Author Topic: Произход на българите !  (Read 715042 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Произход на българите !
« Reply #1125 on: December 17, 2011, 18:22 »
Rasate спициялно към теб че другите са слаба ракийка.

-1 Как кръста замени конската опашка-защо не са носели кръстове знаем опашката на кой е символ.
-2 Какво ще кажиш за-Ситовският надпис - неолитни успоредици-Аз го свързвам с нас ПОМАЦИТЕ.
-3 Произход и Прародина на българите - кажи някакво доказателство за грандиозното преминаване на дунава.
-4 Етимологията на името българин България и т.н.- на доста места срещам и все е различно даже че думата е турска.
-5 Езиковия проблем и писмеността - знаем че пра-българите са нямали писменост и са приели всичко славянско.
-6 Религия и приемане на християнството - така и не е била приета от всички защо защото са били различни ли.
-7 Какво олицетворява  Мадарския конник - изсечен по поръчка на царската династия Дуло у нас.
-8 Спартак има ли място във  българската история, и свързваш ли го нещо с българина.
-9 Ахил българин ли е и ако е не лошо да го докажиш с нещо ако можиш де......
-10 Кое е вярно - Българите са стар мизийски или илирийски народ - че трибалите са българи -и т.н. и т.н. от кое племе са българите не казвай  само че са от нас ПОМАШКОТО че тогава............ :-* ;D

А това е Ситовският надпис.

Offline miroki

• Member
  • **
Ynt: Произход на българите !
« Reply #1126 on: December 17, 2011, 20:27 »
За българите може да се каже също, че са местни.
Т.е. Те населяват земите около Черно Море, и вече от прочетеното разбирам, че не е само Северно и Западно, а навсякъде около му.
Още повече че този народ както и да се е казвал се е разселил след потопа на морето и по-настрани.
...
Расате, аз също имам "македонска кръв" каквото и да значи това.
И също съм срещнал проблем.
Дядо ми роден в България на паспорта му пишело македонец. После му сменили името (Новоселски) с друго Георгиев (фамилното) След което на паспорта му пише българин с новата фамилия, това обаче не било достатъчно, първият му син  (чичо ми) носи неговата нова Фамилия, по някакви причини смеят закона и втория ми чичо и баща ми носят презимето на дядо ми за фамилия.
Може би са целели още повече да скъсат и без това измислената фамилия.
И така вместо да съм сега Новоселски, съм Иванов. (съвсем звучна и отличаваща се фамилия, може би за това са я харесали)
  ;D

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1127 on: December 18, 2011, 10:21 »
Дедите ни отъ край време са се борили за Свещенната ни Земя дадена ни отъ Бога. И похристианчени кога са били, пакъ са знаели мечъ да въртятъ. Урфила е превелъ за Гетите Библията съ изключение на "Книга на Царете", че онези ми наще малко имъ трябвало да им се налее масло въ огъня.
Българите не приели гръцко ръкополагане и "покровителстване". За това Гърците съ помощта на някои наши братя или братовчеди ни нападнали и победили, заточили българските свещенници. Нашите ми въ отговоръ се вдигнали и прочистили почти целиятъ Балкански п-ов, от гръцкото присъствие. Та 535г. възвърнали земята на дедите ни. После Юстинианъ (той да е билъ нашенецъ) спретналъ една независима отъ изтока и запада т.н. "Охридска архиепископия " или "Българска архиепископия". Средиземна Дакия, Брегова Дакия, Горна Мизия, Дардания, Превалитана, Втора Панония, Втора Македония Горна Албания, Тесалия, Епир, Ливадия, чак до Коринтски проливъ. Именно за тази земя Българска на вселенскиятъ съборъ 869-870 г. е станало голяма препирня между Рим и Константинополъ. Касаело се е за земите Илирийски, а не за източна България споредъ както ни представя "науката" история. Въ споровете си те са претендирали за правата си за влияние и притежание на Илирийските провинции отъ времето преди 535 г., преди Българите да отвойватъ независимостьта си.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1128 on: December 18, 2011, 13:18 »
Малко като ,че ли бъркаш някои работи за Улфила и гетите ето ти нещо полезно.

