Author Topic: РЕЛИГИЯ, ЕТНОС И СОЦИАЛИЗАЦИЯ  (Read 10809 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Re: РЕЛИГИЯ, ЕТНОС И СОЦИАЛИЗАЦИЯ
« Reply #15 on: September 29, 2009, 14:06 »
Чеки, чеки Шаби.. ;D
Това за тебе е печеливша стратегия че си се отказал да се занимаваш с етническа проблематика.И аз да бях на твое място така щях да направя.
За критиките към научната ти разработка аз съм ти го обещал.
Повярвай ми ще бъда абсолютно безпристрастен и "лют като парява пиперка" ;D
Надявам се да тие от полза.
Имай напредвид че за тебе също е много важно самата общност от която произлизаш да те оцени достойно.
Това е много важно и за мене защото те познавам като съсед.
Но за да ти дам собствената ми оценка и критика е нужно да прочета няколко пъти това което си написал.
Не искам да избързвам като пръле пред майка му..
Защото не искам да греша.
Още повече че науката е нещо което се развива непрекъснато.

Искам обаче да те питам за ходжата които е от Брезница и сте завършили заедно с него ,

- Шабане можеш ли да го помолиш и той като е завършил социален работник да метнем и неговата разработка тука за да я видим ..
Това би бил уникален екперимент за вас двамата поради това че ще имате уникалната възмижност да чюете критиката и коментарите на вашите близки - приятели роднини, селски..
Имай напредвид че тука има и друго хора от Брезница които те познават и живеят в Турция.
Рахмие например е брезничанка но живее във Финландия.
Помисли за идеята.
А за линчуването  :D ;), няма да ти се размине лесно аз знам кво е това.
Но нали сме поели съдбата си в собствените си ръце и търсиме пътя към себе си..

Ще сменя заглавието но се чюдя какво да е новото.
А клипа е добър, макар малък.
Ние ти се радваме.
Снощи у нас бяха твойте малки племеници с майката и те лично те поздравяват за дързоста ти и смелоста да покажеш таланта си.

Offline apple

• Member
  • **
« Reply #16 on: September 29, 2009, 14:18 »
Сега предполагам знаеш, че аз не се прибирам изобщо в Брезница, липса на време и т.н.

Ако трябва да съм честен не се вълнувам изобщо кой какво ще казва там.

Колкото до ходжата, не мога да искам негова разработка, защото той не е социолог а теолог, няма да използваме един инструментариум и съответно анализа ще бъде коренно различен. Той беше в катедрата замо за 3 семестъра, и не мога да искам каквото и да е от негова страна, защото ако заговорим за религия той ще бъде специалист, а не аз!

Знаеш, че не обичам да влизам в илишни полемики, още повече когато нам смисъл и когато има толкова по градивни неща за реализиране.

Важното е, както казах и преди, да не се вглеждаме много в действията на другите , а да работим МНОГО И МНОГО, защото докато следим какво направил X или Y....току виж сме пропуснали много неща....това е моя принцип и не съжалявам.

Шаби

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #17 on: September 29, 2009, 14:26 »
Само напред Шабане и успех в твоите начинания...

Mоже да споделяш всичко което те вълнува тука в сайта www.pomak.eu

Kakto и сам да отваряш нови теми, които смяташ че ще са от полза за помаците или изобщо... :)

Ние ще се радваме със тебе и за тебе...

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #18 on: September 29, 2009, 14:46 »
Сега предполагам знаеш, че аз не се прибирам изобщо в Брезница, липса на време и т.н.

Ако трябва да съм честен не се вълнувам изобщо кой какво ще казва там.

Изборът ти да не се прибираш мие много добре познат, но и болезнен - оставяме майките си със пълни сълзи на очи... :'(
И да знаеш цялата махала те аплодираме и ще основен твой фен клуб.
Живота се променя и при нас макар че сме полузатворено общество.

Знаеш, че не обичам да влизам в илишни полемики, още повече когато нам смисъл и когато има толкова по градивни неща за реализиране.

Важното е, както казах и преди, да не се вглеждаме много в действията на другите , а да работим МНОГО И МНОГО, защото докато следим какво направил X или Y....току виж сме пропуснали много неща....това е моя принцип и не съжалявам.

Шаби
Аз съм последния човек които би позволил влизането в излишна полемика.
Тук в сайта има много полезна информация, надяваме да сме ти от полза. Кажи само какво търсиш, знаеме какво има и какво не.За сега сайта ни е номер едно относно малцинствени проблеми и култура.

