Author Topic: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda".  (Read 107622 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda".
« Reply #150 on: August 18, 2011, 15:14 »
Много свежи сведения за "лай-кучката". Кой знае колко неща са останали забулени за познанието. :(

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #151 on: August 27, 2011, 15:49 »
Христо Ботев бил жив, чакат го на гарата в Димитровград

През 1961г. училищна зам. директорка получава сигнал, че 114-годишният поет се завръща от Диарбекир, посрещат го с духова музика

Дилян Вълев

Станах свидетел на една от най-куриозните случки, свързани с учителското съсловие и тъй като тази професия в момента е най-коментирана в медиите покрай протестите, искам да ви я разкажа, споделя пенсионираният учител Бранимир Попов. 71-годишният Попов в момента е редови пенсионер в Ловеч, но случката, за която той се сеща се е разиграла през 1961 г. в Димитровград, където е бил разпределен след завършването на висшето си образование. Преподавах във Втора гимназия "Христо Ботев", разказва Попов. Някой явно имаше зъб на заместник директорката Златка Ганева и очевидно я познаваше добре как ще реагира, защото й спретна страшен номер. В началото на учебната година - около десети октомври в училището се появило анонимно писмо, адресирано до заместничката Златка Ганева. В писмото се обяснявало, че Христо Ботев всъщност не е бил убит под връх Вола, а е бил арестуван от турците и досега е бил държан в плен в Диарбекир. На вниманието на Ганева се свеждало, че поетът и революционер ще бъде освободен на тази и тази дата, ще бъде качен на влак и точно в дванайсет и десет минути по обяд ще слезе на димитровградската гара. Това писмо хвърлило заместник директорката в луд възторг. И тя взела нещата в свои ръце, тъй като директорът Стефан Цанев бил в отпуск (съвпадението с името на поета е случайно, но едва ли е случаен фактът, че писмото дошло точно, когато него го нямало). Не я притеснил фактът, че писмото не било подписано, както и това, че според простата сметка роденият през 1847г. Ботев през 1961г. би трябвало да е на 114 години. Навярно си е мислила, че в Диарбекир е водел природосъобразен живот без гуляи като в Браила и се е хранел с питателна и здравословна храна, с каквато са известни турските каторги. Така че заместничката се заела да посреща Христо Ботев на димитровградската гара на уречената дата и час. Учебните занятия били незабавно отменени (така че случващото се днес не е прецедент). Така де - с уроците винаги може да се навакса, а един път ти идва Ботев на крака! Всички курсове били хвърлени на маршируват на плаца във времето, когато би трябвало да учат. По-талантливите ученици започнали усилено да изучават народни и възрожденски песни, защото Златева с право предположила, че за 85 години престой в Диарбекир, на Ботев навярно са му писнали маанетата и е зажаднял за нещо родно. Тя обаче държала всичко да бъде изпипано и до най-малкия детайл. За тези 85 години, рекла си, и без това брадатият Ботев, навярно е брадясал още повече, затова предвидливо ангажирала кварталния бръснар бай Гошо, който също трябвало да чака със сандъчето си на гарата и при нужда да обслужи качествено революционера, докато учениците му пеят на ушенце. Аз лично отнесох поръчката на бай Гошо и той толкова се шашна от чутото, че поряза с бръснача ухото на човека, когото бръснеше, смее се Бранимир Попов. Подготовленията по посрещането на народния герой продължили повече от две седмици, с което учебния процес здраво зациклил, въпреки че за нулева година не е и ставало дума. Ясно е, че останалите учители не бяхме луди и всички бяхме наясно с цялата комичност на ситуацията, припомня си Попов. Тогава обаче бяха такива времената - каквото каже шефът, не се коментира. Иначе зад гърба й си бяхме направили график как да наваксаме с материала след като всичко приключи. А то нямаше как да не приключи, тъй като тържествената дата се задаваше. Хората също ни се смееха, само Ганева беше потънала в някакъв неин възторжен свят и само бленуваше за момента, когато Ботев ще стъпи на димитровградския перон. Не не запитваше дори и елементарния въпрос защо точно в Димитровград ще слезе поетът. Логично е да се предположи, че ще иска да види родния си Калофер, а за целта трябва да пропусне града на бригадирите и да направи връзка от Пловдив. Естествено никой не се осмели да й задава такива въпроси, но ако го беше направил навярно щеше да отговори нещо от рода на: че иска да види гимназията, носеща неговото име, или че дори в Диарбекир се е чуло за Азотно-торовия завод. За разнообразие между маршировките и народните песни, докато чакали да дойде въпросният ден, учениците провеждали викторини за живота и творчеството на Христо Ботев, провеждали конкурси за портрет на Христо Ботев и най-добро стихотворение за Христо Ботев. И децата, и родителите и учителите вече ги втрисало само като чуели името на Ботев. Накрая най-после и дългоочакваният ден дошъл. Цялото училище било строено на перона пред димитровградската гара. От едната страна пионерите, до тях комсомолците, учителският състав, самодейната група за народни песни и танци, бай Гошо със сандъчето. Влакът се задал точно по разписание. Гръмнала духовата музика. Заместник директорката цялата сияела. Без съмнение всичко било перфектно. Червените връзки се веели, строят бил по конец, лозунгите били един от друг по-въздействащи. Влакът, идващ от Истанбул, през Свилеград спрял на перона, в идеален синхрон точно пред червения килим се отворила врата, но човекът, който се появил не бил Христо Ботев, а завръщащият се от отпуск директор Стефан Цанев. Излишно да споменавам, че човекът беше сащисан, разказва пенсионерът Попов. Директорът веднага разпуснал посрещането, според Попов, използвайки не една и две думи, неотговарящи на тържествеността на момента. Впоследствие се разбрало, че бил при болните си родители на село и се качил на влака от гара Харманли. Това навярно е било известно на анонимния подател още преди да изпрати писмото. Ние самите се чудехме как да го открием, че да се прекрати тази лудница, спомня си Попов. Но не знаехме къде е, а тогава нямаше интернет, мобилни телефони, те и стационарните бяха кът и се чакаше по двадесет години за пост... Така че нямаше никакъв шанс да го открием. Впоследствие Златка Ганева, разбира се, се разделила с поста на заместник директорка, но последствията били само тези. Иначе продължила да преподава в същата гимназия чак до пенсионирането си. За съжаление Бранимир Попов не знае какво се е случило с нея след пенсионирането й. Ако е жива в момента трябва да е на около 105 години.
http://dilyanvalev-admin.blogspot.com/2009/02/blog-post_7637.html