От сведенията за Вулфила, преди всичко останали ни от църковните историци Сократ, Созомен, Теодорет и Филисторгий, се знае, че Вулфила произхожда от най-старата християнска община на готите на Черноморското крайбрежие. Син е на баща - гот и майка от Кападокия, чиито родители-християни са били отвлечени от готите при техни нападения в Мала Азия. Въведен в християнството и подготвен за духовник от епископ Теофил, той бива хиротонисан от арианския епископ Евсебий за готски епископ в служба на арианската църква.

С превода на Библията на готски, благодарение на който християнството се приема и от другите германски племена, Вулфила създава готската азбука, а с това и германския литературен език. Според някои това е допринесло за изолирането и национализирането на вестготския арианизъм, чийто ритуал се е съхранил в една църква на испанския град Толедо дори до ден днешен.

Въпросът за създадената от Вулфила готска азбука е многократно поставян в науката. И проф. Елдъров, и д-р Росен Милев ("Родина сме на две азбуки", в. "Лит. форум", бр. 8/2002) информират за схващането, че Вулфила е ползвал гръцки и латински букви, както и рунни знаци. В продължение на столетия руните са служили на германите за обозначаване на магии и култови ритуали. Любопитен факт е, че най-старият смисъл на "runa" - "тайнство" - е съхранен единствено в текст на Вулфила и в едно от първите произведения на вече "старонемската" литература от началото на IX в. "Heliand" ("Спасителят").

Така,че Улфила даже не е чист гот камо ли трак , а готския си е германски език.Факта , че и други германски племена са използвали готската Библия го доказва за други доказателства не ми се пише.

http://www.pravoslavieto.com/history/0_images/04/wulfila/gothic.jpg

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1129 on: December 18, 2011, 20:38 »

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1130 on: December 18, 2011, 20:39 »
Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България!
http://www.extremecentrepoint.com/?p=335

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1131 on: December 18, 2011, 21:33 »
Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България!
http://www.extremecentrepoint.com/?p=335

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.  ( gr. RUSE)

З.Стоянов
-----------------------------------------------------

O.K. Harasho. Tova si e samata istina!!! Blagodarya za linka

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1132 on: December 18, 2011, 21:58 »
Във   писмото на Левски   пише   "които ни освободи  той   щени пороби"

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1133 on: December 18, 2011, 21:58 »
ЗАЩО И КАК ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ЗАМЕНЯТ ТАНГРА С МОХАМЕД

