Author Topic: Произход на българите !  (Read 712072 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline С.Д.

• Historian
Re: Произход на българите !
« Reply #705 on: September 25, 2011, 19:58 »

Уважаеми Pomache, извинете, но дори не прочетох това, което сте ми пратили. Имам две студии на тема Гьоктюркска империя, а в последната ми книга съм застъпил и част от историята на Хаганата. Зная това, което искате да ми кажете  ;). Казвам Ви го приятелски, тъй като съм далеч от идеята да споря с когото и да било. Уважавам дискусиите  ;).
  Относно дали има български гени...Първо, нека определим, кое визираме като "български гени". След като изясним това, бихме анализирали кой, кога, как, къде и при какви условия прави подобни изследвания  ;). Вие, вероятно сте забелязал, че аз през цялото време на дискусията дотук, многократно изтъквах, че българите преди Аспарух, тези от негово време, както и следващите, заселили земите на Дунавска България, са мултиетнически общини, както се казва в науката - полиетнически. Предимно европеиди с леки примеси на монголоиди. Но...полиетнически! Тези полиетнически групировки носят политическото наименование БЪЛГАРИ, които от своя страна са производна на западно-тюркските политически общини - ОГУРИТЕ. Кое не Ви е ясно дотук? Българските ОГУРИ, са следствие на тюркската обществено-административна система, имат си съответна номерация, което довежда в един момент и до известните ни етноними. Дори са налице и полиними, генерирали от етноними, които пък от своя страна се появяват именно на база брой на общините - огурите в конкретна племенна групировка. Но това са конструирани, т.е., образувани общини, а не са следствие на етногенеза. Поне по това време.
  Обърнете внимание и на Карабулгари бейлик, Джураш-Мазгут Булгария, Бейлик Дулоба, Ак Болгар Баршуд Йортъ и т.н. Тези държавни формирования се конструират именно в периода между появата на пост-атиловите хуни в Причерноморието и създаването на Тюркския Хаганат, като източната и централната част на това огурско райониране, попада именно в рамките на гьоктюркската държава. Вероятно знаете, че когато западната част се оказва под аварска зависимост в средата на 6-ти век, бунтовете и миграциите са в източна посока, т.е., населението иска да се присъедини към гьоктюрките. В същото време, останалите извън аварска зависимост общини на север и изток, т.е., тези на север от Каспийско море, с голяма радост се присъединават към Тюркския хаганат между 560-570 г.
  Нека сега погледнем произхода на Аспарух...Нека е по бащина линия (баща-син), тъй като е по-ясно и има отношение към онаследяването на властта.
  1. Атила
  2. Бел-Кермек ("Млад войн"), по-известен като Ирник
  3. Джураш-Мазгут
  4. Банджа Татра Мундо
  5. Боян Челбир - Сандлих
  6. Алвар Аскал Тубджак
  7. Албури
  8. Кубрат
  9. Аспарух (Атилкасъ Маджар)

Всички тези владетели са от рода Дуло, управляващ партия Дулу, една от двете ръководни в Тюркския хаганат. Родът Дуло дори дава боке ханове на Гьоктюркската империя, като най-известен е Бу-Урган ("Въжето"), известен и като Сибир хан, който е роден вуйчо на Кубрат, така да се каже - брат на бабата на Аспарух  ;).

Успех!

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #706 on: September 25, 2011, 21:15 »
Uvajaemi S.D.

Blagodarya za informatsiyata. Tova e informatsiya koyato e obshtestveno istorichesko dostoyanie. Neka az pak da si postavya vaprosa.

ZASHTO V DNK NA TAKA NARECHENITE BALGARI OT BALGARIYA NYAMA GENI NA GOREIBROENITE TAKA DA KAJEM PLEMENA POD OBSHTOTO NAIMENOVANIE BALGARI.
MINALATA GDDINA EDIN ZABRANEN NAROD USPYA DA SI VARNE IMETO BALGARI. TOVA SA VNITSITE NA KUBRAT I ASPARUH.
NAPRAVENITE MNOGOKRATNI DNK ANALIZI NA BALGARITE OT BALGARIYA POKAZVAT CHE TE NIKOGA NE SA NOSELI TEZI GENI.

NAPRIMER AKO VIE PREDI 20 000 GODINI STE BILI MARSIANETS TOVA MOJE DA SE UDOSTOVERI S VASHITE GENI.
CHOVECHESTVOTO E RPDENO PREDI 80 000 GODINI ILI PONE TAKA POKAZVA NAUKATA.