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #152 on: August 27, 2011, 18:28 »
До кога ще ще ми пълните Електронна поща с ненужни писма пращани от саита???
 >:( >:( >:( >:( >:(

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #153 on: August 28, 2011, 07:28 »
До кога ще ще ми пълните Електронна поща с ненужни писма пращани от саита???
 >:( >:( >:( >:( >:(

http://www.pomak.eu/board/index.php?action=profile;area=notification;u=7041

Там можеш да ги променяш.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #154 on: September 02, 2011, 11:00 »
Защо ,когато не съм се логнала не мога да видя последните теми,по които се пише,а ми излизат стари теми? Някой има ли такъв проблем или става въпрос за някакви нови настройки във форума?

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Ynt: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda".
« Reply #155 on: September 03, 2011, 09:56 »
Да, Права си, и в момента този проблем е решен.  ;)

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #156 on: October 16, 2011, 20:23 »
Разкриха тайната на човешкия оптимизъм
от: ГЛАСОВЕ

Вече е разкрита една от причините хората да остават оптимисти дори когато има доказателства, че нямат основание за това. Проучване, публикувано в Nature Neuroscience, допуска, че мозъкът се справя много добре с обработването на добри новини за бъдещето.
Но при някои хора всичко негативно практически се игнорира и остава позитивна картина на света.  Учени от Лондонския университет казват, че около 80% от хората са оптимисти, дори да не се определят като такива. Те изследвали 14 души, оценявайки нивото на оптимизма им, и ги тествали на скенер.  Всеки от тях трябвало да определи колко вероятно е да се случат 80 различни „неприятни събития“, включително развод и раково заболяване.