Докато Аспарух създава Дунавска България, неговият брат Котраг води други прабългари на север към бреговете на Волга. Тези земи са познати за тях, младият Аспарух е бил управител на северните гранични райони на Кубратова България, преди да се отправи към Дунав.
Цели два века се придвижват бълга¬рите (679-865), докато кан Джилки обявява за нова столица град Биляр край река Кама, вместо старата Кийв (Киев, създаден от кубратовия брат Шамбат Кий). Дунавските българи правят съюз със славяните, а Волжките - дружат с викингите, арабите и персите. Принудата
В края на IX-ти век, за да се съхрани, Дунавска България официално заменя вярата си в Тангра с Християнска. По същите причини кан Алмъш от владе¬телския род Дуло, син на тангриста кан Джилки, налага исляма като официална религия във Волжка България.
Главните проблеми на кан Алмъш са с хазарите, които имат все по-големи претенции. За да ликвидират българската държава, те се съюзяват с тюркменците и пленяват Мала и Зухра - децата на Алмъш. Не достигат до Биляр, защото главатарите се сбиват за красивата принцеса. Побеждава Худ -вождът на огузите. Тогава българският пълководец Бърнак го пленява, обесва го и произнася заклинанието: "Служи ти храбрецо на нашия бог Тангра и нека той да те прероди в нашата земя!" Това е ритуално оказване на висша почест.
Друг път хазарите принуждават кана да им плаща тежък данък, като за гаранция вземат за заложник неговия син. След време хазарският каган Йосиф иска красивата дъщеря на Алмъш и тъй като вождът на българите отказва, я отвличат насила. Тя не може да просъществува при еврейските нрави на хазарите и скоро почива.
Йосиф отново изпраща хора за другата дъщеря на кан Алмъш -Гюлби, но той избързва и я омъжва за господаря на племето Ескел -силен болярин, за да не се повтори трагедията със сестра й. Очаквайки нападение, кан Алмъш се обръща за помощ към арабите.
Мюсюлмански ренесанс
В периода VIII-XII век арабската култура е във възход. Постиженията й са плод не само на творческия импулс на арабите, но и на активното участие на народите от Средна Азия, Иран, Кавказ, Сирия и др. страни -т.е. тези, които приемат исляма. През Х-ти век, в апогея на този мюсюлмански ренесанс, се формира класическа географска школа, която създава "Атлас на исляма". Особено внимание се отделя на летописите на специалните прате-ници с религиозно-политически мисии.
Сред тях изпъква трудът на Ахмад Ибн Фадлан, пратеник на багдатския халифат по молба на българския кан Алмъш. Последният моли да му бъде изпратен някой вещ в обрядите на исляма, да му се построи джамия, от която да благославя от името на халифа и да му се издигне крепост, за да го защитава от неговите врагове.
Ръководени преди всичко от политически подбуди за влияние сред северните народи, управляващите кръгове в Багдад изпращат до българския кан делегация с подаръци и исканите наставници, главно място между които заема споменатия Ибн Фадлан.
Странните българи
Пратениците не могли да донесат обещаните от арабския халиф 4000 динара. Българският кан им говори:
" ...В това отдалечено място аз се боя от твоя господар да не стигне до него нещо за мен, което да го отврати и той да ме прокълне. А вие, които ядете неговия хляб и го виждате по всяко време, го излъгахте в мисията, за която той ви изпрати при мен... Няма да приема от вас никакво нареждане по отношение на религията ми, докато не дойде при мен искрен човек, който говори истината."
В записките на Ибн Фадлан се разкриват много ценни сведения за бита и обичаите на българите. Авторът, представител на канонизираното ортодоксално мислене на мюсюлманския юг, е поразен както от непознатите за него северни сияния, от кратките нощи и дългите дни, така и от свободните нрави, обичаите и законите на тези корави хора, живеещи в перманентна военна обстановка.
"Видях страната при изгрев слънце. Тогава всичко почервенява-земята, планините, всяко нещо, което слънцето огрява...То запазва червенината си така, докато достигне най-високата точка на небето."
"Положих много усилия, за да накарам жените да се прикриват от мъжете при къпане, но не успях в това. Мъжете и жените слизат към реката и се къпят заедно голи, без да се крият един от друг. Те не извършват прелюбодеяние по никакъв начин и способ. Ако пък някой извърши такова, който и да е той, те завързват ръцете и краката му за четири палешника и го разсичат с топор от тила до бедрата. Така постъпват и с жената. После ги завързват и оставят на дървото."
"Те убиват крадеца така, както убиват и прелюбодея".
"Ако човек убие някого умишлено, те го екзекутират. Ако е несъзнателно, затварят го в дървен сандък с три питки хляб и кана с вода, окачват го на дървени колове и казват: "поставяме го между небето и земята, за да се излее върху му дъжд и слънце. Може би Аллах ще се смили над него."
"Ако някой уринира с оръжието си, вземат му всичко и го оставят гол. А който е сложил оръжието си настрана, не го наказват."
Описани са подробно и погребални обичаи с копане на странична яма на изток, според тангристкия обичай. Височината й била толкова, че покойникът да може да заеме седящо положение, когато бъде разпитван от двама ангели според старинното поверие.
"Сред тях има много търговци" - свидетелства летописецът. Както по повелята на кан Тервел и кан Крум Дунавска България е посредник между Европа и Византия, така и Волжка България посредничи между Европа и Ориента. Търговското правило е: да не среща продавача с купувача. За преминаването на керваните със стока също се плащат такси. Тази стратегия, използвана при възловото положение и на двете Българин, им дава възможност да живеят добре, да поддържат въоръжена защита и да творят култура, вместо да мислят непрекъснато за война.
Въпреки разстоянието от 4000 км и религиозните различия между двете Българин, техните архитектурни и скулптурни фигури говорят за общия корен, традициите и връзките между тях. Такива са квадровото строителство, лъвовете на Омуртаг, руническите знаци по дъната на съдовете от ГХ-ти век в нашата Мизия, Хазария и тези от Биляр и мн. др.
Покръстване и следствия
Преценил ползата от новата вяра, кан Алмъш няма време да убеждава поданиците си и налага исляма със сила, с което си навлича гнева на болярите. На висш съвет на боилите се решава

