Author Topic: Цензура или гласът на Форума!  (Read 102327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rahmie

• Charter member
Re: Цензура или гласът на Форума!
« Reply #30 on: October 17, 2009, 10:06 »
Ficinka!
Напълно си права, подкрепям те и в двата ти отговора. Това трябва да става в сайта. Приятелство, разбирателство да помислим с какво ние също можем да бъдем полезни, с някакви идеи или кой каквото може, а не вражда и безкрайни спорове и кавги...

Какво печелим от всичко това, какво печелят помаците, българите, турците...?

Какво показваме пред света за нас помаците напоследък...?
  :(

Offline abc

• Forum fan
« Reply #31 on: October 17, 2009, 11:08 »
Форумът се е обърнал на детска градина съчетана с поздравителен концерт. Сърдитковци и Петковци под път и над път. Защо? По ред причини.

Цензура под някаква форма контролилаща спазването на правилата не е точно цнзура, но как да се убедим, че съдиите са справедливи като не са? Ядосал се - бан. Шефа го навикал - бан, жена му в ПМС - бан! За да има правила те трябва да бъдат спазвани първо от налагащите ги. За да има бан трябва да има сериозни причини. Впечатлението ми е, че бан се налага на някой, който не може да бъде оборен и принципа за човека и проблема влиза в употреба.

Крехка душевност имат много хора. Крехката чуствителност не е приоритетно пришита от бог на помаците.

Както и да е.

Рахмие, светът не е седнал да чете форума с изключение на някои любопитковци, 2-3 журналисти държащи да имат инфо от извора и няколко разследващи и разузнавателни служби на България и разни комшии. Какво четат? Лесно е за преглед.

Исанкяр, пресоляваш. Петер ти го е казал - форума е частен и ние сме на гости. Ако приемем, че сме част от него бързо ни се прпомня, че сме в чужд двор. Това води до реципрочност, ама всичко е в пряка зависимост от висотата на камбанарията. Двойни стандарти има видно е и за слепите.

Метка, ако ти не си разбрал отговорите на въпросите, които задаваш защо си глобален модератор?

И така нататък и така нататък...

Isyankar

• Guest
« Reply #32 on: October 17, 2009, 11:14 »

За да има бан трябва да има сериозни причини. Впечатлението ми е, че бан се налага на някой, който не може да бъде оборен и принципа за човека и проблема влиза в употреба.

Точно този признак на безсилие на някои модератори е трагикомичен.

Исанкяр, пресоляваш. Петер ти го е казал - форума е частен и ние сме на гости. Ако приемем, че сме част от него бързо ни се прпомня, че сме в чужд двор.

Проблема е, че санкциите, цензурата, "напомнянето" за гостите и пр. става именно от ДРУГИ ГОСТИ, а не от домакините (помаци). Има по-равни гости изглежда ! Точно онези другите гости да ги наречем условно т.-фили - имат повече права от нашата група гости ... И тук изниква въпроса - наистина ли в "дома на помаците" има едни гости, които имат за истинска родина не България - повече права от други гости (като нас), които най-малкото сме сънародници с помаците ? Дали това е желанието на помаците ? Според мен не е - и това може да се види от явния отлив на истински помаци, които пишат във форума. Да си правят изводи шефовете.

Двойни стандарти има видно е и за слепите.

Именно. Въпросът обаче не е, че има едни стандарти за помаци и други за другите. Не - стандартите са 3 вида. Едни са помаците, други за "т.филите" и други за българските християни. Естествено третата група сме най-ощетени ... не за сметка на помаците (щото това е техния дом и няма нищо лошо, ако е така), но за сметка на втората група !