След това им съобщили каква е вероятността в действителност. В края на сесията участниците в изследването трябвало отново да оценят вероятността всяко от тези събития да им се случи.  Имало ясна разлика в актуализираните оценки на оптимистите в зависимост от това дали реалността е по-добра или по-лоша. Доктор Тали Шарот, цитиран от Би Би Си, ръководител на изследването, дава пример с риска да се разболееш от рак, който се оценява на 30%.

Ако изследваният първоначално смятал, че рискът е 40%, в края на експеримента намалявал субективната си оценка на 31 на сто.  Ако обаче предварителната оценка на пациентите била 10%, те съвсем лекичко повишавали преценката за риска пред тях – „научават малко, но не много“. Когато новината била положителна, при всички хора се забелязвала повишена активност във фронталния лоб на мозъка, асоцииран с обработването на грешки.

При негативни новини най-оптимистично настроените хора имали най-слаба активност във фронталния лоб, а най-големите песимисти – най-висока.  Този резултат предполагал, че мозъкът подбира кое доказателство „да слуша“.  „Посланието „Пушенето убива“ не работи при хора, които смятат, че рискът да се разболеят от рак е малък.

Делът на разводите е 50%, но хората не мислят, че вероятността лично за тях е такава. За това има фундаментална причина в мозъка“, казва д-р Шарот.  „За мен тази работа хвърля светлина върху нещо, което става все по-ясно в неврологията – че голяма част от мозъчната функция при взимането на решения е тестването на предвижданията спрямо реалността – в основата си всички хора са „учени“, казва д-р Крис Чембърс, невролог от университета в Кардиф, цитиран от dnes.bg.

“И независимо колко усъвършенствани са тези невронни мрежи, впечатляващо е как мозъкът понякога излиза с грешни или твърде оптимистични отговори въпреки доказателствата”. Друг извод на учените е, че оптимизмът е полезен за здравето. Изследване сред близо 100 хиляди жени показало по-малък риск от сърдечни болести сред оптимистите, но както отбелязва д-р Шарот: „Негативният аспект е, че подценяваме риска“.

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
« Reply #157 on: October 25, 2011, 13:49 »

Offline Jack

• Avarage member
« Reply #158 on: October 25, 2011, 14:14 »
Родопчанка надви смъртта

Нова махала. В най-мистичната планина се крие тайната на нашето оцеляване като народ. Разкрива я един от големите феномени, излязъл изпод снагата на Родопите Севинч Балъкчъ от баташкото село Нова махала. Около комина на народната лечителка се вият ту дим, ту светещи кълба. Вечер същества от други светове играят хоро, дълбаейки феерични неонови фигури в мрака. Неземното шоу като на кино обаче е най-малкото, което човек може да зърне в къщата на Севинч, казват съседите й. Защото феноменът сякаш е гара разпределителна за невидимите магистрали на Вселената, носещи чудеса, познание и откраднатото човешко щастие. Изцеление, духовни знамения, астрални пътешествия, контакти с отвъдното, материализация на предмети са паранормалните явление ежедневие за родопчанката, свалила не един и двама пътници от влака за Оня свят.