определени владения; няма право да влиза в други такива без тяхно разрешение; те не са длъжни да му предоставят войници и т.н.

Посланиците настояват Алмъш да накаже боилите и да възстанови абсо-лютната монархия. Той обяснява, че българските закони забраняват брато-
да се ограничи неговата власт, като тои няма право да ги принуждава да приемат ML    исляма; може да взема данък само от
убийствата, но Ахмед отговоря, че щом е за вярата, целта оправдава средствата. Правителствената войска обгражда столицата и канът обещава да прости на всички, които отстъпят. Така и става. В страната настъпва мир.

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #1134 on: December 19, 2011, 00:12 »
Prav si

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1135 on: December 19, 2011, 11:47 »
Rasate спициялно към теб че другите са слаба ракийка.

-1 Как кръста замени конската опашка-защо не са носели кръстове знаем опашката на кой е символ.
-2 Какво ще кажиш за-Ситовският надпис - неолитни успоредици-Аз го свързвам с нас ПОМАЦИТЕ.
-3 Произход и Прародина на българите - кажи някакво доказателство за грандиозното преминаване на Дунава.
-4 Етимологията на името българин България и т.н.- на доста места срещам и все е различно даже че думата е турска.
-5 Езиковия проблем и писмеността - знаем че пра-българите са нямали писменост и са приели всичко славянско.
-6 Религия и приемане на християнството - така и не е била приета от всички защо защото са били различни ли.
-7 Какво олицетворява  Мадарския конник - изсечен по поръчка на царската династия Дуло у нас.
-8 Спартак има ли място във  българската история, и свързваш ли го нещо с българина.
-9 Ахил българин ли е и ако е не лошо да го докажиш с нещо ако можиш де......
-10 Кое е вярно - Българите са стар мизийски или илирийски народ - че трибалите са българи -и т.н. и т.н. от кое племе са българите не казвай  само че са от нас ПОМАШКОТО че тогава............ :-* ;D

А това е Ситовският надпис.

1.Няма никакви доказателства,че Конската опашка е български символ-идеята е приета априори,като тюрският произход.Има редица литографии,в които българите са показвани с дакийски шапчици,грифони,дракони,барсове,орли и пр. инкрустирани на облеклата-визирам една унгарска фреска от 15 век- църквата SANKT LAMBRECHT-автор Hans von Tübingen.

Victory of Ludwig I the Great of Hungary over the Bulgarians. Right panel of the altar of Saint Lambrecht. Oil on wood (before 1430)
(Става въпрос за протеклата през юли 1377 г. - битка в Северински Банат между унгарския крал Людовик Анжуйски и българския принц Радул І /"Radano principe di Bulgaria infedelle"/.)Това е потвърждение,че Угровлахия и Банат до Мирча са част от българската държава,което много дразни румънските историци. ;D

Грамота на Радул:
"Йоан Радул, велик войвода и самодържавен господин на цялата земя угровлахийска. Дава господството ми  това оризмо (писмо) на гражданите Брашовски и на Ръжновците, и на цялата земя Бърсенска, като им издава господството ми хрисовул според законите , които са имали от прародителите на господство ми, същите да имат и при господство ми. Заради това, царю Александре, този, който e твой вамеш  в Рукер, да му заповядаш да взема вама (мито), както е според закона. А иначе да не смее да прави. И който и да бъде митничар на моста на Дъбовица , той също така да взема. Понеже, който би се поблазнил да взема не по закон, ще получи голямо зло от господство ми. А останалото не е на оризмото на господството ми.
 † Йоан Радул, по Божия милост господин."