VAPROSA MI E
VIE PISHETE ZA BALGARITE OT BALGARIYA KOITO KAKTO KAZVATE SA POTOMTSI NA ASPARUH.
A GETETIKATA POKAZVA CHE TOVA E FALSHIFIKATSIYA. TE NE NOSYAT V DNK TO SI GENI OT KUBRATOVITE ILI ASPARUHOVITE BALGARI. TOGAVA KOI SA TEZI BALGARI.

ISKAM SAMO TOVA DA UTOCHNIM ZA DA MOJEM DA DISKUTIRAME.
USPEHI

Мы Булгары !

Казань - Булгарский Город

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #707 on: September 25, 2011, 21:29 »

Уважаеми Pomache, ние с Вас очевидно говорим на различни езици. Останете си с Вашите схващания и бъдете здрав  ;). Вярвайте на генетични изследвания и се ръководете от тях. Аз се занимавам с история и геополитика, не с генетика, тъй като не виждам нищо смислено в тази наука, приложена към историята и политиката. Историята и политиката, особено геополитиката, боравят с други фактори и показатели. Определянето на народностна и по-късно - на национална принадлежност, няма нищо общо с генетиката. Изпаднем ли в подобни подробности, отиваме към малтусианство, евгеника и менгелизация. Аз отказвам да имам нещо общо с д-р Менгеле!!! Освен това, познавам достатъчно много хора и институции в цял свят, зная донякъде как стоят нещата  ;). Тоест, не мога така лековерно да се занимавам с пропагандни трикове и масови фалшификации. Но Вие имате право да се занимавате именно с това. Нали Ви казах, че не споря с Вас? Останете си със здраве и успех!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #708 on: September 25, 2011, 22:15 »
Уважаемо Pomache, ти си вълк в овча кожа. Като махнеш овчата кожа , под нея има надпис - Дружба "Родина", тоест подмяна на истината, тъмнина създаване на клонинги с промити мозъци. Професионална и нагла промяна, прикрита за невинен ник - "Pomache". Но кого искаш да заблудиш? Препоръчвам ти да откриеш пътя към себе си.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #709 on: September 25, 2011, 22:56 »
     Уважаеми Pomache, благодаря Ви за сведенията, които сте ми споделил. Аз съм изучавал антропология, но все пак - благодаря Ви за "истината". И така, ако сте забелязал, аз никъде не твърдя, че българите на Аспарух, или тези от век преди него, нито пък за тези, дошли непосредствено след него, са били...азиатци  ;). Надявам се, че не съм си изгубил времето излишно да обяснявам, че ТЮРКИ е политическо понятие. Тъй като от години се занимавам и с геополитика, ето защо се опитах да обясня и факторите по миграциите - първо тази Запад-Изток, след което и Изток-Запад. Втората ни интересува по-конкретно  ;).
  Защо говорим за политически понятия? Ами, всичко е политика, уважаеми Pomache, а историята е следствие от нея. Понякога я пишат и в политически институти ;). Защо лично аз твърдя, че основателите на Дунавска България са тюрки? По хиляди причини, но ще Ви споделя само няколко, тъй като, смятам, достатъчно надълго и нашироко, вече обясних някои фактори  ;). Ще Ви споделя само няколко очебийни доказателства, съвсем кратки и ясни.

1. Прочетете внимателно Именника. Календарът е източно-азиатски, а при по-задълбочено изучаване, ще се окаже и...китайски! Тоест, каленсарът не е "типично ирански".
  2. Доказан е тюркският език на българите. Не искам да споменавам Кашгари...Доказан е и логически  ;) Доказано е, че волжките българи говорят тюркски още през 8-9 век. Няма исторически данни, че между 7-8-ми век са се осъществили исторически процеси, които да накарат волжките българи да заменят езика си, тоест, от някакъв друг да преминат на тюркски! Те и до днес говорят тюркски език  ;). Може още през 8-ми век по собствено желание са заменили езика си?! Волжките българи са наследници на хан Контраг, брат на хан Аспарух.
  3. Авитохол - доказано е, че в превод от тюркски означава Син на дедите си.
  4. Европеидността не доказва, че населението е древно и не е осъществило миграции. То може да е мигрирало и завърнало се  ;). Не само това на Балканите, а и от други райони на Европа...
  5. Доказано е, че българите и хазарите са говорили на един език и вярвали в един Бог, поне до времето на Аспарух, че и по-късно, до средата на 9-ти век.
  6. Обърнете внимание и на военно-административната система на Аспаруховите българи, пък и не само на тези българи - тя е напълно по тюркски образец! Запознайте се с административната терминология.
  7. Съществуват надписи с името на Тангра у нас.
  8. В съкровището от Наги (Надь) Сент-Миклош, владетелските титли стоят след имената, тоест, по тюркски образец. Фигурите са типично тюркски!
  9.  Всички останали данни са от по-късно време, тоест по гръцки образец  ;).

