Author Topic: Произход на българите !  (Read 712075 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline С.Д.

• Historian
Ynt: Произход на българите !
« Reply #720 on: September 26, 2011, 13:19 »

И още нещо, уважаеми Pomache - запознайте се кога, как и защо са били извършени изселванията на тюркоезични и мохамедани от България след 1878 г. та и допреди 22 години! Запознайте се и с фактите около избиването на тюркоезични от руснаците по време на Руско-Турската война! Вижте колко милиони хора са изселени, убити, асимилирани през десетилетията след войната. Опитайте се да разберете, дали те са били наследници на Аспаруховите тюркоезични българи или не. Замислете се върху това, защото въпросите не опират единствено до Делиормана и Родопите. В България след 1878 г. е осъществяван планиран геноцид, който продължи до 1989 г.! Колко от тези милиони изселени са наследници и на Аспаруховите българи? Колко милиона щяха да се родят до днес в България, ако тези хора не бяха изселени?!

Успех!

Offline С.Д.

• Historian
Re: Произход на българите !
« Reply #721 on: September 26, 2011, 13:34 »

И като последно, преди да ни разкриете името си - аз Ви говоря за ПРОИЗХОД на българите, а не за антропология и генетика на населението, живеещо днес в Р. България! Цял свят знае, че Аспаруховите българи са били доминиращо мнозинство в Дунавска България! Само руснаците и комунистите не "знаят" това  ;). Вие сега нима искате манипулативно да разделяте населението на България по гени и антропо-форми?! Само и само да "докажете", че преобладават "иранците"?

Ние за ПРОИЗХОД на българите ли говорим, или за генетиката на населението в днешна Р. България? Ако Ви интересува генетиката, просто отворете нова тема  ;)

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #722 on: September 26, 2011, 18:39 »
Uvajaemi S.D.

Ot pisanoto dotuk v poslednite vi redove az razbrah che Vie prosto nishto ne ste razbrali ot tova koeto az pisah dotuk. Pravya si izvod che edva li shte razberete kakvo pisha po natatak.
Molya da prochetete oshte vednaj moeto pisane i pomislete kakvo sam kazal dotuk.
Pisanoto ot men nyamanishto obshto s tova koeto vie ste razbrali.
A za jertvite ot rusko-osmanskata voyna i po natatashnite ubiystva po tezi zemi samo da ti kaja che chisloto na jertvite ot voynata e 1 000 000 musulmani mirno naselenie a broya na izselenite ot Balgariya dosega zaedno s potomstvata e nad 12 000 000.
Moga da izbroya masovite grobove  na jertvite musulmani v balgariya. te oshte sa tam.
A za ostanaloto prochetete oshte vednaj i pomislete.
Ako go razberete nyamam nishto protiv da prodalja razgovora.
Kogato chetete molya vnikvayte v pisanoto a ne da go analizirate s tova koeto ste cheli ot po rano.

S uvajenie

Offline moni74

• Обикновен човек
  • Member
  • **
« Reply #723 on: September 26, 2011, 20:25 »
Здравейте и от мен. Нов съм в този форум, но последните 2 дни доста изчетох от темите тук. Признавамси, от любопитство започнах, но после ми стана интересно. Да, аз не съм помак, нито мюсюлманин. Аз съм наследник на бежанци от 1913г, но бежанци от Беломорска Тракия към България. Християни, ако това има значение. От страна на баба ми, имам пра-пра баба, които е изнасилена и заклана от османлии /черкези ли, турци ли - няма как да разбера/. От страна на дядо ми, имам брат на дядо ми, който е лежал в Белене и слад като е освободен, е починал.
Така че не може да се каже че съм фен на комунисти или турци. НО това не ми пречи да имам голям приятел, българин, мюсюлманин от Айтоските села. В неговото село, и в домът му винаги са ме посрещали повече от добре. Обикновените хора не ги интересува, че аз съм християнин /макар и неактивен/. Просто ме приемат за равен на тях. Имам приятел от Велинград, помак. Същото важи и за него. И двамата са добре дошли на гости винаги, както и аз на тях. За мен не е важна религията на даден човек. Според мен всеки има право да изповядва религия, каквато иска - никой няма право да го принуждава насила.
Както е имало насилие от мюсюлмани,така е имало и от християни.
Ако искаме тази държава да просъсъществува, то трябва да спрем с тези спорове. Да, историята я има, тя не може да се забрави и не трябва. Но не тя трябва да е определяща. Ако искаме светло бъдеще, то трябва да заровим томахавката.
Трябва да свикнем, че съседът ни е мюсюлманин, както и те с нас. Трябва да си помагаме, както е имало много такива случаи. Трябва да си простим за миналото, което не можем да променим. Казано е "правете любов, не война".

