Пак се меся в неудобен момент......и от неудобно място.Аз Тео тук колкото и да показвам че, Помака си е Помак и вече хиляда и кусур години си има собствено самосъзнание.....моля,и в това не мога да разбера един от създателите на този сайт и нарочно си преименувал името си от Ондер на Тоска ...иска пак и пак да ни каже че, помаците са все пак българи.Питам ви защо със такива теми от самото начало искате да истриете самосъзнанието на един съществуващ народ.Колкото пъти трябва да доказваме че въпреки че приказват близък на българския език ....то си е славянски.От самото начало аз турчина защищавам тази кауза със чисто сърце и душа но, и в същото време съм и "гонен " от този сайт и третиран като душманин.Не не съм ,но съм против такива теми...и то в един помашки сайт.Чудя се вече дали такива теми отговарят на един помашки сайт или на някакви каузи на отново "възраждане".Колкото и да ме триете достойнството на помака не можете да отнемете.Ще пишем от други сайтове и ще подържаме тази кауза ...именно истинската за същноста на Помака.