И накрая - на който му е солено - да не опитва от манджата. :)

Offline muti6

• Adviser
« Reply #33 on: October 17, 2009, 12:32 »

И накрая - на който му е солено - да не опитва от манджата. :)
Това е последен проблясък преди тоталното загасване .
Думата се нарича "завист", а тя е породена от нереализирано желание за слава.
По-добро основание от завистта има ли ?
Важното е да понесем достойно, това което не можем да променим :)))
Усилията ще си струват!
Това ви е зора на вас - под прикритието на някаква резоньорска кауза за "борба с цинизма ,филите"  - с всякакви средства , за да можете вие самите безнаказано да нарушавате реда!Равни,равни,ама не чак дотам!!!
Пример - по гнусен и циничен пост от този , не съм срещал !
Станали сте мъже на по 30 - 50 години , достатъчно големи сте ,за да си направите сами равносметка и да определите поведението си . Дали ще се борите с ф.....еи или пионерчета - това си е ваше решение .
Дали ще напишеш постинг за Стивън Хокинг или за   "т.филите" и за българските християни е твой личен избор .
Но , да се реве в този блог против когото и да е , е проява на ужасно лицемерие . Защо ?
Защото всеки е напълно свободен ДА НЕ ВЛИЗА във форума , като не му харесва .
 После викат" Мамо, ма що ма бият, ма мамо??" :))...

"Ако няма модераторски контрол,
тук ще има произвол!"
Еми, явно има контрол, сори! :))))))))))))

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #34 on: October 17, 2009, 14:57 »
Сега пък се хванахте за думата гости, за мен гостите ми  са най-важни ,премам ги в домът си и се старая да не им  липсва нищо , да се чувстват като у дома си ,но това естенствено не зависи само от мен ,а от тях самите.Е за да се чувствате като у домаси трябва да уважавате този дом и неговите домакини  като своят собствен за да ви приемат и те по същият начин, като част от семейството. :)

Offline muti6

• Adviser
« Reply #35 on: October 19, 2009, 20:32 »
Рахмие, заради 1 ВРЕДЕН ислямист не можем да кажем, че 100 000 помаци са вредни, нито пък заради 1 ВРЕДЕН националист не можем да кажем, че 1 000 000 християни са вредни. Това имах предвид.

Иначе ми е пределно ясно, че има висока чувствителност към обвиненията към мюсюлмани и нулева към християни. Но двойни стандарти какво да се прави...Заради тях и на държавно ниво, макар и негласно ще продължи дълго да има двойни стандарти. Ако ли политиците...:)
Всеки иска да го огрее двойният стандарт .. само ти се дърпаш.!!.  Това в кръга на шегата !!Едно време му викахме направи ми услуга.. Уреди ме за... , а днес - двоен стандарт.. Но истината е, че както и да го наричаме, този начин на мислене се е вкоренил в съзнанието ни..
 А защо да не приложим двоен стандарт  в отношението си спрямо... двойния стандарт?! :)

Offline sunny

• Member
  • **
« Reply #36 on: October 19, 2009, 21:33 »
Мисля че модераторите трябва да оставят всеки да покаже своята гледна точка ,независимо дали им допада или не.
Истината няма да бъде казана от ласкател или от човек който ви казва това което искате да чуете.
Ако пиша малко във форума то е защото ми се вижда че тук важи поговорката от римско време DIVIDE ET IMPERA
Едва се сдържам да кажа някои неща но не бих искал без да искам да обидя никого защото не се съмнявам че всички тук сте почтени хора.
За тия които не знаят какво е DIVIDE ET IMPERA ще напомня че всички сме на един кораб и ако той се обърне лесно ще се сетите какви ще са последствията.
Желая ви здраве и повече разбирателство не само във форума а и по принцип. :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #37 on: October 19, 2009, 22:24 »
Пак е играла голямата метла...
Има някакъв символ - голямата метла в темата Цензура или гласът на Форума! ;)