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #724 on: September 26, 2011, 21:45 »
Напълно съгласен moni74, на абсолютно същото мнение съм. Ние сме патили, ама и вие сте патили. В съвременна България патим заедно...
Имаше една хубава фраза, която ще цитирам по памет, но не се сещам на кой беше:

" На света никога не ще настъпи мир, докато национализмът не се изкорени от човешкото съзнание."

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #725 on: September 26, 2011, 22:07 »

Уважаеми Pomache, аз твърде добре разбирам това, което сте писали дотук, не се съмнявайте. В случая оценявам точните цифри за жертвите. Прав сте. Но ако сметнем, колко наследници биха имали тези хора досега, милионите стават твърде повече, нали така? Зная, че ще бъдете съгласен. В такъв случай, колко милиона биха били тези хора днес, когато населението на България сега е едва 7.2 милиона? Сметнете приблизително. И ако приемем, че населението на Делиормана е от Аспарухови българи, т.е. тюрки, то колко милиона такива тюрки са изселени от 1878 г. насам?! Вие знаете, че това компактно население в Северна България, е достигало почти до Плевен... Ето защо Ви говорих, че Аспаруховите тюрки са били мнозинство. Да не говорим, какво мнозинство са били в първите десетилетия на Дунавска България  ;). Надявам се, че правилно разбирате тезите ми. Според мен, говорим от една и съща принципна позиция. Ако днес пропагандираме генетиката...това няма да обясни реалната еволюция. Не и в тези земи. Само ще дообърка обективната истина. Пък и нали идеята е, да изясним произхода на българите, а не генетиката на хората, останали и до днес в изстрадалата ни страна.
  Дано никога повече няма такива жестоки исторически събития тук. Дано отсега-нататък цари мир между всички, независимо от религия и етнически произход. Това са моите цели, приятелю.
  Успех!

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #726 on: September 26, 2011, 22:48 »
Uvajaemi S.D.

