Author Topic: Цензура или гласът на Форума!  (Read 102373 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Шали

• Advanced member
Ynt: Цензура или гласът на Форума!
« Reply #240 on: February 25, 2010, 10:40 »
Вчера, за моя изненада, бяха позабърсани постове на абс и на Фотакиев, чието наличие стана ясно само от коментирането им после от други съфорумци. Добра практика е като се трие от модовете да пишат кой го извършва и конкретно коя точка е нарушена, за да се чисти. Също така, след като ще махате една публикация, логично е да изтриете и всички последващи нейни обсъждания, нали?

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #241 on: February 25, 2010, 12:24 »
Вчера, за моя изненада, бяха позабърсани постове на абс и на Фотакиев, чието наличие стана ясно само от коментирането им после от други съфорумци. Добра практика е като се трие от модовете да пишат кой го извършва и конкретно коя точка е нарушена, за да се чисти. Също така, след като ще махате една публикация, логично е да изтриете и всички последващи нейни обсъждания, нали?

Точно така.Има логика.В противен случай не обоснованото триене, навява на мисълта за преднамереност.А това кой е трил мисля, че не е важно, също от съображения за избягване на конфликти.

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #242 on: February 25, 2010, 13:12 »
Аз също съм бил винаги против забърсването на постове без обяснения - това наистина овори за преднамереност. По-приемливо е, както в болшинството форуми, да пише например: "Изтрито от модератор, за нарушение на т..... от Правилата на форума"

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #243 on: February 25, 2010, 20:15 »
Я ми посочете в кой форум се дават толкова много обяснения от модератори и админи, че така дигате врява? Ако става въпрос в останалите форуми се трие и точка!  >:( Стига сте се правили на малки деца,че отстрани изглежда толкова смешно и жалко, че човек да го е срам да пише вече. Смехория отвсякъде!
А ,стегнете се малко!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #244 on: February 25, 2010, 21:42 »
Я ми посочете в кой форум се дават толкова много обяснения от модератори и админи, че така дигате врява? Ако става въпрос в останалите форуми се трие и точка!  ...

Чак пък врява, чак пък смехория... Отбират се добрите практики, иначе като цяло к'во ни пука къде как и що? Ето ти пример http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=125&t=3820&start=20

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #245 on: February 26, 2010, 00:22 »
Я ми посочете в кой форум се дават толкова много обяснения от модератори и админи, че така дигате врява?

Гелина, нямам зор да ми се обясняват модове и админи.
Просто предложих едно решение, което е нормално за големите форуми.

