Author Topic: Произход на българите !  (Read 712213 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Произход на българите !
« Reply #1050 on: December 08, 2011, 22:11 »
Ти интимна и с  двамата султани ли  беше   нищо  лично   ;D

Селиме, разбирам двоумението ти, затова ти предлагам да приемеш във форума прозвището Султан Селим Мрачният Пияница. Така ще си сигурен, че си и двамата едновременно, та даже ще спазиш и хронологията. Какво ще кажеш?
Гледам тука някои по пет пъти си сменят никовете, що пък и ти да не ги слееш двамата султани!
С едно прозвище - двама султани. :)

Нали се сещаш, че не съм била интимна с никого от двамата, защото са живели поне преди 600 години. Е, сигурно в харемите са имали стотици като мене, ама не съм била аз.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1051 on: December 08, 2011, 22:41 »
Селиме, разбирам двоумението ти, затова ти предлагам да приемеш във форума прозвището Султан Селим Мрачният Пияница. Така ще си сигурен, че си и двамата едновременно, та даже ще спазиш и хронологията. Какво ще кажеш?
Гледам тука някои по пет пъти си сменят никовете, що пък и ти да не ги слееш двамата султани!

Нали се сещаш, че не съм била интимна с никого от двамата, защото са живели поне преди 600 години. Е, сигурно в харемите са имали стотици като мене, ама не съм била аз.

Щом си толкоз заинтересована от султаните вероятността да си техен продукт не е малка па си го и признаваш донякаде :o ;D :D ???

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1052 on: December 08, 2011, 22:49 »
http://forumat-bg.com/politika/1528-bulgarians-are-unable-to-create-a-functioning-state
Не е важно дали cтатията е измислена а дали тя отговаря на истината. Нека тези които не са съгласни със статията вместо да пишат съчинения да се обосноват защо.
Приятели са тези които не увъртат истината и ви я казват право в очите. Може би и този холандец да е приятел на нео-европейските булгари балканджии

Освен , че е пълно менте така нареченното интервю е една некъдърно поднесена компилация от малко истина и повече лъжи, както и неправилни изводи.За чуждо владичество няма какво да говорим холандците са били много по- дълго от българите.Също така са нацията с най- много колаборационисти през 2-та световна война и с най- малко партизани.Ако Фюрера не беше загубил войната щяха вече да са се понемчили.Те и сега вървят с пълна сила към Магреба, ама това е друга тема.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1053 on: December 08, 2011, 23:59 »
Селим решава дилемата кой от двамата султани му е пра-пра дядо, по случайна линия,..... иначе е славянин от Керамийско поле защото всички във Велинград са преселници от там. Вече започвам да мисля, че помашката българофобия има връзка с македонския шовинизъм. Някаква заразна болест е това?
lelio  fita   ne sam  slavianin   pomak   50%  i   drugata polovina   ot   karachaevo   cerkezia

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1054 on: December 09, 2011, 00:02 »

Blagodarq za  saveta  no  ne  piq   i piqnicata nqma dami otiva    ;)    tisi  maI ot teq deto postoqnno si  smenqt nikovete  predlagam ti  shtoto mnogo capash  po foruma   noviq nik dati  e   NUJNIK   ;D     KAKVO SHTE KAJESH?

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #1055 on: December 09, 2011, 09:00 »
lelio  fita   ne sam  slavianin   pomak   50%  i   drugata polovina   ot   karachaevo   cerkezia

А какви са помаците?!

Според мен си българо-адиг- потомък на два древни народа граничели до едно време.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1056 on: December 09, 2011, 12:35 »
Всеки  сам си определя какъв да  бъде не е нужно   някои постоянно  да му  насажда какъв е   

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1057 on: December 09, 2011, 12:39 »
Освен , че е пълно менте така нареченното интервю е една некъдърно поднесена компилация от малко истина и повече лъжи, както и неправилни изводи.За чуждо владичество няма какво да говорим холандците са били много по- дълго от българите.Също така са нацията с най- много колаборационисти през 2-та световна война и с най- малко партизани.Ако Фюрера не беше загубил войната щяха вече да са се понемчили.Те и сега вървят с пълна сила към Магреба, ама това е друга тема.

http://forumat-bg.com/politika/1528-bulgarians-are-unable-to-create-a-functioning-state

