Author Topic: Произход на българите !  (Read 714881 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Turas

• Forum fan
Re: Произход на българите !
« Reply #1425 on: February 13, 2012, 10:09 »
Тракийче разбираш ли какво се пее в песента? Как ще разбереш като се пее на Тюркски
Не само аз, никой помак от слушащите я 18 човека не разбра дума. Само едни не пита какъв е тоя тюрски език(познай кой :) ). Виж, иначе всички ти се радват, че си научил българския! :D Продължавай все така да се интересуваш от наща велика история!!!

Offline TURANIA

• Avarage member
« Reply #1426 on: February 13, 2012, 10:20 »
Вашата велика история ще я търсиш в тюркските си корени. Само че ти едва ли ще ги намериш. Кой знае с колко народа си се омешил.

Offline TURANIA

• Avarage member
« Reply #1427 on: February 13, 2012, 10:22 »
Волигъз,върни се по-скоро към Тюркските си корени. Стига си се заблуждавал че си тракиец ;D

30.ooo Yıllık Eski Türk Duvar Resimleri Sembolleri Ve Yazıtları

Offline TURANIA

• Avarage member
« Reply #1428 on: February 13, 2012, 10:25 »
Дори и финландците не се срамуват да признаят че са от тюркски произход.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1429 on: February 13, 2012, 10:28 »
Призовавам модераторите да си влезнат в ролята и да потканят
хората да се наричат със истинските имена които са предпочели.
Аз допуснах един път грешка и се извинявам на  Вологез.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1430 on: February 13, 2012, 10:36 »
Волигъз,върни се по-скоро към Тюркските си корени. Стига си се заблуждавал че си тракиец ;D
Не само аз, все повече помаци се връщат към тракийските си корени. Ела на някоя от нашите сбирки и ще разбереш защо е така. Кръвта вода нестава!!! Сега пишем книга в която ще докажем, че сме тук от 7 000 години! Вече имаме хора в политиката, науката, общините, лекари, учители.... А ти си вземи тюрките и осталите турчета дето сте тук, заври си ги отзат и марш в анадола дето ви е мястото! :D
Призовавам модераторите да си влезнат в ролята и да потканят
хората да се наричат със истинските имена които са предпочели.
Аз допуснах един път грешка и се извинявам на  Вологез.
Приема се!  ;) Знаех си, че си от нашите! :)

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #1431 on: February 13, 2012, 10:54 »
Alıntı yapılan: TURANIA - Bugün, 10:22
Волигъз,върни се по-скоро към Тюркските си корени. Стига си се заблуждавал че си тракиец
Не само аз, все повече помаци се връщат към тракийските си корени. Ела на някоя от нашите сбирки и ще разбереш защо е така. Кръвта вода нестава!!! Сега пишем книга в която ще докажем, че сме тук от 7 000 години! Вече имаме хора в политиката, науката, общините, лекари, учители.... А ти си вземи тюрките и осталите турчета дето сте тук, заври си ги отзат и марш в анадола дето ви е мястото!

Da imenno edni ot parvite Turski darjavi ne naprazno sa osnovana imenno v Trakya.

Batı Trakya Türk Cumhuriyeti.wmv

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1432 on: February 13, 2012, 11:06 »
Da imenno edni ot parvite Turski darjavi ne naprazno sa osnovana imenno v Trakya.
Сигурно е интересно, но като незнам турски....... Направи му превод на помашки!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1433 on: February 13, 2012, 11:13 »
Вологез Аз не съм от ваши наши или тяхни аз СЪМ ПОМАК.
Ако искате да ме вкарате в църната земя казваите ми че съм
Българин Турчин или Грък дори да ме облечете в злато пак не искам
не, не искам аз съм ПОМАК, нека като такъв да отида при Ахмед ага Барутинлият.

Хей приятели и душмани,простете ми но аз съм ПОМАК
да ПОМАК,това ми прошепва сърцето и душата,ПОМАК
Оставете да се радвам,да летя,да се покажа,да ме видят
нека да летя,нека да творя,нека да ви обичам,дори и вас

Хей прятели и душмани,ако не ме видите ще плача
не само аз ще плача,и Аллах ще плаче и ще ви накаже.
Аз плача толкова силно,аз летя толкова високо,над всичко
но когато обичам,оооох когато обичам,обичам всички ви.

Хей прятели и душмани,прошепвам тишо и смирено ПОМАК
но душата ми напира ридае,крещи и се къса,ПОМАК ПОМАК
Едно нещо искам,да съм до вас,самотата не ме прави щастлив
позволете ми да ви обичам,да съм с вас,във дженете и дженема

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #1434 on: February 13, 2012, 11:23 »
Zapadno Trakiiska Turska Republika
West Thrace Turkish Republic (Greece THE END)

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1435 on: February 13, 2012, 12:29 »
Поздравче от Балкария за пишман тракиеца Вологъз. Тракийче разбираш ли какво се пее в песента? Как ще разбереш като се пее на Тюркски ;D

Алим Газаев - Къарачайым - Малкъарым

Те балкарците са толкова с български корен,колкото азерите с хазарски или Маджарите с унгарски или немците с пруски.

