Rashe, kolkoto i da se machish da se predstavqsh za" originalen artist" ne mojesh da izlizash ot porednoto blato shte potavash po na dalboko i po na dalboko sashto kato v predishni izmisleni sahraneni tapizmi ot fashisto-komynistichesko vreme ,za tvoe dobro shte e da vdignesh race vmesto da ti svalqt gashti .
Kazah ti, che sum chel otdavna smisala na dymata "gotra" i ti obesnih, koqto znachi v palniq smisal na dymata "gotra" = poteklo ,obache se inatish s plitakiq si magareshki inat mozak.
Nemojesh da go sahranish v manichkoto ostanalo magareshko "pipi"koqto q narichash mozak, bez da ritash tekmeta naprazno, zashtoto vidish li obesnqva ti go "Marlboro" s tyrsko-poteklo"gotra" bez nikakvi "robski" sindromi !!!
Nezavisimo che ti pravq kontra-"gotra",vse pak az se grija za tvoeto zdrave, kolko pati ti kazah da ne piesh ot "reza-lozata",a ?... a, ti ne me poslysha, ne me poslysha i da se predadesh na instityciite da te pregledat ,i sled seansite spokojno mojeshe da si vikash na glas "az sum "bAlgarche" s murgavo iransko-gotra" nezavisimo ,che mojeha pak da te preberat,pone shteshe da potvardish na bratqta si "sa-gotra"
Sega ti predlagam dryga opciq za dalag jivot , pone pravi yprajneniq ot vreme na vreme shtot imash golemi riskove da ti se razshiri dypeto pred kompyutora,no ako sedish poveche ot 11 chasa na den risk e po-golqm da se gutnesh s vdignati kraka po rano ot men, taka mi kazaha angelcheta ot sajta im :
http://www.technobuffalo.com/news/research/new-study-says-exercise-won%E2%80%99t-save-us-from-the-long-term-effects-of-sitting/Otnovo shte si izgybq ot cennoto si vreme da ti preveda kvo pishe tyk v koeto si kopnal, shtot si mnogo zle i ne mojesh da prevedesh na horata vav foruma (da ne kaja po tvarda duma) s ezicite ,daje i s parvichniq !
Marriages within the gotra ('sagotra' marriages) are not permitted under the rule of exogamy in the traditional matrimonial system. The word 'sagotra' is union the words 'sa' + gotra, where 'sa' means same or similar. People within the gotra are regarded as kin and marrying such a person would be thought of as incest. The Tamil words 'sagotharan' (brother) and 'sagothari' (sister) derive their roots from the Sanskrit word 'sahodara' (सहोदर) meaning co-uterine or born of the same womb. In communities where gotra membership passed from father to children, marriages were allowed between maternal uncle and niece,[6] while such marriages were forbidden in matrilineal communities, like Malayalis and Tuluvas, where gotra membership was passed down from the mother.
" Jenitbata m/y "gotra"-poteklo (sagotra' marriages-ednakvi ili podobni jenidbi) ne e razresheno pri zakonite na (exogami-poveche ot edna jena- mnogojenie) v tradicionita jenitbena sistema.
Dumata 'sa' + gotra oznachava ednakvi ili podobni. Horata v ramkite na "gotra" se schitat ot edin rod i jenitbata se opredelq kato kravosmeshenie. Tamilskata dyma 'sagotaran' (brat) i 'sagotari' (sestra) ima koreni ot Sankritskata dyma 'sahodara' ( znachi sa rodeni ot edna i sashta ytroba) V obshnostite, pri chlenovete na gotra-potekloto predavani ot bashta na sin sa razresheni m/y chicho i plemennica ,dokato sa bili zabraneni v obshnosti kato Malayalis i Tuluvas kadeto e priet gotra-poteklo chlenstvoto se predava ot strana po nasledstvo na maikata."
( dano si razbral sega, she smisala na dymata "gotra"-znachi potomak-naslednik a ne rod,no yvi edvali shte razberesh s tvoeto obarkano i zablydeno "pipi")
Rashe, az pone se informiram ot profesori koito gi pishat tezi informacii po enciklopedii kato Britanika -
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/239834/gotra , Amerikana, Wikipediq... v prochyti yniversiteti ot celiq svqt, kato Yelle,Harvard,Prinston... a ne ot baj-"Ivan" ot vasheto selo ili ot bai-"Indys" ot "Djaharatmarahata",koito edva li znaqt k'vo znachi "gotra" kato teb.
Nepriqtno ti e,che nikoi ne te bara za istorik, prosto i obesnimo e, che ti ne moje da si poveche ot "storik" shtoto ako znaeshe angliiski shteshe da razberesh ,che ne si poveche ot sahranitel=sahranqvacht na sachetani izmisleni istoriiki s kopi-paste ot vremeto na fashisto-komynistite,ponqkoga i ot Kose-Bose.
Imam nqkolko vaproscheta kam teb "storiko" otnostno Osmanski "gotrovci"
Dali shte mi izkarash edin den sahraneni "storiiki" za "gotrovcite" ot Osmanskata imperiq ?
Sahranil li si neshto za imenata na "gotro-vcite"-naslednicite ot vremeto na Imperiqta koito nosqt nadstavki a ne izmisleni fashisto-komynisticheski familni imena sled izgarqneto na arhivite pri 3-te vagona ?
Dali sa bili nasilvani da nosqt tezi nadstavki ili sami si gi naslagali spored jitieto v obshestvoto ?
Zashto v dneshno vreme koito se imat za "novobAlgari" ot tvoite (edinoverci-bratq ""sa"-gotra-ovci") vse oshte nosqt takiva "gotra" nadstavki ?
Nqma da spomenavam ot izvestnite visshi nadstavki na "gotra"-potomci , a samo nqkolko ot obiknovennite na "novobAlgarite" kato : Yzyn-ov,Kehai-ov,Hadji-ev,Choban-ov,Moll-ov,Papuchdji-ev,PirAli-ev,KaraBekir-ov... i mnogo takiva nadstavki koito te sami sa si gi naslagali kato prqkori-nadstavki v obshestveto i te vse oshte sa "gotra"-potomci na roda si !!!
I ako te sa bili nasileni da nosqt nadstavki, zashto ne sa otkazali ( tezi koito gi mislish za tvoi bratq-"sa"-"gotra") nastavki kato Vezir,Sadrazam,Pasha,Hodja,Molla...
Kakto tvoi " bratq-("sa"-"gotra") zaevqvat,che"iranistite" sa zrelishte i polovina kato teb sahranitelq-storik Rasate, koito razvarza bylgarite -tyrki ot Jatts (kakto te samite Rasatovski-iranisti gi narichat "romi")
Obache vie "iranistite " kato teb se opredelqte "gotra"-potomak na Bagri s izpysnato "L" ,Balhara s izpysnato "G' (koito ne sa "romi",nali Rasate) i chyl ne dochyl ,che "Gyrjite" sa bili "golEmta-rabta" v Indiiskiq poluostrov i taka te bi trqbvalo da sa bili ot pra-dedite my "bAlHari", zashtoto Gyrjite sa bili indo-evropejci i sa edin ot rodovete na klana Ba"L"gri,(nezavisimo ,she dymata Gyrji idva ot turkite) nali tak Rashko?...Eh ako decata bqha se interesyvali malko ot istoriq kolko pati shtqha da ti kajat "F... U.. bublle head"
"Storiko", vzemi se pointeresyvai za roda Dylo i Vokil, koi sa "gotrite" na bylgarite ,che edin den otnovo moje da te potapqt v blatoto !!!