Türkçe > Duyurular

Akrabalarımı arıyorum

(1/5) > >>

merkur:
slm arkadaslar ben b.mandıradaki akrabalarımı sizlerin yardımıyla bulmak istiyorum bana yardımcı olmanız dileklerimle.Akrabalarımın lakapları babiçini yada babaçi ni eskiden sıhiye cilik yaparmış akrabamız,babamdan edindiğim bilgi bu kadar bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın belki büyük ler vefat etmiştir ama cocukları yada torunları vardır şimdiden teşekkür ederim szdrave na siçkite .. ( aaa unutmadan ben malkara prafçalıyım )..

pomak BG:
Arkads Bulgaristanda bir temiz pomak koy var Babinci denilir. Mandra Luleburgazdami bulunuyor? Oradaise bu koyden orada 1878 g. gocedilen pomaklar vardir. Ayni zamanda orada Pomaska Lesnicada pomak var yani simdi bu koy Kircevodur. Orada Ibrahin Gavazoglunu mezaridir. O sultan Abul Hamid I baspelivaniymis.   

merkur:
pomak bg blogodaryam tebe brate.
benım atalarımda bg den 1877/1878 yıllarında bg den tr ye göç etmiş trkyanın her bir tarafına dağılmış,Büyük mandıra babaeskiye baglı bir kasabaydı şimdi ilçe olmuştur belkide,göç zamanında akrabalarımızın bir kısmı orda kalmış ama ben yeni öğrendim o yüzden dagılan akrabalarıma ulasmak istiyorum gerek bg de gerekse tr yede mnogu mersi brate zsdrave..

akif aliev:
Sayin ''merkur''Bulgaristan'da Bati Rodoplar'da pomak memleketlerinden birine Babek diyorlar,yani simdi 20-30 koy ve  Karasu(Mesta) nehrinin dogu tarafinda bulunuyorlar.Hepsi Babek koyunden kokenli ve oradan bu bolgeye Babek ve insanlarinada Babeceni diyorlar-bende onlardanim.Ama tam kimlerdensiniz diye bunu soyleyemem.Zaten tum pomaklarin Turkiyede akrabalari var ama unutulmustur.Bence boyledir ve soyunuzun lakabini soylerseniz daha iyi arastiririz.

merkur:
slm akif aliev bey, sülale Lakabımız;
1-rankufsi yada ramkufsi
2-grazdufsi
birinci derece lakaplarımız öyle büyük ninemin lakabı pa4ana diyorlardı,
zsdrave blogodaryam tebe brate....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version