Балкарците и карачаевците са един народ-като първите унаследяват името на областта,която завземат,подобен е случаят и с Прусия-тефтоните напълно избиват прусите-племе близко до литовците,съдбата на българите е подобна-избити са от монголите,а хазарите в Азерия отдавна са прогонени в Афганистан,след като са разбити от Светослав и Тюркутите.Маджарите пък завладяват Комитул Хунгвар,от където взимат името си.

Нито един от тези народи не се самоназовава с името на областта,която населяват-Балкарците се самоназовават с името таулу,унгарците с името Мадяр,Прусите с името Доич,азерите-туркмени.

Инфо:
Азери́: (азари, адари; آذری Āḏarī /ɑːzæri/, араб. al-āḏarīya‎‎) — исчезнувший индоевропейский язык северо-западной подгруппы иранских языков, существовавший на территории юга современного Азербайджана, в частности на территориях населенных теперь талышами-которые возможно являются потомками азерийцев, и в совр. провинциях Ирана:Ардебиль, Восточный Азербайджан, Западный Азербайджан и Зенджан ( их иногда называют "Иранским азербайджаном"), существовавший предположительно вплоть до XVII века и вытесненный азербайджанским языком тюркского происхождения. Считается, что азари был не единым языком, а объединял группу диалектов, распространенных на указанной территории. Начиная с XI века количество говоривших на азари начало сокращаться, что объясняется постепенной тюркизацией Иранского Азербайджана. В настоящее время на иранских диалектах до сих пор разговаривают в нескольких лингвистических энклавах в Иранском Азербайджане. Некоторые исследователи считают, что эти диалекты являются прямым продолжением древних языков азари, а другие авторы считают, что древние языки азари полностью исчезли. Один из потомков мидийского языка, предок или ближайший родственник современного талышского языка, исчезнувшего килитского языка (Ордубадский район Нахичеванской области Азербайджана), а также диалектов тати, сохранившихся на территории Иранского Азербайджана (такестани и др.). По мнению филолога Людвига Пауля азари, наряду с родственными - языком зазаки и талышским языком, составляет самую северную группу западных диалектов иранских языков.

Руски източник.

Поздрави.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1436 on: February 13, 2012, 12:33 »
От кога руските источници станаха научни??? :D :D :D

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1437 on: February 13, 2012, 13:07 »
[
Дори и финландците не се срамуват да признаят че са от тюркски произход.

Ха-мой човек правиш ли разлика между Угро-фини и тюрки-май си много зле в разбирането на история и лингвистика-Финландците и Естонците са угрофини-угрофините се различават от монголоидите че са бели,а от европеидите,че  имат лек епикантус на очите-остатъци от фините без балто-немски черти са лапландците Саами.

http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-07-24/41-2008-07-27-20-29-45/608.html

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1438 on: February 13, 2012, 13:10 »
Антропология и генетика

http://www.trakobulgarica.hit.bg

Черепно – костната структура на древния човек по нашите земи и тази на съвременния му наследник съвпадат, според научно изледване основано на ДНК анализ на различни народи и етноси търсещи вероятни близости финансирано по програми от ООН.
Това е народ, който от древността до днес е претърпял фазите на промяната в социален, езиков и културен аспект, но останал нравствено, психологически и най – вече етнически един и същ.
Последните антропологични археологически податки говорят не само за това, че древният българин по никакъв начин не е и не може да бъде тюрк, но и за това, че неговата костно-черепна структура е близка не само до съвременния субект, но и до този от древността по нашите и съседните на нас земи.

...

"Българският народ между европейските раси и народи"

. д-р Методий Попов

... Широката расова основа на Българите е същата, която дава облика и на другите тракийски народи, а именно северната раса ... (стр. 31)

... Изучванията на кръвните групи, на около 10 хил. Българи от България и Македония, направени от д-р Ганев в Биологическия Институт, показват, че в кръвно отношение Българският народ се приближава към расовите съотношения на западна Европа … (стр. 33)

... Поради религиозни и политически причини през време на турското робство расовите смешения с турците остават рядкост и носят насилствен, случаен характер. Поради това и техните антропологически и биологически последици са малки, незначителни и мъчно доловими. ... (стр. 39)

...

АНТРОПОМОРФЕН ОБРАЗ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПРАБЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛСКИ РОДОВЕ ОТ РАННА БЪЛГАРИЯ
Иван Танев Иванов

При ранните тюрки труповете на починалите са били 100 % изгаряни. За разлика от тях, погребалният обряд на прабългарите е предимно (примерно 70 %) чрез трупополагане в яма със странична ниша. Нишата се покрива с каменни плочи, пръст или дърво.

Средният ръст на прабългарите, изчислен по антропологичните формули на Pearson и Trotter – Gleser е съответно 157–166 см за жените и 168–177 см за мъжете, т. е. сравнително висок за ранното средновековие и твърде висок спрямо монголоидите. В масовия гроб край с. Кюлевча, Шуменско, където са погребани 25 мъже, вероятно прабългарски войни загинали в битка, дължината на скелетите се движи от 175 до 197 см, което е невероятно много за представители на монголоидната раса.

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #1439 on: February 13, 2012, 13:11 »
От кога руските источници станаха научни??? :D :D :D

Не ми се занимава с превод-а от руският всички ,ще разберат.

А наследници на Хазарите са хазарейците-ирано говорящ народ с монголоидни черти обитаващ Афганистан.