Август 1978 година. Навън вали, а Севинч стои кротко след сватбата с мъжа си Басри. "Към два и половина вечерта все едно някой стреля с пушка, но вътре в стаята. Аз скочих, гледам - няма никого. До мивката обаче едно стъклено шише от силата на звука станало на парчета", разказва съпругът на лечителката. Спомня си, че Севинч тогава заключила, че това е сигнал - някой роднина е починал. След половин час звъннала една братовчедка да съобщи, че вуйчото е отишъл на Оня свят. Такива странности са почти ежедневие в къщата на родопския феномен. По едно време паранормалните явления толкова зачестили, че храбрият горски Басри Балъкчъ, който неведнъж е нападан от дървената мафия, решил да продава къщата. "Много са нещата", въздъхва бай Басри, който от толкова години вече е свикнал с мисълта, че живее в Зоната на здрача.

Знамения

През 1984 г. в къщата на лечителката се чува плач на момиче. Севинч става да се обади по телефона, но линията прекъсва. Където и да ходи, невидимият плач върви с нея, а децата й се будят от шума. Оказало се, че това е знамение за идващи болести. Същата година феноменалната Севинч едва спасява дъщеря си след лекарска грешка в болницата в Пазарджик. След това бащата и синът също легнали. "Беше много тежка година с болести и глад", спомня си народната лечителка. Тя вече е сложила бонбони и сок на масата, направила е обяда и намира време да седне при нас. Въпреки високото познание, с което е надарена и за което ще стане въпрос в следващите редове, родопчанката е блага като мед. Не се кара и никога не повишава глас, а виденията за България и за света, които я спохождат, съвсем не са безобидни и съвсем не са за всяка психика. Но тя не си позволява да поучава и да държи "пророчески тон". Напротив, смирението и благостта й, спокойствието и топлината, които струят от Севинч, привличат всяка търсеща душа, въплътена или не.

"Моят чичо още от дете беше усетил, че владея някаква сила. Като го разтривах, олекваше в ръцете ми", връща лентата назад лечителката. Казва за дъщеря си Муаззез, че е с много чисто сърце. Тя владеела дарба по-силна от нейната, но още й било рано да се занимава с болните. "В процеса на лечението лошата енергия не се губи. Тя се събира наоколо и ако човек не може да я пречисти и пренасочи, започва да руши", обяснява рисковете на неземната си дарба родопчанката. На въпрос какво точно се случва, че хората около нея оздравяват чудодейно, заявява: "Има някаква сила, която ме води. Няма да ви лъжа, не мога точно да обясня какво и как става, че болният се изцелява." Лечителката все пак обобщи целия феноменален процес в две думи - "дар от измеренията".
Разказва, че доста хора идват, на които докторите са казали, че им остават само 2-3 месеца живот. От Велико Търново я потърсила жена, която едва стояла на краката си. Когато Севинч започнала да работи с нея, от тялото й излязло нещо необяснимо.

"От болната излезе дим във формата на смерч и започна да обикаля стаята. Дъщеря й, която също присъстваше, много се изплаши. Не на всеки се дава да помогна, но нея спасих от най-лошото, рак", разказва народната лечителка. Според нейните наблюдения онкологичните заболявания се дължат на комбинация от слаба имунна система и силна душевна болка. "Тогава тия клетки, които са изродени, намират слабите места и атакуват. Може да си здрав, но ако са налице двете условия за развитие на рака, само след два месеца здрав човек може да легне", предупреждава Балъкчъ. Според нея онова, което е излязло от тялото на онкоболната болярка, е било самата смърт. След такъв тежък случай Севинч се чувствала като изцедена, с дни не можела да стане от леглото. Но това не й пречело да пътува.

Астрални воаяжи

57-годишната жена споделя, че много често напуска тялото и селото си. В тези състояние се пренася на стотици и дори хиляди километри разстояние. Това е известно в литературата като астрално пътешествие, но при нашенката се проявява рядко и не като разходка за удоволствие, а само при инфарктни моменти. Така много често преди някоя трагедия да се появи във вечерните новини, надарената свише жена го знае в детайлни подробности. Защото е присъствала лично на мястото. Минути преди момента на зверска жп катастрофа в Гърция Севинч се озовава в локомотива. "Намирах се в кабината на машиниста, а той спеше. Опитах се да го събудя, разтърсих го, но не успях. Катастрофата стана", ядосва се родопчанката. Под въздействието на преживяното тя цял ден говорила на близки и съседи за тая катастрофа. Вечерта новината се появила по всички телевизии.

