Български > Политика
Re: 22 години след 10.11.1989г.
nezir_9:
А сякаш беше вчера.....
Това е моето верую:
Shturcite Az sam prosto chovek (I am just a human)
Аз не съм комунист и никога няма да бъда.
Аз не съм нихилист и никога няма да бъда.
Аз не съм антихрист и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!
Аз не съм екстремист и никога няма да бъда.
Аз не съм шовинист и никога няма да бъда.
Аз не съм терорист и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!
Рефрен:
Обичам синьото небе, обичам земята.
Обичам твоето лице, обичам светлината.
Обичам вашите ръце-зовящи свободата!
И мразя всеки, който ми пречи да бъда Човек!
Аз не съм бюрократ и никога няма да бъда.
Аз не съм технократ и никога няма да бъда.
Аз не съм тарикат и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!
Рефрен:
Обичам синьото небе, обичам земята.
Обичам твоето лице, обичам светлината.
Обичам вашите ръце-зовящи свободата!
И мразя всеки, който ми пречи да бъда Човек!
Аз не съм комунист, аз не съм нихилис,
аз не съм шовинист, аз не съм терорист,
аз не съм антихрист, аз не съм екстремист.
Аз съм просто човек!
Аз не съм бюрократ, аз не съм технократ,
аз не съм тарикат, аз не съм плутократ,
аз не съм психопат, аз не съм общопризнат.
Аз съм просто човек!
Аз не съм милитарист, аз не съм маоист,
аз не съм ционист, аз не съм каратист,
аз не съм ленинист, аз не съм утопист.
Аз съм просто човек!
Аз не съм сталинист, аэ не съм рецидивист,
аз не съм националист, аз не съм колективист,
аз не съм товаист, аз не съм оноваист.
Аз съм просто човек!
musov:
Какво толкова не харесвате на Комунизма. Човек, който не иска да е равен с останалите, първо, не е вярващ и второ, е алчен или за пари или за валст, демек, да влстатва над други хора.
Shumarov:
--- Quote from: musov on November 09, 2009, 19:00 ---Какво толкова не харесвате на Комунизма. Човек, който не иска да е равен с останалите, първо, не е вярващ и второ, е алчен или за пари или за валст, демек, да влстатва над други хора.
--- End quote ---
musov, ако на тебе ти харесва комунизма, мога да ти препоръчам да емигрираш в Китай, или в Куба, или във Венецуела!За Куба побързай, защото скъца ли киндапа Кастро, и ще я оплескат! И там виж какво равенство има! Равенството е в мизерията, в опашките, в страха от физическо унищожаване за един виц....абе много равенствени неща. ;D
musov:
--- Quote from: Shumarov on November 09, 2009, 20:52 ---musov, ако на тебе ти харесва комунизма, мога да ти препоръчам да емигрираш в Китай, или в Куба, или във Венецуела!За Куба побързай, защото скъца ли киндапа Кастро, и ще я оплескат! И там виж какво равенство има! Равенството е в мизерията, в опашките, в страха от физическо унищожаване за един виц....абе много равенствени неща. ;D
--- End quote ---
Айде да бъдем обективни. Говорим за комунизъм като идеал, като този на Маркс, а не това, което е имало оли има или пък ще има. Препоръчвам ти да прочетеш книгата Капиталът, тогава идвай да спориш. :)
Shumarov:
--- Quote from: musov on November 09, 2009, 21:15 ---Айде да бъдем обективни. Говорим за комунизъм като идеал, като този на Маркс, а не това, което е имало оли има или пък ще има. Препоръчвам ти да прочетеш книгата Капиталът, тогава идвай да спориш. :)
--- End quote ---
Аз ти препоръчвам да започнеш да правиш разлика между утопия и реална приложимост на тази утопия, каквато е идеалът за комунизъм! Не може да има всекиму според потребностите, щом разпределението се прави от човешки същества-винаги ще има изкушени да преценят, че техните потребности са по-големи от останалите!Ако измислят машина за такова разпределение....пак се съмнявам, че ще има равенство!
Ако пък все пак продължаваш да се съмняваш в думите ми-то погледни в близките години-утре се чества 20 годишнина от падането на комунизма в България! Ако беше възможен и готин щеше ли да падне и не само в България, защото там падна, но комунистите си останаха! С изключение на Китай, Кореа и Куба....май не се сещам за други!Но и там няма да го бъде дълго-докато се скрият диктаторите ав чьорнана земя!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version