Не виждам особена необходимост, да продължавам с подробности, а те наистина са безброй. Това, което се опитах да Ви обясня, е че ТЮРКИ е преди всичко политическо понятие, а Аспаруховите българи отговарят именно на това понятие. А Вие си търсете генетика и прочие, щом желаете това. Успех!  ;)

За първото ще ви опровергая-по редица данни старобългарският календар е малко по стар от Китайският-някъде от порядъка на няколко века.

За второ още повече- Роджър Бейкън пише ,че българите на Дунав и българите на Волга говорят един език-т.е. през 13 век има само един писмен признат език с името български-а именно старобългарският.Ибн Фадлан ясно разграничава българи и тюрки,не само това,ама бърка българите със славяни-дали не е поради езикът.

За третото-възможно е,но също знаем късната Хазарска държава каква е била.От друга страна според големият познавач на хазарската история, Артамонов, силно подчертава, че в Хазарската държава е имало значително българско присъствие, особено в районите на Северен Донец и Южен Дон, Кубан и около Азовско море-т.е. данните да са именно за тези българи.И накрая има една общност в Авганистан наричаща се бе си хазари и хазарейци,която принадлежи към иранското езиково семейство.Докато съвременните тюрки азерите са новопоявил се народ по време на монголското нашествие изместил местният,но унаследил неговото име.

За четвъртото съм съгласен-разселването на индоевропейците започва от Понтика и достига на изток от Тян Шан(гробни могили,Европоидни мумии,от преди 2000 г.пр.н.е. открити в пустияната Такла-Макан)

За петото-откъде сте сигурен,че системата е тюрска,а не скитска или ранно иранска.Тюрките са младо семейство и е възможно да са възприели повече неща от съседите си-Иранци и Китайци.Коня е индоевропейско откритие,по късно Чингиз хан използва китайска тактика и обсадни оръжия при превземането на градове и т.н.

За шестото-един нечетлив надпис до "разталкуван" от наши историци ;D ;D ;D ;D ;D <докато фолклорът,традицийте говорят за друг тип религия,а именно зурванизмът и произлезлите от него митраизмът,зороастризъм и пр. староирански вярвания

За седмото също не съм съгласен-според индоевропейските говорими и писмени традиции качеството на даден предмет стои след името-към същият принцип се придържа и латинският-ние казваме чиста вода,латинците-aqua purae(вода чиста),бял кон-equus albus(кон бял) и пр.По този начин готският Крал Теодор-се е писал Теодоррих,не познаващи проблематиката нашите "историци" го кръстиха Теодорих,което е смешно ;D  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  Рих е титла преминала от етруският в латинският под формата "rex" и е използвана от траките.

И за осмото не съм съгласен има редица старо персийски данни,някой арменски и латински данни от по старо време.Но все пак за съжаление до нас са достигнали някой преписи и сборни хроники въз основа на по стари-от друга страна поради прекалената неприязън на московците и гърците към нашите източници те са почти унищожени.
КАкто пише Михаил Мокса- "......от толкова много славянски източници изведох......"-а сега са толкова малко,,като в хрониката му единствените,които носят името славяни са българите.

П.с.
Малко инфо:
Хазарейците са около 4,2 милиона или около 19% от населението на Афганистан, говорят език от персийската група, който е диалект на дарийския.Хазарейците се концентрират в планините на Хазараджат в Централен Афганистан, присъстват и в някои от големите градове като Мазар-и-Шариф и Кабул. В околностите на Бамиан, който се смята за столица на хазарейците се намираха прочутите гигантски статуи на Буда от V и VІ век, които талибаните взривиха. Повечето хазарейци са мюсюлмани-шиити, други са сунити или исмаилити.

И документален филм за мумийте в Китай:

http://vbox7.com/play:ddd7320a

Пък те били и блондини бре,ц ц ц-нещо май не се връзва с тюрките  ;D ;D ;D
А и от Дискавъри накрая се оливат с техните предположения-за смесване-без това да е налично при самите мумии.Всички археологични доказателства за този период говори за пълна доминация на Индоевропейците в района на Такла Макан и Тян Шан.