http://liternet.bg/publish13/p_pavlov/za.htm

2.Няма нищо общо с Помаците,защото те са явление някъде от 17-18 век.
Малко повече за надписа-някои определят надписът от Ситово като фригийски,други като Пеласгийски(Белаги).Относно датиране на възрастта му все още няма консенсус. Едни смятат, че древните букви са изсечени преди 6500 години,други преди 3200 г.Дори да приемем, че надписа от Ситово е създаден по-късно, някъде през IX-ти -VIII-ми век пр. Христа, това го прави най-стария надпис на европейски народ. Много преди гърци, латини, келти и германи да се научат да пишат, траките са правили монументални надписи ( буквите са с височина около 40 см)....Поради възрастта, а и ерозията знаците не са много ясни, има и лигатура на три букви Е, Б, У, но въпреки това според някой учени думите могат да се прочетат.Според тях от ляво на дясно е написано "...ОН УЧЛ У НЕБУ ЕЧЛИ У СИНЕЙ НЧАЙ КУИС ЧИА У ЗИМЛЕ...."
Ето и смисъла на отделните думи:
ОН – онъ (той, този) ст.блг.
УЧЛ – отишъл
У – в, у
НЕБУ – небе (небето)
ЕЧЛИ –Ечели,Повтаряли, викали
И/У– негов(ите) старобълг.
СИНЕЙ –Сине-(синове)старобълг,украйнски.(направете аналог с огин, Канас у биги-княз у бога ;) -лов. диалект-бях-бей,отидох-одий и пр.)
НЧАЙ – нищъ (беден, ниско стоящ, в случая със значение - мъртъв) старобълг.
КУИС – кы (кой, който) старобълг.
ЧИА – тук (сродна дума е старобълг чьто )
У – в, у
ЗИМЛЕ – земля ( земя) старобълг.

ТОЗИ НАДПИС НАЛИВА ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА АВТОХТОНИСТИТЕ

3.Никъде в Източниците не се споменава преминаване на Дунав,а че са на Дунав-има редица походи на Хуни,авари и пр. атакували Параистрион  преди това,тъй като Дунавският Лимес е част от Римската империя.

4.Думата не тюрска-Бал-не е тюрска дума а иранска-означава владетел,господар-имат и такова божетсво-Баал.Възможно е сегашната дума за Бог да е производна на Баал-преминал в божество сред "славо-балтите"(с термина славо-балти означавам тракийските племена в Централна Европа и балтийският басейн)

5.Няма такова нещо-това е презумпция на комунистическата идея в следствие на съветският панславизъм-за 30 000 българи разтворили се в славянското море.
За заселването на славяните се споменават някой автори и няколко източника Йоан Ефески, Маврикий,Евагрий,Теофилакт Симоката„Страбонов епитоматор”,„Чудеса на Димитър Солунски”.Но интересното е ,че където се заселват славяните впоследствие откриваме българите.Това няма как да ни учудва,поради факта,че до 15 век единствените познати славяни сме ние българите-Ибн Фадлан,Михаил Мокса и пр.След крахът на Чипровското въстание под въздействие на бежанците в Хърватско се заражда идеята за славизма,развит след Екатерина Велика в Панславизъм.Така всички еднословни племена и народи станаха славяни.

6.Поредица източници се вижда,че българската държава е била империя поделена между 12 рода комбинирани в три крила-Запад,Център,Изток.Това най ясно се забелязва при приемането на християнството,когато Севера,запада и Изтока практически се отделят.Това деление на крила и родове е запазено почти до падането на България под Османско власт.
Християнството е била пълноправна религия на всички други в България с изключение на някой Канове(Князе),които са виждали заплаха в него от типа на погърчване.Не трябва да забравяме,че има редица доказателства за християнски князе-Кубрат,Еспор,Тервел,но то не е наложено на всички,а е по желание.Демократичността в българската държава се вижда в приемането на исляма на Волга.