За работата си прав.
Желанието ми е да преминем от режима на оцеляване в режим на развитие.
Ти си го постигнал индувидуално.
Като социален работник обаче си свързан не само органически с нас но и духовно.
Не казвам че си задължен на който и да е било, но споделянето и съпричастност от наша страна е налице.
Поздрави..

Offline apple

• Member
  • **
« Reply #19 on: September 29, 2009, 14:54 »
Аз не искам да ме разбираш погрешно, просто това ми е разбирането....да не се бъркам в чужди работи.....сега ме наведена мисълта, че преди години ме вербуваха за ДПС активист, но аз отказах.....какво се оказа......радвам се, че не съм си губил времето и благодарение на това съм си учил здраво...

Колкото до индивидуалната и колективна отговорност....... според мен живеем в свят където индивидулната отговорност е много важна, да не кажа най- важна...... тоест ако има постижения те са индивидуални, защото ако се осланяш на дадена група или общност прекалено много може да се увлечеш и да спреш развитието си, гонейки вятърни мелници...

Винаги съм се гордял от къде съм и кои са моите родители, но това няма нищо общо с мнението ми за обективни факти..

Между другото изместваме темата на дискусията!!!

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #20 on: September 29, 2009, 16:48 »
Като социален работник обаче си свързан не само органически с нас но и духовно.

Metka, да изясним понятията.
Социалист, социален работник и социолог не са едно и също  ;)

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #21 on: September 29, 2009, 16:50 »

Една пропусната картинка от публикацията. ;)

Шабан Даракчи, моите поздравления.
СПАМ
Мисля че ни очакват интересни дни. :)

Shumarov

• Guest
« Reply #22 on: September 29, 2009, 19:44 »
анализа е хубав, вероятно и верен, но за мен не е изненада.
Нещата са доста сходни при така наречените "българи християни"/мисля че те много отдавна са само атеисти../, с изключение на историческия път на общностите... Разбира се във ремето е малко отместено..

интересно ми е ако някой "друг", "чужд"/лош!/, приемрно аз бях изложил тази статия какви щяха да са отзивите.

От една страна Шабан ви нарича българи мохамедани
Четох, че се мръщите на "мохамедани" название и далеч предпочитате - мюсюмани, а част от вас и  дума не искат да се обели че са българи...
От друга страна ви казва, че не познавате религията си?

Да, обаче шабан е "наше момче" и не му се сърдите макр и метка да не споделя вижданията.

не , не се опитвам да повдигам кавги или нещо подобно, опитвам се да ви провокирам.  Опитайте се за един ден да живеете мисълта че сте от тия чуждите, че сте обикновен българин от големото село/София/ и се опитайте да погледнте през неговия мироглед.
Знам  че това умствено упражнение не е за всеки, но ми се струва някои от вас имат умствения багаж да го направят.

На мен поне подобно упражнение ми даде много
успех и на вас

Радвам се, че не се оптваш да повдигаш кавги, osoitza! Изненадва ме скоростта с, която си се запознал със статуквото, и дразнителите във форума! Браво на такова скоростно четене, и разбиране! Разбира се причината би могла дабъде предишно дълготрайно твое присъствие със друг ник, но понеже вярваме в доброто начало-приемаме, че това ти е първи ник, и ти просто си интелигентна персона!
 На интереса ти, каква би била реакцията на помаците, ако ти беше изложил такова мнение-ами стига да е поднесена със същата безпристрастност, както е  поднесена от Шабан, аз бих я оценил по достойнство! Тънкия момент в този случай е автентичността на поднесения материал, и безпристрастността на автора.Той принадлежи на групата, която е обект на неговия научен интерес, и липсата на пристрастие е фактора, който мене лично ме кара да се възхищавам. Не забелязвам високомерно натякване на някоя версия, копирана от нета от съмнителни източници, както обикновенно го правят дразнителите. Лично аз не намирам нужда да се поставям намястото на "другите", защото съм живял, живея, и се надявам да продължа да живея сред "другите", и се чувствам прекрасно! Имам прекрасни приятели, прекрасни отношения. Тези "другите",  обаче не намират за необходимо да ме убеждават в български, турски, или други вероятни мои корени. Те ме ценят заради самия мене-не заради етническата ми принадлежност. Да, Шабан е наше момче! Ти също си наше момче! Всеки добронамерен посетител е наше момче!
Или момиче :)