Материализация

Малко по-рано пък се проявила при нея материализацията.
"Аз пари в мен не държа и винаги, когато отивам за хляб, искам от мъжа ми да ми дава точно. Няколко пъти обаче, като не мога да открия сумата, в ръката ми се появяват точно толкова, колкото ми искат на магазина", твърди Севинч Балъкчъ. При нея монетите имат голяма поличбена стойност. В началото започнали да се появява по нея залепнали върху тялото - на пъпа, в сърдечната област и на крака отдолу. Тогава не обърнали много внимание, сметнали ги за изтървани пари. Стотинките обаче продължили сякаш от нищото да се появяват върху снагата на Севинч три дни поред. За голяма изненада на всички на третата вечер се материализири две монети от 5 и 20 стотинки, а едната била от 1974 година. "25 е рожденото ми число, а второто число е годината на годежа ми", търси обяснение в съвпаденията Балъкчъ.

"На четвъртата вечер сънувам една река тече от мен и се оформя бяло-небесносиня сфера. Аз влизам в нея и като през тунел пътувам. Днес често, когато се появявам на някое събитие, минавам именно през този тунел и се пренасям в друго измерение", разкрива за първи път българката неописуеми неща от свръхсетивния си опит.

Книгата на доброто

През 2003 г. висшите сили дават на Севинч достъп до тайните на човешкото здраве. Тя видяла момиче в помещение с много врати. Действието според усещането на родопския феномен се развивало на много високо място над нас простосмъртните. Освен българката в това интердименсионно пространство имало мургав човек и хуманоидно същество с продълговати очи. "Момичето обаче само мен допусна до себе си, на тях двамата направи нещо и им отказа достъп. Даде ми една бяла книга - цялата светеше. Когато погледнах страниците й, там не беше писано на нашите езици, а с фигури и знаци. Светицата ми каза, че е дошло времето бялата книга да излезе наяве. В нея имало лек за болести на миналото и за страшни от бъдещето, които тепърва ще се проявяват", преразказва едно към едно чутото народната лечителка.

От този момент Севинч помага на стотици хора с безброй диагнози - хора с хронични дископатии се оправят, бездетни зачеват, става извор за билкови рецепти. Разяснява, че всеки човек има разноцветно излъчване. "Аз навлизам в енергийното поле на болния и виждам откъде идват проблемите. Целият енерго-информационен процес обаче е много несъзнателен, подчинен на по-висши сили. Понякога не помня какво съм казал да пие, че да се оправи. Но рецептите наистина действат благотворно", кълне се жителката на Нова махала, която говори толкова интелигентно и с такива здравни термини, че смайва и професорите.

"Последния път обаче, след като при мен дойде човек с разсейки по костите, в дома ми се появи една миризма на умряло. Всички се видяхме в чудо. Ту се появи в ъгъла, ту под масата. Аз отивам и чистя, правя, струвам, а то моментално се премества на друго място. 15 дни ни беше много трудно, тъй като и малко дете имаме. Тогава спрях да приемам хора. Има неща, които човечеството не може да обясни", заключава жената със свръхестествени способности.

Дистанционно лечение

Тя съветва да сме позитивно настроени, да сме весели и да приемаме всичко, което Творецът ни поднася по пътя, с любов в душите. "Много хора не могат да осъзнаят, че нашата сила е в енергията на мисълта и в любовта", убедена е феноменалната жена. Тя разказа поредния фантастичен случай от своята практика. В Кипър жена брала душа в кома. Чрез друга жена, която е край леглото й, Севинч решава да се свърже с биополето на болната. Разбрали се предварително по телефона нейната позната на място да хване пациентката за палците на ръцете. "Аз оттук въздействах. След малко тя е отворила очи и е заплакала. Имала съм пациенти, които съм придружавала (на духовно ниво - б.а.) и на място съм сваляла температура", не спира да ни учудва родопската вълшебница.

