Сега видях втория ти постинг и ми се ще да те запитам: защо разсъждаваш толкова едностранчиво? Да, религиите са и политика, но и не само - зависи кой как ги "използва"
Защо разсъждавам така П ?Защото вярвам в собственото ,,аз''тоест на собствените си сили и си мисля,че всеки за себе си може да постигне всичко ,стига да вярва в себе си и целта се постига.Сега поствам флаш карта на разпространението на религиите
http://mapsofwar.com/ind/history-of-religion.htmlКойто го интересува да я погледне .Бих казала изключителна точна възстановка!
Според мене навремето са създали първата религия защото хората са били ограничен и са си нямали идеи от много неща и за това са я създали за да вярват в нещо което ще им помогне.В последствие от същата се създават нови религии като се доразвиват,заменят се имена ,но вече с цел манипулация.Мисля ,че знаете ,че всяка религия е взаимствана от преходната,като последната е Исляма. Манипулацията в днешо време се свежда до това ,че дори да е развито човечеството като цяло ,болшинството от него не осъзнава ,че със собствени сили може да постигне всичко.Аз се чудя как може да се вярва в нещо което никога не е съществувало.И още Раждането на религиите - будизма,юдизма, християнството и исляма променя тотално психологията на хората.Всички образи, вярвания, представи, памет и мисли биват преобразени, отхвърляни, част от тях приети в руслото на съответната религия.Народите започват да си създават образи не по собствен път и хрумвания, а по път, наложен от съответната религия. Това е някаква психоатака за човешкото мислене, безропотно възприемане на поднесеното от религията, целенасочено населване на съзнанието с готови образи, правила и норми, които затъпяват усетът към творчество и реална представа за живота, като форма на съществуване.Правилата и нормите на поведение се създават от обществото, а не от нещо абстрактно наречено "Бог".Обществото има право да съди, защото сме част от него, а не някой друг.И кой казва кое е добро или лошо, ад или рай....ада и рая са тук на земята, редуваме си ги...днес си в рая утре в ада и всичко онова, което не ни убива ни прави по силни