Поздрави.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #710 on: September 25, 2011, 23:06 »
Уважаемо Pomache, ти си вълк в овча кожа. Като махнеш овчата кожа , под нея има надпис - Дружба "Родина", тоест подмяна на истината, тъмнина създаване на клонинги с промити мозъци. Професионална и нагла промяна, прикрита за невинен ник - "Pomache". Но кого искаш да заблудиш? Препоръчвам ти да откриеш пътя към себе си.

Ибрахим65-давай доказателства.а не класификации!!! ;) ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #711 on: September 25, 2011, 23:26 »
Rasate съжелявам както ти казваш...БРАТ ....но не искам да съм на твоито място.
Като гледам тази вечер си си закарал ПОМАГАЧИ ама не ПОМАЦИ.
И моля ви се ама много ви се моля не разводнявайте темата.
А ти С.Д.направо ще го кажа КЕФИШ ме КЕФИШ.

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #712 on: September 26, 2011, 03:29 »

Уважаеми Rasate,

обяснете ми какво значи "по редица данни" старобългарския календар е дори по-древен от китайския? Вие днес сте решил да ме разсмивате и, определено, го постигате. Запознайте ме с тази "редица" по начин, който би доказал, че старобългарският календар не е свързан с китайския  ;).
  За Вашия любим Бейкън...Ние все пак говорим за периода 6-8 -ми век, не за 13-ти  :). Относно Ибн Фадлан - знаете какво е имал предвид, защо манипулирате?
  За хазарите и българите - направете си труда да разгледате писмените източници за договореностите между Бат Баян и хазарите при конфедерирането им след 660 г. Артомов или който и да било друг, каквото и да "подчертават", определено не става въпрос за "наличието" на българи в хазарската държава (сякаш са се преселили в нея), тъй като българите на Бат Баян си стоят по старите земи, а хазарите са "пришълци". Това означава, че просто е извършена конфедерация, при която българите и тези техни земи стават част от този Хазарски хаганат. Нали правите "тънката" разлика? Ако смятате, че с манипулации можете да постигнете някакъв резултат - откажете се. Лично аз много се забавлявам.
  За тюркската система - не само аз съм сигурен, че е такава, а цял свят. С няколко изключения, разбира се, преди всичко у нас  :D.
  За т.н. "единствен надпис"...Вие лично виждал ли сте го? А колко "ирански" надписи сте виждал по нашите земи? И защо заменяте римския военен митраизъм с наличието на български такъв? Изобщо, защо ми пишете подобни манипулации?
  Крал Теодорих си е "Крал Теодорих" в цял свят. Пък и не намирам, каква връзка има Теодорих с Наги. Нима привържениците на "иранската" хипотеза, вече когато чуят за Наги, започват да говорят за Теодорих?   :D
  Това, което определено все още не разбирам, е твърдото Ви намерение да бягате от очевидностите, като предпочитате да затъвате в "ирански" мъгли. Но това си е Ваш личен избор.

Успех!

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #713 on: September 26, 2011, 03:55 »

Rasate, пропуснал съм да обърна внимание и на най-веселото...За "блондините"! Нима не знаете, че "блондини" са живяли и в Източния тюркски хаганат, както и в Уйгурската империя? Нали обичате археологията - запознайте се с тези факти. И какво доказва всичко това? Разбира се, тези факти не изключват и масовите поселения на монголоидни общности в същите райони  ;). Според Вас, защо точно там, където би трябвало да живеят единствено "монголоиди", всъщност са налице хора с "нордически" черти? Нима не знаете, че "ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТЮКЮ" започват миграцията си именно от големите и могъщи Уйгурски общини?! Стотина пъти Ви обясних, че миграцията Изток-Запад е осъществена от общини, конструирани на базата от симбиоза между скито-сармати и монголоидни общности, под ПОЛИТИЧЕСКИТЕ наименования - първо ХУНИ (производно на други предходни, но сходни наименования), след което - ТЮРКИ  ;). Защо непрекъснато правите пълна аналогия между иранци и късните скито-сарматски общини? Обърнете внимание и на иранските "блондини" днес  ;). Дайте ми данни за тези руси и светлооки иранци, дори от епохата на Персия до днес  ;). Ходил ли сте в Иран?
  Успех!