Radvamm se che ima napredak v nashata diskusiya, no vse oshte ne sa vi  stanali yasni nyakoi ot neshtata koito sam pisal.
AZ KAZVAM I PODTVARJDAVAM NE SAS ISTORICHESKI FAKTI KOITO SA UMISHLENO FALSHIFITSIRANI, A DNK TO DADENO NI OT BOGA T.E. S GENITE NA CHOVEKA KOITO NE MOGAT DA SE FALSHIFITSIRAT, CHE
ISTINSKITE ASPARUHOVI BALGARI V BALGARIYA SA DOBRUDJANSKITE TURTSI. ZASHTO DOBRUDJANSKITE TURTSI ZASHTOTO TURTSITE V KARDJALI SA DOSHLI SAS SLAVNIYA LIDER KIRDJIALI OT ANADOLA. ISTORIYA KOYATO PODROBNO E OPISANA V OSMANSKITE ARHIVI.
DA SE VARNEM KAM DOBRUDJANSKITE TURTSI. TEZI HORA SA PRIELI ISLAMA OT OSMANTSITE ZASHTOTO KAKTO ZNAEM OSMANTSITE SA BILI HALIFITE T.E. TE SAVLADEELI MEKKE. DOBRUDJANSKITE BALGARI T.E. TURTSI PRIEMAT ISLAMA ZASHTOTO BALGARITE OT VOLGA TEHNITE BRATYA SASHTO PRIEMAT ISLAMA. RELIGIYATA NE IM E NALOJENA NASILA KAKTO TVARDI FALSHIFITSIRANATA BALGARSKA ISTORIYA.
S VREMETO TEZI BALGARI GI NAREKLI CHESA BILI STANALI TURTSI PRIEMAYKI ISLAMA, NO PO TOVA VREME NIKOY NE SE E ZAMISLYAL CHE ASPARUHOVITE BALGARI SA TYURKSKO PLEME I EZIKA NA KOYTO GOVORYAT E TYURKSKI. SMESHNO E DA SE TVARDI CHE VIDITE LI TURCHIN PRIEMAYKI ISLAMA E STANAL TURCHIN NALI?
A TEZI DNESHNI BALGARI PROSTO SA BILI MALTSINSTVO V PREDELITE NA ASPARUHOVA BALGARIYA, NO S POMOSHTA NA RUSIYA KOYATO YA UBEJDAVAT CHE IMENNO TE SABALGARITE POEMAT  TAZI DARJAVA.
ZATOVA AZ TVARDYA CHE DNESHNITE NAREKLI SEBE SI BALGARI NYAMAT NISHTO OBSHTO S BALGARITE NA ASPARUH I TSYALATA BALGARSKA ISTORIYA E ISTORIYATA NA DOBRUDJANSKITE TURTSI VSASHTNOST.
I PAK POVTARYAM S IZOPACHENI ISTORICHESKI FAKTI TOVA NE MOJE DA SE DOKAJE ZASHTOTO KOMUNISTICHESKA BALGARIYA UMISHLENO SKRI ISTINSKITE ISTORICHESKI FAKTI DAJE PISMATA NA HANOVETE KOITO SA NAPISANI NA TURSKI EZIK IZCHEZNAHA. VSICHKO TOVA MOJE DA SE DOKAJE MNOGO ELEMENTARNO S GENETIKATA. RAZBIRA SE DRUGARITE KOMUNISTI PROSTO NE PREDPOLAGAHACHE GENETIKATA SHTE SE RAZVIE DO TAKAVA STEPEN NO GO PREDPOLAGAHA I ISKAHA CHAS PO SKORO DA IZSELYAT TOVA NASELENIE ZA DA NE SE RAZBERE ISTINATA ZA EDIN MNOGOVEKOVEN GENOTSID IZVARSHEN VARHU ISTINSKOTO BALGARSKO T.E. TURSKO NASELENIE.
ZATOVA V IZSLEDVANIYATA NA GENITE NA DNESHNITENAREKLI SEBE SI BALGARI NYAMA NITO EDIN BALGARSKI GEN A IMA MNOGO DRUGI GENI KOETO E ESTESTVENO PORADI PRICHINATA CHE TE SA KOKTEYL OT ETNICHESKI GRUPI ASIMILIRANI I OBEDINENI POD BALGARSKO IME.
MISLYA CHE VECHE SAM RAZBRAN.
TOVA MOE TVARDENIE MOJE MNOGO ELEMENTARNO DA SE RAZBERE OT VSEKI BALGARSKI TURCHIN AKO SI NAPRAVI DNK IZSLEDVANE.
USPEHI VI JELAYA I NADYAVAM SE DA NAPISHETE ISTINSKATA BALGARSKA ISTORIYA BEZ DA SE VLIYAYETE OT DNESHNATA IZOPACHENA.
IMA MNOGO DOKUMENTI KOITO POKAZVAT TOZI FAKT I OSVEN TOVA RUSNATSITE GO KAZVAT DAJE BEZ DA TARSYAT DOKAZATELSTVA.

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #727 on: September 26, 2011, 23:50 »

Уважаеми Pomache,
  нали и аз твърдя, че Аспаруховите българи са именно днешните Добруджански турци  ;). Аз също добре познавам Османските архиви. Едва ли се съмнявате, че съм наясно и с халифите от Селим Първи до последния  ;) Българите от Волга приемат исляма по-рано, знаете - през 865 г. при управлението на хан Шилки (855-882). Дотук къде се разминават тезите ни? Относно твърдението Ви, че българската история е дело на тюрките на Аспарух - напълно вярно. Нали и аз твърдя именно това? Нали през цялото време се противопоставям на "ирански" хипотези. Ние тук говорим за произход на българите, а не за произхода на съвременните българи в Р. България. Това е темата, зададена тук, ето защо се придържах към нея. Разбира се, изключително важна тема би била и тази, как е протекъл геноцида в България от 1878 г. до днес.

