Author Topic: Произход на българите !  (Read 728633 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

десс

• Guest
Ynt: Прабългарите-тюрки или иранци
« Reply #75 on: January 17, 2010, 20:09 »

Поглед върху семантиката на етнонима българи и религията на прабългарите
http://www.astrohoroscope.info/bulgari.htm

Това ще е за балканджията и помак да го прочетат и като се подготвят тогава да спорят.

десс

• Guest
« Reply #76 on: January 17, 2010, 20:28 »
АSIA \ е изразена AY-zhah. Тя е от гръцки произход, както и значението му е "Изгрев". Може да черпят от асирийски "АСУ", което означава "Изток" или "светъл",което в превод на санскрит е "АРИ"-светъл.Оттук арии-светли,но в същото време се използва и като суфикс и за народ.
За ясите-така са наричани аланите,на староруски яси,Сегашния вариант е съвременният руски е Осети

История На Алания - Осетия

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #77 on: January 17, 2010, 20:28 »
Нещо по интересно да имаш да предложиш?

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #78 on: January 17, 2010, 20:32 »
Много емоционален спор сте подкарали... ;)

десс

• Guest
« Reply #79 on: January 17, 2010, 20:32 »
Нещо по интересно да имаш да предложиш?
Тук може да прочетеш за думата за ясите и да чуеш за тях,после може да се върнеш на кои сме-и да видиш от къде идва гръцката дума Ази.В последствие да разбереш че се използва и ари в северо-иранската група говори-което означава светъл или изток.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #80 on: January 17, 2010, 20:36 »
Тук може да прочетеш за думата за ясите и да чуеш за тях,после може да се върнеш на кои сме-и да видиш от къде идва гръцката дума Ази.В последствие да разбереш че се използва и ари в северо-иранската група говори-което означава светъл или изток.
Десс, аркадашъм а оти на подписа ти пише, че БУЛГ е светъл, а пък сега ми казваш , че светъл е АРИ и АЗИ било същото ;) Пооплете се в измислиците си ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #81 on: January 17, 2010, 20:39 »
Много емоционален спор сте подкарали... ;)
Напротов, градски, искренно се забавлявам.

десс

• Guest
« Reply #82 on: January 17, 2010, 20:51 »
http://www.astrohoroscope.info/bulgari.htm
Прочети де и после пиши.иначе ще ме караш да го копирам цялото или отделни пасажи за да те опровергая

десс

• Guest
« Reply #83 on: January 17, 2010, 20:56 »
Вижте и този диспут-ще ви е интересен- http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=history&Number=2476216&page=0&fpart=2 -за да не се повтарам.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #84 on: January 17, 2010, 20:57 »
Както казах одеве, нещо интересно да ни предложиш имаш ли, че от това ми се доспа?

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #85 on: January 17, 2010, 21:31 »
Палмирецо или ирано-индиецо, чудя се как като ми пишеш ти разбирам. Странно направо сякаш е влязъл някакъв палмиро индиско-ирански джин във мен или както вие го наричате всякаш ме е обладал св. дух на педесятница хахаха. Първо си оправи езиковия проблем и пигментността и после ще ходим ако щеш и зад Балх.  

десс

• Guest
« Reply #86 on: January 17, 2010, 21:37 »
Както казах одеве, нещо интересно да ни предложиш имаш ли, че от това ми се доспа?
Така сега да разчупим  етнонима 'ари'-ари означава светъл,бял,блестящ,бълг-означава почти същото,но с едно изключение,бълг е свързан с произход-означава светъл,но от типа като благороден,аристократичен-демек бъл-гари е нещо като най-светлите от светлите и т.н.Пак да се върнем към "Ари"-принадлежността на дадените народи към ариите се формира като нарицателно за народ,Демек аз съм Балканджия, но съм от народа българи.В последствие както става във всеки език двете форми-ари(светъл) и (ари) народ съществуват самостоятелно.
Ако не си доволен ще ти дам пример-Пара-като газообразно състояние на водата и пара-като разплащателно средство-подобни омоними има във всеки език.
Това обяснение за първолаци устройва ли те?!

десс

• Guest
« Reply #87 on: January 17, 2010, 21:45 »
Палмирецо или ирано-индиецо, чудя се как като ми пишеш ти разбирам. Странно направо сякаш е влязъл някакъв палмиро индиско-ирански джин във мен или както вие го наричате всякаш ме е обладал св. дух на педесятница хахаха. Първо си оправи езиковия проблем и пигментността и после ще ходим ако щеш и зад Балх. 
Я поне съм от белите,а ти монголецо как си?
http://samoistina.com/2/madarskikonnik.htm   -За такива,които подържат тюрската теория-е виж този на танка дали е чер- :D :D :D :D ,А и немската теория за ариите,чрез която започнаха да избиват цели народи,леле,като са били мургави що не се хванаха за славянската или викингската,а-дето са русички!?

десс

• Guest
« Reply #88 on: January 17, 2010, 21:48 »
Та така господа от никой от вас не видях разумно обяснение,нито линк доказващ тезата ,която защитава,а само празни приказки.Докато за българският,той ми е съвсем на ред.А и като е добре известно принадлежи към тая памиро-ирано-индийска група езици. :D :D :D

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #89 on: January 17, 2010, 21:50 »
Я поне съм от белите,а ти монголецо как си?
http://samoistina.com/2/madarskikonnik.htm   -За такива,които подържат тюрската теория-е виж този на танка дали е чер- :D :D :D :D ,А и немската теория за ариите,чрез която започнаха да избиват цели народи,леле,като са били мургави що не се хванаха за славянската или викингската,а-дето са русички!?

Двата конника нема нищо общо. Нашия пробожда лъв с копие (като тракийския бог-конник) а тоя от Афганистан стреля с лък. Немат нищо общо освен, че са конници.