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #714 on: September 26, 2011, 04:10 »

Колега Rasate, наистина не бих искал да коментирам всичките Ви "открития", но забелязах и изречението Ви за "чиста вода" и "вода чиста", ето защо не се въздържах и пиша вече трети текст в рамките на по-малко от един час  ;). Аз не Ви говоря за качествата на водата, а за ВЛАДЕТЕЛСКИ ТИТЛИ и тяхната специфична форма. За разлика от повечето ви известни владетелски титли, които се паставят преди имената на съответните владетели, при политическите тюрки е обратното - поставят се след имената! В българското съкровище от Наги е именно по тюркския метод  :D. Ако Вие разполагате с "българо-иранско" съкровище, разкрийте ни неговите "тайнства", ако обичате.
  Успех!

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #715 on: September 26, 2011, 09:21 »
http://youtu.be/bUsU3w11Fzg                                                 http://youtu.be/MpWoHlpFQ2g

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #716 on: September 26, 2011, 11:59 »
Uvajaemi S.D.

Neka da otovorya na tova vi pismo:
Tsitiram:
Уважаеми Pomache, ние с Вас очевидно говорим на различни езици. Останете си с Вашите схващания и бъдете здрав  . Вярвайте на генетични изследвания и се ръководете от тях. Аз се занимавам с история и геополитика, не с генетика, тъй като не виждам нищо смислено в тази наука, приложена към историята и политиката.

Naistina saglsen sam s vas. Bog kogato e sazdaval choveka mu e vdahnal jivot t.e. DNK no tay kato ne vseki moje da go razshifrova a na naukata prosto ne moje da se vyarva az sashto sam pessimist v tova otnoshenie. Daje sadebnata meditsinska ekspertiza koyato udostoveryava bashtinstvo v men budi samnenie.  Po e vajna razbira se geopolitikata.

Историята и политиката, особено геополитиката, боравят с други фактори и показатели. Определянето на народностна и по-късно - на национална принадлежност, няма нищо общо с генетиката. Изпаднем ли в подобни подробности, отиваме към малтусианство, евгеника и менгелизация. Аз отказвам да имам нещо общо с д-р Менгеле!!! Освен това, познавам достатъчно много хора и институции в цял свят, зная донякъде как стоят нещата  . Тоест, не мога така лековерно да се занимавам с пропагандни трикове и масови фалшификации. Но Вие имате право да се занимавате именно с това. Нали Ви казах, че не споря с Вас? Останете си със здраве и успех!

Mnogo ste pravi uvajaemi S.D. Napalno sam saglasen. Naprimer Osmanskata Imperiya e sazdadena ot mnogo etnicheski plemena koito se obedinili pod edna ideya za sazdavane na edna imperiya. No v samata imperiya tezi etnosi ne sa se smesili mnogo daje nyakoi izobshto.
Tuk vaprosa beshe za balgarite v Balgariya. Vaprosa mi beshe – Zashto balgarite v balgariya koito tvardyat che sa naslednitsi na Asparuh nyamat Asparuhovi geni.
Svetovnata istoriya dokazva che imenno Asparuh e sazdal tazi darjava. Sega neka da postavya sledvashtiyat vapors- ZASHTO GENITE NA ASPARUHOVITE BALGARI SAVPADAT NA 99.8 % S GENITE NA TURTSITE OT DOBRODJA BILO TO RUMANSKATA BILO TO BALGARSKATA STRANA?
A tova koeto ste pisali e naistina mnogo tsenen trud za koyto ste uchili I cheli mnogo iztochnitsi I ste prepisali mnogo tehni redove no az mislay che se lajete. Zashtoto tezi balgari koito se narichat balgari v balgariya nikoga ne sa govorili tyurkski ezik ili nikoga ne sa bili tyurki. Asparuh I drugite hanove sa bili razbira se tehni gospodari no te togava sa bili maltsinstvo v Asparuhova balgariya.
Ne znam dali ste se zamislili koi etnicheski grupi vlizat v sastava na segashnite narekli sebe si balgari.
V poslednite godini preobladavat GAGAUZITE koito sa preki naslednitsi na naroda koyto parvi v istoriyata se e narekal TURTSI. Vtazi grupa vlizat oshte GARTSI, ARMENTSI, VLASHKI TIGANI, SHOPI, MAKEDONTSI, SARBI I DR. Nay iteresnoto v tazi istoriya e che balgarskata darjava e uspyala da asimilira GAGAUZITE kato balgari. Za tazi asimilatsiya sa izpolzvali religiyata. Do skoro a I vse oshte mnogo ot horata si mislyat che hristiyanin oznachava Balgarin. Imenno s tazi religiya sa uspeli da asimilirat GAGAUZITE koito sa chisti turtsi I daje sa dali ezika sin a moderna Turtsiya a I mnogo ot tyah jiveyat tam.
Razbiram che tova ne vi interesuva che vie se interesuvate samo ot politicheskite igri no pone ne se vpuskayte v takiva nelepi podrobnosti che taka narechenite balgari  ot balgariya  sa bili nyakoga turkoezichni. Segashnite balgari sa bili robin a ednaimperiya no po stechenie na obstoyatelstvata s pomoshtta na tsarska Rusiya I politicheskite igri na Ekaterina te sa si prisvoili tazi darjava. Mislya chepo dobre shte bade da pishete za tezi politicheski igri I intrigi otkolkoto za neshta koito izpolzva balgarskata darjava za da asimilira maltsinstvata si.
Ne znam otkade ste no ako ste ot Balgariya I osobeno ot Deliormana t.e. Dobrudja vie ste na 100% ot Asparuhovite balgari. No razbira se vienemi vyarvayte moje daje da me obidite nyama da vi ukorya, no edin den ako imate smelost napravete si DNK izsledvane I tazi istina shte vi ya kajat tuk-