Serbest Korkmaz USA

• Guest
Поднасям мойте дълбоки извинения!
« Reply #246 on: February 26, 2010, 01:52 »
Бих желал най-официално и отговорно да се извиня на Назми, Ондер и Рахмие и да ги помоля за прошка. Извинявам се дълбоко за личните нападки, които недостойно си позволих спрямо вас, подавайки се на емоциите, които винаги са били лош съветник в деликaтни моменти. Осъзнах, че в прекрасния Ви форум, Вие давате равна възможност за изява и на помаци, и на турци, и на българи. Досега никога не съм си позволявал да моля някого за извинение и се надявам, че ще оцените жеста ми. Вие сте истинският глас на помаците!!! Гордея се с Вас!
Поемам ангажимент да изтрия всички недостойни мои обвинения и нападки спрамо вас от форума ми и да започнем, ако можете да ми простите, истинско и честно сътрудничество! Благодарен съм Ви, че забранихте достъпа на Пламен Пасков. Искрено Ви поздравявам за смелостта Ви!
Нека да започнем активно да си взаимопомагаме. Заповядайте и във моя форум на почтен диалог! Аз също ще пиша при вас! Нека обсъждаме важните теми, касаещи нас мюсюлманите и отношенията ни с християните! Нека не оставяме на политиците експлоатирайки  различията между християни и мюсюлмани  да ни използуват за собствени търговски нужди.Нека всеки ,който е готов да спазва правилата на форума ми да заповяда на дискусии.Проблемите натрупани в България могат да се решат само чрез коректен диалог и дискусии. След като политиците не желаят да го направят нека ние гражданите на България започнем този диалог.Нека се опитаме да изградим силно гражданско общество, ние турците, вие помаците и добронамерените българи, в което народа се възползва от политиците ,а не обратното.
Още веднъж, аз Сербест Коркмаз се извинявам най-искрено и чистосърдечно на моите братя Назми, Ондер и на моята сестра Рахмие за обидите и Ви уволявам да ми простите. Обещавам да не повтарям грешката си и Ви моля за прошка!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Поднасям мойте дълбоки извинения!
« Reply #247 on: February 26, 2010, 02:04 »
Добре дошъл Сербест.
Аз също както вас имам уважение на човек създал форум вашия за истината и реалноста на турци и помаци.
В религията ни нашата мюсюлманска е казано прошка се дава.
Знаете до миналата година редовно сме си говорили с вас по тел,с Тео...
Прекъснах диалога ,-обиден от вас,воден от мотивите ви постоянно във вашия форум нападките срещу нас Екипа на pomak.eu- конкретно визирайки Ондер,мен и Рахмие.
*Имам едно условие- да изстриете темата във форума ви"сайта помак.еu -плацдарм на шовинизма".!
*Да изстриете всички словесни нападки от вас незаслужени по отношение на мен,Ондер и Рахмие!* В нашия сайт и форум е недопустимо с цената на всичко без значение да се допусне вулгарни изрази,обиди,ругатни.Погледнете списъка с бан и ще се убедите че не правим разлика,не делим хората .
Няма да ви изстрия постинга-мнението ви,защото аз съм човек който всеки ме познава тук и знае че като вас отдавам личното си време да съм в полза на изстраданите помаци,турци,на българи репресирани от комунизма и режима на Доган.Това е засега от мен,това е лично мнение,неангажиращо!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #248 on: February 26, 2010, 03:12 »
Публикувах тук постинга на Сербест Коркмаз  по горе запазен автентичен -за истината и това нашите членове да преценят и оценят факта какво е помак.еu за нас,както и гласа на нашите членове в сайта които са наше богатство с равни права!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #249 on: February 26, 2010, 03:37 »
Ще си позволя и да публикувам постинга на Рахмие от миналата година в отговор когато незаслужено беше обиждана.
Въпреки това Рахмие надмогна обидите и с открито лице продължи тук.
Тя си знае какво е преживяла- майка на две дъщери и уважавана в работата си с години и тук в сайта!

Къде остана моста на дружбата...

От самото начало на създаването на сайта искахме тука да се създаде мост на дружбата. Мост не само между страните, а и между континентите. Сайтат да е дом, както  на всички помаци по света, така и на всички интересуващи се от помаците, обичащи ги по някакв начин.

Да си разменяме идеи, да си обогатява знанието за наща история, култура.. както от миналото така и от днес. Да мислим за по добро бъдеще. Искахме тука, както ние така и наще членове да могат да споделят всичко, което желаят, което им е на сърце без страх. Заедно да се радваме, заедно да тъжим и да плачем. Да се създадат приятелства между хората независимо религията, националноста...

Мога да разкажа още много, много неща, но тъи като сам зле с правописа и на няколко пъти това се натяква, не смея даже вече много и да пиша напоследък. Макар че аз мисля, че правописа не е най-важното нещо стига човек да може да напише по що годе разбираем начин какво точно иска да каже.

Понеже живея близо 20 години вав Финландия и мога да кажа че говоря и пиша фински доста добре, но тука езиковите ми грешки никога не са били проблем и хората никога не гледат под лупа на това. В деиствителният свят тука действията са много по важни от някакви си правописни грешки...