7.Различни учени различни тълкувания.Дори се оспорва,че е от времето на Тервел-някой смятат,че барелефът е от преди надписите,които са правени по различно време.
Ако сравним този барелеф с този в Модара,се виждат доста разлики,но има и редица прилики.Предполагам,че е свързан с българската етномитология-на едното място се убива лъв,на другото дракон.Известно ние,че и двата символа са свързани с българите.От друга страна Драконът е символ на Константиновата династия,която е родом от Ниш(майка му е от местният плебс).Някой свързват Константин Велики и Василии 1 Македонец с български произход.

Този край Модара много ми прилича на един друг герой-св.Георги победоносец убиващ змея.Знаем,че  почитането на светците са начин да се вкарат чужди богове в християнската ритуална практика. ;)

8. Знаем само откъде е Спартак,даже не ние известно името Спартак псевдоним ли е или е реалното негово.
Историята на Спартак е изпълнена с различн перипети-той е пленен,след това е римски наемник,след което е дезертьор биещ се срещу римляните-пак е пленени и оттам вместо да го разпнат става гладиатор. т.н.Той е от Медите(медиус-среда)-шоп ;D.Медите и сердите са обитавали землището на съвременните шопи,като сердите са шопите-граувци.
Автохтонистите го свързват с българите. ;)
Според най ранните гърци народът наименуван по късно с гръцкото име траки се нарича Пеласги-както и траките(пелсгите),така и съвременните българи се делят на множество групи на местен принцип-Шопи,Турлаци,Капанци,Македонци,Северняци,Тракийци,Мърваци,Рупчоси,Чечлии,Скечлии и т.н.Ако това наименование го погледнем от далечно бъдеще можем да сметнем,че шопите,граувците,капанците и пр.са били отделни български племена. ;)

9. Византийският хронист Йоан Малала съобщава в хрониката си, че мирмидонците, чиято армия е предвождал Ахил, са българи, друг хронист Йоан Цеца пише: “И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей, и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци, на брой две хиляди и петстотин …” В същото съчинение според него и античните пеони, населявали територията на днешните централна,северна Гърция,централна и южна Македония, са били българи: “А Пирехми водеше пеонците, сиреч българите, от река Аксиос, сиреч от Вардара … … Хроми и Еном командваха всички мизи.” Като вземем предвид, че “мизи” средновековните византийски писатели наричат българите, живели покрай долния Дунав,че същите свързват и трибалтите с българите.А от друга страна ,че българите са Скити,излиза,че и траките на Балканите и скитите в Северният Понтийски басейн са били един еднословен народ.И няма как да ни изненадва местоположението на Стара Велика България.
При условие,че паралелно с нейното съществуване в Понтика на Балканите според Анастасии Библиотекар "българите обединили своето отечество, съгласно родственото им право". Тези провинции били "двата Епира (Стария и Новия), цялата Тесалия и Дардания".

10.Не търси отделно племе-а цял народ. ;)
Според автохтонистите пеласгите са българи,а това свързва всички племена-било трибалти,пеони,кедони,едони,македони,меди,серди,мизи,трибалти и пр.

“А пеонци са българите. Не вярвай на глупците, да смяташ, че пеонците са различни от тях. Те [глупците] смятат, че Аксиос е различен от Вардара, и казват, че се пише с дифтонг…”

Йоан Цеца

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1136 on: December 19, 2011, 12:42 »
Малко като ,че ли бъркаш някои работи за Улфила и гетите ето ти нещо полезно.

От сведенията за Вулфила, преди всичко останали ни от църковните историци Сократ, Созомен, Теодорет и Филисторгий, се знае, че Вулфила произхожда от най-старата християнска община на готите на Черноморското крайбрежие. Син е на баща - гот и майка от Кападокия, чиито родители-християни са били отвлечени от готите при техни нападения в Мала Азия. Въведен в християнството и подготвен за духовник от епископ Теофил, той бива хиротонисан от арианския епископ Евсебий за готски епископ в служба на арианската църква.