Shumarov

• Guest
« Reply #38 on: October 19, 2009, 22:41 »
НЕ СЪМ АЗ, абц! :) ;D;D

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #39 on: October 20, 2009, 11:07 »
Доста показателно е изтриването на мнения точно от темата Цензура или Гласът на Форума. И определено е символ. Белгийските гумички, казват  триели много добре, и следа не остава :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #40 on: October 21, 2009, 23:38 »
Балканджия,темата не е създадена да се трият мнения,а да се чуе гласа на нашите форумисти в смисъл като предложения към Екипа или оплаквания.Постинги не са изстрити а бяха преместени в друга тема само за Екипа на сайта, понеже касае пряко модератори или админи.Определено да си кажем истината тук- липсват хора които придаваха облика на сайта.Приканих ги днес на лични да споделят тук или на Екипа както желаят да посочат причини за това. Те да преценят дали хората с които до вчера бяха тук заедно не е по добре да разберат защо не са сред нас!!!

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #41 on: October 21, 2009, 23:51 »
Балканджия,темата не е създадена да се трият мнения,а да се чуе гласа на нашите форумисти в смисъл като предложения към Екипа или оплаквания.Постинги не са изстрити а бяха преместени в друга тема само за Екипа на сайта, понеже касае пряко модератори или админи.Определено да си кажем истината тук- липсват хора които придаваха облика на сайта.Приканих ги днес на лични да споделят тук или на Екипа както желаят да посочат причини за това. Те да преценят дали хората с които до вчера бяха тук заедно не е по добре да разберат защо не са сред нас!!!

Аз също бях решил да престана да пиша в този форум.
От как се почна с политическата реклама на разни хора и партии и исканията за отделяне на помашки етнос, отеляне на помашки език, форумът придоби съвсем друго лице (ще спестя неудобната квалификация).

Уж беше място за културен обмен - културата нещо никаква я няма.

Продължават да си пишат редовните 20 човека, нито се получава диалог с помаците от Турция, нито пък с тези от Гърция ... Останаха 3-4 ходжи, 2-3 турци, 2-3 българи християни и групичката от неврокопско ...
Eдинствените теми, които се "толерират" целят да изкарат България място на "крайни националисти, възродители, ченгета и ДСари". В същото време като се посочи някакъв проблем в Турция - темата и мненията биват затривани скоропостижно.

Това е на светлинни години от мотото на сайта "гласът на помаците."

Останете си със здраве!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #42 on: October 22, 2009, 00:18 »
 quote author=boyandobrev link=topic=2676.msg41662#msg41662 date=1256158275]
Аз също бях решил да престана да пиша в този форум. От как се почна с политическата реклама на разни хора и партии и исканията за отделяне на помашки етнос, отеляне на помашки език, форумът придоби съвсем друго лице (ще спестя неудобната квалификация).Уж беше място за културен обмен - културата нещо никаква я няма.Продължават да си пишат редовните 20 човека, нито се получава диалог с помаците от Турция, нито пък с тези от Гърция ... Останаха 3-4 ходжи, 2-3 турци, 2-3 българи християни и групичката от неврокопско ... Eдинствените теми, които се "толерират" целят да изкарат България място на "крайни националисти, възродители, ченгета и ДСари". В същото време като се посочи някакъв проблем в Турция - темата и мненията биват затривани скоропостижно.Това е на светлинни години от мотото на сайта "гласът на помаците."Останете си със здраве.
Nazmi отговори!- -  Разбира се всеки сам определя и избира къде и как да пише,за нас екипа на сайта pomak.eu по скоро е важно да разберeм причините ако има такива!

Isyankar

• Guest
« Reply #43 on: October 22, 2009, 00:22 »
Причината е ОЧЕВАДНА ! Последните промени в модераторския екип и голямата тесла, която започна да играе ! Който не иска да го признае - значи е сляп. Това е от мен. Скоро и аз ще напусна вероятно или ще огранича до минимум публикациите си, макар, че точно това е целта на някои хора и не знам дали ще им направя това удоволствие.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #44 on: October 22, 2009, 04:47 »
Isyankar,промените в Модераторски екип се правят за добро на форума,разбира се допускат се грешки все пак сме във виртуалното пространство на Интернета,съгласете се за това! Вижда се как ние екипа се стремим да намалеем грешките до минимuм.Разберете това!.......