Аз съм последния човек, който би се повлиял от днешната изопачена история, повярвайте ми  ;).
  Благодаря Ви за пожеланията, ще се опитам да напиша, доколкото е по силите ми, реалната история на България. Но за тази цел са необходими колективни усилия. Дано има повече историци, които да се включат в тази мисия.

Пожелавам Ви успех!

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #728 on: September 27, 2011, 10:29 »
Хубав колектив историци ще се формира, няма що евалла.
Пък и тезите ,които ще трябва да защити, са така подплатени с исторически извори че всичко  ще бъде адски елементарно.
И тази фалшива история досега, какви неща показва само, но неисе.
Как не са видели досега историците ,че попадайки в системата на османската държава ,българите са попаднали в земният рай
ама те серсемите му са бегали от тука, колчем им се е отдадяла възможност.
А и западните пътешественици, подозираики далечното общо европейско бъдеще са писали какви ли не неща ,само и само да скрият от света този рай ,в които те -българите за да маскират благоденствието си, са ходели в дрехи тъмни на цвят ,да не предизвикват завист у съседите си ,давали са по голяма част от произведеното от тях на бея си и са практикували доста векове съвременната техника на лечебното гладуване.
И ромите днес разбира се ,не са открили нищо ново под слънцето ,плодили са се въпреки това.
Много има да се пише по темата - ами те българите ,ама че неблагодарници, трудно осъзнават факта че са попаднали в социална държава ,та постоянно се опитвали да се оттърват от нея - въпреки че тя им налагала такива норми на живот ,че да се говори за някаква криза в живота им, би било немислимо- най много някои дерибеи да влезе в дома на щастливият българин ,да хапне пиине и тн..... и после да му направи в най добрият вариант масаж или пък да го оттърве завинаги от земната суета.
Пък на по късен етап, не само българите ами и другите балкански народи показват учудваща неблагодарност.
И каква само прозорливост, населението на делиормана било от Аспарухови тюрки, нищо че е само предположение пък и самото то като как така се е самоназовавало и възприемало като турско-но какво толкоз и турците там както и братята им българи, явно не са били наясно с някои съвременни исторически концепции и няма как разбира се ,но сега е настъпил момента да се разкрие истината защото наколко поколения историци , са били напълно невежи за обективната историческа истина ;) ;) ;) ;).

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #729 on: September 27, 2011, 11:36 »
Хубав колектив историци ще се формира, няма що евалла.
Пък и тезите ,които ще трябва да защити, са така подплатени с исторически извори че всичко  ще бъде адски елементарно.
И тази фалшива история досега, какви неща показва само, но неисе.
Как не са видели досега историците ,че попадайки в системата на османската държава ,българите са попаднали в земният рай
ама те серсемите му са бегали от тука, колчем им се е отдадяла възможност.
А и западните пътешественици, подозираики далечното общо европейско бъдеще са писали какви ли не неща ,само и само да скрият от света този рай ,в които те -българите за да маскират благоденствието си, са ходели в дрехи тъмни на цвят ,да не предизвикват завист у съседите си ,давали са по голяма част от произведеното от тях на бея си и са практикували доста векове съвременната техника на лечебното гладуване.
И ромите днес разбира се ,не са открили нищо ново под слънцето ,плодили са се въпреки това.
Много има да се пише по темата - ами те българите ,ама че неблагодарници, трудно осъзнават факта че са попаднали в социална държава ,та постоянно се опитвали да се оттърват от нея - въпреки че тя им налагала такива норми на живот ,че да се говори за някаква криза в живота им, би било немислимо- най много някои дерибеи да влезе в дома на щастливият българин ,да хапне пиине и тн..... и после да му направи в най добрият вариант масаж или пък да го оттърве завинаги от земната суета.
Пък на по късен етап, не само българите ами и другите балкански народи показват учудваща неблагодарност.
И каква само прозорливост, населението на делиормана било от Аспарухови тюрки, нищо че е само предположение пък и самото то като как така се е самоназовавало и възприемало като турско-но какво толкоз и турците там както и братята им българи, явно не са били наясно с някои съвременни исторически концепции и няма как разбира се ,но сега е настъпил момента да се разкрие истината защото наколко поколения историци , са били напълно невежи за обективната историческа истина ;) ;) ;) ;).