Наскоро нейният дядо покойник и един светец я завели до онази сила, която наричаме Господ. Той обаче нямал образ, нито език, нито етнос, а само лъчеструй.

"Светецът беше Евлия баба в зелени дрехи от горе до долу. С него беше дядо ми, който навремето през 60-те годни е бил ходжа. Те ме извисиха много над земята, докато накрая стигнахме до тази неописуема сила. Това беше самият Господ. Той не е белобрад старец, както си мислим, а светлина. Тогава се почувствах много лека. Светецът се обърна и с пръст ми посочи - "твоята енергия идва оттам".

Offline Jack

• Avarage member
« Reply #159 on: November 04, 2011, 15:56 »
За историческия мач през 1942г. между "Македония"-Скопие и "Левски"-София

"Всички клу­бо­ве се бореха сърцато, но най‒силните отбори в българското първенство „Сла­ви­я“ и „Лев­ски“ получиха досто­ен про­тив­ник са­мо в лицето на скоп­ската „Ма­ке­до­ни­я“. Бившият скоп­ски отбор „Граждан­ски“, който до преди две го­ди­ни неведнъж беше по­беж­давал и бел­град­ски­те, и за­гребски­те клу­бо­ве, се отнесе непо­чтително към го­ле­ми­те си со­фий­ски съперници и в нова­та лига. Целият град обичаше клуба; а до­маки­нът му, ку­цият чич­ко Тодор, обикаляше с мръсния си те­фтер цялата чар­шия и преминаваше през всички дюкяни, докато езикът му не по­си­няваше като син пат­ладжан от химическия мо­лив, който плюнчеше, за да го на­влаж­ни и да си за­пи­ше имената на всички тър­гов­ци, които да­вах­а своята лепта за фут­бо­ла. С тефте­ри­те под ми­шница по същия на­чин из чар­ши­ята съ­би­рах­а дарения за цър­ква­та кли­са­рят Кру­ме и ходжата Ибра­хим, който взимаше десятъка от ис­лям­ска­та общност, но те уцелиха лошо вре­ме и не са­мо хайлазите из чаршия­та, но и онези, от които не се очакваше, а именно се­ри­оз­ни­те стопани‒собс­тве­ни­ци­ на дюкя­ни, караха слу­ги­те на вяра­та да п­ле­зят езици, за да ви­дят кол­ко са им сини, та да изчислят каква лепта да им да­дат, а после се измъкваха с аргумента, че работите им не вървят; и бо­га­ти, и сирома­си, и мла­ди, и ста­ри мъже от различни­те религии си бяха намерили друг гос­под, в ко­гото да вя­р­в­ат. Нямаше дюкян, който да не правеше дарения за футбо­ла, а е­зи­ци­те на кли­са­ря Круме и на ходжа Ибрах­им никога не можеха да посинеят така ка­кто този на чичко То­дор." ;D

http://frognews.bg/news_39913/Eto_ia_istinskata_istoriia_za_macha_Levski-Makedoniia!/

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #160 on: November 04, 2011, 16:38 »
Здравейте, намерих тук в сайта изключително любопитна информация за лечителя Али Шуган. Гледах филмчето, в което обяснява какви са възгледите му. Шуган има прекрасно лично излъчване. Хвърлете един поглед на сайта му magiite.com  има и доста интервюта с него в ютюб.Лекува чрез баене, но изглежда здраво стъпил на земята и изключително уравновесен.