Това бяха моите сълзи...
Лек ден
Сега искам само да се усмихвам и желая всеки да си изкаже мъката след, което да продължим с усмивка на лице и с добро и олекнало сърце да се развиваме по възможностите си напред...  :)

Една песен изпълнявана от една брезничанка..
Но животът продължава, както е било винаги и ще е така и сега и утре...
За всички обичащи сайта www.pomak.eu

GU4I 1

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #250 on: February 26, 2010, 03:45 »
Моля,всеки който иска да сподели с нас и изрази мнение относно това Сербест Коркмаз- автор и създател на форум да му простим!
За мене както и досега съм заставал лице с лице е важен гласа на народа,нашите форумници в сайта ни!
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2676.240.html#quickreply
Serbest Korkmaz USA Candidate membeр
 Неактивен

Публикации: 1
Поднасям мойте дълбоки извинения!
« Отговор #252 -: февруари 25, 2010, 23:52:07 »

Serbest Korkmaz USA Candidate membeр
 Бих желал най-официално и отговорно да се извиня на Назми, Ондер и Рахмие и да ги помоля за прошка. Извинявам се дълбоко за личните нападки, които недостойно си позволих спрямо вас, подавайки се на емоциите, които винаги са били лош съветник в деликaтни моменти. Осъзнах, че в прекрасния Ви форум, Вие давате равна възможност за изява и на помаци, и на турци, и на българи. Досега никога не съм си позволявал да моля някого за извинение и се надявам, че ще оцените жеста ми. Вие сте истинският глас на помаците!!! Гордея се с Вас!
Поемам ангажимент да изтрия всички недостойни мои обвинения и нападки спрамо вас от форума ми и да започнем, ако можете да ми простите, истинско и честно сътрудничество! Благодарен съм Ви, че забранихте достъпа на Пламен Пасков. Искрено Ви поздравявам за смелостта Ви!
Нека да започнем активно да си взаимопомагаме. Заповядайте и във моя форум на почтен диалог! Аз също ще пиша при вас! Нека обсъждаме важните теми, касаещи нас мюсюлманите и отношенията ни с християните! Нека не оставяме на политиците експлоатирайки  различията между християни и мюсюлмани  да ни използуват за собствени търговски нужди.Нека всеки ,който е готов да спазва правилата на форума ми да заповяда на дискусии.Проблемите натрупани в България могат да се решат само чрез коректен диалог и дискусии. След като политиците не желаят да го направят нека ние гражданите на България започнем този диалог.Нека се опитаме да изградим силно гражданско общество, ние турците, вие помаците и добронамерените българи, в което народа се възползва от политиците ,а не обратното.
Още веднъж, аз Сербест Коркмаз се извинявам най-искрено и чистосърдечно на моите братя Назми, Ондер и на моята сестра Рахмие за обидите и Ви уволявам да ми простите. Обещавам да не повтарям грешката си и Ви моля за прошка!

Offline Ada_BG

• Avarage member
« Reply #251 on: February 26, 2010, 06:19 »
Назми,не знам какво мислят другите форумци,но според мене Сербест трябва  да пише тука.Защо не,
той доколкото го познавам,е светен човек,и може да се дискутира с него.Много отдавна писах при него,и никога не ме е трил,нищо че имаме ролитически различия.Всеки е свободен да изказва мнението си,
нали уж твърдим че сме демократични.А за това че е обиждал,човек понякога става доста краен,всички сме хора,
а и нашата Религия знаеш,ни учи да прощаваме.Аллах прощава,а кои се сме ние че да не простим.Сербест може да прекалява понякога,импулсивн е ,но никога не е несправедлив,това мога да го твърдя със сигурност.
Това е моето мнение,а и нека покажем че сме демократичен форум тука.Сербест не е човек ,който безпричинно
може да нападне някой,удовоствие  е да се спори с него..

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
« Reply #252 on: February 26, 2010, 07:16 »
Нека заповяда Сербест,
Нека покани и приятелите му.
Дано да сме осъзнали, че с нападките помежду ни, полза има единствено враговете ни.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #253 on: February 26, 2010, 08:28 »
Това, което съм чел в Сербест форум ме възмути из основи. Честно да ви кажа се отвратих и затворих прозореца без желание някога повече да надзърна там. Не искам и нашия хубав и в момента свободен и демократичен форум да заприлича на онова място. Но крайното решение е на ръководството.

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #254 on: February 26, 2010, 08:37 »
Иска се мнение от съфорумниците, за което благодаря - ето и моето!
Трябва да си прощаваме.Още повече, когато някой е дошъл и е поискал прошка.
А и форума си има правила, които трябва да бъдат съблюдавани от участниците и Новото Ръководство да следи за това.