Сивин, благодаря за всичките ти постинги по тази тема.
В различни издания виждам, че историци от няколко поколения реагираха по същия начин като теб на въпросните авторови твърдения.
Бях чела отзиви за въпросната книга на С.Д. в специализирани издания непосредствено преди излизането й, а след това дълго я разглеждах в една книжарница и след като прочетох основните тези на автора си казах, че пари за такива четива просто няма да дам.
Тук публикувах и мнението на Г-н Неделчо Неделчев, който анализира точка по точка интервюто на Г-н С.Д, в което той излага твърденията си за "спасителката империя".

http://nedelchev.org/?cat=7

Поздрави :)

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #730 on: September 27, 2011, 14:20 »
С.Д. много те моля да не ми дойдеш в къщи да ми правиш рай,защото ще те посрещна с брадвата. ;D ;D ;D.Много ми е интирестно какви извори имаш и защо мислиш че не са фалшиви.Турските са истински,а руските и западните не.Ако не е тръгично,щеше да е смешно.Диарбекир бил  санаториум както сега за кюрдите.Аз бих го сръвнил с ад а не с рай.Стига сте плюли на българските историци.Писали са това,за което са имали извори.Много от тях са уважавани в Европа,за разлика от сегашните.Има дипломатични писма от 14 в.Когато ги пуснат в мрежата,тогава ще можем да говорим.За сега е само пропаганда.

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
« Reply #731 on: September 27, 2011, 14:47 »

Уважаеми Pomache,
  нали и аз твърдя, че Аспаруховите българи са именно днешните Добруджански турци  ;).

Страшни "историци" си имаме тук. Работата стана манджа с грозде. Че то вие направо изкарахте българите, че са турци бе?! Аз съм родом от Добруджа и като добруджански българин се чудя какъв ли ми е произхода според тази налудничава теория?!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #732 on: September 27, 2011, 16:19 »
В търговията с роби активно участват представители на Вселенската гръцка патриаршия: „от Батак през 1876 г.  бил отвлечен „много свят” като само неврокопския владика „изпратил около 120 моми робинки /

Интересно е но май че нищо не се е променило от тогава насам, само сe е изменила формата :)
----------------------------------

Темата е Произход на българите, но след като някои форумци се чувстват безсилни да оборят тезата на гн. Динков се опитват да носят вода от девет дерета но язък за труда им.Всичко е налице с факти и научни анализи. Срещу ръжен не се рита и срещу вятара не се пи-а. Четене и наука му е цаката

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #733 on: September 27, 2011, 16:43 »
Jack,ne se wbesiavaj.Vsiczki sa istorici.Nikoj ne pokazva diplomna rabota.Az imam golaima istoriia.Imalo selo v koeto zapocznal da idva mladeż s edno oko na czeloto.Zadirval mladi momiczeta i edna majka zabiliazala cze izliza i vliza v edna peszhtera.Razbrala cze e zmej i szte donise nesztastie na seloto.Izbiagali vsiczki i postroili novo selo.Maistoto na staroto i sega se naricza ,,Seliszte,,.Znaia tazi pesztera,no nikoga ne vidaih zmeai.Gore , dole takiva sa istoricite.Proczetat malko v interneta,pishat i ti kazvat da vairvash .

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #734 on: September 27, 2011, 16:58 »
Subigi kurt ,kyde sa tezi nauczni analizi.Ama pak dobre,cze prizna za Batak.CZe bil otvleczin mnogo sviat.Predi vreme biah stavil strana s pisma na bylgari do posolstva,do ruskia car i do cyrkvata za pomosht sled vystanieto.Tova se naricza lyzha i obluda.Ima dori razpiti pred evropejska komisiia.Kakva e tazi imperiia,v koiato czoveka se prodava kato govedo i oshte si pripisva naikakvi zaslugi.Kolkota mislia bias me hvashta,a iskam da sym spokoen.