Offline jordanova

• Senior member
  • България ще бъде духовен разсадник на целия свят.
« Reply #161 on: November 05, 2011, 13:32 »
”Предай на народа да запази традициите, културата и обичаите. Да възвърнат в тях загубеното, да се обърнат към духовното и тогава ще тръгнем към добро. България е свята земя, но колко ще страда зависи от нас. Докато не се променим не ни чака добро. Трябва всеки да положи труд.”
Това е от сайта на Севинч.

Offline Jack

• Avarage member
« Reply #162 on: November 15, 2011, 15:56 »
Стартира мюсюлмански Facebook - SalamWorld

В Турция стартира ислямска социална мрежа, която има за цел да привлече над 100 милиона души през следващите три години, съобщава "Дейли нюз".

Мюсюлманският Facebook се казва SalamWorld, което в буквален превод означава "Здравей, свят". Проектът е финансиран изцяло от богати бизнесмени. Те очакват новата социална мрежа много бързо да привлече поне 100 000 души.

Централата на SalamWorld се намира в Истанбул, но компанията ще има клонове и на други места по света - в Кайро, Лондон, Москва, Дубай, Ню Йорк.

Страницата ще бъде достъпна на 15 езика, а основното й мото е "Без политика, без граници, без забрани".

Създателите на SalamWorld имат амбицията да привлекат към социалната мрежа мюсюлманската младеж и интелeктуалци, както и всеки един, който не е мюсюлманин, но иска да разбере нещо повече за ислямската религия.

В българските форуми вече има предположения как ще изглеждат познатите ни от Facebook бутони. Например бутонът "Like"(Харесвам) ще бъде "Аферим", "Friend"(Приятел) ще е "Авер", a "Еrror"(Грешка) - "Сакатлък".

Потребителите се интересуват също дали на женските профили ще има снимки и ще бъдат ли с фередже.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1114178

Offline Jack

• Avarage member
« Reply #163 on: November 15, 2011, 16:24 »
Откриват гроба на Александър Велики на остров Тасос?

Всичко тръгва от обикновено иманярско търсене на съкровище, за да се стигне до впечатляваща находка, за която никой не е подозирал. Дори не е уточнено дали тя е древна, или средновековна. Някои я свързват с изгубената гробница на Александър Македонски, други - дори с легендарния кивот със скрижалите с 10-те божи заповеди. Която и от тези версии, ако бъде потвърдена, ще може да се говори за едно от най-големите археологически открития на нашия век.

Историята започва, когато 47-годишен жител на Тасос, моряк от гръцкия търговски флот, се обажда по телефона на Георгиос Кофтерелис от експедиционната група "Питияс": "Трябва да говоря с вас по един много важен въпрос. Не мога да ви кажа много по телефона, споменавам само три неща: наскоро разкрита древна македонска гробница, Александър Велики и кивота на завета."
.................

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1112577

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #164 on: November 16, 2011, 00:36 »
Откриват гроба на Александър Велики на остров Тасос?

Всичко тръгва от обикновено иманярско търсене на съкровище, за да се стигне до впечатляваща находка, за която никой не е подозирал. Дори не е уточнено дали тя е древна, или средновековна. Някои я свързват с изгубената гробница на Александър Македонски, други - дори с легендарния кивот със скрижалите с 10-те божи заповеди. Която и от тези версии, ако бъде потвърдена, ще може да се говори за едно от най-големите археологически открития на нашия век.

Историята започва, когато 47-годишен жител на Тасос, моряк от гръцкия търговски флот, се обажда по телефона на Георгиос Кофтерелис от експедиционната група "Питияс": "Трябва да говоря с вас по един много важен въпрос. Не мога да ви кажа много по телефона, споменавам само три неща: наскоро разкрита древна македонска гробница, Александър Велики и кивота на завета."
.................

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1112577

Точно навреме-ще измъкнат още някоя парица от Европата  ;D
Само дето на мен никак не ми се вярва.Единственото нещо,което със сигурност е открито от гърците-това е сексът.А римляните са доразвили откритието,като добавили в секса и жената.
 Та оттогава на гърците морето им се казва Е-гейско ;D