A dotogava mojete smelo da tsitirate balgarski avtori za balgarskata istoriya bez daje da se porovite v arhivite na Osmanskata Imperiya kadeto isinata shte vi razocharova.
PO e vajna razbira se vyarata a ne naukata. Genite dadeni ni ot ALLAH prosto ne sashtestvuvat te sa ilyuziya I fantastika. Slovoto choveshko e po vajno. Smelo napred I uspehi vi jelaya
Derzayte dokray.
A za Pomatsite? Tuk v tozi forum sa reshili da gi ubedyat v tova che sa bili Balgari tva e piesa 2 na Balgarskata darjava sled GAGAUZITE.

Edna vesela GAGAUZKA pesen za pozdrav

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #717 on: September 26, 2011, 12:04 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ot4OXc3j8oI" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/watch?v=ot4OXc3j8oI</a>

Offline Pomache

• Avarage member
« Reply #718 on: September 26, 2011, 12:18 »
Uvajaemi S.D.

Tova e tehniyat roden maychin ezik. POznat li ti e? Tova sa te TURTSITE.

Gönül Bağı Korosu-Mavrovadan Aldım Sümbül

Offline С.Д.

• Historian
« Reply #719 on: September 26, 2011, 12:59 »

Уважаеми Pomache, Вие шегувате ли се само, или просто сте решил да ме занимаваш с глупости? Я малко се замислете...Какви са тези данни за турците в Добруджа, които и бабите ги знаят отдавна? Някога и някъде да съм казал, че това не е така? Аз кого убеждавам, че е българин или не?! Ще се майтапим ли отсега-нататък, приятелю? И за останалите народности, които ми цитирате тук, нещо и някъде да съм казал или анализирал? Манипулирате ли хората тук, приятелю? Както виждате, аз стоя зад името си (виж темата "Една противоречива статия"). Вашето име кое е? Истинското име, образование, занимания?
 И кога съм цитирал български автори? Вие ми цитирате такива  ;). Някога, някого и някъде да съм убеждавал, че помаците са българи? Вие и мен ли се опитвате да манипулирате? Изобщо, прочели ли сте това, което съм написал дотук?
 Относно, дали българите в България някога са били тюркоезични, преди да им се наложи насилствено азбуката и византийската религия - това е всеизвестен факт, приятелю! За Екатерина - вижте поне интервюто и "противоречивата статия"  ;).
 Относно това, дали Аспаруховите българи са били малцинство - поне се запознайте с Тефилакт Охридски. След това и с изселването на мизийското население в Карпатите, осъществено от Аспарух  ;). А по-късно и с политиката на хан Телец и хан Омуртаг  ;). Нещата са доста по-сложни, приятелю, отколкото на пръв поглед  ;).

Хайде сега дерзайте и Вие. Следващият ни разговор ще се случи само тогава, когато ми разкриете името си, образованието и заниманията си  ;). Нали нямате нищо против? Само така ще проведем наистина сериозна и приятелска дискусия. Засега говорим за едно и също нещо, но на различни езици.