С превода на Библията на готски, благодарение на който християнството се приема и от другите германски племена, Вулфила създава готската азбука, а с това и германския литературен език. Според някои това е допринесло за изолирането и национализирането на вестготския арианизъм, чийто ритуал се е съхранил в една църква на испанския град Толедо дори до ден днешен.

Въпросът за създадената от Вулфила готска азбука е многократно поставян в науката. И проф. Елдъров, и д-р Росен Милев ("Родина сме на две азбуки", в. "Лит. форум", бр. 8/2002) информират за схващането, че Вулфила е ползвал гръцки и латински букви, както и рунни знаци. В продължение на столетия руните са служили на германите за обозначаване на магии и култови ритуали. Любопитен факт е, че най-старият смисъл на "runa" - "тайнство" - е съхранен единствено в текст на Вулфила и в едно от първите произведения на вече "старонемската" литература от началото на IX в. "Heliand" ("Спасителят").

Така,че Улфила даже не е чист гот камо ли трак , а готския си е германски език.Факта , че и други германски племена са използвали готската Библия го доказва за други доказателства не ми се пише.

http://www.pravoslavieto.com/history/0_images/04/wulfila/gothic.jpg

Тезата за немският произход на готите е доста оспорвана и съмнителна-доста неща са нагласени- особено източника за наличие на готи в Крим по време на Латините.Много добре знаем за отвличания на тефтони и пр. немски роби от татарите.
Толкова е съмнителна ,колкото и кумансият произход на Кодекс куманикус от 1303 година сътворен в меката на Татарите Крим при условие,че е доста съмнително и от археологична гледна точка за наличие на кумани в Крим.

Поздрави.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #1137 on: December 19, 2011, 13:22 »

Offline miroki

• Member
  • **
« Reply #1138 on: December 19, 2011, 17:31 »
Здравей, много ми хареса поста ти.
1.Няма никакви доказателства,че Конската опашка е български символ-идеята е приета априори,като тюрският произход.
Да допълня. Мисля в отговорите на папата, съм срещал да се споменава за това, че сме ползвали конската опашка, като знаме.
4.Думата не тюрска-Бал-не е тюрска дума а иранска-означава владетел,господар-имат и такова божетсво-Баал.Възможно е сегашната дума за Бог да е производна на Баал-преминал в божество сред "славо-балтите"(с термина славо-балти означавам тракийските племена в Централна Европа и балтийският басейн)
Има доста хора които смятат, че Българите са почитали бог Баал.
Според най ранните гърци народът наименуван по късно с гръцкото име траки се нарича Пеласги-както и траките(пелсгите),така и съвременните българи се делят на множество групи на местен принцип-Шопи,Турлаци,Капанци,Македонци,Северняци,Тракийци,Мърваци,Рупчоси,Чечлии,Скечлии и т.н.Ако това наименование го погледнем от далечно бъдеще можем да сметнем,че шопите,граувците,капанците и пр.са били отделни български племена. ;)

9. Византийският хронист Йоан Малала съобщава в хрониката си, че мирмидонците, чиято армия е предвождал Ахил, са българи, друг хронист Йоан Цеца пише: “И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей, и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци, на брой две хиляди и петстотин …” В същото съчинение според него и античните пеони, населявали територията на днешните централна,северна Гърция,централна и южна Македония, са били българи: “А Пирехми водеше пеонците, сиреч българите, от река Аксиос, сиреч от Вардара … … Хроми и Еном командваха всички мизи.” Като вземем предвид, че “мизи” средновековните византийски писатели наричат българите, живели покрай долния Дунав,че същите свързват и трибалтите с българите.А от друга страна ,че българите са Скити,излиза,че и траките на Балканите и скитите в Северният Понтийски басейн са били един еднословен народ.И няма как да ни изненадва местоположението на Стара Велика България.
При условие,че паралелно с нейното съществуване в Понтика на Балканите според Анастасии Библиотекар "българите обединили своето отечество, съгласно родственото им право". Тези провинции били "двата Епира (Стария и Новия), цялата Тесалия и Дардания".

