и щеше да е добре да са хора с помашки корен.Иначе остава съмнение ще регистриране на сайт от не-помаци има някаква друга цел.
И един реторичен въпрос: Как би се чувствал човек който се е откъснал от корена си и се чувства  българин и гледа как някои оплюват българите и в същото време има роднини в Турция и някои други хора в други форуми плюят тях?
И една забележка:Помаците не знаем турски и това което ни свързва с турците е религията но не и езика.Ако турците които пишат във форума искат и другите да ги разбират нека пишат на български.

Уважаеми sunny,
Не знам по какви критерии оценяваш истинските помаци!.Факта, че някой не живее ав барчинкана по твоя критерий го прави автоматично непомак? Извинявай приятелю, но не съм съгласен с тебе.Ако намекваш за Тоска, който живее в Турция, или за Назми, който живее в САЩ, или за Рахмие, която живее във Финландия-то сайта ни по твоята логика е сбъднатата мечта на милиони хора за мултинационализъм! :) Защото има помаци, които влизат и от Гърция, от Македония, от Испания(и не съм само аз от тука). Но дори да допуснем, че са турци- WHAT'S YOUR FUCKIN PROBLEM WITH THAT? Аз имам роднини, които са се изселили 1930 г. в Турция и техните наследници се гордеят с помашкия си корен! Не споделям мнението ти, че всеки нерелигиозен не е приеман от помаците.Аз не съм религиозен и се радвам на уважението на колегите съфорумници.Проблема по мое мнение идва от факта, че ти не приемаш и не уважаваш избора на религиозните и не говорещите български език помаци.Ако ти си загубил своя корен, това е лично твой проблем.Бъди така добър да не генерализираш! А съмнението, което буди регистрирането на помашки сайт от непомаци можеш да го отнесеш към съмнението за участието на Сергей Антонов и КГБ в атентата с/у покойния Папа Йоан Павел(има съмнение, че Папата пръв е стрелял :) ). Що се отнася до О.З. Лейтенант Саръев-той не е симпатичен не само на посетителите на този форум.И това няма нищо общо с религията му, аз с агентурното му минало.Аз не смея да съдя тези, които отиват да изпълняват религиозните си обреди при него-това е техен личен избор.Но не го героизирай, или не го изкарвай свети мъченик щото виждате ли-и той е помак, ама не го обичат, щото бил християнин.Той е позор за човечеството(не само за нас помаците) заради сътрудничеството си на доказано престъпната ДС.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #59 on: October 24, 2009, 16:02 »
Sunny, сайта не е само на помаците в България,че да се пише само на български. Приеми го! ;)