Приятели na Булгария са тез  които не увъртат истината и я казват право в очите. Не го овъртай онегавон. Вместо свободно съчинение изброй истините и ги сравни с лъжите. Бъди искрен и реалист. Това ще спомогне за оправията на майка Булгария.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1058 on: December 09, 2011, 13:18 »
Нали според онзи словесен буламач нямаме шанс и след 30 г. ще изчезнем.За каква  оправия да се боря след като вече са ни произнесли присъдата :D.Само ще посоча няколко откровенни простотии в този пасквил.Историята сочи , че ние най- малко сме се деляли в сравнение с останалите Славянски държави където почти през цялото средновековие централната власт е била формална в Русия от 11в. в Полша също от тогава за многобройните сръбски княжества и бановини да не споменавам.При нас този процес започва чак през късното средновековие.За Нидерландия пък въобще не ми се говори, че от тях само ирландците са по -разделени и то по религиозен признак.След победата на Нидерландската буржоазна революция Фландрия и Брабант отказват да се присъединят към Обединените провинции,а остават при Хабсбургите по религиозен признак.През 19 в също е имало обединение за малко , но се разделят пак.Така е до ден днешен.Един народ ,един език в две държави.Друга простотия е , че благодарение на гръцките книжовни школи е създадена българската азбука.Влияние има наистина, но Климент и Наум я създават в България съобразно звученето на местния изговор на славянския /старобългарския/ и отхвърлят непрактичната рожба на гръцките книжници Кирил и Методий глаголицата.Умните холандци що не си измислиха азбука, ами ползват чужда/латинската/.Ако не бяха римляните щяха да ми дращят с руни и до ден днешен.Стига толкова по това фалшиво интервю.

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1059 on: December 09, 2011, 16:11 »
[
Приятели na Булгария са тез  които не увъртат истината и я казват право в очите.
Като Гърците. :D

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1060 on: December 09, 2011, 17:18 »
Сега ще излезе че  бугария  е по добре  и хората  по добре живеят от холандия 

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #1061 on: December 09, 2011, 20:00 »
За бугария не знам , ама в България живеем по-бедно, но пък климата и природата са по -готини, а и хората :)

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1062 on: December 09, 2011, 20:12 »
За бугария не знам , ама в България живеем по-бедно, но пък климата и природата са по -готини, а и хората :)
но  бедни и  гладни

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #1063 on: December 09, 2011, 22:00 »
ООН: България е сред страните с високо качество на живота

ООН: Над 1 млрд. души нямат достъп до чиста вода

ООН постави България на 61-о място по човешко развитие

България е класирана на 55-о място в света от 184 по качество на живота в годишния Индекс за развитие на човечеството, публикуван от Програмата на ООН за развитие (ПРООН). В коригираната класация, в която е включено и социалното неравенство обаче страната ни се изкачва с три позиции до 52-о място.

През последните две години България се е изкачила в общата класация - от 61-а позиция през 2009 г. през 58-а за 2010 г.

На първо място и в двете класации за тази година е Норвегия, която за девети път оглавява списъка на държавите с най-високо качество на живот. На второ място, отново в двете класации, е Австралия. Холандия е трета в общия индекс и четвърта в този, който отчита неравенството. Съединените щати са четвърти в общата класация, но изпадат на 23-то място в тази за социалното равенство.

Оттук можете да свалите статистическите таблици и други материали, свързани с индексите
Индексът за развитие на човечеството се публикува от ПРООН през последните 21 години и съчетава икономическия просперитет (под формата на доходи), нивото на образованието и продължителността на живота. Коригираният индекс отразява неравнопоставеността в тези области на човешкото развитие. ПРООН публикува съобразения с равенството индекс за втори път тази година, след като беше въведен миналата година. Организацията възнамерява да го превърне в стандартна част от основния си индекс, съобщава "Ройтерс".

Освен САЩ редица други богати държави също се класират значително по-слабо в индекса с равенството, отколкото в основния. В старата класация Канада е на шесто място, но в новата пада до 12-о. Южна Корея пада съответно от 15-о до 28-о място.

Някои държави се справят по-добре по отношение на социалното равенство. Швеция например се изкачва от 10-о място в обикновената класация до трето в тази за равенството, а Дания – съответно от 16-а до осма позиция.

На дъното на списъка е Демократична република Конго, разкъсвана от войни от над 10 години. Тя заема 187-о място в общия индекс и 134-то в коригирания. Нагоре в общата класация следват Нигер, Бурунди, Мозамбик и Чад.

Класацията е разделена на пет групи – тези на страните с много високо, с високо, със средно и с ниско качество на живот. Има и последна група "други" държави, която включва Северна Корея, Маршаловите острови, Монако, Науру, Сан Марино, Сомалия и Тувалу. България (55/52 място) се намира в горната част на групата на държавите с високо качество на живот, в компанията на Румъния (50/49), Куба (51/51), Черна гора (54/47), Саудитска Арабия (56/56) и други. В същата група, макар и по-назад, е Русия (66/59). Китай (101/102) е в групата на страните със средно качество на живот.

В голяма част от света разпределението на доходите е станало по-неравностойно през последните десетилетия, въпреки че пропастта в здравеопазването и образованието е намаляла, отбелязват авторите на доклада.

Индекс на човешкото развитие

Позиция    Държава
1    Норвегия
2    Австралия
3    Холандия
4    САЩ
5    Нова Зеландия
6    Канада
7    Ирландия
8    Лихтенщайн
9    Германия
10    Швеция
...    ...
55    България
...    ...
66    Русия
...    ...
101    Китай
...    ...
183    Чад
184    Мозамбик
185    Бурунди
186    Нигер
187    ДР Конго
http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/11 02/1194413_oon_bulgariia_e_sred_stranite_s_visoko_kachestvo_na/[/url]

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #1064 on: December 09, 2011, 23:16 »
но  бедни и  гладни
Ми нахрани се и забогатей! ;) :)