10.Не търси отделно племе-а цял народ. ;)
Според автохтонистите пеласгите са българи,а това свързва всички племена-било трибалти,пеони,кедони,едони,македони,меди,серди,мизи,трибалти и пр.

“А пеонци са българите. Не вярвай на глупците, да смяташ, че пеонците са различни от тях. Те [глупците] смятат, че Аксиос е различен от Вардара, и казват, че се пише с дифтонг…”

Йоан Цеца

Много ми е интересно, някой правил ли си е карта на Европа и Азия (Евразия) с местоположението на всички споменати племена отъждествени с Българите, какво се получава ако заградим всичките или ги маркираме с един цвят?
Дали няма да се получи една България от Тракия до Кавказ?
Някой ако е направил вече ще съм много благодарен да я пусне в темата.
Мисля, че ще даде много отговори.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1139 on: December 19, 2011, 21:34 »
     Централното светилище вероятно е в местността Кабата, на около километър под връх Сютка. За всички местни хора това е свещено място. От него и от месността Мантарица е водата на Ракитово. В тази местност – Кабата – се намира може би най-високият извор в Родопите – на около 2 000 м. височина. Ракитовци го наричат Момин кладенец, защото водата извира от процеп в една скала. Дебитът му не се мени и водата е чиста като сълза. Вълшебството на това място е невероятно и напълно покрива представите за траките, които са посрещали изгрева, богопочитали са скалите, огъня и изворите.
     При ясно време от връх Сютка се виждат Рила и Пирин, Смолянския Карлък и Перелик, Стара планина и Средногорието, равна Тракия, а някои казват, че може да се види и Бяло (Тракийско) море.
     След изкачването на върха, по-малките светилища, които го заобикалят, са като на една ръка разстояние: Бабек, светилището на Хера над Костандово, светилището на връх Мел, Баташкият Карлък (Бялата скала), древният град Дженевра, светилищата в района на Доспат (Любча).
     Цялостни и задълбочени проучвания на този район още не са правени. Твърде малкото, което се знае, само събужда любопитството, въображението, търсенето и разгадаването на много въпроси. Кога в този свещен район е възникнало селище с латинско наименование Дженеоврис (изворите на живота)? Може би, когато земята на светилището е била наречена Мантарица? Какво означава името Бабек? То толкова много напомня името на източния бог Баал (Ваал), който според изследователите съответствува на Юпитер? Дали днес мюсюлманите се покланят на свещения черен камък Каабата, така, както траките са изпращали на изгрев слънце всеки ден поздрав към Дионис в месността Кабата? Преведена от иврит (еврейски), думата „кааба” означава „небесната стая на бога” .
     От книгата на Закария Сичин „Стълба към небето” на стр. 208 научаваме за един пътешественик от ХVІІ в., Дарвю, (проучващ земите на днешен Ливан), който пише в своите „Мемоари” (ІІ част, 26 глава), че според местните евреи и мюсюлмани там бил открит древен ръкопис, който разкривал следното: „След потопа, когато в Ливан царувал Нимрод, той пратил исполини да възстановят крепостта Баалбек, наречена така в чест на Ваал, бога на моавците, поклонници на слънчевия бог.”  Връзките на бог Ваал с мястото в дните след потопа е показателна. Още щом си отишли гърците и римляните, местните жители изоставили гръцкия топоним Хелиопол и отново започнали да го наричат със семитското му име: Баалбек. Има различни мнения за значението на това наименование. Мнозина смятат, че означава „Долината на Ваал”. Но въз основа на правописа и талмудическите сведения Сичин смята, че по-вероятно е то да означава „плача на Ваал”. В цитирания текст се очертават поне две неща: топонимното название Бабек (Баалбек) е много древно и е свързано с поклонение на слъчевия бог Баал (Ваал).